2024 yılının henüz başlarında olmamıza rağmen, birçok video oyunu zaten büyük ilgi gördü. Eğlence sitesi Polygon'un derlemesine göre, bu yılın şu ana kadar en çok beğenilen oyunları arasında Lysfanga: The Time Shift Warrior, Banishers: Ghost of New Eden, Helldivers 2, Like a Dragon: Infinite Wealth, Tekken 8, Palworld ve Prince of Persia: The Lost Crown yer alıyor. Bu oyunlar, çeşitli platformlarda kullanıcıların beğenisine sunuldu.
27 Şubat 2024

ABD merkezli video oyunu şirketi Epic Games, Google'ın uygulama içi ödemelerden yüksek komisyon almasını gerekçe göstererek antitröst davası açtı. Epic Games, Google'ın politikalarının fiyatları yükselttiğini, kaliteyi düşürdüğünü ve seçenekleri azalttığını iddia ediyor. Google ise rekabetin varlığını ve talep edilen ücretlerin makul olduğunu savunuyor. Dava, Apple'ın App Store politikalarına benzer şekilde, uygulama geliştiricileri ve kullanıcılar için önemli sonuçlar doğurabilir.
7 Kasım 2023

Netflix, Türkiye'deki abonelik planlarına zam yaptığını duyurdu. Temel Plan 63,99 TL, Standart Plan 97,99 TL ve Özel Plan ise 130,99 TL oldu. Yeni üyeler için zamlı tarifeler hemen geçerli olacakken, mevcut üyeler için değişiklikler aşamalı olarak uygulanacak ve ücret değişikliği öncesinde 30 gün önceden e-posta ile bilgilendirme yapılacak.
17 Ocak 2023

Video oyunu geliştiricisi Epic Games, çalışanlarının yaklaşık yüzde 16'sını işten çıkaracağını duyurdu. Şirketin Üst Yöneticisi Tim Sweeney, ayrıca geçen yıl satın aldıkları çevrimiçi müzik platformu Bandcamp'in müzik lisanslama platformu Songtradr'a satılacağını ve çocuklar için dijital deneyim oluşturma araçları sağlayan SuperAwesome hizmetinin büyük kısmının devre dışı bırakılacağını belirtti. Sweeney, şirketin bir sonraki evrimine yatırım yaptıklarını ve popüler oyunları Fortnite'ı 'meta evrenden ilham alan bir ekosistem' olarak büyüttüklerini ifade etti.
29 Eylül 2023

Türkiye'nin popüler dijital yayın platformlarından Exxen, 5 Ocak 2023 tarihinden itibaren abonelik fiyatlarında bir güncelleme yaparak zamlı tarifelere geçtiğini duyurdu. Son yapılan zamla birlikte Exxen'in reklamsız temel paket fiyatı aylık 58,50 TL'ye yükselirken, bu fiyat Netflix'in reklamsız temel paket fiyatını da geçmiş oldu. Exxen'in yeni abonelik ücretleri reklamlı ve reklamsız yıllık paketler ile spor içerikli paketler için de güncellendi.
5 Ocak 2023

Elon Musk, Twitter'ın ücretli olabileceğini açıkladı. Musk, platformun kullanımı için küçük bir aylık ödeme almayı planladığını belirtti. Ayrıca, platformda doğrulama için kullanılan 'mavi tik' özelliğini de ücretli hale getirdi ve bunu avantaj sağlayan bir ücretli abonelik sistemine dönüştürdü. Musk, bu değişikliğin botlarla mücadeleyi amaçladığını ifade etti.
19 Eylül 2023

Bethesda'nın geliştirdiği ve büyük beklentiler yaratan uzay temalı oyun Starfield'ın bilgisayar sistem gereksinimleri açıklandı. Oyunun önerilen sistem gereksinimleri için gerekli donanımın maliyeti, Türkiye'de üç ila dört asgari ücret arasında değişiyor. Oyunun Steam fiyatı 899 TL olarak belirlenmişken, oyunun önerilen donanım maliyeti 33.600 ile 47.600 TL arasında değişiyor. Starfield, uzun süredir beklenen bir oyun olup, Xbox için özel olarak çıkacak.
12 Temmuz 2023

