İstanbul Esenyurt'ta M.Ö. isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi F.Ö.'yü silahla vurarak öldürdü ve ardından kendisini vurdu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, çiftin hayatını kaybettiğini belirledi. Cesetler, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.
21 Eylül 2023

İzmir'in Menderes ilçesinde, kumar borcu nedeniyle husumetli iki grup arasında bir kıraathanede silahlı kavga çıktı. Kavgada beş kişi hayatını kaybetti, iki kişi ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye kaldırdı, ancak üç kişi daha kurtarılamadı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatarak güvenlik önlemlerini artırdı.
12 Mayıs 2023

Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki Suadiye Mahallesi'nde ormanlık alanda çalışan bir çiftçi, iskelet haline gelen bir ceset buldu. İhbar üzerine bölgeye polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ceset, incelemelerin ardından Kocaeli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
25 Eylül 2023

Çorum'un Sungurlu ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi G.A.'yı öldüren polis memuru M.A. gözaltına alındı. Olay, M.A.'nın eşi ve çocuğuyla pikniğe gittikten sonra eşini ve çocuğunu yanına alarak su almak için piknik yaptıkları yerden uzaklaştığı ve geri dönmediği şeklinde gelişti. M.A., eşini öldürdükten sonra çocuğuyla birlikte kaçtığı ihtimali üzerinde duruldu ve Samsun'un Havza ilçesinde yakalandı.
31 Temmuz 2023

Bursa'da, iki yıl önce çöp evde bakımsız halde bulunan bir çocuğun teyzesi olan Kamuran Pınar A., 'kişiyi hürriyetten yoksun kılma', 'ihmali davranışla kasten adam öldürmeye teşebbüs' ve 'çocuğa karşı eziyet' suçlarından yargılandığı davada adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Duruşma, basına kapalı gerçekleşti ve 10 Mayıs'a ertelendi. Çocuk, 2022'nin Temmuz ayında çöplerle dolu evde baygın halde bulunmuş ve daha sonra koruma altına alınarak tedaviye alınmıştı.
2 Şubat 2024

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki bir bağ evinde meydana gelen patlamada yaralanan yedi kişiden biri hayatını kaybetti. Ahmet Karaçoban ve oğlu Sefa Can Karaçoban, bağ evlerine zorla girilmeye çalışıldığını ve içeride kendilerine ait olmayan kilitli bir sandık bulunduğunu jandarmaya bildirmişti. Jandarma ekipleri sandığı açtığında, el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada yaralanan Sefa Can Karaçoban hayatını kaybederken, diğer altı yaralının tedavileri sürüyor. Olayın aileler arasındaki bir husumetten kaynaklandığı belirtilirken, iki şüpheli tutuklandı.
23 Mayıs 2024

Çorum'un Alaca ilçesinde, Alaca Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Zeki Aksakal ve Nuri Yalçınkaya aynı gün hayatını kaybetti. Morgdaki işlemler sırasında Nuri Yalçınkaya'nın cenazesi yanlışlıkla Zeki Aksakal'ın ailesine teslim edildi ve defnedildi. Yalçınkaya'nın ailesi, cenazeyi teslim almak için hastaneye gittiklerinde karışıklığı fark etti. Başlatılan soruşturma sonucunda cenazelerin karıştığı belirlendi ve savcılık izniyle Yalçınkaya'nın cenazesi mezardan çıkarıldı.
22 Mayıs 2024

TRT Haber'in bildirdiğine göre, Konya'da bir askeri eğitim uçağı düşmüş ve olay yerine çok sayıda kurtarma ve güvenlik ekibi sevk edilmiştir. Olayın detayları ve olası kayıplar hakkında henüz daha fazla bilgi verilmemiştir. Yetkililer, olayla ilgili soruşturma başlatmış ve bölgede güvenlik önlemleri artırılmıştır.
14 Mart 2024

