6 Şubat depremleri sonrasında 11 şehirdeki sağlık hizmetleri ve çalışanları büyük zarar gördü. Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, depremde 100'den fazla hekim ve toplamda 500 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini, 500'den fazla yaralı olduğunu ve sağlık çalışanlarının mağduriyetlerinin göz ardı edildiğini belirtti. Sağlık çalışanlarının ailelerini güvenli yerlere yerleştirdikten sonra hastanelere koştuğunu, ancak kendi kayıpları ve zorluklarıyla baş etmek zorunda kaldıklarını ifade etti.
9 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Adıyaman'da enkaz altından 113 saat sonra kurtarılan Mesut isimli yurttaş, Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler ile telefonda görüştü. Mesut, enkazdan çıkarıldıktan sonra Arda Güler'e olan hayranlığını dile getirmiş ve Fenerbahçe'nin başarısı için ona destek olmuştu. Arda Güler, Mesut'a videolu mesaj gönderdikten sonra görüntülü arama yaparak konuştu ve onu Fenerbahçe tesislerine davet etti.
11 Şubat 2023

BBC muhabiri Tom Bateman, Kahramanmaraş merkezli depremden kurtarılan ve Adana Şehir Hastanesi'ne getirilen çocukların durumunu aktardı. Yoğun bakımda anne ve babası bulunamayan altı aylık bir kız bebek gibi kimliği belirsiz yüzlerce çocuk tedavi altında. Hastane, deprem bölgesindeki diğer hastanelerin hasar görmesi veya yıkılması nedeniyle bir merkez haline gelmiş. Dr. Nurşah Keskin ve Dr. İlknur Banlı Cesur, çocukların şok nedeniyle konuşamadıklarını ve en az 100 isimsiz çocuğun tedavi altına alındığını belirtiyor. Dr. Keskin de depremde akrabalarını kaybetmiş ve çocuklarıyla hastaneye sığınmış.
11 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hatay ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, gazetecilerin deprem bölgesinde zorluklar yaşadığını ve engellendiğini belirtti. Akşener, RTÜK'ün depremle ilgili yayınlara müdahale hazırlığında olduğunu ve iktidarın bu konuda yeni ceza planları yaptığını iddia etti. Ayrıca, özgür medyanın önemine vurgu yaparak, haber yapmanın suç olmadığını ve özgür medyanın toplum için önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.
16 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, Bağlar ilçesindeki bir apartmanın enkazından 101 saat sonra anne Sebahat Varlı ve oğlu Serhat yaralı olarak kurtarıldı. Aynı zamanda Hatay'da inşaat mühendisi Hikmet Yiğitbaş da enkazdan çıkarıldı. Kurtarılanlar, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.
10 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan binaların enkazında arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, Dulkadiroğlu ilçesindeki Selin Apartmanı'nın enkazından 24 yaşındaki Doğan Akkök 64 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Kurtarılan genç, enkaz altında kaldığı sırada duvara 'Umudunuzu kaybetmeyin' yazmış. Sağlık ekiplerine teslim edilen Akkök'ün moralini yüksek tuttuğu ve kurtarma ekipleriyle diyalog kurduğu belirtildi.
9 Şubat 2023

Gazeteci Birsen Altuntaş, ATV'nin 'Türkiye Tek Yürek' isimli ortak yardım yayınından Oktay Kaynarca ve Kenan İmirzalıoğlu'nu çıkardığını açıkladıktan sonra TV100 tarafından işten çıkarıldığını duyurdu. Altuntaş, bu iki ünlü oyuncunun Ahbap Derneği'ne destek verdikleri için programdan çıkarıldıklarını belirtti. Kendi yaptığı haberin doğruluğunu teyit ettiği için yayınladığını ve ülkenin zor zamanlarında tek yürek olmanın önemine vurgu yaptığını ifade etti.
17 Şubat 2023

Dünyaca ünlü karaciğer nakli cerrahı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, Çeşme'deki evinde beyin kanaması geçirdi ve acil olarak Dokuz Eylül Tıp Fakültesi'nde ameliyata alındı. Kalayoğlu, karaciğer naklini rutin ve kabul edilir bir tedavi olarak tıp dünyasına kazandıran öncü isimlerden biri olarak tanınıyor. 2006'dan bu yana Türkiye'de çeşitli hastanelerde görev yapan Kalayoğlu, son olarak Koç Üniversitesi Hastanesi'nde Organ Nakli Merkezi'nin başkanlığını yürütüyordu.
3 Ağustos 2024

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından yıkılan Gözde 2 Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Ali (55), eşi Zelal (40) ve beş yaşındaki oğulları Mir Berzan Bağış enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Sakarya Büyükşehir ve Isparta Belediyesi kurtarma ekiplerinin ses üzerine yaptığı çalışmalar sonucunda bulunan aile, yaralı olarak ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Kurtarma anında çevredeki insanlar tarafından alkış ve tekbir sesleriyle karşılandılar.
9 Şubat 2023

