Kurban Bayramı tatilinde yapılan denetimlerde, fahiş fiyatla bilet satan otobüs şirketlerine toplam 23 milyon 453 bin 8 lira ceza kesildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bayram tatili boyunca 13 bin 855 otobüsün denetlendiğini ve 107 bin 896 şehirler arası otobüs seferi yapıldığını belirtti. Denetimlerde, fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan taşımacılık ve emeklilere yönelik yüzde 20 indirim uygulanıp uygulanmadığı kontrol edildi. Bakan, denetimlerin sadece bayram dönemini kapsamadığını da vurguladı.
24 Haziran 2024

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, elektronik haberleşme hizmetlerinde usulsüz pazarlama ve satış aramaları yapan 15 işletmeciye toplamda 51,5 milyon lira idari para cezası uyguladı. Bu karar, vatandaşların 'istenmeyen arama' olarak bildirdiği ve rahatsızlık duyduğu aramaların yapıldığı bir süreç sonrasında geldi. BTK, işletmecilerin alt bayilik ve acentelik düzenlemelerine uyumunu kapsamlı bir şekilde inceledi ve mevzuata aykırı uygulamaları tespit etti.
4 Şubat 2023

Ekim 2022'de İstanbul'un 10 ilçesinde başlayan yabancılara oturum izni verilmeme uygulaması, Mart ayında tüm ilçelere yayıldı. İstanbul'da kaçak sığınmacı barındıran veya yasa dışı ev kiralayan kişilere para ve hapis cezaları uygulanmaya başlandı. 2023'ün başından itibaren yapılan operasyonlarda 51 kişi gözaltına alındı ve her birine 26 bin 750 lira para cezası kesildi. Ayrıca, bu suçu üç kez işleyenlere otel ve evler için ciddi yaptırımlar uygulanacak. Gözaltına alınanlardan dört kişi tutuklandı, altı kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
15 Temmuz 2023

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın açtığı dava sonucunda, Martı'nın TAG ve Motosiklet uygulamalarına İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından erişim engeli kararı verildi. Davada, Martı'nın bu uygulamaları ile yasa dışı korsan taşımacılığı gerçekleştirdiği ve taksi esnafı için haksız rekabet oluşturduğu iddia edildi. Mahkeme, ihtiyati tedbir talebini kabul ederek, Martı'nın internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden sunulan TAG ve Motosiklet hizmetleriyle ilgili erişim engeli getirilmesine hükmetti.
8 Mart 2023

Burdur'da yılbaşı tedbirleri kapsamında yapılan trafik denetimlerinde 0.62 promil alkollü olduğu tespit edilen Yiğit Safa Çapar isimli genç sürücüye 4 bin 64 TL para cezası kesildi ve ehliyetine altı ay süreyle el konuldu. Çapar, cezayı aldıktan sonra pişman olduğunu ifade ederek, işlem yapan polis memuruna sarılarak teşekkür etti. Kendisinin yılın ilk trafik cezasını aldığını öğrenince, polislerin işlerini yaptıklarını ve kendisinin hata yaptığını kabul etti.
1 Ocak 2023

İstanbul Ümraniye'de bir düğün konvoyunda yolu trafiğe kapatarak drift atan ve bu anları sosyal medyada paylaşan sürücülerden beşi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, olayın 2 Eylül'de TEM Otoyolu Ümraniye mevkisinde gerçekleştiğini belirledi. Drift yaptığı belirlenen sürücü B.G'ye 31 bin 296 lira ceza kesildi ve sürücü belgesine 60 gün süreyle el konuldu. Konvoyda trafiği tehlikeye düşürdüğü belirlenen 14 sürücüye de ceza kesildi.
4 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun yeni taksiye dönüştürülmesi için başvuruları tamamladı ve kura çekimi yapıldı. İBB Başkanı İmamoğlu, araçların uygun maliyetle temin edileceğini belirtirken, taksiciler araç fiyatlarının 800 bin TL'den 1.5 milyon TL'ye çıkarıldığını iddia ediyor. İBB'nin bu süreci desteklediği belirtilen İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'ya taksicilerden tepki var. İmamoğlu, yeni taksilerin İstanbul'a ve esnafa değer katacağını ve uygun fiyatlarla sağlanacağını ifade etti.
17 Mart 2023

İstanbul Ataşehir'de, satın aldıkları araçların kilometrelerini düşürerek tekrar satışını yapan bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı. Savcılık, bu şüphelilerden 17'sini tutuklarken, sekizini adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi hakimlik, savcılığın taleplerini kabul etti.
10 Şubat 2024

İstanbul Fatih'te, '34 AKP 13' plakalı ve çakarlı olduğu iddia edilen bir Range Rover sürücüsü ile bir taksicinin tartışması sosyal medyada dolaşıma girdi. Taksici, sürücüyü çakar takarak yol kesmekle suçlarken, sürücü sürekli birilerini arıyor görülüyor. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bu olayı 'sülale devri' zihniyetinin bir örneği olarak nitelendirerek eleştirdi. Olayın ardından Mahir Akkoyun, 'Erdoğan sayesinde' afişlerinin tasarımcısı olarak bilinen bir kişi, yeni bir tasarım paylaştı.
20 Nisan 2023

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nda (TŞOF) yaklaşık 105 milyon liralık yolsuzluk tespit edilmesi üzerine mahkeme, federasyonun olağanüstü toplanmasına karar verdi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu dahil 11 kişi hakkında dava açıldı. Mahkeme, yolsuzluk suçlaması yöneltilen isimlerin göreve devam etmesi durumunda telafisi güç zararların oluşabileceğini belirtti. Olağanüstü genel kurul toplantısı 4 Temmuz'da yapılacak.
7 Haziran 2024