Ölümlü bir kazaya karışan Timur Cihantimuroğlu ve annesi Eylem Tok için kırmızı bülten çıkarıldı. İkilinin ABD'ye kaçtığı bildirildi. Kırmızı bülten, uluslararası polis teşkilatları tarafından aranan kişilerin yakalanması için çıkarılan bir uyarıdır. Bu gelişme, olayın uluslararası boyut kazanmasına neden oldu.
23 Mayıs 2024

Cezayir'de 26 yıldır kayıp olan Omar bin Omran, evinin 200 metre uzağındaki komşusunun ağılında bulundu. Omran, 1990'larda hükümet ve İslamcı gruplar arasındaki çatışmalar sırasında kaybolmuştu. Yetkililer, Omran'ı alıkoyduğu şüphesiyle 61 yaşındaki bir kişiyi gözaltına aldı. Omran, esir tutulduğu süre boyunca büyü nedeniyle yardım isteyemediğini iddia etti. Soruşturma devam ederken, Omran'a tıbbi ve psikolojik destek sağlanıyor.
17 Mayıs 2024

İsmailağa Cemaati, lideri Hasan Kılıç'ın vefatını duyurdu. Cemaatin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Kılıç'ın 'rahmet-i Rahmân’a kavuştuğu' belirtildi ve Ümmet-i Muhammed'e başsağlığı dilendi. Hasan Kılıç, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümünden sonra İsmailağa Cemaati'nin lideri olmuştu. Liderin ölümü, cemaat içinde potansiyel bir karışıklığa işaret ediyor.
22 Nisan 2024

Panama'nın Cocle eyaletinde yer alan El Cano arkeolojik sahasında, 1300 yıldan daha eski olduğu tahmin edilen bir mezar bulundu. Panama Kültür Bakanlığı Kültür Mirası Ulusal Direktörü Linette Montenegro tarafından yapılan açıklamaya göre, mezar İspanyol öncesi döneme ait ve içerisinden iki ceset, çeyiz eşyaları, altın, seramik, göğüs kemeri, boncuklar, bilezikler, küpeler, altın kaplamalı çanta ve çeşitli kolyeler çıkarıldı. Mezarın dönemin hükümdarına ait olduğu öngörülüyor. Bölgede 2008 yılından bu yana arkeolojik kazılar devam ediyor.
5 Mart 2024

Mısır'ın Aswan kentinde, 'Ölüler Şehri' olarak bilinen alanda 300'ü aşkın mumyanın bulunduğu bir mezarlık keşfedildi. Bu mezarlık, M.Ö. 6'ncı yüzyıl ile MS 9'uncu yüzyıl arasında yaklaşık 900 yıl boyunca kullanılmış. Kazılar sonucunda her mezarda 30 ila 40 cesedin kalıntısı bulundu ve bunların yüzde 30 ila 40'ı bebek ve gençlere ait. En iyi korunmuş mumyalar müzelere gönderilecek, diğerleri ise incelendikten sonra yerine konulacak.
1 Temmuz 2024

Hollanda'nın eski başbakanlarından Dries van Agt ve eşi Eugenie, ötanazi yoluyla hayatlarına son verdi. 93 yaşındaki çift, Hollanda'da son dönemlerde artan bir eğilim olan ortak ötanazi kararı alan çiftler arasında yer aldı. Van Agt, 1977-1982 yılları arasında başbakanlık yapmış ve eşiyle 70 yıldır birlikteydi. Hollanda'da ötanazi, 2002 yılından bu yana belirli koşullar altında yasal olarak uygulanabilmektedir ve son yıllarda başvuran çiftlerin sayısında artış görülmektedir.
11 Şubat 2024

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden ayrılması kamuoyu için sürpriz oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce Erkan'a destek vermesine rağmen, Erkan kişisel sebepler ve ailesini gözeterek görevden ayrılmak istediğini açıkladı. Ancak, Cumhurbaşkanı kararnamesinde 'görevden alındı' ifadesinin kullanılması, geçmişteki benzer durumlarla kıyaslandığında dikkat çekici bir farklılık oluşturuyor.
4 Şubat 2024
İşaretlediklerim