Pop müzik şarkıcısı Aleyna Tilki, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, müzik ve eğlence sektöründe kendisini engelleyen ve tacize uğradığı mekanlarda sahne almasını dayatan kişiler olduğunu belirtti. Tilki, bu durumun sanatçılar tarafından da desteklendiğini ve seyircilerinin bu sorunu çözebileceğini ifade etti. Ayrıca, seyircilerinin yılbaşı konseri beklediğini ve şarkı söylemeyi özlediğini dile getirdi.
8 Aralık 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Adana’nın Sarıçam ilçesinde Ferdi Tayfur Müzesi ve Sanat Parkı yapılacak. Proje, müze, açık hava sineması, park, kütüphane, sanat atölyesi ve kafe alanlarını kapsıyor. Müzede Ferdi Tayfur’un şarkılarının isimleri ve heykeli sergilenecek. Projenin, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 5 Ocak’ta tamamlanması planlanıyor.
30 Ağustos 2024

Yazar Murat Sevinç, toplumsal bunalım dönemlerinde faşizmin yükselişini ve otoriterleşmeyi eleştirel bir dille tartışıyor. Faşizmin karşıtlıklar üzerine kurulu olduğunu ve insanlık dışı yöntemlere başvurduğunu belirtiyor. Ayrıca, Kürt opera sanatçısı Pervin Chakar'ın konserine ve CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel'in konserdeki davranışına değinerek, bu olayın ardından gelen tepkilerin faşist anlayışın bir yansıması olduğunu savunuyor. Özel'in jestinin, toplumda bir ferahlık hissi yarattığını ve tepki gösterenlerin ilkel bir tavır sergilediğini ifade ediyor.
27 Kasım 2023

Sakarya'da, kendini ülkücü olarak tanıtan bir vatandaş, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayının üzerine giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti. AKP ve MHP'nin sessiz kaldığı olayla ilgili muhalefetin gündemde tuttuğu belirtiliyor. Vatandaş, Kılıçdaroğlu'ndan olayın daha fazla dillendirilmesini istedi. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili çeşitli iddialar ve gelişmeler haberlerde yer almaktadır.
21 Ocak 2023

Oyuncu Kadir İnanır, Cannes Film Festivali'nde 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü kazanan Merve Dizdar'ın ödül konuşmasına yönelik eleştirilere Instagram üzerinden tepki gösterdi. Dizdar, ödülünü Türkiye'de hak ettiği güzel günleri bekleyen mücadeleci ruhlara armağan etmişti. Bu konuşma iktidar kanadından tepki çekmiş ve Dizdar hedef haline gelmişti. İnanır, eleştirenleri saygılı olmaya, ayağa kalkıp alkışlamaya çağırdı.
31 Mayıs 2023

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki direnişçiler, YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı Akbelen Ormanı'nı savunmak için sanatçılara çağrıda bulundu. Tarkan, Selda Bağcan, Fazıl Say, İlkay Akkaya, Moğollar ve Bulutsuzluk Özlemi gibi sanatçıları Akbelen'i ziyaret etmeye ve doğa için çalmaya davet ettiler. Daha önce kendilerini ziyaret eden Zülfü Livaneli'nin de konser vermesini istediler.
24 Ağustos 2023

Anadolu rock sanatçısı Cem Karaca'nın hayatını anlatan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' isimli film, Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca'nın şarkı hakları konusunda izin alınmadığını iddia ederek açtığı dava sonucu gösterimden kaldırıldı. İlkim Karaca, film vizyona girdikten bir gün sonra, 27 Ocak'ta gösterimin durdurulması için İstanbul Fikri ve Sınai Haklar ve Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu ve mahkeme İlkim Karaca'yı haklı bularak gösterimin durdurulmasına karar verdi. Yapım şirketi, 3,5 milyon lira teminat yatırılmasının ardından filmi vizyondan kaldırdı.
13 Şubat 2024

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, Hatay'daki depremzedeleri ziyaret ettiği sırada, Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz'ı da ziyaret etti. Ali İsmail Korkmaz'ın abisi Gürkan Korkmaz, Sezen Aksu'nun samimiyetini ve alçak gönüllülüğünü övdü ve ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti. Sezen Aksu'nun 10 gündür Antakya'da olduğu ve ziyaretin duygusal anlar içerdiği belirtildi.
10 Mart 2023

Adana'da düzenlenen 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Festivalde 'Sinemamızın Yüzü Özel Ödülü'nü alan usta oyuncular Kadir İnanır ve Türkan Şoray oldu. İnanır, ödül konuşmasında barış vurgusu yaparken, Şoray ise Atatürk'ün kadınlara verdiği haklara dikkat çekti.
23 Eylül 2023

Popüler Türk şarkıcı Gülşen, dört buçuk aylık bir aradan sonra İzmir Gündoğdu Meydanı'nda bir halk konseri verdi ve binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı. Gülşen, daha önce orkestra arkadaşıyla şakalaşırken kullandığı bir ifade nedeniyle dört gün tutuklu kalmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konserde Gülşen'e bir zeytin fidanı hediye etti ve İzmir'in hoşgörüsünün simgesi olarak nitelendirdi.
1 Ocak 2023

Müzisyen Hayko Cepkin, 14 Mayıs seçimlerinden önce verdiği son konserde, dinleyicilerine gelecek konserlerinin olup olmamasının seçim sonuçlarına bağlı olduğunu ima ederek, sandık başına gitmeleri konusunda çağrıda bulundu. Cepkin, kararsız seçmenlerin olmadığını düşündüğünü ve herkesin ne yapması gerektiğini bildiğini ifade etti. Ayrıca, daha huzurlu ve sağlıklı günlerde tekrar buluşmayı umduğunu belirtti.
2 Mayıs 2023

