İngiltere'nin Manchester City takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında İspanya'nın Real Madrid takımını 4-0 mağlup etti. Bu sonuçla Manchester City, İstanbul'da oynanacak finalde İtalya'nın Inter takımıyla karşılaşacak. İlk maçta 1-1 berabere kalan iki takım arasındaki bu maç, Manchester City'nin ev sahipliğinde Etihad Stadı'nda oynandı. Manchester City, 2021'den sonra turnuvada ikinci kez finale yükselmiş oldu.
18 Mayıs 2023

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde Türk bayrağını milli boksör Busenaz Sürmeneli ve milli okçu Mete Gazoz taşıyacak. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan bu iki sporcunun bayrağı taşıyacağını duyurdu. Türkiye, Paris 2024'te 102 sporcu ile 18 farklı spor dalında temsil edilecek.
21 Temmuz 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin çeyrek finalinde Polonya ile karşılaştı. Maç, tie-break setine kadar uzadı ve Türkiye, Polonya'ya 3-2 mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte A Milli Takım, Milletler Ligi'ne veda etti.
21 Haziran 2024

İngiltere, EURO 2024 çeyrek finalinde İsviçre ile karşılaştı ve maçın normal süresi ile uzatma dakikalarında eşitlik bozulmayınca penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında üstünlük sağlayan İngiltere, İsviçre’yi eleyerek yarı finale yükseldi. Bu sonuçla İngiltere, turnuvada yoluna devam ederken İsviçre turnuvaya veda etti.
6 Temmuz 2024

UEFA Avrupa Ligi'nde Atalanta ve Bayer Leverkusen, UEFA Konferans Ligi'nde ise Olympiacos ve Fiorentina finale yükseldi. Bayer Leverkusen, Roma ile oynadığı rövanş maçında 2-2 berabere kalarak finale çıktı. Atalanta ise Olimpik Marsilya'yı 3-0 yenerek adını finale yazdırdı. Konferans Ligi'nde Olympiacos, Aston Villa'yı 2-0 mağlup ederken, Fiorentina ise Club Brugge ile 1-1 berabere kalarak finale ulaştı.
10 Mayıs 2024

ABD'li ünlü basketbolcu Michael Jordan'ın 1998 NBA Finalleri ikinci maçında giydiği spor ayakkabılar, Sotheby's müzayede şirketi tarafından 3-11 Nisan tarihleri arasında satışa sunulacak. 'Son Dans' olarak adlandırılan maçta giyilen ayakkabıların, 2 ile 4 milyon dolar arasında bir bedelle satılması bekleniyor. Eğer tahminler doğru çıkarsa, bu ayakkabılar dünyanın en yüksek bedelle satılan spor ayakkabısı unvanını alacak.
15 Mart 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Belçika'yı 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Filenin Sultanları, turnuvada şu ana kadar oynadığı tüm maçları kazandı. Çeyrek finalde Almanya'yı yenen Polonya ile karşılaşacaklar. Çeyrek final karşılaşmaları İtalya ve Belçika'da, yarı final ve final karşılaşmaları ise Belçika'nın başkenti Brüksel'de oynanacak.
27 Ağustos 2023

A Milli kadın voleybol takımı, Milletler Ligi'nin ikinci haftasındaki son maçında ABD'yi 3-2 yenerek büyük bir başarı elde etti. Bu galibiyetle birlikte takım, Milletler Ligi'nde altıncı galibiyetini almış oldu ve ikinci haftayı 4'te 4 yaparak tamamladı. Maç sonrasında TRT Spor'un ağır çekimde ekrana verdiği bir görüntü sosyal medyada büyük ilgi gördü ve Türk taraftarların sevinci gündem oldu. Filenin Sultanları, 11-16 Haziran tarihlerinde Hong Kong'da oynayacakları üçüncü hafta maçlarında Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Çin ve Brezilya ile karşılaşacak.
3 Haziran 2024

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Avusturya ile karşılaşacak. 1996'dan beri Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye, çeyrek final ve yarı final başarıları elde etti. Takım, bu yıl ilk kez yabancı bir teknik direktör, İtalyan Vincent Montella ile turnuvaya katılıyor. Geçmiş turnuvalarda yaşanan başarılar ve hayal kırıklıkları, takımın bugünkü performansına ışık tutuyor.
2 Temmuz 2024

Türk milli yüzücü Merve Tuncel, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda kadınlar 1500 metre serbest stil kategorisinde altın madalya kazandı. Tuncel, bu başarısıyla aynı mesafede üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu olma unvanını elde etti. Finalde kaydettiği 16.18.53'lük derecesiyle zirveye çıktı.
6 Temmuz 2023

