Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), AKP ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'na katılma görüşmeleri gerçekleştiriyor. HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile seçim işbirliği ve muhtemel ittifakı görüşmek üzere bir araya geldi. Görüşmelerin devam ettiği ve henüz kesinleşen bir durum olmadığı belirtiliyor. HÜDA-PAR'ın, 2018'deki cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi Erdoğan'ı destekleyeceği ve AKP listelerinden bazı illerde aday gösterebileceği iddia ediliyor.
7 Ocak 2023

Tavşanlı Belediye Başkanı ve AKP üyesi Mustafa Güler, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan'ın zaferini kutlarken kullandığı ifadelerle dikkat çekti. Güler, Erdoğan'ın yüzde 52,18 oy alarak seçimi kazanmasını, Amerika ve emperyal güçler ile 'içimizdeki hainlerin' gözüne ve başka bir yerine girmiş olarak nitelendirdi. Bu sözler partililer tarafından alkışlanırken, AKP Kütahya Milletvekili Mehmet Demir de Güler'i gülerek dinledi.
31 Mayıs 2023

AKP'nin, beş yıllık Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi döneminin ardından yüzde 50+1 seçim modelinden duyduğu rahatsızlık nedeniyle bu sistemi seçim sonrası kamuoyunda tartışmaya açmayı düşündüğü belirtiliyor. İktidar partisi, ittifak oluşum süreçlerinin seçmen nezdinde olumsuz algılanan durumlar yarattığını ve yüzde 40 gibi yüksek oy oranlarının küçümsendiğini düşünüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu konuda daha pozitif bir yaklaşım sergilediği ifade ediliyor. İktidar içindeki bu görüşün, bazı küçük partilerle kurulan temasların parti tabanında tepki yaratmasından kaynaklandığı tahmin ediliyor.
12 Nisan 2023

HÜDA-PAR'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini açıklaması ve AKP listelerinden seçime girebileceği iddiaları, AKP içinde ve ittifakta rahatsızlık yaratmıştır. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya göre, Büyük Birlik Partisi HÜDA-PAR'ın ittifakta yer almasını eleştiriyor, AKP yönetimi ise ittifak protokolüne atıfta bulunarak eleştirilere yanıt veriyor. AKP'nin Kürt kökenli milletvekilleri özel sohbetlerde HÜDA-PAR konusundaki isteksiz tutumlarını dile getiriyorlar. HÜDA-PAR, geçmişte şiddet eylemleriyle bilinen Hizbullah örgütünün devamı niteliğinde ve şeriatla yönetilen bir Kürdistan kurma amacını taşıyor.
15 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 14 Mayıs tarihini işaret ederek, muhalefetin oluşturduğu Altılı Masa'yı 'darbe şakşakçıları' ve 'kifayetsiz muhterisler' olarak nitelendirdi. Erdoğan, geçmişte Demokrat Parti'nin tek parti dönemini sona erdirdiği 14 Mayıs 1950 seçimlerine atıfta bulunarak, milletin aynı tarihte muhalefete 'Yeter' diyeceğini belirtti. Ayrıca, enflasyonun düşüşe geçtiğini ve muhalefetin siyasi deja-vu yaşattığını ifade etti. Erdoğan, savunma sanayii ve askeri personel hakkında yapılan eleştirilere de sert tepki gösterdi.
18 Ocak 2023

Yüksek Seçim Kurulu'nun geçici sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52 oy oranıyla yeniden seçildiğini duyurmasının ardından, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Erdoğan'ı tebrik etti. İnce, seçimlerin barış içinde geçtiğini belirtti ve muhalefeti yanlışlarını düşünmeye davet etti. Ayrıca, seçim sonuçlarına ilişkin detaylı değerlendirmelerini önümüzdeki günlerde yapacağını ifade etti.
28 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında başlayan normalleşme süreci ve Sinan Ateş davasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, siyasi partiler arasındaki diyalogların milletin huzurunda gerçekleştiğini ve MHP'nin bu diyalogları makul ve mantıklı değerlendirdiğini belirtti. Ayrıca, Sinan Ateş davasının MHP'yi hedef alan bir karalama kampanyasına dönüştüğünü ve MHP'nin bu davanın duruşmasında hazır bulunacağını ifade etti. Bahçeli, Cumhur İttifakı'na bağlılıklarının devam edeceğini de vurguladı.
12 Haziran 2024

