Suriye'de görevli bir tuğgeneralin makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptığı tespit edilerek emekli edildi. Savunma Bakanlığı, olayın emir astsubayı ve koruma personeli tarafından gerçekleştirildiğini belirtti ve savcılığa bildirdi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam ederken, olaya karışan kişiler tutuklandı ve sözleşmeli personelin sözleşmeleri feshedildi. Ayrıca, sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirildi.
23 Mayıs 2024

Aydın'ın Germencik ilçesinde jandarma, zeytin ve incir bahçelerindeki hırsızlıkların önlenmesi amacıyla nöbet tutuyor. İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve asayiş timleri, bahçelerde gözetleme, denetim ve kontrollerde bulunuyor. Muhtar Ali Demir, jandarmanın denetimlerinin hırsızlıkları engelleyeceğini ve üreticilerin rahat nefes alacağını belirtti.
14 Ağustos 2024

10 Temmuz 2023'te Mersin Limanı'nda, askeri bir kapıdan geçerek gümrük kontrolünden kaçırılan valizler tespit edildi. Kamera kayıtları, Deniz Kuvvetleri'nde tim komutanı olan M.C.'nin bu olayda yer aldığını gösterdi. Ticaret Bakanlığı ve TSK, olayla ilgili soruşturma başlattı ve M.C.'ye idari cezalar verildi. Ancak, M.C. görevine devam etti.
10 Haziran 2024

Madagaskar’da beş yıldır faaliyet gösteren Gönüllü Vesileler Derneği Başkanı Ahmet Temel, 17 Ağustos’ta gözaltına alınmıştı. Türk yetkililerin yerel makamlarla yaptığı görüşmeler sonucunda Temel, savcılıkta ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı. Bu olay, Türkiye ve Madagaskar arasındaki diplomatik ilişkilerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
22 Ağustos 2024

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Procter & Gamble fabrikasında yedi işçiyi rehin alan İbrahim Y. isimli şüpheli, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Olayla ilgili olarak dört şüpheli gözaltına alınmış, bunlardan biri serbest bırakılırken, İbrahim Y. tutuklanmış ve diğer iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. İbrahim Y., fabrikanın duvarına 'Kapılar açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm' yazmıştı.
5 Şubat 2024

İstanbul'un Çatalca ilçesindeki Polonez fabrikası önünde eylem yapan işçiler, Çatalca ilçe emniyet müdürü tarafından tehdit edildi. İşçiler, Tekgıda-İş Sendikası'na üye olduktan sonra temmuz ayında işten çıkarılmıştı. Fabrikaya giden yolu kapatarak servis girişini engelleyen işçilere polis müdahale ederken, ilçe emniyet müdürü işçilere gözaltı ve adli işlem yapması durumunda çocuklarının işe giremeyeceğini söyledi. Bu tehdit anları, Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya tarafından sosyal medyada paylaşıldı.
9 Eylül 2024

Bombacı Mülayim olarak bilinen polis memuru V.K, hukuksuz bir şekilde tutuklandığı gerekçesiyle başlattığı ölüm orucu eyleminin ardından tahliye edildi. V.K, polislerin sorunlarını gündeme getirmesiyle tanınıyordu ve son olarak Bitlis emniyet müdürü ile ilgili iddiaları gündeme getirmişti. Emniyet Teşkilatı Sendikası, V.K'nin tahliye edildiğini duyurdu.
24 Haziran 2024

Suudi Arabistan'da gözaltına alınan gazeteci Kurtuluş Demirbaş, Türk makamlarının girişimleri sonucunda serbest bırakıldı. Demirbaş, U19 maçlarını takip etmek için görevli olarak Suudi Arabistan'da bulunuyordu. Dışişleri Bakanlığı, Demirbaş'ın durumu hakkında Suudi Arabistan makamlarından bilgi talep etmişti. Diplomatların çabaları sonucunda Demirbaş, Taif'te tutulduğu nezarethaneden salıverildi.
11 Temmuz 2024
İşaretlediklerim