Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremden etkilenen Şanlıurfa'da, Bahçelievler Mahallesi'nde hasar görmüş 6 katlı bir bina artçı depremler sırasında yıkıldı. Olay, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Çökme sonrası bölgeye yönlendirilen arama-kurtarma ekipleri, enkaz altından 1 çocuğu kurtardı. Yerbilimci Naci Görür, deprem bölgesindeki insanları evlerini terk etmeleri konusunda uyardı ve artçı depremlerin büyük olabileceğini belirtti.
6 Şubat 2023

İstanbul Küçükçekmece Sefaköy durağında bekleyen bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle metrobüs yoluna düştü ve durağa yanaşan metrobüsün altında kalarak yaşamını yitirdi. Olay yerine emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan kişinin cesedi, Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
16 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Salacak sahilinde imar kanununa aykırı olduğu tespit edilen ve mahkeme kararıyla yıkımına karar verilen bir kafenin yıkımını gerçekleştirmek üzere bölgeye ekiplerini gönderdi. Yıkım sırasında İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten'in de aralarında bulunduğu üç personel, mekan sahipleri tarafından önce sözlü sonra fiziki saldırıya maruz kaldı. Yaralanan Gülten hastaneye kaldırıldı ve İBB hukuki girişim başlattı. Yıkımın devamı için ilçe kaymakamlığıyla görüşmeler sürüyor.
30 Mayıs 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan çifte depremler sonucunda ağır hasar gören Malatya'daki Koyunoğlu Mahallesi'nde bulunan beş katlı Sezer Apartmanı çöktü. Olay yerine itfaiye, AFAD, UMKE ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, enkaz altında bir kişinin olabileceği ihtimaline karşı arama çalışmalarını sürdürüyor.
24 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul Büyükçekmece'de acil yıkılması gereken binaların yıkımına hız verildi. 1999 Marmara Depremi sonrasında başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 35 binden fazla konut dönüştürüldü. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 2004 yılına kadar eski yönetmeliklere göre yapılmış ve riskli olduğu tespit edilen yaklaşık 2 bin 300 binanın yıkılacağını belirtti. Akgün, bu süreçte vatandaşın rızasını beklemeden kanuni yetkiler kullanılarak yıkımların gerçekleştirileceğini ifade etti.
23 Şubat 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, parti binasına silahlı saldırı yapıldığını açıkladı. Saldırının sabah 05.00 sularında gerçekleştiği ve 6-7 el ateş edildiği belirtildi. Olay yerinde boş kovanlar bulunurken, binaya mermi isabet etmediği ilk belirlemelere göre anlaşıldı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
6 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar'da imar kanununa aykırı olduğu tespit edilen bir kafeyi yıktı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıkımı Twitter üzerinden duyurdu. Daha önce İBB'nin yıkım çalışmaları, Üsküdar kaymakamlığı tarafından polis engeliyle karşılaşmıştı. Yıkım sırasında bir kişi silahla çatıya çıkarak müdahalede bulunmuş, bu durum sosyal medyada gündem olmuştu.
19 Nisan 2023

İstanbul Bahçelievler'de bir binanın beşinci katında patlama meydana geldi. Patlama sonucunda en az bir kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
28 Eylül 2023

Hatay Antakya'da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 81 kişinin hayatını kaybettiği Gökkuşağı Apartmanı ile ilgili soruşturma tamamlandı. Hatay Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, altısı tutuklu yedi sanık hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 22 yıl altı aya kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, binanın inşasında kullanılan malzemelerin ve işçiliğin yetersiz olduğu, yönetmeliklere uyulmadığı belirtildi. Müteahhit ise kendisinin 'kurban seçildiğini' iddia etti.
11 Aralık 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan ve 94 kişinin ölümüne neden olan Buket Apartmanı’nın zemin etüt raporunda belediye onayının bulunmadığı tespit edildi. Hatay savcılığının yürüttüğü soruşturma sonucunda, apartmanın yıkılmasına ilişkin iddianame Hatay 5’inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, apartmanın taşıyıcı sistem elemanlarının yetersiz olduğu ve kullanılan malzeme kalitesinin düşük olduğu belirtildi. Sorumluların 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 22 yıl altışar aya kadar hapsi isteniyor.
20 Mayıs 2024

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan altı katlı bir fabrikanın çatı katında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle binanın bazı bölümleri çöktü. İtfaiye ekiplerine TOMA ve çeşitli ilçe belediyelerinin su tankerleriyle destek sağlandı. Polis, yangın bölgesinde güvenlik önlemleri alarak araç girişini engelliyor.
11 Haziran 2023

