Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük, belediyenin Seyhan ilçesindeki hizmet binasında M.G. tarafından silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Güdük, kaldırıldığı özel hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis, belediyenin halk ekmek biriminde çalışan zanlıyı gözaltına aldı. Adana Valiliği, olayın alacak verecek meselesi yüzünden çıktığını açıkladı.
12 Şubat 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fenerbahçe'nin eski futbolcusu ve futbol yorumcusu Serhat Akın'a Beykoz'da düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili tüm şüphelilerin yakalandığını duyurdu. Akın, program çıkışı saldırıya uğramış ve sol ayağına iki, sağ ayağına ise bir mermi isabet etmişti. Hastaneye kaldırılan Akın'ın ameliyatı başarılı geçmiş ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilmişti. Soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırıya karışan beş kişiyi yakaladı ve olayda kullanılan ruhsatsız tabancayı ele geçirdi.
28 Eylül 2024

Beşiktaş'ta restorasyon çalışması yürütülen bir yalının bir kısmı çöktü. Göçük altında kalan iki kişiden biri olan 22 yaşındaki stajyer mimar Atilla Aydın, ağır yaralı olarak kurtarıldı ancak hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği, olayla ilgili adli süreç başlattı.
12 Ağustos 2023

CHP'li meclis üyesi Mustafa Can Ekiciler, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde aracına akaryakıt alırken silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. Saldırı sonrası kaçan üç saldırgan yakalandı. İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Ekiciler'in vefatını sosyal medya üzerinden duyurdu ve başsağlığı diledi. Olay, yerel siyasette ve güvenlik konularında önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
24 Ağustos 2024

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

Adana'nın Karataş ilçesinde, ailesiyle sahil kenarında vakit geçiren 11 yaşındaki Aydın Kılınç, rastgele ateş eden bir kişinin tabancasından çıkan kurşunla boynundan vurularak ağır yaralandı. Karataş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kılınç, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından emniyet ekipleri, ateş eden H.Ş. isimli 44 yaşındaki şüpheliyi gözaltına aldı.
4 Temmuz 2023

Adıyaman'da Altınşehir Şehit Ahmet Yıldırım Polis Merkezi'nde bir polis, meslektaşlarına ateş açarak iki polisi yaraladı. Olay sonrası polis merkezine çok sayıda ambulans sevk edildi ve yaralılar Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırının nedenine dair henüz bir bilgi verilmedi.
27 Nisan 2024

İstanbul Üsküdar'da bir pastaneye düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti ve beş kişi yaralandı. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Saldırının nedeni henüz bilinmiyor ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
23 Mayıs 2024

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki bir kıraathaneye düzenlenen silahlı saldırıda Mustafa Er isimli 29 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti ve beş kişi yaralandı. Olay yerine sağlık ve emniyet ekipleri sevk edildi. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılırken, saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen şüpheli M.D.Ç'nin yakalanması için polis çalışma başlattı.
23 Nisan 2023

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, kiracı ile ev sahibi arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucunda kiracı Fatih T, ev sahibi Orhan Mercan'ı pompalı tüfekle vurdu. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, ağır yaralanan Mercan'ı hastaneye kaldırdı, ancak yapılan müdahalelere rağmen Mercan hayatını kaybetti. Zanlı Fatih T, kısa sürede Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
17 Haziran 2023

Beşiktaş'ta bir kişinin silahlı saldırıda ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 10 şüpheli gözaltına alındı. Olayın yaşandığı sokağa gelen motosikletli iki kişiden biri olan Sertan Taylan Hayal'in silahla bir mekana ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken, iş yerinden çıkan iki zanlının da motosikletlilere ateş ettikleri belirlendi. Olayda silahla vurulan Hayal hayatını kaybetti. İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonla silahla ateş eden iki şüpheli ve sekiz kişi daha gözaltına alındı.
6 Ağustos 2023

İstanbul’un Şişli ilçesinde geri manevra yapan bir polis aracı, kaldırımda yürüyen iki kadına çarptı. 43 yaşındaki Ergül Kaya olay yerinde hayatını kaybederken, 24 yaşındaki Ayşegül Tufan yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı. Kazaya karışan polis memuru işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü. Kaya'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından defnedilmek üzere Çankırı'ya gönderildi.
10 Eylül 2024

Diyarbakır’ın Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, Sur ilçesine bağlı Çarıklı mahallesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırı sırasında Güler yara almadı. Olayın ardından saldırganların yakalanması için çalışmalar başlatıldı. Saldırı, akşam saatlerinde Dr. Güler'in Diyarbakır'a döndüğü sırada gerçekleşti.
5 Temmuz 2024

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde bir cami imamı, caminin yakınlarında sağ omuzundan okla vurularak yaralandı. Saldırgan M.F.G. olay yerinden kaçtıktan sonra yakalanarak gözaltına alındı. Yaralı imam D.K. hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Görgü tanıkları, imam ile saldırgan arasında bir tartışma yaşandığını belirtti.
24 Temmuz 2024

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bir kafede kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı. Olay, Ünalan Mahallesi Ayazma Caddesi'nde meydana geldi. İstanbul Valiliği, iki grup arasında çıkan tartışmanın silahlı çatışmaya dönüştüğünü ve yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığını açıkladı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
23 Mayıs 2024

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Etibank Caddesi'nde üç şüpheli tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. 20'li yaşlarda olduğu belirtilen şüpheliler, saldırının ardından olay yerinden kaçtı. Polis ve sağlık ekipleri hemen bölgeye sevk edildi. Yaralılardan biri, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
13 Nisan 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Son olarak Doğukan Çep, S.K. ve U.E. isimli şüpheliler tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
7 Ocak 2023

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki bir bağ evinde meydana gelen patlamada yaralanan yedi kişiden biri hayatını kaybetti. Ahmet Karaçoban ve oğlu Sefa Can Karaçoban, bağ evlerine zorla girilmeye çalışıldığını ve içeride kendilerine ait olmayan kilitli bir sandık bulunduğunu jandarmaya bildirmişti. Jandarma ekipleri sandığı açtığında, el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada yaralanan Sefa Can Karaçoban hayatını kaybederken, diğer altı yaralının tedavileri sürüyor. Olayın aileler arasındaki bir husumetten kaynaklandığı belirtilirken, iki şüpheli tutuklandı.
23 Mayıs 2024

Türkiye, son iki ay içinde PKK, IŞİD ve DHKP/C olmak üzere üç terör örgütünün eylemlerine sahne oldu. DHKP/C, sekiz yıl önce Gezi Parkı soruşturmalarında ilerleme kaydeden savcı Mehmet Selim Kiraz'ı öldürdüğü adliyeyi, seçimlere iki ay kala tekrar hedef aldı. Bu saldırıda üç polis ve iki vatandaş yaralandı, bir sivil hayatını kaybetti. İsmail Saymaz, bu terör eylemlerinin seçim sürecinde siyasi malzeme olarak kullanıldığını ve asıl zararın demokrasiye olduğunu belirtiyor.
9 Şubat 2024

Karaman'ın merkezine bağlı Aybastı Köyü yakınlarında bir cipin kontrolden çıkarak takla atması sonucunda, içerisinde bulunan mermer ocağı çalışanlarından beş kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri savcılık incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı, yaralı ise tedavi altına alındı.
3 Nisan 2023
İşaretlediklerim