Netflix, izleyicileri 'Çığlık Çığlığa' bırakacak yeni oyun, film ve dizileri kütüphanesine eklemeye başladı. Bu seçkide Çağan Irmak'ın 'Yaratılan', Mike Flanagan'ın 'Usher Evi'nin Çöküşü', Chloe Dumont'un 'Fair Play', David Fincher'ın 'The Killer', Julia Roberts'ın başrolde olduğu 'Leave the World Behind' ve 'Reptile' gibi yapımlar yer alıyor. Ayrıca 'Society of the Snow' ve 'Lupin: 3. Kısım' gibi hikayeler de seçkide bulunacak. Platformun oyun kataloğuna ise 'Dead Cells: Netflix Edition', 'Slayaway Camp: Netflix & Kill' ve 'Oxenfree II: Lost Signals' ekleniyor.
9 Ekim 2023

Gaming İstanbul Kurucu Ortağı Meriç Eryürek, Türk oyun endüstrisinin 1,4 milyar dolara ulaştığını belirtti. Eryürek, Türkiye'de 36 milyon aktif oyuncu olduğunu ve bu oyuncuların yaklaşık 12 milyonunun oyunlara veya oyun içi mağazalara para harcadığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'deki profesyonel e-spor oyuncu sayısının 600'e ulaştığını ve 2022'de oyun sektörünün 424,7 milyon dolar yatırım aldığını söyledi. İstanbul'un, oyun sektöründe en fazla anlaşmanın gerçekleştirildiği Avrupa'daki ikinci kent olduğunu da ekledi.
20 Eylül 2023

Teknoloji şirketi Microsoft, 'Call of Duty' ve 'World of Warcraft' gibi oyunların yapımcısı Activision Blizzard'ı satın alma işlemini tamamladı. İşlem, Britanya kurumlarının onayıyla gerçekleşti. ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun (FTC) daha önce satın almayı engellemeye yönelik başvurusu mahkeme tarafından reddedilmişti. Microsoft, Activision oyunlarının bulut üzerinden dağıtılması hakkını Fransız oyun şirketi Ubisoft’a devredecek.
13 Ekim 2023

Dijital yayın platformu Exxen, 21 Ağustos itibarıyla tüm abonelik fiyatlarına zam yapılacağını duyurdu. Bu, platformun 5 Ocak ve 1 Mayıs'taki zamlarının ardından üçüncü zam oldu. Reklamsız temel paketin aylık ücreti 89,90 liradan 116,90 liraya çıktı. Diğer paketlerin yeni fiyatları da belirtildi.
20 Ağustos 2023

Amerikan e-ticaret devi Amazon, başta bulut bilişim olmak üzere satış, pazarlama ve küresel hizmetler departmanlarından yüzlerce çalışanını işten çıkardı. Şirket, işten çıkarılan ABD'deki çalışanlara en az 60 gün maaş ve sosyal yardımların devam edeceğini, yeni iş bulma sürecinde destek sağlanacağını ve sağlık yardımlarına erişim imkanı sunulacağını açıkladı. Ayrıca, Amazon'un temel alanlarda işe alımlarla büyümeye devam edeceği belirtildi. Challenger, Gray&Christmas'ın raporuna göre, 2023'te teknoloji sektöründeki işten çıkarmalar yüzde 73 artarak 168 bin 32 kişiye ulaştı.
4 Nisan 2024

Amazon Prime Video, ilk yerli Amazon Original filmi 'Rüyanda Görürsün'ü 3 Şubat Cuma günü yayınlamaya hazırlanıyor. Murat Boz ve Burcu Özberk'in başrollerini paylaştığı ve Cemal Alpan'ın yönettiği film, aşka ve evliliğe inanmayan iki karakterin rüyada bir araya gelmesini konu alıyor. Film, zengin iş insanı Engin ile orta sınıf aileden gelen Pelin'in bir partide yollarının kesişmesi ve ardından kendilerini evli olarak buldukları fantastik bir hikayeyi izleyiciye sunuyor.
13 Ocak 2023

