6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonucunda Hatay İskenderun Devlet Hastanesi'nin bir bölümü yıkıldı. Depremler Türkiye'nin birçok yerinde hissedildi ve çok sayıda artçı sarsıntı yaşandı. 7 Şubat itibariyle ölü sayısı 3 bin 381, yaralı sayısı 20 bin 426 ve yıkılan bina sayısı 5 bin 775 olarak kaydedildi. Yıkılan binalar arasında Antakya ve İskenderun hastaneleri ile Hatay'daki Akademik Hastane ve Adıyaman Gölbaşı Hastanesi de ağır hasar gören yapılar arasında yer alıyor.
7 Şubat 2023

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Yeşilköy'deki Murat Dilmener Hastanesi'ne taşınmasının ardından yaşanan sorunlar devam ediyor. Taşınma süreci hazırlıksız ve danışılmadan gerçekleştirildiği için hastanenin alt ve üst yapısı hizmet üretmeye yetmiyor. Taşınan eski pandemi hastanesinin durumu ne yerel ne de yurtdışından gelecek hastalara hizmet vermek için elverişli. En temel altyapı ve üst yapı sorunları sürüyor. Tıp fakültesinin 32 ameliyathanesi, taşınmayla sekize düştü. Birbiriyle ilgili klinikler iki yerleşke arasında parçalanmış, dağınık.
21 Temmuz 2023

Yunanistan'ın Larisa kenti yakınlarında bir yolcu treni ile yük treninin çarpışması sonucu en az 36 kişi hayatını kaybetti, 85 kişi yaralandı. Kazanın ardından Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis görevinden istifa etti. Kazanın detayları ve bakanın istifası Associated Press tarafından aktarıldı.
1 Mart 2023

Türkiye'de meydana gelen deprem sonrasında hastanelerin hasar görmesi ve tıbbi malzeme ile ilaç eksikliği nedeniyle sağlık hizmetlerinde ciddi aksaklıklar yaşanmaktadır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bölgede görev yapan sağlık personeli ve ekipman sayısının arttığını belirtse de, bölgeden gelen haberler temel malzemelerde sıkıntı olduğunu gösteriyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve diğer sağlık meslek örgütleri, sahra hastanelerinin acilen kurulması ve tıbbi malzeme ile ilaçların ulaştırılması çağrısında bulunuyor. Ambulansların akaryakıt sıkıntısı çektiği, Adana Şehir Hastanesi'nin kapasitesinin dolmak üzere olduğu ve bölgede koordinasyonun zayıf olduğu belirtiliyor.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay'da yıkılan binalar olduğunu ve İskenderun ile Antakya'daki devlet hastaneleri ile bir polisevinin yıkıldığını bildirdi. Vali, Antakya ve Kırıkhan'da yıkık binaların bulunduğunu, havaalanı pistinde sıkıntılar yaşandığını ve çok sayıda yaralı ile hayatını kaybedenler olduğunu ifade etti. Jandarma bahçesine kurulan karargah üzerinden faaliyetlerin koordine edildiğini belirtti.
6 Şubat 2023

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Rodos'taki orman yangınları nedeniyle tatilleri yarıda kesilen turistlere bir hafta ücretsiz tatil imkanı sunacaklarını açıkladı. Bu teklif, Yunan hükümetinin Rodos yerel yönetimi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek. Temmuz ayında çıkan yangınlarda yaklaşık 135 bin dönüm ormanlık alan yanmış ve 20 bin kişi adadan tahliye edilmişti.
2 Ağustos 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve Adıyaman merkezde birçok bina yıkıldı. Adıyaman Valisi 28 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı, ancak arama kurtarma ekipleri henüz bölgeye ulaşamadı. Vatandaşlar enkaz altındaki yakınlarını kendi çabalarıyla kurtarmaya çalışıyor. Hastaneler dolu olduğu için birçok yaralı dışarıda beklemek zorunda kalıyor ve iletişim hatları kesik durumda.
6 Şubat 2023

Yunanistan'da gerçekleşen tren kazasında ölenlerin sayısı 43'e çıktı. Kazanın ardından istasyon şefi, ihmal nedeniyle toplu ölüm ve yaralanmalara sebebiyet vermekle suçlanarak tutuklandı. Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis, kazanın ardından istifa ettiğini açıkladı. Kazayı protesto eden göstericilere Atina'da polis müdahale etti ve halk, hükümetin de istifa etmesi gerektiğini belirtti.
2 Mart 2023

AFAD, Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde yangından zarar gören alanları 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan etti. 21 Haziran'da çıkan yangınlarda 15 kişi hayatını kaybetmiş, 15 bin dekar alan yanmış ve 1000 hayvan ölmüştü. Yangının anız yakılması nedeniyle çıktığı öne sürülürken, Elektrik Mühendisleri Odası yangının elektrik hatlarındaki ihmallerden kaynaklanmış olabileceğini belirtti. AFAD, yangında zarar görenlere toplam 55 milyon lira maddi yardım yapılacağını duyurdu.
8 Temmuz 2024

