Britanya'da düşünce kuruluşu Autonomy tarafından Haziran-Aralık 2022'de gerçekleştirilen dört günlük mesai düzeni denemesine 61 firma katıldı. Denemeye katılan firmaların %89'u bu çalışma düzenini sürdürmeye devam ederken, %51'i bunu kalıcı hale getirdi. Araştırma sonuçlarına göre, firmaların %82'si bu düzenin çalışanların zihinsel sağlığına olumlu yansıdığını, %50'si işten çıkma oranını azalttığını ve %32'si yeni işe alım süreçlerini iyileştirdiğini bildirdi. Çalışanların %96'sı kişisel yaşamlarına olumlu yansıdığını, %86'sı ise işte verimliliğinin arttığını belirtti.
23 Şubat 2024

İstanbul Politikalar Merkezi ve Ankara Enstitüsü tarafından yapılan 'Türkiye'de Dindarlık Algısı' araştırması, katılımcıların %73'ünün Türkiye'de dindarlığın azaldığını düşündüğünü ortaya koydu. Araştırmada, katılımcıların %41'i dindar insanların devlet yönetiminde yer almasını olumlu bulurken, %37'si buna karşı çıktı. Siyasi partilerin dini söylemler kullanmasından rahatsızlık duyanların oranı %53 iken, Diyanet İşleri Başkanlığı'na güvenenlerin oranı %35,4 ve dini kurum ve cemaatlere güvenenlerin oranı ise yalnızca %13,9 olarak belirlendi.
7 Kasım 2023

Ekonomist Atilla Yeşilada, 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunun ardından Türkiye'de sermaye kontrollerinin getirilebileceği konusunda uyarıda bulundu. Merkez Bankası'nın döviz kurlarını kontrol altında tutma çabaları ve Kapalıçarşı'da oluşan ikili kur rejimi piyasada belirsizlik yaratıyor. Bankalara döviz çekimine sınırlama getirilmesi için sözlü talimatlar gittiği bildiriliyor. Yeşilada, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda pazartesi günü için sermaye kontrollerine hazır olunması gerektiğini ifade etti.
25 Mayıs 2023

Yeni bir araştırma, dişi hayvanların ayırt edici özelliklere sahip erkekleri eş olarak seçmeyi diğer dişilerden öğrendiğini ortaya koydu. Araştırmacılar, dişi hayvanların büyüklerinin veya akranlarının eş seçimlerini kopyalayabileceğini ve ayırt edici erkekler için bir tercih geliştirebileceğini belirtti. Ancak genç dişilerin hataları, erkeklerde tek bir çekici özelliğin diğerlerini geride bırakarak öne çıkmasını engelliyor ve zaman içinde dişilerin tercihlerinde değişikliklere bile yol açabiliyor.
9 Ekim 2023

Ardahan'da, SAT-2 serotipi şap hastalığının tespit edilmesinin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan tedbirler kapsamında büyükbaş hayvanlar aşılanmaya başlandı. İl merkezi ve beş ilçede oluşturulan ekipler, sorumluluk bölgelerindeki ahır ve çiftliklerde aşılama çalışmalarını yürütüyor. Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, aşılama çalışmalarının 20 gün içinde tamamlanmasının planlandığını belirtti.
17 Mart 2023

ORC Araştırma'nın 2-5 Ocak 2023 tarihleri arasında yaptığı ankete göre, AKP yüzde 32,0, CHP yüzde 23,5, İYİ Parti yüzde 19,1 oy alırken, HDP yüzde 7,3 ve MHP yüzde 6,2 oy oranına sahip. Cumhur İttifakı yüzde 38,2, Millet İttifakı ise yüzde 42,6 oy oranına ulaştı. ORC Araştırma'nın 19-22 Aralık 2022'deki anketinde ise Cumhur İttifakı yüzde 38,3, Millet İttifakı yüzde 41,7 oy almıştı. İki anket arasında İYİ Parti'nin oylarında yüzde 1,6'lık bir artış gözlemlendi. MetroPOLL araştırma şirketinin aralık ayında düzenlediği ankette ise AKP'nin oyunu bir önceki ankete göre yüzde 0,4 oranında artırdığı belirtildi.
6 Ocak 2023

Covid-19’a karşı aşı geliştiren BioNTech’in kurucularından Uğur Şahin, kanser için geliştirdikleri ilacın üç sene sonra piyasaya sürülebileceğini ifade etti. Şahin ve eşi Prof. Dr. Özlem Türeci, özellikle bağırsak kanseri olmak üzere çeşitli kanser türlerini hedefleyen tedaviler üzerinde uzun yıllardır çalışıyorlar. İlaçların vücudun kansere karşı kendi savunma reaksiyonunun güçlendirilmesini hedeflediğini belirten Şahin, Covid-19 pandemisi sonrasında çalışmalarının yüzde 80’inini kanserle mücadeleye ayırdığını da ekledi.
23 Ağustos 2023

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi gören 33 hastadan üçü hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, diyaliz ünitesinden sorumlu hastane personeli ve bağımsız çalışan makine mühendisleri gözaltına alındı. Hastane personeli serbest bırakılırken, projede hata yaptıkları iddia edilen iki makine mühendisi tutuklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde entübe durumda hasta kalmadığını ve 14 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı.
12 Haziran 2024
İşaretlediklerim