Can Ataklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram mesajında seçim sonrası döneme ilişkin ifadelerini ve Devlet Bahçeli'nin bayram mesajındaki sert söylemlerini ele alıyor. Erdoğan'ın '4 yıl seçimsiz dönem' vurgusunu muhalefete ve kendi tabanına yönelik mesajlar olarak yorumluyor. Bahçeli'nin ise seçim sonuçlarına öfkeli olduğunu ve tehditkar bir dil kullandığını belirtiyor. Ataklı, Bahçeli'nin bu tutumunun, Erdoğan tarafından saf dışı bırakılma korkusundan kaynaklandığını ve İYİ Parti'ye yönelik bir uyarı olarak değerlendiriyor.
11 Nisan 2024

CHP'nin eski İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, Meral Akşener'in altılı masa toplantılarındaki tutumunu eleştiren bir tweet attı. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Yarkadaş'a 'trol' diyerek tepki gösterdi. Bu olay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve sonrasında yaşanan krizin çözülmesi sürecinde gerçekleşti. Millet İttifakı, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını duyurdu ve ortak mutabakat metnine göre Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ı 'uygun gördüğünde' yardımcısı olarak atayacak.
7 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin kadın cinayetlerini artırdığını belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Özel, İsrail ile ticaretin devam ettiğini ve bu konuda hükümetin samimiyetsiz olduğunu iddia etti. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu'na yönelik siyasi yasak davasının Türk halkının seçme hakkına bir saldırı olduğunu savundu. Gülşah Durbay ile ilgili iddialara da sert tepki gösteren Özel, partisine yönelik dış saldırılara karşı duracaklarını ifade etti.
8 Ekim 2024

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarma kararını destekledi ve muhalefetin bu karara tepkilerini eleştirdi. Demirtaş, HDP'nin uzun süredir 'altılı masa'ya ortak aday çıkarmaya hazır olduklarını belirttiğini, ancak net bir cevap alamadıklarını ifade etti. Ayrıca, HDP'nin masada olmaması gerektiğini savunan siyasetçilere HDP oylarıyla başbakanlık yapma ihtimaline karşı çıktı. Demirtaş, muhalefeti gerçek bir değişim için zorlamak istediklerini ve HDP'nin AKP'ye kazandırmak gibi bir politika ile anılamayacağını vurguladı.
12 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uşak Belediyesi ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, müzakere yoluyla sonuç alamamaları durumunda mücadele edeceklerini vurguladı. Özel, CHP'nin toplumun tüm kesimlerini kucakladığını ve seçim döneminde vatandaşın gündeminde olan konuları önceliklendirdiklerini ifade etti. Ayrıca, siyasi normalleşme ve ekonomik iyileştirmeler konusunda da konuştu. Özel, müzakere çabaları sonuçsuz kalırsa sokaklarda mücadele edeceklerini söyledi.
10 Mayıs 2024

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik eleştirileri nedeniyle partisinden gelen eleştirilere yanıt verdi. Tanrıkulu, kendisini hedef alan parti sözcüsü Faik Öztrak ve genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Beni kurtlar sofrasına attılar' ifadesiyle tepki gösterdi. Tanrıkulu'nun bu sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açıldı ve dokunulmazlığının kaldırılması gündeme geldi. Tanrıkulu, CHP İstanbul kongresinde yaptığı konuşmada, kendisini hedef gösterenlere 'CHP Diyarbakır milletvekiliyim' diyerek yanıt verdi.
8 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Antalya'da düzenlenen bir mitingde, seçmenlerin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sandıkta olumsuz yanıt vereceğini ifade etti. Erdoğan, ayrıca HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ı terörle ilişkilendirerek eleştirdi ve muhalefetin Demirtaş'ı serbest bırakma niyetini kınadı.
2 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede, Türkiye'nin karşılaştığı temel sorunlar, anayasal hak ihlalleri ve uluslararası sıkıntılar gibi konuları gündeme getirecek. Özel, ayrıca en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesini, Gezi davasından tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki AYM kararının uygulanmasını ve Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarına getirilen kısıtlamaların kaldırılmasını talep edecek. Bu görüşme, Türkiye'nin iç politikasında önemli bir diyalog olarak değerlendiriliyor.
26 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel, yumuşama mesajları vererek kararlı ve ısrarlı olduklarını belirtiyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılan CHP ziyaretlerinde artık kabalık yerine simit ve börek ikramı yapılıyor. Toplumda kutuplaşmadan beslenenler bu yeni durumdan rahatsızken, diyalog ve müzakereyi destekleyenler olumlu karşılıyor. Ahmet Hakan, toplumsal kutuplaşmanın azalmasının bazı kesimlerde rahatsızlık yarattığını ifade ediyor.
5 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisine yönelik 'Bana abla demeyin' eleştirisine 'Eski dosttan düşman olmaz' diyerek yanıt verdi. Akşener, daha önce Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarını eleştirerek, Özel'in kendisine ve partisine yönelik tutumundan şikayetçi olduğunu belirtmişti. Özel ise, bu eleştirilere rağmen dostluk mesajı vererek, aralarındaki ilişkinin düşmanlığa dönüşmeyeceğini ifade etti.
29 Mart 2024