Sözcü TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal, Yunanistan’daki seçim haberinin VTR’sinin ardından haberdeki 'dış ses'i beğenmediğini belirtti ve canlı yayında azarladı. Portakal'ın bu tavrı sosyal medyada geniş yankı buldu ve çoğunlukla gazetecilerden oluşan kullanıcılar Portakal’a tepki gösterdi. Kullanıcılar, Portakal'ın bu tavrını 'mobbing' ve 'kibir' olarak nitelendirdi ve eleştirilerini toplantıda dile getirmesi gerektiğini belirtti.
26 Haziran 2023

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından, bir depremzede AFAD yetkilisinin çadır talebine alaycı bir yanıt verdiğini belirtti. Depremde evi yıkılan ve yatalak annesi olan vatandaş, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yaşadığı durumu anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Vatandaşın annesini Adana'da bırakıp Pazarcık'a döndüğü, ancak kendisine gösterilen yerde barınacak bir çadır bulunmadığı için mağdur olduğu ifade edildi. CHP'li yetkililer, depremzede için çadır kurarak ve diğer eksikliklerini gidererek yardımcı oldular.
2 Mart 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman ziyaretinde mezarlıkta ve türbede sözlü provokasyonlara maruz kaldı. Bir kişi, Kılıçdaroğlu'nun Fatiha okumasını eleştirirken, Kahta ilçesinde CHP konvoyuna fiziksel saldırı gerçekleşti. Kılıçdaroğlu, yaşanan olaylar üzerine ziyareti iptal ederek Ankara'ya döndü. ANKA muhabiri Tamer Arda Erşin, yaşananları provokasyon olarak değerlendirdi ve Kılıçdaroğlu'nun gözlerinin dolduğunu belirtti.
22 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti üzerinden ülkücü harekete yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi ve 'hesaplaşacağız ama helalleşmeyeceğiz' dedi. Bahçeli, Hakkari Belediye Başkanı Sıddık Akış’ın tutuklanıp yerine kayyım atanmasından dolayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı tebrik etti. Ayrıca, terörist belediye başkanları ve milletvekillerine karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirtti. Bahçeli, normalleşme tartışmalarına da 'bölünme ve ayrılmada mı yumuşak huylu olmamızı bekliyorsunuz' diyerek katıldı.
4 Haziran 2024

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Babala TV'de katıldığı canlı yayında seyircilerin sorularına verdiği tartışmalı yanıtlar sonucu tepki topladı. İnce'nin, bir seyircinin eşinin AKP döneminde yükselen bir şirkette yönetici olduğuna dair soruya 'madara olun diye' yanıt vermesi ve diğer seyircilere sert tepkiler göstermesi üzerine bazı seyirciler salonu terk etti. İnce, bir seyirciyi FETÖ ile ilişkilendirmekle suçladı ve partisinden milletvekillerinin devamsızlığına dair bilgi veren bir seyirciye 'sıfır' diyerek tepki gösterdi.
14 Nisan 2023

AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazanan Merve Dizdar'ın ödülünü 'Türkiye'de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara' armağan etmesine tepki gösterdi. Ayvalı, Dizdar'ı 'ezik' olmakla suçlayarak, ödülünü sadakatine ve ülkesini aşağılamasına borçlu olduğunu iddia etti ve Dizdar'ın PKK'lılarla karşılaştırılmasını yaptı.
27 Mayıs 2023

MFÖ grubunun üyelerinden Özkan Uğur'un eşi Aysun Aslan Uğur, sanatçının Temmuz 2023'te kanserle mücadele sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan süreç hakkında konuştu. Özkan Uğur'un cenaze töreninde duygusal anlar yaşayan Cem Yılmaz'ın, bu zor zamanlarda kendilerine büyük destek ve vefa gösterdiğini vurguladı. Aysun Uğur, MFÖ grubunun 'MF' ismiyle sahneye çıkmasına ilişkin eleştirilere de değinerek, insanların çalışmak zorunda olduğunu ve eleştirilmemeleri gerektiğini ifade etti.
26 Mart 2024

AKP'nin İstanbul mitinginde propaganda videosunda yer alan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan sosyal medya fenomeni Cemre Demirel'in görüntüleri kullanıldı. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, gençlerin bazen hata yapabileceğini belirterek, Demirel'e sosyal medyada kötü söz söylenmemesi çağrısında bulundu. Demirel ise Kılıçdaroğlu'nun bu tutumunu takdirle karşılayarak, adaylığını istemese de oy vereceğini ifade etti. Demirel'in avukatı ise görüntülerin izinsiz kullanımı nedeniyle yargı yoluna başvuracaklarını duyurdu.
7 Mayıs 2023

Oyuncu Halil Ergün, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Kanun Hükmü' belgeselinin seçkiden çıkarılmasına sert tepki gösterdi. Ergün, Türkiye'nin ağır bir kültürel çözülme döneminden geçtiğini ve cumhuriyetin kazanımlarının çeşitli bahanelerle yok olduğunu belirtti. Ayrıca, Yılmaz Güney'le ilgili tartışmaların da bu bahanelerden biri olduğunu ifade etti. Ergün, Altın Portakal Film Festivali'nde yaşananların da kültürel çözülmenin bir parçası olduğunu ve yaşatılan baskı ve zulümlere ses çıkarılması gerektiğini vurguladı.
4 Ekim 2023
İşaretlediklerim