Google, YouTube için 'Playables' adlı yeni bir oyun oynama uygulaması geliştiriyor. Şirket, çalışanlarına gönderdiği bir e-posta ile uygulamanın test edildiğini belirtti. Test oyunları arasında atari oyunu Stack Bounce gibi oyunlar bulunuyor. Oyunların YouTube'un sitesinde, Google'ın Android ve Apple'ın iOS mobil sistemlerini çalıştıran cihazlarda oynanabileceği belirtildi.
24 Haziran 2023

Türkiye'de dijital yayın hizmeti veren Exxen, 25 Kasım itibarıyla abonelik fiyatlarına yılın dördüncü zammını uyguladı. Popüler diziler ve spor müsabakalarının yayın haklarına sahip olan platformun reklamsız temel paketi fiyatı 116,90 TL'den 137,90 TL'ye yükseltildi. ExxenSpor'un reklamsız sezonluk paketi ise 184 TL'den 217 TL'ye çıkarıldı. Yeni fiyatlandırma çeşitli paketler için detaylı olarak belirtilmiştir.
26 Kasım 2023

Twitter, bot hesaplarla mücadele etmek amacıyla uygulamayı herkese ücretli yapmayı test ediyor. Bu kapsamda 'Bot Değil' isimli bir program başlatıldı. Şu an için sadece Yeni Zelanda ve Filipinler'de test edilen program kapsamında kullanıcılara mavi tik aboneliği haricinde 'temel özellikleri' barındıran 1 dolarlık yeni bir abonelik sunuluyor. 1 dolarlık aboneliğe üye olmayan kullanıcılar Twitter'da sadece gönderi okuyabilecek, video izleyebilecek ve diğer hesapları takip edebilecek ancak diğer hesap ve gönderilerle etkileşime giremeyecek.
18 Ekim 2023

AB Genel Mahkemesi, bilgisayar oyun platformu Steam'in oyun etkinleştirme anahtarını coğrafi olarak engellemesinin Birlik Rekabet Yasasını ihlal ettiğine karar verdi. ABD merkezli Valve şirketi, Avrupa Komisyonu'nun coğrafi engelleme nedeniyle kestiği para cezasına karşı dava açmıştı. Mahkeme, Steam ve coğrafi engellemeyi kabul eden beş oyun firmasının, bazı bilgisayar oyunlarının sınır ötesi satışlarını yasa dışı olarak kısıtladığına hükmetti.
27 Eylül 2023

Netflix, Türkiye'deki abonelik fiyatlarına bir zam daha yaparak en düşük paket fiyatını 149,99 liraya çıkardı. Ocak ayında yapılan son zamda en düşük paket fiyatı 119,99 liraya yükselmişti. En yüksek paket olan 'Özel Plan' ise henüz zamlanmadı ve aylık fiyatı 299,99 lira olarak kaldı. Yeni fiyatlar yeni üye olacaklar için geçerli olup, mevcut kullanıcılar için fiyatlar aşamalı olarak artırılacak.
9 Temmuz 2024

Bilgisayar oyunları, HDD'lerin yerini SSD'lerin almasının ardından, artık minimum sistem gereksinimi olarak SSD kullanımını önermeye başladı. Özellikle büyük oyunlar olan Starfield ve Cyberpunk 2077, minimum depolama alanı olarak SSD gereksinimini belirtti. SSD'ler, hız, sessizlik, boyut, dayanıklılık ve enerji tüketimi açısından HDD'lere göre avantajlar sunuyor.
20 Haziran 2023

Activision Blizzard, popüler oyun serisi 'Call of Duty-Warzone'u 21 Eylül'de kapatma kararı aldı. 2020 yılında piyasaya sürülen ve oyun severler tarafından beğenilen oyun, yeni sürümün çıkmasıyla 'Warzone Caldera' olarak yeniden adlandırılmıştı. Ancak yeni sürümün çıkışıyla oyuncu sayısında düşüş yaşanınca şirket, yeni serilere odaklanmak amacıyla oyunun kapatılacağını duyurdu.
23 Haziran 2023
İşaretlediklerim