ABD'li ünlü basketbolcu Michael Jordan'ın 1998 NBA Finalleri ikinci maçında giydiği ve 'Son Dans' olarak adlandırılan ayakkabılar, açık artırma yoluyla 2,2 milyon dolara satıldı. Bu satışla birlikte, Jordan'ın ayakkabıları şimdiye kadar satılan en pahalı spor ayakkabıları oldu. Ayakkabıların 2 ile 4 milyon dolar arasında satılması bekleniyordu. Jordan'ın aynı finallerde giydiği forma da önceki yıl 10 milyon 100 bin dolara satılmıştı.
12 Nisan 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) dün dört maç oynandı ve C ile D gruplarının puan durumu belli oldu. Avusturya, Hollanda'yı 3-2 yenerek D Grubu'nu lider tamamladı. Fransa, Polonya ile 1-1 berabere kalarak liderliği Avusturya'ya kaptırdı. C Grubu'nda ise İngiltere ve Danimarka'nın maçları 0-0 berabere bitti ve İngiltere grubu lider tamamladı.
26 Haziran 2024

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2’nci hafta maçında İngiltere’nin Manchester United takımıyla karşılaşacak. Galatasaray, son 20 resmi maçında mağlup olmadı. Manchester United ise hem UEFA Şampiyonlar Ligi hem de Premier Lig’de sezona kötü bir başlangıç yaptı. Galatasaray'da sakatlığı bulunan Kazımcan Karataş, Manchester United maçında forma giyemeyecek. İngiliz temsilcisinde ise beş futbolcu Galatasaray’a karşı süre alamayacak.
2 Ekim 2023

Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar, sakatlığı nedeniyle sahalardan 10 ay uzak kalacak. FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde sakatlanan Neymar, ülkesinin Belo Horizonte kentinde ameliyat edilecek. Sol diz ön çapraz bağı ve menisküsünde yırtık tespit edilen 31 yaşındaki oyuncu, sezon başında Paris Saint-Germain’den Suudi Arabistan temsilcisi Al Hilal’e transfer olmuştu.
1 Kasım 2023

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz'da Eyfel Kulesi'nde yapılacak açılış töreniyle başlayacak. 206 ülkenin katılacağı ve 19 gün sürecek olan oyunlar boyunca Paris'e 15 milyonu aşkın turist bekleniyor. Türkiye, 18 dalda toplam 102 sporcu ile temsil edilecek. Bu yılki olimpiyatlarda ilk kez break dance etkinlikleri yer alacak ve pandemi kısıtlamaları olmadan gerçekleştirilecek.
25 Temmuz 2024

Dün gece Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı organizasyonu olan Avrupa Konferans Ligi'nde ve iki numaralı organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi'nde dörder maç oynandı. Avrupa Konferans Ligi'nde Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'yi 3-0 mağlup ederek çeyrek final için avantaj elde etti. UEFA Avrupa Ligi'nde ise Olimpik Marsilya, Villarreal'i 4-0 gibi farklı bir skorla yendi. Diğer maçlarda da çeşitli takımlar kendi liglerinde mücadele etti.
8 Mart 2024

Fenerbahçe Beko, EuroLeague Play-Off serisinin beşinci ve son maçında Monaco'yu deplasmanda 80-79'luk skorla yenerek Final Four'a yükseldi. Serideki durum 2-2 eşitlikle devam ederken, Fenerbahçe bu kritik maçı kazanmayı başardı. Normal süre 70-70 beraberlikle sonuçlanınca maç uzatmalara taşındı ve Fenerbahçe, uzatmalarda aldığı bir puanlık üstünlükle galibiyete ulaştı.
8 Mayıs 2024

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, 2023-24 EuroLeague Play-off turunun üçüncü maçında Monaco'yu 89-78 mağlup etti. Bu galibiyetle seride 2-1 öne geçen Fenerbahçe, Final Four'a katılma yolunda önemli bir avantaj elde etti. Eğer Fenerbahçe, 3 Mayıs'ta İstanbul'da oynanacak dördüncü maçı da kazanırsa, 24-26 Mayıs tarihlerinde Berlin'de düzenlenecek Final Four'a katılmaya hak kazanacak.
1 Mayıs 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) E ve F gruplarında oynanan maçlar sonucunda Türkiye, Çekya'yı 2-1 yenerek son 16'ya yükseldi. E Grubu'nda Ukrayna-Belçika ve Slovakya-Romanya maçları berabere bitti, Romanya ve Slovakya turladı. Gürcistan, Portekiz'i 2-0 yenerek son 16 turuna yükseldi. Türkiye'nin rakibi D Grubu birincisi Avusturya oldu.
27 Haziran 2024

Galler Milli Takımı ve Los Angeles takımının oyuncusu Gareth Bale, futbol kariyerini sonlandırdığını duyurdu. Kariyerinde Real Madrid ile 5 kez UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan ve Galler Milli Takımı'nın en skorer oyuncusu olan Bale, bu kararı almanın kariyerinin en zor kararı olduğunu belirtti. Southampton altyapısında yetişen ve Tottenham'da önemli başarılar elde eden Bale, 2013'te rekor bir bonservis bedeliyle Real Madrid'e transfer olmuştu.
9 Ocak 2023
İşaretlediklerim