KONDA, MetroPOLL ve Yöneylem anket şirketlerinin sonuçlarına göre, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ın önünde yer alıyor ve neredeyse ilk turda seçimi kazanacak oy oranına ulaşmış durumda. Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilme kararı bu anketlerin açıklanmasından kısa bir süre önce geldi. KONDA'nın anketine göre Kılıçdaroğlu %49,3, Erdoğan %43,7 oy alırken, Yöneylem ve MetroPOLL anketlerinde de Kılıçdaroğlu'nun %49 civarında bir oy oranıyla Erdoğan'ın önünde olduğu görülüyor.
11 Mayıs 2023

Aksoy Araştırma'nın 26 ilde 1537 kişiyle yaptığı ankete göre, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 56,8 oy oranıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde yer alıyor. Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 43,2 olarak belirlendi. Aynı araştırma şirketinin bir önceki anketinde Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 11,2 puan önündeydi. Partilerin oy dağılımında ise AKP'nin oylarında yüzde 1'lik bir artış gözlemlenirken, CHP'nin oylarında yüzde 0,6'lık bir düşüş yaşandı.
24 Mart 2023

ORC'nin 9 bin 170 katılımcı ile gerçekleştirdiği ankette, 14 Mayıs genel seçimlerinde en başarılı seçim kampanyasını yürüten milletvekili adayları olarak Erzincan'dan CHP adayı Mustafa Sarıgül ve İstanbul'dan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan belirlendi. Ankette katılımcılara, yaşadıkları bölge ve Türkiye genelinde değerlendirme yapmaları istendi ve sonuçlara göre cumhur ve millet ittifaklarından en başarılı kampanya yürüten 10'ar milletvekili adayı sıralandı.
13 Haziran 2023

Anadolu Ajansı ve ANKA'nın açıkladığı ilk seçim sonuçlarına göre, İzmir'de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde açılan sandıkların yüzde 38.66'sına göre Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 62,04 oy oranıyla önde bulunuyor. Tayyip Erdoğan yüzde 32,57 oy alırken, diğer adaylar Sinan Oğan ve Muharrem İnce sırasıyla yüzde 4,76 ve yüzde 0,63 oy oranlarına sahip. ANKA'nın verilerine göre ise açılan sandık oranı yüzde 46 iken, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 62,81, Erdoğan'ınki yüzde 31,9 olarak belirtiliyor.
14 Mayıs 2023

Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal Sayan'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, parti tüzüğünün 66. maddesi gereği yapılan oylamada, parti üyeleri genel başkan Muharrem İnce'yi oybirliğiyle cumhurbaşkanı adayı olarak seçti. Oylama, tüm il ve ilçe başkanlıklarında gerçekleşti ve saat 08.00'de başlayıp 17.00'de sona erdi. Muharrem İnce, seçilmesinin ardından Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda umut mesajları vererek destekçilerine seslendi.
12 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı. Son anketlere göre, İnce'nin oy oranı en fazla %2,2 olarak görülüyordu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnce'yi Türkiye'nin sofrasına davet ederek eski kırgınlıkları bir kenara bırakma çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İnce'nin yarıştan çekilmesine üzüldüğünü ve yarışın sonuna kadar devam etmesini tercih edeceğini ifade etti.
11 Mayıs 2023

Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı yarışından çekildiğini açıklamasının ardından, oy kullandığı sandıkta Kemal Kılıçdaroğlu en fazla oyu aldı. İnce'nin sandığından Kılıçdaroğlu 296, Tayyip Erdoğan 50, İnce ve Sinan Oğan ise 12 oy aldı. Aynı şekilde, Devlet Bahçeli'nin oy kullandığı sandıkta da Kılıçdaroğlu 238 oyla önde giderken, Erdoğan 57, Oğan 4 ve İnce 1 oy aldı.
14 Mayıs 2023

