Yedi yıl tutuklu kalan eski Diyarbakır belediye başkanı Gültan Kışanak, HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti adı altında seçimlere girmesini ve emek ve özgürlük ittifakına ortak liste önerisini destekleyerek, Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) seçimlerde oyların heba edilmemesi gerektiğini belirtti. TİP'in bazı şehirlerde kendi adaylarıyla seçime girmeyi planladığını ve bu durumun bir seçim ittifakı niteliğinde olmadığını ifade etti. Kışanak, HDP ve Yeşil Sol Parti'nin de sosyalist hareketin bir parçası olduğunu vurgulayarak, TİP'e seçimlerde birlikte hareket etme çağrısında bulundu.
3 Nisan 2023

Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, Diyarbakır'da neredeyse tüm sandıkların açılmasıyla CHP'li Sezgin Tanrıkulu, yüzde 7,80 oy oranıyla milletvekili seçildi. Bu sonuçla CHP, Diyarbakır'dan 21 yıl sonra ilk kez bir milletvekili çıkarmış oldu. HDP, 2018 seçimlerindeki dokuz milletvekili sayısından birini kaybederken, AKP yüzde 22,59 oy oranıyla üç milletvekilini korudu.
15 Mayıs 2023

14 Mayıs seçimleri öncesinde, AKP'nin milletvekili adayları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamu kurumlarının imkanlarını kullanarak seçim çalışmaları yaptığı ve camilerde mitingler düzenlediği belirtiliyor. Yüksek Seçim Kurulu, bakanların aday olabilmeleri için istifa etmeleri gerektiği yönündeki başvuruları, bakanların kamu görevlisi olmadığı gerekçesiyle reddetti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve diğer bakanlar, seçim çalışmalarında bakanlık imkanlarını ve TOGG araçlarını kullandıkları, bazı araçların plakalarının sigorta kayıtlarında farklı araçlara ait olduğu görüldü.
23 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden seçmenlerine seslenerek ümitsizliğe kapılmamaları çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, seçimle ilgili net tespitlerini paylaşacağını ve birlikte seçimi kazanacaklarını ifade etti. Kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,51, Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 44,88 oy aldığı ve seçimin ikinci tura kaldığı belirtildi. Türkiye'nin 28 Mayıs'ta ikinci tur için sandık başına gideceği açıklandı.
15 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da düzenlenen bir mitingde konuştu. Depremzedelere ev, iş yeri ve ahır inşa etme; gençlere işsizlikle mücadele, eğitimde iyileştirmeler ve ÖTV'siz araç alma imkanı gibi vaatlerde bulundu. Ayrıca, yolsuzlukla mücadele edeceğini ve yurt dışına kaçırılan paraları geri getireceğini söyledi. Uyuşturucu baronlarına karşı da sert bir tutum sergileyeceğini belirtti.
8 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ülkeyi terör ve mültecilerden kurtaracaklarını belirterek vatandaşları sandığa çağırdı. Bu çağrı, Ata İttifakı'nın dağılmasının ardından Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklaması sonrasında geldi. İlk turda Oğan'a oy veren seçmenlerin ikinci turdaki tercihleri belirsizliğini korurken, Ata İttifakı'nın bir bileşeni olan Adalet Partisi Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini duyurdu. Diğer bileşen Zafer Partisi ise kararını henüz açıklamadı.
22 Mayıs 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, muhalefetin oylarını böleceği iddialarını matematik bilmemekle eleştirdi ve adaylıktan çekilmeyeceğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede, her iki liderin de iktidardan kurtulma amacında olduğunu ancak yöntemlerinin farklı olduğunu ifade etti. İnce, kendi oy oranının %16-17 civarında olduğunu ve en çok AK Parti'den oy aldığını belirtti. Ayrıca, 100 bin imza toplama sürecini dördüncü günde tamamladığını ve hedefinin ikinci tura kalmak olduğunu söyledi.
29 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 300 gram Ramazan pidesinin Halk Ekmek büfelerinde 5 TL'den satılacağını duyurdu. Bu açıklama, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın Ramazan pidesinin bu yıl 10 TL olacağını açıklamasının ardından geldi. Geçen sene aynı ürün Halk Ekmek'te 3 TL'den satılıyordu.
20 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosunun ardından İçişleri Bakanlığı, '24 Adımda Alevi-Bektaşi Vatandaşlarımız ile Cemevlerine Yönelik Çalışmalar' başlıklı bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan broşürler, valilikler aracılığıyla dağıtılmaya başlandı. Kılıçdaroğlu'nun videosu geniş destek bulmuş ve İçişleri Bakanlığı'nın bu hareketi, kamu kaynaklarıyla iktidar propagandası yapıldığı iddialarını gündeme getirdi.
18 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarı döneminde 'beşli çete' olarak adlandırdığı bazı holdinglere 418 milyar dolar aktarıldığını iddia etti. Bu şirketlerin iktidardan aldıkları ihaleler nedeniyle bu şekilde adlandırıldığını belirtti. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, bu paranın her kuruşunun Türk halkına geri verileceğini ve bu konuda kararlı olduğunu ifade etti.
5 Mart 2023