BBC muhabiri Tom Bateman, Kahramanmaraş merkezli depremden kurtarılan ve Adana Şehir Hastanesi'ne getirilen çocukların durumunu aktardı. Yoğun bakımda anne ve babası bulunamayan altı aylık bir kız bebek gibi kimliği belirsiz yüzlerce çocuk tedavi altında. Hastane, deprem bölgesindeki diğer hastanelerin hasar görmesi veya yıkılması nedeniyle bir merkez haline gelmiş. Dr. Nurşah Keskin ve Dr. İlknur Banlı Cesur, çocukların şok nedeniyle konuşamadıklarını ve en az 100 isimsiz çocuğun tedavi altına alındığını belirtiyor. Dr. Keskin de depremde akrabalarını kaybetmiş ve çocuklarıyla hastaneye sığınmış.
11 Şubat 2023

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. Yangın, Salı günü saat 12.30 sıralarında başlamış ve rüzgarın etkisiyle 15 kilometrelik hatta yayılmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 97 kişinin dumandan etkilendiğini ve 37 kişinin tedavisinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, yangın nedeniyle bazı köylerin tedbir amacıyla boşaltıldığı bildirildi.
24 Ağustos 2023

Türkiye'deki deprem bölgesinde ishal, üst solunum yolu enfeksiyonları ve uyuz vakalarının artması salgın endişesini artırıyor. Sağlık Bakanlığı, bölgede geniş çaplı sağlık personeli görevlendirmiş ve aşılar göndermiş olmasına rağmen, sahadan gelen raporlar yetersiz önlemler ve koordinasyon sorunları olduğunu gösteriyor. Güvenlik sorunları, asbest maruziyeti, hayvan ısırıkları ve kuduz aşısı eksikliği gibi konular da raporlarda yer alıyor. Gaziantep, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş'ta sağlık hizmetlerinde ciddi sorunlar yaşandığı belirtiliyor.
14 Şubat 2023

İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor. Yangına Orman Genel Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle arı kovanları ve küçükbaş hayvan ağılları tahliye edildi. Yangın, yerleşim yerlerine ve Adnan Menderes Havalimanı'na yakın olduğu için uçak seferlerinde aksamalar yaşanıyor.
18 Temmuz 2024

Hatay'ın Belen ilçesinde Soğukoluk mevkisindeki ormanda çıkan yangın, yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine bölgedeki insanlar tahliye edildi. Yangına müdahale için 21 helikopter, dokuz uçak, 59 arazöz ve 375 personel sevk edildi. Müdahale çalışmalarına askeri helikopterler de destek veriyor. Yangın nedeniyle Antakya ilçesinde de duman gökyüzünü kapladı.
16 Temmuz 2023

İzmir'de sekizi orman, sekizi kırsal alanda olmak üzere toplam 16 yangın çıktı. Yangınlara 11 uçak, 27 helikopter, 171 arazöz ve iş makinesi, 972 personel ile müdahale edildi ve 11 yangın kontrol altına alındı. Çeşme, Menderes, Menemen, Selçuk ve Torbalı ilçelerindeki yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor. Selçuk'ta başlayan bir yangın Aydın'ın Kuşadası ilçesine sıçradı ve Bayraklı Dede Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlardan evlerini boşaltmaları istendi.
29 Haziran 2024

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos, Türkiye'deki deprem felaketinin ardından Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerde bir yakınlaşma olduğunu ve bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. 20 yıl sonra bir Yunan savunma bakanının Türkiye'ye yaptığı ilk ziyarette, Türk mevkidaşı Hulusi Akar ile ikili ilişkilerin iyileştirilmesi ve Ege'de tatbikatların sınırlandırılması gibi konuları görüştü. Ayrıca, iklim değişikliği ve doğal afetler gibi konularda iş birliğinin artırılabileceğini ifade etti. Panayotopulos, deprem felaketinin iki ülke arasındaki gerginlikleri azaltma anlamında bir katalizör rolü oynayabileceğini söyledi.
8 Nisan 2023

Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale etmek için su almaya çalışan bir helikopter düştü. Helikopterde bulunan beş personel kazadan sağ kurtarıldı ve sağlık durumları iyi. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, helikopterin su alımı sırasında kaza yaptığını ve sadece helikopterin suya düştüğünü belirtti. Olay, bölgedeki yangınla mücadele çalışmalarını etkiledi.
2 Ağustos 2024

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde makilik alanda çıkan yangın, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ndeki ormanlık alana sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahale eden ekipler, yangını kontrol altına almayı başardı. Kampüsteki doğal yaşam alanında bulunan hayvanlar tahliye edilirken, hastanede tedavi gören bazı hastalar da taburcu edildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
1 Temmuz 2024

Yunanistan'da deniz kazası geçiren Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumları iyiye gidiyor. Çift, Lipsi adası açıklarında zodyak botla seyir halindeyken kayalıklara çarptı ve yaralandı. Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla İstanbul'a getirilen çiftin tedavisi devam ediyor. Esas Holding ve Doğan Holding'den yapılan açıklamalara göre çiftin geçirdiği tüm operasyonlar başarıyla sonuçlandı.
27 Ağustos 2023

Çanakkale merkeze bağlı Kayadere köyü yakınında çıkan orman yangını nedeniyle dokuz yerleşim yeri tahliye edildi. Yangına 30 hava aracıyla müdahale edilmesine rağmen rüzgarın etkisiyle yangın büyümeye devam etti. Tahliye edilen köyler arasında Kayadere, Ulupınar, Belen, Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla bulunuyor. Tahliye edilen vatandaşlar Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu'nda misafir edilecek.
22 Ağustos 2023
İşaretlediklerim