İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Yangının Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradığını belirten Elban, şu ana kadar can kaybı olmadığını ancak bazı evlerin yandığını söyledi. Rüzgarın etkisiyle yangının kontrol altına alınmasının zorlaştığını ve bazı köylerin tahliye edildiğini ifade etti. Yangına müdahale eden ekiplerin yoğun çabalarının sürdüğünü belirtti.
16 Ağustos 2024

İzmir'in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan iki kişi, su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Sorumlu dağıtımcı şirket Gdz Elektrik, son altı ayda hiç şikayet almadığını ve İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (İZSU) altyapı çalışması yaparken şebekeye zarar verdiğini savundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bilirkişi ön raporunun tamamlandığını ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
14 Temmuz 2024

Kahramanmaraş merkezli büyük depremler sonrası, bulaşıcı hastalıkların yayılma riski arttı. DSÖ, üçüncü seviye acil durum ilan etti ve bölgede su ve kanalizasyon sistemlerindeki zararlar nedeniyle enfeksiyon riskinin arttığına dikkat çekti. Halk sağlığı uzmanları, özellikle bebek ve çocukların enfeksiyonlardan korunması için temiz su, sanitasyon ve güvenli barınma gibi temel ihtiyaçların karşılanması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, bölgede aşı oranlarının düşük olması nedeniyle kızamık gibi aşıyla önlenebilir hastalıkların yayılma riski bulunuyor. Sağlık uzmanları, cenaze ve hayvan leşlerinin hızla gömülmesi, temel çevre sağlığı hizmetlerinin sağlanması ve risk gruplarının bölgeden tahliye edilmesi gerektiğini belirtiyor.
13 Şubat 2023

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK), deprem bölgesinde yaptığı incelemeler sonucunda bulaşıcı hastalıkların yayılma riskinin arttığını belirtti ve bu hastalıkların önlenmesi için acil önlemler alınmasını istedi. Dernek, içme suyu temini, temiz kullanma suyu ve tuvalet imkanlarının sağlanması, hijyen eğitimleri, kanalizasyon sisteminin tamiri gibi konularda önerilerde bulundu. Ayrıca, sağlık çalışanlarının fiziksel ve psikolojik olarak tükendiğini, sağlık hizmeti sunumunda koordinasyon eksikliği ve zarar gören hastanelerin güvenliğinin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
16 Şubat 2023

Bodrum'da hemen her gün yaşanan elektrik arızaları, tatilcilerin ve yerel halkın hayatını olumsuz etkiliyor. Gündoğan, Yalıkavak, Türkbükü gibi bölgelerde 6 saate varan kesintiler yaşanıyor. Elektrik Dağıtım Şirketi AYDEM'in bu duruma kayıtsız kaldığı iddia ediliyor. Vatandaşlar, bu kesintilerin kasıtlı olup olmadığını sorguluyor ve yetkililerin duruma müdahale etmemesinden şikayetçi.
22 Temmuz 2024

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana geldi. Bu depremler Türkiye'nin birçok ilinde hissedildi ve 17:59 itibariyle can kaybı sayısı 1498 olarak kaydedildi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'nin paylaştığı haritaya göre, 19:04 itibariyle 4,5'ten büyük toplam 42 artçı sarsıntı meydana geldi. AFAD ise toplam artçı sayısının 120'den fazla olduğunu bildirdi.
6 Şubat 2023

Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı depremin Kahramanmaraş'ta ve 7,4 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Deprem sonrası yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Twitter üzerinden yetkililere bölgedeki barajların kontrol edilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca Adana ve Hatay'a dikkat edilmesi gerektiğini, yerel yöneticilerin uyanık olması gerektiğini belirtti ve deprem bölgesindeki insanlara evlerini terk etmeleri uyarısında bulundu.
6 Şubat 2023

İstanbul'da beklenen gök gürültülü sağanak yağış öncesi gece saatlerinde boğaz kesimi ile kuzey bölgelerinde ağırlıklı olmak üzere elektrik fırtınası görüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği, yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Elektrik fırtınası, genellikle yağış öncesi kuru havalarda görülür ve bazı vatandaşları korkuttu. Yağışların öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
1 Eylül 2023

Kandilli Rasathanesi, Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu bildirdi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise depremin Kahramanmaraş'ta ve 7,4 büyüklüğünde gerçekleştiğini açıkladı. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) depremin Gaziantep'te 7,8 büyüklüğünde olduğunu kaydetti. Reuters ise ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'nin (USGS) sarsıntı haritasını paylaştı.
6 Şubat 2023

Gaziantep'te sabah saat 4:17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde 14 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. AFAD ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybı sayısının 76'ya ulaştığını duyurdu. Yerel saatle 7:05'te yapılan açıklamada 6 binanın yıkıldığı ve 79 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.
6 Şubat 2023

Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve bu deprem Türkiye'nin yedi ilinde ve Ortadoğu'daki birçok ülkede hissedildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uluslararası yardım içeren dördüncü seviye alarmın verildiğini duyurdu. Beyaz Saray ve ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye ve Suriye'deki deprem sonrası gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazır olduklarını bildirdi. Biden, ekibine Türkiye ile koordineli olarak durumu izleme ve yardım sağlama talimatı verdiğini açıkladı.
6 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem meydana geldi. Depremler, çevre illeri de etkiledi ve can kaybı 20 bin 318'e yükseldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da yuhalandı. Türk Tabipleri Birliği, deprem bölgesindeki kötü koşullar nedeniyle sağlık sorunları beklediğini açıkladı. Selahattin Demirtaş, resmi deprem rakamlarını sorguladı. Yağma olayları ve yağmacıların dövüldüğü görüntüler sosyal medyada dolaşıma girdi. Hatay'da barınma sorunu yaşanıyor ve Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun gözaltına alındı. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul depremi için uyarıda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesindeki durumu değerlendirdi ve yardımlar hakkında bilgi verdi.
11 Şubat 2023

ABD Başkanı Joe Biden, Wisconsin'de yaptığı konuşmada, Türkiye ve Suriye'deki depremlerin şiddetine dikkat çekti ve bu olayların bölgede son 100 yıldan fazla süredir yaşanan en kötü depremlerden biri olduğunu belirtti. Biden, depremzedeler için Amerikan halkının düşüncelerinin ve dualarının yanlarında olduğunu ifade etti. Ayrıca, ABD'nin arama-kurtarma ekipleri dahil olmak üzere tam destek sunduğunu ve hem Türkiye'de hem de Suriye'de yardım faaliyetlerine başladıklarını açıkladı.
9 Şubat 2023

Fransa'da etkili olan Ciaran fırtınası nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti, 47 kişi yaralandı. Fırtına, ülkede ciddi hasara yol açtı ve acil yardım ekipleri 11 binin üzerinde müdahalede bulundu. Elektrik hatlarından sorumlu kuruluş Enedis'in verilerine göre, 523 bin kişi elektrik kesintisi nedeniyle mağdur oldu. Beş vilayette, yağmur, şiddetli rüzgar ve sel riski nedeniyle alarm seviyesi turuncuda olmaya devam ediyor.
3 Kasım 2023

ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesi Başkan Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, milyonlarca seçmenin izlediği canlı münazarada karşı karşıya geldi. Biden, konuşmasında sık sık tekledi ve cümlelerini bitirmekte zorlandı, bu da Trump'ın daha özgüvenli ve akıcı konuşması karşısında gölgede kalmasına neden oldu. İzleyicilerin yüzde 67'si Trump'ın münazarayı kazandığını düşünürken, Biden'ın performansı Demokrat Parti içinde endişelere yol açtı. Münazara, Biden'ın yaşı ve zihinsel sağlığına ilişkin endişeleri gidermek için büyük bir fırsattı, ancak bu fırsatı değerlendiremedi.
28 Haziran 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen bölgelerde yapılan incelemeler sonucunda 1 milyon 875 bin binadan oluşan 5 milyon 397 bin bağımsız bölüm incelendiğini ve bu binalardan 301 bininin acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı olduğunu belirtti. Ayrıca, depremlerdeki can kaybının 45 bin 589 olduğu bilgisi paylaşıldı.
18 Mart 2023

Brezilya'nın Sao Paulo eyaletine bağlı Osasco ve San Andre kentlerinde şiddetli yağışların yol açtığı sellerde üç kişi yaşamını yitirdi. Sivil Savunma, bazı evlerin sular altında kaldığını ve hızı saatte 100 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle yüzlerce ağacın devrildiğini bildirdi. Ayrıca, şiddetli fırtınanın bir hastanenin elektrik tesisatında kısa devreye yol açması sonucu çıkan yangın nedeniyle hastaların başka yerlere nakledildiği belirtildi. Bu yıl Brezilya'nın çeşitli bölgelerinde meydana gelen sellerde 100'e yakın kişi hayatını kaybetti.
4 Kasım 2023

İzmir'de akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış, kent genelinde olumsuzluklara yol açtı. Halkapınar'dan Basmane istikametine giden araçlar su birikintileri nedeniyle mahsur kaldı, bazı araçlar suya gömüldü ve çekici yardımıyla kurtarıldı. Buca ilçesinde ise evler su altında kaldı ve rögar kapakları yerinden çıktı. Polis ekipleri, trafikte sorun yaşanan bölgelerde önlemler aldı.
27 Nisan 2023

Gaziantep'te sabah saat 4:17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kilis'te sekiz kişinin öldüğünü, 200 kişinin yaralandığını ve 50 binanın yıkıldığını açıkladı. AFAD ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybı sayısının 76 olduğunu duyurdu.
6 Şubat 2023

6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, Suriye'de de etkili oldu ve en az 6 bin kişinin ölümüne yol açtı. Depremin ardından Suriye'nin kuzeybatısında kolera salgını başladı ve 2 kişi yaşamını yitirdi. Sivil savunma grubu, su şebekeleri ve altyapı sistemlerindeki hasar nedeniyle 568 kolera vakasının tespit edildiğini bildirdi. Reuters'ın önce 22 ölüm bildirdiği haber, daha sonra 2 olarak düzeltilmiştir.
28 Şubat 2023
İşaretlediklerim