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı ve altılı masa ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Özlale, CHP'nin masayı sadece Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylatmak için kurduğu iddialarına karşı çıkarak, İYİ Parti'nin onay makamı olmadığını belirtti. Ayrıca, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde halkın iradesinin nasıl rol alacağını kestiremediklerini ifade etti ve itirazının şahıslara değil, yaklaşıma olduğunu vurguladı.
4 Şubat 2023

Antalya'da düzenlenen mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yabancı isimler tarafından başarısız kılınmaya çalışılmasına karşı Anadolu çocuğu olduğunu ve alayına yeterli olduğunu ifade etti. Bahçeli'nin bu sözleri sosyal medyada geniş yankı buldu ve birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı. Kullanıcılar, Bahçeli'nin ifadelerini eleştiren, alaycı ve şaşkınlık içeren yorumlarla sosyal medyada gündem yarattı.
13 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hür Dava Partisi'nin (HÜDA-PAR) terör örgütleriyle ilişkisi olmadığını savunarak eski içişleri bakanı Sadettin Tantan'dan açıklama yapmasını istedi. Tantan, HÜDA-PAR'ın geçmişte terör örgütü Hizbullah ile bağlantılı olduğunu ve bugün siyasi partiye dönüştüğünü belirterek, Bahçeli'nin HÜDA-PAR'ın ayrımcı politikalarını nasıl kabullendiğini sorguladı. HÜDA-PAR'ın geçmişi, Hizbullah'ın devamı niteliğinde olduğu ve 1990'larda işlenen cinayetlerle bağlantılı olduğu ifade edildi. HÜDA-PAR, cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan'ı destekleme ve milletvekili seçimlerine AKP listesinden katılma kararı aldı.
26 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerin ikinci turunda kritik bir konumda olan ve destek talepleriyle gündeme gelen Sinan Oğan için 'fırsatçı aciz' ifadesini kullandı. Bahçeli, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, siyasi gücünü abartan ve siyaseti pazarlık konusu haline getiren kişilerin milli ve ahlaki değerlerle bağdaşmadığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin kutuplaşmaya değil, kucaklaşmaya ihtiyacı olduğunu ve 85 milyon Türk vatandaşının birlik olması gerektiğini vurguladı.
18 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da düzenlenen MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a siyasette kalmaya devam etmesi çağrısında bulundu. Bahçeli, Erdoğan'a 'Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın, yanındayız. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz' ifadelerini kullandı. Bu çağrı, Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçimlerinin kendisi için son seçim olacağını açıklamasının ardından geldi.
17 Mart 2024

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına yanıt vererek, onurlu bir barışın tesis edilmesi için müzakereye ve diyaloğa hazır olduklarını belirtti. Bahçeli, Meclis açılışında DEM Partili vekillerle tokalaşmış ve bu durumu yeni bir döneme girildiği şeklinde açıklamıştı. Hatimoğulları, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi gerektiğini vurguladı ve barışın sağlanması için bir plan ve programın kamuoyuna açıklanması gerektiğini ifade etti.
8 Ekim 2024

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Muhsin Emre Demiröz, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, partisine ve genel başkanına yönelik eleştirilere sert bir dille yanıt verdi. Demiröz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı 'tüm çatışmalara rağmen aileden biri' olarak nitelendirdi ve muhalefetin Gelecek Partisi olmadan iktidara gelemeyeceğini iddia etti. Ayrıca, Gelecek Partisi'nin anketlerde düşük oy oranlarına sahip olduğu ve bazı anketlerde yüzde 1-2 bandında gösterildiği belirtildi.
5 Şubat 2023

Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'nin CHP'ye katılması sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Bazı kullanıcılar, Tahir Elçi'nin değerlerini CHP'de savunamayacağını iddia etti. HDP'liler ise Diyarbakır'dan aday olması durumunda oyları böleceğini belirtti. Türkan Elçi, eleştirilere Twitter üzerinden şiddet dilinden arınma ve kişilik haklarına saygı çağrısı yaparak yanıt verdi.
18 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ile ortak liste oluşturulmasının mantıklı olmadığını belirtti ve MHP'nin kendi logoları ve adaylarıyla seçime katılacağını ifade etti. Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın diğer iki üyesi olan BBP ve YRP'nin de kendi adaylarıyla seçime gireceğini hatırlatarak, MHP'nin de aynı şekilde hareket edeceğini vurguladı. Bu açıklama, seçimlere kısa bir süre kala ve MHP'nin anketlerdeki oy oranının yüzde 7 barajının altında görülmesi bağlamında yapıldı.
28 Mart 2023

HDP ve ortaklarından oluşan Emek ve Özgürlük İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adaylarını çıkarmayacaklarını duyurdu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin barışa ve kapsayıcı çözümlere ihtiyacı olduğu vurgulandı. İttifak, HDP, TİP, EMEP, EHP, TÖP ve SMF'den oluşuyor. Bu açıklama, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP eş başkanlarıyla yaptığı ve parti kapatmaları ve kayyum uygulamalarına karşı olduklarını belirttiği görüşmenin ardından geldi.
22 Mart 2023
İşaretlediklerim