Halk TV muhabiri Ferit Demir, Malatya Battalgazi'de deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını takip ederken, bir polis memuru tarafından engellendiğini ve fiziksel müdahaleye uğradığını belirtti. Demir, bir kurtarma anını çekerken, AFAD TIR'ının üzerindeki kontenjanın dolduğu gerekçesiyle çekim yapmasının engellendiğini ve daha sonra bir polis memurunun kendisine tekme attığını, bu sırada yere düştüğünü ve yaralandığını ifade etti.
10 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası, tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, Hatay'da yaşayan kızı ve eski eşinin enkaz altında olduğunu belirterek sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulundu. Aydın, eski eşi Elif Torun Öneren'in enkazdan çıkarıldığını duyurdu ve kızının da enkaz altından bir an önce kurtarılmasını beklediğini ifade etti. Deprem, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde birçok ilde hissedildi ve can kayıpları ile yıkımlara yol açtı.
6 Şubat 2023

İstanbul ve Ankara'da 23 Nisan'da gerçekleştirilen ev baskınlarında gözaltına alınan dokuz gazeteciden üçü tahliye edildi. Mezopotamya Ajansı ve Yeni Yaşam'dan gazeteciler Enes Sezgin, Saliha Aras, Yeşim Alıcı, Beste Argat Balcı, Şirin Ermiş ve Doğan Kaynak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Mehmet Aslan, Esra Solin Dal ve Erdoğan Alayumat ise örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklanmıştı. MA'nın haberine göre, bu üç gazeteci de tahliye edildi.
22 Mayıs 2024

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, kiracı ile ev sahibi arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucunda kiracı Fatih T, ev sahibi Orhan Mercan'ı pompalı tüfekle vurdu. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, ağır yaralanan Mercan'ı hastaneye kaldırdı, ancak yapılan müdahalelere rağmen Mercan hayatını kaybetti. Zanlı Fatih T, kısa sürede Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
17 Haziran 2023

Kahramanmaraş'ta depremde ağır hasar gören Ebrar Sitesi'nde incelemelerde bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Fox TV muhabiri Gülşah İnce'nin sorularını yanıtsız bırakarak olay yerinden ayrıldı. Muhabirin soru sormasını engellemek için Güngör'ün yanındaki bir kişi tarafından fiziksel müdahalede bulunuldu. Ayrıca, enkaz başında bekleyen ve tepki gösteren bir depremzede de Güngör'ün korumaları tarafından iteklendi.
17 Şubat 2023

İstanbul ve Ankara'da yapılan ev baskınlarında dokuz gazeteci gözaltına alındı. Bu gazetecilerin çoğu Mezopotamya Ajansı ve Yeni Yaşam çalışanlarıydı. Gözaltına alınan gazetecilerden üçü 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklanırken, diğer altı gazeteci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan gazetecilerden Esra Solin Dal Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne, Erdoğan Alayumat Metris Cezaevi'ne, Mehmet Aslan ise Sincan Cezaevi'ne gönderildi.
27 Nisan 2024

Gazeteci Sinan Aygül, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin korumaları tarafından saldırıya uğradığını ve ölüm tehdidi aldığını açıkladı. Saldırı, Aygül'ün belediye ile ilgili usulsüzlük iddialarını gündeme getirmesinin ardından gerçekleşti. Belediye Başkanı Geylani, olayla ilgisinin olmadığını belirterek, saldırıya karışan belediye personeli hakkında idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Saldırıya karıştığı iddia edilen koruma polisi Engin Kaplan ve belediye personeli Yücel Baysali gözaltına alındı ve Kaplan görevden uzaklaştırıldı.
17 Haziran 2023

6 Şubat'ta meydana gelen ve Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından, Adıyaman'da Merve Apartmanı'nın enkazından 77 yaşındaki Fatma Güngör, depremin 212'nci saatinde sağ olarak kurtarıldı. Bu kurtarma, can kaybının 31 bin 974'e yükseldiği bir dönemde gerçekleşti. Aynı apartmandan daha önce 45 yaşındaki Ramazan Yücel de depremin 207'nci saatinde kurtarılmıştı.
15 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan bir apartmanın enkazından 72 saat sonra beş yaşındaki Hazal ve annesi Betül Güner dahil dört kişi sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan küçük kız ilk olarak su istedi, ancak sağlık kontrolünden geçirilmeden su verilemedi. Aynı enkazdan bir baba ve kızı da kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.
9 Şubat 2023

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mücella Yapıcı'nın hastaneye götürülürken yaşadığı kötü muamele nedeniyle artık hastaneye gitmeme kararı aldığını belirtti. Keskin, Yapıcı'nın kelepçelenirken kollarında morluklar oluştuğunu ve her hastane ziyaretinde işkenceye maruz kaldığını ifade etti. Ayrıca, ağır hasta tutuklu Fatma Tokmak'ın sağlık durumunun kritikleştiğini ve Adli Tıp Kurumu'nun 'Cezaevinde kalabilir' raporuna rağmen İnsan Hakları Vakfı'nın aksi yönde raporu olduğunu ve Tokmak'ın kötü muamele gördüğünü aktardı.
12 Haziran 2023

Maltepe Açık Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci Barış Pehlivan, 'Mide Bulandıran Öykü' başlıklı yazısı nedeniyle Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner tarafından açılan dava sonucu 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Aydıner, duruşma öncesi şikayetinden vazgeçtiğini bildirdi, bu da Pehlivan'ın beraat ihtimalini artırdı. Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, yazının ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirtti.
14 Kasım 2023
İşaretlediklerim