Trabzon’un Ortahisar ilçesinde, İpek Yolu Fuar Alanı’ndaki özel bir lunaparkta elektrik kesintisi nedeniyle dönme dolap aniden durdu ve 20 kişi mahsur kaldı. Olay yerine sevk edilen Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, mahsur kalan kişileri başarılı bir şekilde kurtardı. Kurtarılan kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
25 Ağustos 2024

İstanbul'un Fatih ilçesinde, Beyazıt Mahallesi Vezneciler Alt Geçidi çıkışında bir tır beton refüje takılarak kaza yaptı. Kaza nedeniyle alt geçit giriş ve çıkışları kapatıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tıra müdahale edemedi. Vatandaşlar tırı çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor.
19 Eylül 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan eğlence merkezinde tadilat sırasında yangın çıktı. Yangında sekiz kişi hayatını kaybetti, altısı ağır olmak üzere dokuz kişi yaralandı. İtfaiye ekipleri yangına 31 araç ve 86 personelle müdahale etti. Yangının nedeni henüz bilinmiyor.
2 Nisan 2024

Çatalca’da gaz yüklü bir tanker kontrolden çıkarak devrildi ve TEM Otoyolu İstanbul istikameti araç trafiğine kapatıldı. Kazada tanker sürücüsü hafif yaralanırken, araçta bulunan diğer kişi hastaneye kaldırıldı. İtfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Devrilen tankerin kaldırılmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.
14 Temmuz 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki Gayrettepe'de bulunan 16 katlı bir binanın giriş katında işletilen gece kulübünde yangın çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının çıkış görüntülerini paylaştı ve yangında 29 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, yangınla ilgili olarak iki mülkiye müfettişi tarafından yürütülen idari soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. Olayla ilgili dokuz kişi gözaltına alındı.
4 Nisan 2024

Gaziantep’te 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir halı fabrikasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale etmek için bölgeye 200 itfaiye personeli ve 72 araç sevk edildi. İlçe belediyeleri ve Orman Bölge Müdürlüğü personeli de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.
16 Ağustos 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bir gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. Yangın, Gayrettepe'de bulunan 16 katlı bir binanın giriş katında meydana geldi. Olayla ilgili olarak iş yeri sahibi, sorumlu müdür dahil olmak üzere toplam dokuz şüpheli gözaltına alındı. Yangından kurtulan iki kişinin tedavisi hastanede devam ediyor.
3 Nisan 2024

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde Beylikdüzü istikametinde ilerleyen bir metrobüs, Sefaköy mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle kaza yaptı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada bazı yolcuların yaralandığı bildirildi ve metrobüs yolunda iki yönde de seferler durduruldu.
29 Ağustos 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ada halkının istememesine rağmen gece yarısı minibüsleri Adalar’a çıkarttı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun motorlu taşıt trafiğine ilişkin kararlarına rağmen, İETT Genel Müdürlüğü bünyesindeki elektrikli minibüsler 15 Haziran’da Büyükada’da seferlere başladı. Ada halkı minibüslere karşı eylem başlattı ve İBB yetkililerine seçimden önce verdikleri sözleri hatırlattı. Polis müdahalesiyle karşılaşan Adalılar, minibüslerin kaldırılması için direnmeye devam ediyor.
19 Haziran 2024

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Ferahevler Mahallesi'nde bulunan otluk alanda henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangın kısa sürede geniş bir alana yayıldı ve çevrede yoğun duman oluştu. Çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor.
17 Haziran 2024

T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay hattında, Galata Köprüsü üzerinde asılan bir afişin enerji teline dolanması nedeniyle tramvay seferleri Kabataş-Karaköy ve Eminönü-Bağcılar istasyonları arasında kısıtlandı. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, seferler yaklaşık bir saat sonra normale döndü. Bu olay, son iki hafta içinde aynı hatta yaşanan ikinci aksaklık oldu.
25 Mart 2024

İstanbul'da M5 hattı olarak bilinen Üsküdar-Samandıra metro hattında pazartesi sabahı başlayan teknik arıza 50 saati aşkın süredir devam ediyor. Metro İstanbul, arızanın nedenini önce teknik arıza olarak açıkladı, ardından zorunlu bakım çalışması olduğunu duyurdu ve son olarak iki yolcusuz trenin temasından kaynaklandığını belirtti. Arıza nedeniyle duraklarda yoğunluk artarken, yolcular alternatif olarak ücretsiz İETT otobüslerini kullanıyor.
24 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İETT, İstanbul'un çeşitli plajlarına otobüs hizmeti vereceğini duyurdu. Kilyos, Şile, Florya, Caddebostan, Riva ve Silivri gibi plajlara bir günde 205 otobüsle bin 815 sefer düzenlenecek. Açıklamada, plajlara seferlerin artarak devam edeceği belirtildi.
6 Ağustos 2024

İstanbul’un Avcılar ilçesinde yolcusu bulunmayan bir İETT otobüsü, yağış nedeniyle kontrolden çıkarak aydınlatma direğine çarptı. Kaza sonucunda D-100 karayolunun Edirne istikameti trafiğe kapandı. Trafik akışı yan yoldan sağlanırken, aracı kaldırma çalışmaları devam ediyor.
1 Eylül 2024

Hindistan'da Malezya Hava Yollarına ait Boeing 737 tipi uçak, motorunun alev alması nedeniyle acil iniş yaptı. Uçak, kalkıştan kısa süre sonra motorunda yangın çıkması üzerine Haydarabad'daki Rajiv Gandhi Uluslararası Havalimanı'na geri döndü. İçinde 138 yolcunun bulunduğu uçak güvenli bir şekilde iniş yaptı ve çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi tarafından karşılandı. Bu olay, Boeing'in son zamanlarda yaşadığı güvenlik sorunlarının bir yenisi olarak dikkat çekiyor.
21 Haziran 2024

Hindistan'da Malezya Hava Yollarına ait Boeing 737 tipi uçak, motorunun alev alması nedeniyle acil iniş yaptı. Haydarabad'daki Rajiv Gandhi Uluslararası Havalimanı'ndan Kuala Lumpur'a hareket eden uçak, kalkıştan kısa süre sonra motorunda yangın çıkması üzerine geri döndü. İçinde 138 yolcunun bulunduğu uçak güvenli bir şekilde iniş yaptı ve çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi tarafından karşılandı. Bu olay, Boeing 737 uçaklarıyla ilgili daha önce yaşanan sorunları ve güvenlik endişelerini yeniden gündeme getirdi.
21 Haziran 2024
İşaretlediklerim