Ticaret Bakanlığı, 2024'ün ilk sekiz ayında Türkiye genelinde fiyat etiketlerini denetledi ve 221 bin 634 işletmeye toplam 210,5 milyon lira idari para cezası verdi. Denetimlerde, yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin tarife ve fiyat listelerinin tüketiciler tarafından kolayca görülebilir olup olmadığı ve menü fiyatları ile kasa fiyatları arasında fark olup olmadığı kontrol edildi. Özellikle tüketicilerden gelen şikayetler doğrultusunda servis ücreti gibi ek ücretlerin menülerde belirtilip belirtilmediği de denetlendi. İstanbul'da yapılan denetimlerde 5 bin 819 iş yeri incelendi ve 13,9 milyon lira ceza kesildi.
28 Ağustos 2024

İstanbul Küçükçekmece'de, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından ortaokul öğrencilerine şiddet uyguladığı tespit edilen servis şoförü A.H., 'çocuğa karşı kasten yaralama' suçlamasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen A.H., savcılık işlemleri sonrasında tutuklama talebiyle hakimliğe gönderildi ve nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmasına karar verildi.
28 Mart 2023

İstanbul'da taksiciler, İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından yapılan zamların ardından taksimetre cihazlarını güncellemek için Bağcılar ve Ataşehir'deki ayar istasyonlarında kuyruk oluşturdu. Taksici Emre Kaya, yeni zammın makul olduğunu belirterek, taksimetre güncelleme işlemlerinin hızlı bir şekilde yapıldığını ifade etti. Güncellemelerin ardından taksiciler, yolculuklarına devam ederek müşterileri mağdur etmemek için hızlı aksiyon alıyor.
28 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye ve Beşiktaş Kulübü'ne sportmenliğe aykırı hareket ve hakem hakkındaki açıklamalar nedeniyle 400 bin lira para cezası verdi. Ayrıca Galatasaray'a 329 bin lira, Başakşehir'e 112 bin lira, Ankaragücü'ne 172 bin lira, Gaziantep FK'ye 300 bin lira, Çaykur Rizespor'a 112 bin lira ve Hatayspor'a 139 bin lira para cezası verildi. Adana Demirspor, Trabzonspor, Başakşehir, Ankaragücü, Fenerbahçe, Galatasaray ve Çaykur Rizespor'da bazı taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi.
7 Eylül 2023

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, CNN TÜRK'te katıldığı bir programda, pandemi döneminde artan stokçuluk ve karaborsacılık faaliyetlerine karşı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun getirildiğini ve bu kapsamdaki cezaların artırılacağını belirtti. Bakan Bolat, fahiş fiyat artışlarına karşı cezaların alt sınırının 80 bin liraya, üst sınırının ise 800 bin liraya çıkarılmasını teklif ettiklerini, stokçulukla mücadelede ise cezaların alt sınırının 800 bin lira, üst sınırının 11 milyon lira olmasını önerdiklerini açıkladı. Bu tekliflerin parlamentoya sunulduğunu ve caydırıcı olması hedeflendiğini ifade etti.
17 Nisan 2024

Kamuoyunda 'Airbnb düzenlemesi' olarak bilinen yasa Resmi Gazete'de yayınlandı. Düzenlemeye göre, izin belgesi olmadan turizm amaçlı konutlarını kiraya verenlere 100 bin lira para cezası kesilecek ve 15 gün içinde izin belgesi alarak faaliyete dönmeleri gerekecek. İzin belgesi almadan turizm amaçlı kiralamaya devam edenlere 500 bin Türk Lirası, faaliyetlerin devam etmesi durumunda ise 1 milyon Türk Lirası ceza verilecek. Kiraladığı konutu başkasına kiraya verenler ve izin belgesi olmayan konutların turizm amaçlı kiralanmasına aracılık edenler hakkında da cezalar uygulanacak.
2 Kasım 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023

İstanbul'da Taksim – Kabataş füniküler hattında teknik bir arıza meydana geldi ve seferler durduruldu. Metro İstanbul, F1 hattındaki arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Kabataş istasyonundan füniküleri kullanmak isteyen yolcular, güvenlik görevlileri tarafından İETT otobüslerine yönlendirildi.
25 Temmuz 2024

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Türkiye'de 2013 yılından beri uygulanan ve akşam 10 ile sabah 6 arasında alkollü içki satışını yasaklayan düzenlemeye aykırı davrananlara uygulanan idari para cezalarının artırıldığını açıkladı. Yeni düzenlemeyle cezaların alt limiti 215 bin 337 TL, üst limiti ise 1 milyon 60 bin TL'ye çıkarıldı. Aybaş, bu artışın yüzde 230 oranında olduğunu ve dünyada benzeri görülmemiş bir ölçüde olduğunu belirtti.
3 Ocak 2023

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, son yedi ayda tüketicileri aldatan ve haksız ticari uygulamalar içeren 1109 dosyayı inceleyerek bu dosyalara durdurma cezası ve toplamda 43,7 milyon lira idari para cezası uyguladı. 11 Temmuz tarihli toplantıda 94 dosyadan 80'i mevzuata aykırı bulunarak, bu dosyalara 6 milyon 70 bin 113 lira ceza kesildi ve altı dosya için erişim engeli getirildi. Reklamlardaki 'ana vaat-istisna' uyumsuzlukları bu ayki toplantının ana gündemini oluşturdu.
13 Temmuz 2023
İşaretlediklerim