İstanbul Sarıyer'de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının önünde, bu sabaha karşı bir araçtan havaya ateş açıldı. Olay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından kamuoyuna duyuruldu ve İstanbul başsavcılığı ile emniyet müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı. İstanbul Valiliği, olayın TEM Otoyolu'nda hızla ilerleyen bir araçtan gerçekleştirildiğini ve herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını açıkladı. Olay yerinde 9 mm çapında 2 adet kovan bulundu ve incelemeler devam etmektedir.
6 Nisan 2023

İstanbul Çatalca'da, bir bungalov sitesindeki beş ev, projeyi yapan kişi ile bir ev sahibi arasında çıkan maddi anlaşmazlık sonucu çalındı. Ev sahibi, tartışmanın ardından evleri havuzlarıyla birlikte söküp kamyona yükleyerek götürdü. Site sakinleri durumu jandarmaya bildirdi ve soruşturma devam ediyor. Ev sahiplerinden biri olan Enis Onat, olayla ilgili detayları paylaşarak, hızlı bir çözüm beklediklerini ifade etti.
5 Mayıs 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan eğlence merkezinde tadilat sırasında yangın çıktı. Yangında sekiz kişi hayatını kaybetti, altısı ağır olmak üzere dokuz kişi yaralandı. İtfaiye ekipleri yangına 31 araç ve 86 personelle müdahale etti. Yangının nedeni henüz bilinmiyor.
2 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İstanbul'da dönüşümü acil olan ve 'durduğu yerde çökebilir' denilen 318 bina olduğunu açıkladı. Kahramanmaraş'taki depremler sonrası İBB'ye binaların güvenliği konusunda binlerce başvuru yapıldı. İBB, hızlı tarama yöntemiyle binaların depreme karşı mukavemetini ölçüyor ve önlem geliştiriyor. Ancak mevzuat, 10 katın üstündeki binaların hızlı taramasını engelliyor ve bu binalar akredite edilmiş kuruluşlarca inceleniyor. Gökçe, riskli binalar için kira yardımının artırılması gerektiğini ve İBB'nin İstanbul'da 4 bin 500 lira kira yardımı yapmayı planladığını belirtti.
17 Şubat 2023

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan eğlence merkezinde tadilat sırasında yangın çıktı. Yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri yangına 31 araç ve 86 personelle müdahale etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasına göre yangın kontrol altına alındı.
2 Nisan 2024

Hatay Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem sonucu Antakya ilçesinde bir bina yıkıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden hasar gören ve eşya çıkarmaya çalışan dört kişi enkaz altında kaldı. AFAD, PAK ve UMKE ekiplerinin yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları sonucunda üç kişinin cansız bedenine ulaşıldı ve bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre, bu olayla birlikte can kaybı altıya yükseldi.
21 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çocuk istismarı olayıyla gündeme gelen İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın Sancaktepe'deki kaçak binasını yıktı. Vakfın yürütmeyi durdurma başvurusu reddedildikten sonra, İBB ekipleri binanın doğalgazını kesti ve tahliye ettikten sonra yıkım işlemini gerçekleştirdi. Hiranur Vakfı'nın kaçak binası daha önce 12 Aralık 2022'de İBB tarafından mühürlenmiş ve vakıf tarafından yıkılması istenmişti, ancak vakıf tarafından tam olarak yıkılmadığı için İBB ekipleri tarafından yıkım yapıldı.
30 Mart 2023

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde, belediye iştiraki Başakkent A.Ş. tarafından yıkılan bir evle ilgili olarak, yıkımdan bir ay sonra İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi. Mahkeme, evin arazisine Başakkent A.Ş.'nin ortak çıkmasının hukuka uygun olmadığına hükmetti. Ev sahibi, belediye başkanı ve ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Mahkeme kararına rağmen yıkım gerçekleştiği için telafisi güç zararlar meydana geldi.
23 Kasım 2023

Beşiktaş'ta restorasyon çalışması yürütülen bir yalının bir kısmı çöktü. Göçük altında kalan iki kişiden biri olan 22 yaşındaki stajyer mimar Atilla Aydın, ağır yaralı olarak kurtarıldı ancak hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği, olayla ilgili adli süreç başlattı.
12 Ağustos 2023
İşaretlediklerim