Aksoy Araştırma'nın 9-12 Mayıs tarihleri arasında 81 ilde 4 bin kişiyle yaptığı ankete göre, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47,9 oy alırken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yüzde 45,6 oy almıştır. Ankette diğer adaylar Sinan Oğan yüzde 5,7 ve Muharrem İnce yüzde 0,8 oy oranına sahiptir. Partiler bazında ise AKP yüzde 37,2, CHP yüzde 30,5, HDP/Yeşil Sol yüzde 8,2 ve İYİ Parti yüzde 9,1 oy oranlarına sahiptir. Anketin finansmanı Aksoy Araştırma tarafından karşılanmış, ancak anket metodolojisi hakkında bazı bilgilerin eksik olduğu belirtilmiştir.
13 Mayıs 2023

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bir anket şirketinin yaptığı araştırmaya göre İYİ Parti'nin oy oranının yüzde 19,7 olduğunu belirtti. Aynı araştırmada AKP'nin oy oranı kararsızlar dağıtılmadan yüzde 28,9 olarak belirlendi. Diğer anket şirketleri MetroPOLL, Yöneylem ve ORC'nin sonuçları ise İYİ Parti ve AKP için farklı oranlar gösteriyor. ORC'nin son anketinde İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 19,1 olarak ölçüldü ve bu oran önceki ankete göre 1,6 puanlık bir artış gösterdi.
7 Ocak 2023

YSK Başkanı Ahmet Yener, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda tüm sandıkların açıldığını ve katılım oranının yüzde 88,92 olduğunu belirtti. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,51, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88 ve ata ittifakının adayı Sinan Oğan yüzde 5,47 oy aldı. Hiçbir adayın seçilme yeterliliğine ulaşamadığı için 28 Mayıs Pazar günü ikinci tur seçimler yapılacak.
15 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu sonrasında AKP tarafından yaptırılan ankete göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 53 civarında oy aldığı belirtiliyor. AKP kaynakları, Erdoğan'ın partideki son toplantıda yerel seçimlere hazırlık olarak fark yaratma talimatı verdiğini ifade etmişler. Ayrıca, AKP'nin 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı'nın kazandığı büyükşehirlerde önde bitirmeyi ve yerel seçimler için motivasyon sağlamayı hedeflediği, sandığa gitmeyen seçmenleri de sandığa taşımayı amaçladığı aktarılmıştır. Erdoğan, anketlere inanmadığını ve meydanların diline güvendiğini belirtmiştir.
20 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçiminin kesin sonuçlarını Resmi Gazete'de yayımladı. Yayımlanan sonuçlara göre, Tayyip Erdoğan yüzde 49,52, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88, Sinan Oğan yüzde 5,17 ve Muharrem İnce yüzde 0,43 oy aldı. Seçime katılım oranı ise yüzde 87,04 olarak belirlendi.
19 Mayıs 2023

Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 52,16'sını alarak yeniden seçildi. Rakibi Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,84 oy oranında kaldı. Erdoğan, Türkiye genelinde 52 ilde birinci olurken, Kılıçdaroğlu 29 ilde en çok oyu aldı. Erdoğan, önceki seçimlere kıyasla bu sefer Hatay'da da önde tamamladı.
29 Mayıs 2023

Yöneylem Araştırma'nın 14-16 Nisan tarihleri arasında 27 ilden 2 bin 422 kişiyle yaptığı ankette, AKP yüzde 30,5, CHP yüzde 25,8 oy oranına sahipken, kararsız seçmen oranı yüzde 11,6 olarak belirlendi. Oy kullanmayacağını söyleyenlerin oranı ise yüzde 3,3'te kaldı. Kararsız seçmenler dağıtıldığında AKP'nin oranı yüzde 35,8, CHP'nin oranı yüzde 30,4'e yükseliyor. Yöneylem'in önceki mart anketinde kararsızlar yüzde 9,5 ve oy kullanmayacaklar yüzde 4,1 olarak kaydedilmişti.
19 Nisan 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kendisinin Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı daha yüksek bir kazanma şansına sahip olduğunu savundu. Seçmen yaşının 15'e indirilmesi durumunda seçimi birinci turda kazanabileceğini belirtti. Türkiye'nin 14 Mayıs'taki seçimlerine doğru giderken, İnce'nin adaylığı muhalefetin oylarını böleceği endişesiyle eleştiriliyor. İnce, Millet İttifakı'nın seçimi kazanma konusunda ciddi olmadığını ve şimdiden suçlu aradığını, ikinci turda ise kendisinin daha şanslı olduğunu düşündüğünü ifade etti.
3 Nisan 2023