Türkiye'nin 14 Mayıs'taki seçimlerine doğru giderken, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı muhalefetin oylarını böleceği iddiasıyla eleştiriliyor. Anketlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalmayı hedefliyor ve resmi adaylık için gerekli 100 bin imzayı dördüncü günde topladı. Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede İnce, oyları bölmeyeceğini savunarak adaylıktan çekilmeyeceğini ifade etti. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu'nun İnce'yi uğurlarken kullandığı ifadeler yeni bir tartışma başlattı.
29 Mart 2023

CHP İstanbul İl Başkanı adayı Özgür Çelik, partinin güçlenmesi durumunda işçinin de güçleneceğini belirtti. Çelik, İstanbul'da çocuklar için eşit eğitim imkanları sağlamayı hedeflediğini ve sosyal demokrasinin ilkelerine bağlı kalarak siyaset ve strateji belirleyeceklerini ifade etti. Ayrıca, İstanbul'daki yoksulluk, kadın, çocuk ve gençlerin sorunlarına yönelik çözüm önerileri sundu. Çelik, partinin örgüt yapısının dünyadaki değişimlere ayak uydurabilmesi gerektiğini vurguladı.
7 Ekim 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman'da bir iftar programında yaptığı konuşmada, Hazine'den çalındığını öne sürdüğü 418 milyar doları Türkiye'ye geri getireceğini ve çalanların yanına kar bırakmayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, ayrımcılığa karşı olduklarını, hakkın ve adaletin yanında olduklarını ifade etti ve vatandaşlara 14 Mayıs'ta adaletten yana oy kullanmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, eleştirilere açık olduklarını ve hatalarını kabul edebileceklerini dile getirdi.
12 Nisan 2023

Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden Ahmet Türk, AKP'li milletvekillerinin, yerel yöneticiler ve kanaat önderleri aracılığıyla, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verilmemesi yönünde baskı uyguladığını belirtti. Türk, Yeşil Sol Parti'nin Kılıçdaroğlu'nu desteklemesiyle bölgede Kılıçdaroğlu'nun yüksek oy aldığını ve ikinci tur öncesinde bu baskının başladığını ifade etti. Ayrıca, demokratik bir seçim sürecinin sağlanması halinde Kılıçdaroğlu'nun kazanabileceğini ancak baskı ve hilelerin olduğu bir ortamda bunun mümkün olmadığını dile getirdi.
23 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı buluşmanın ardından birlik mesajları verdi. Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde yaşanan taşlı saldırıya ilişkin olarak, bu tür olayların amacının seçmenleri sandıktan uzaklaştırmak olduğunu belirtti ve vatandaşları 14 Mayıs'a odaklanmaya çağırdı.
8 Mayıs 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin altı yaşındayken Kadir İstekli ile imam nikahıyla 'evlendirildiği' ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığı iddiası üzerine Gümüşel ve İstekli tutuklandı. AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı, konu hakkında yaptığı açıklamada, normal koşullarda hiçbir anne-babanın altı yaşındaki çocuğunu evlendirmeyeceğini ve çocuğu kimseye emanet etmeyeceğini belirtti. Atçı'nın bu yorumu tepki çekti.
1 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın çadır satışı yapması eleştirilirken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın AKP'den milletvekili adayı olmak için Malatya'da çalışma yürüttüğü öne sürüldü. Kınık, çadır satışı konusunda eleştirilere rağmen istifa çağrılarına yanıt vermedi. Ayrıca Kınık hakkında Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na para aktarılması ve çadır satışı skandalı nedeniyle suç duyurularında bulunulduğu belirtildi. Haberde, Kınık'ın dokunulmazlık kazanmak istediğine dair kulis bilgilerine de yer verildi.
12 Mart 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Esenler'de bir konuşma yaparken, aynı alanda seçim çalışması yapan ve müzik çalan HDP'li seçim çalışanlarına öfkelendi ve onlara hakaret etti. Soylu, HDP'lilere yönelik olarak 'kepazelik' ve 'nezaketsizlik' suçlamalarında bulundu. HDP İstanbul il yönetimi, Soylu'nun bu sözlerine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi ve bir video paylaşarak halkın kendilerine destek verdiğini belirtti. HDP, kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti adı altında seçimlere katılıyor.
20 Nisan 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 27 Mart 2023 Pazartesi günü saat 20:00'ye kadar süren cumhurbaşkanlığı adaylığı için gereken 100 bin imzayı dördüncü gününde toplamayı başardı. İnce, ilk gün işi bitireceklerini ifade etmiş olmasına rağmen bu süreyi dördüncü güne kadar uzatmıştı. İmza sürecinin devam ettiği ve rehavete yer olmadığını belirten bir mesaj paylaştı.
25 Mart 2023

Yedi yıl tutukluluk sürecinin ardından Gültan Kışanak, Yeşil Sol Parti'nin yerel seçimlerde her kentte aday göstermesi gerektiğini ifade etti. 2019 yerel seçimlerinde HDP'nin büyük şehirlerde aday göstermeyerek AKP'nin kaybetmesine katkı sağladığına değindi. HDP'nin 2023 genel seçimlerine Yeşil Sol Parti listesiyle girdiği ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediği belirtildi. Kışanak, seçim süreçlerinin örgütlenme ve toplumsal uzlaşı için önemli olduğunu ve Yeşil Sol'un bu doğrultuda hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
17 Haziran 2023
İşaretlediklerim