Aksoy Araştırma Şirketi'nin nisan ayı anketine göre, milletvekili seçimlerinde AKP yüzde 34,7, CHP ve müttefikleri yüzde 32,1, HDP/Yeşil Sol yüzde 9,6, İYİ Parti yüzde 9 ve MHP yüzde 6,8 oy alıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47,3 ile önde bulunurken, mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 41,9 oy alıyor ve seçimlerin ikinci tura kalacağı öngörülüyor. Ancak anketin güvenilirliği konusunda, anketin kim tarafından finanse edildiği ve hangi yöntemlerle yapıldığı gibi bilgilerin eksik olduğu editör notu ile belirtilmiş.
1 Mayıs 2023

KONDA Araştırma Şirketi'nin 6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdiği ankete göre, millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 49,3 oy alırken, cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan yüzde 43,7 oy almaktadır. İttifaklar bazında ise Cumhur İttifakı yüzde 44, Millet İttifakı yüzde 39,9 ve Emek ve Özgürlük İttifakı yüzde 12,3 oy oranına sahiptir. Araştırma, 35 ilde 3480 kişiyle yüz yüze yapılmış ve hata payı yüzde 95 güven aralığında +/- 1,7 olarak belirtilmiştir. KONDA, seçime kadar yaşanacak olaylar, stratejik oy kaymaları ve seçmen katılım oranlarının anket sonuçlarını etkileyebileceğini belirtmiştir.
11 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt nüfusunun yoğun olduğu illerde katılım oranları bir miktar düşmesine rağmen yüksek oy oranını korudu. Zafer Partisi'nin desteği ve milliyetçi kampanya yürütülmesine rağmen, HDP'nin de desteğini sürdürdüğü Kılıçdaroğlu, bu illerdeki seçmenlerden beklenen desteği aldı. Anadolu Ajansı ve ANKA'nın verilerine göre, bu illerdeki katılım ve Kılıçdaroğlu'na verilen oy oranları ilk tur ile karşılaştırıldığında büyük bir değişiklik göstermedi.
28 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak üzere Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu. Kendisinin yüzde 19-20 civarında bir oy oranına sahip olduğunu iddia eden İnce, seçimi ikinci tura taşımayı ve ikinci turda kazanmayı hedeflediğini belirtti. İnce, seçim kampanyasını yüzde 30'un üzerinde bir oy oranıyla tamamlayacağını ve ikinci turda yüzde 60'ın üzerinde oy alarak seçimi kazanacağını iddialı bir şekilde ifade etti.
20 Mart 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 14 Mayıs'taki seçimler öncesinde muhalefetin oylarını böleceği eleştirilerine maruz kalıyor. Anketlerde şans tanınmazken, İnce yüzde 30'luk bir oy potansiyeli olduğunu iddia ederek hedefinin ikinci tura kalmak olduğunu belirtti. Babala TV'de katıldığı programda, Erdoğan'ın ve Millet İttifakı'nın kazanmasından korktuğunu, 'beşli çete' ve akraba atamaları gibi konularda görüşlerini dile getirdi. Ayrıca, eski AKP'li bir adayın Memleket Partisi listelerinden seçime girmesi ve vergi kaçırma iddiaları hakkında da konuştu.
17 Nisan 2023
İşaretlediklerim