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları görüşmede seçimlerin konuşulduğunu ve cumhur ittifakına katılmak üzere teklif alındığını belirtti. Yapıcıoğlu, daha önce de farklı bir kanaldan teklif geldiğini ve şu anda partisiyle bu teklifi değerlendirdiklerini, görüşmelerin devam ettiğini ve olumsuz bir durum olmadığını ifade etti.
27 Ocak 2023

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Millet İttifakı'nın yeniden birleşmesini ABD'nin müdahalesine bağladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masayı terk etmesi ve sonrasında yaşanan kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Perinçek, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, Ankara'da bir gizli karargâhın ve yabancı operasyon şeflerinin sürece müdahale ettiğini ve Akşener'in ABD'nin dayatmasıyla masaya döndüğünü iddia etti. Ayrıca İYİ Parti içinde hayal kırıklığı ve istifa dalgasının başladığını belirtti.
6 Mart 2023

Türkiye, 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin önemine vurgu yaparak, iç ve dış gelişmelerle birlikte bu tarihin bir yol ayrımı olduğunu belirtti. Son anketlerde muhalefetin adayı Kılıçdaroğlu önde görünürken, Erdoğan cumhur ittifakını genişletmek için Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR'ın desteğini aldı. Erdoğan, seçimlerde terör örgütleri ve küresel menfaat odaklarıyla işbirliği yapmakla suçladığı muhalefeti eleştirdi.
25 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçime iki gün kala 14 ana akım medya kanalı ile ortak bir yayın düzenledi. Yayında, muhalefet lideri Muharrem İnce ile yaptığı telefon görüşmesinden ve Rusya'ya yaptırım uygulama konusundan bahsetti. Seçim sonuçlarına saygı duyacaklarını belirterek, demokrasinin gereğini yapacaklarını ifade etti. Ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Putin ile olan domates ticareti hakkında da konuştu.
12 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir toplantıda AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) değişiklik yapılacağını ve bu konuda ciddi bir değerlendirme yapılacağını açıkladı. Toplantıda ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın performansları eleştirildi. Parti içinde daha geniş çaplı bir değişimin gerekliliği vurgulandı ve parti dışından gelen eleştirilere de değinildi. İsmail Saymaz, AK Parti'nin etkili siyasi figürler çıkaramadığını ve siyasi tutum belirleyemediğini eleştirdi.
22 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin seçim beyannamesini ve milletvekili adaylarını tanıttığı toplantıda yeni dönem için cumhur ittifakının vaatlerini duyurdu. Bu vaatler arasında kamuya işe alımlarda mülakatın kaldırılması, gelir tamamlayıcı aile destek sistemi, yükseköğrenim öğrencilerine vergi muafiyeti ve ücretsiz internet, devlet okullarında ücretsiz öğle yemeği desteği, gençlere yönelik beceri kazandırma programları ve yaşlı bakım sigortası bulunuyor. Bu vaatlerin bazıları, muhalefet bloku olan millet ittifakının daha önce açıkladığı vaatlerle benzerlik gösteriyor.
11 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 23. kuruluş yıldönümü programında yaptığı konuşmada, normalleşme sürecinin AK Parti’nin 22 yıllık mücadelesinden bağımsız okunamayacağını belirtti. Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye'nin her alanda en parlak dönemini yaşattığını ve ekonomik kalkınmanın demokrasi ile birlikte ilerlediğini vurguladı. Ayrıca, partinin içindeki yorgun hissedenlerin kenara çekilmesi gerektiğini ve 2028 seçimlerinde de AK Parti'nin başarılı olacağını ifade etti. Ekonomik sıkıntıların farkında olduklarını ve enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmeyi hedeflediklerini söyledi.
14 Ağustos 2024

Can Ataklı, son dönemde yaşanan siyasi yumuşama hareketlerine rağmen, geçmişteki gerginliklerin sorumlusunun kim olduğunu sorguluyor. Erdoğan'ın uzun süredir muhalefet partilerine karşı agresif ve uzlaşmaz bir tutum sergilediğini, muhalefet liderlerini ciddiye almadığını ve önemli konularda muhalefetle iletişim kurmadığını belirtiyor. Ayrıca, Erdoğan'ın son seçimlerdeki başarısızlıklarının ardından siyasi tutumunda bir değişiklik olup olmadığını sorguluyor.
30 Nisan 2024

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhur İttifakı'nda çatlak olduğu yorumlarının artması üzerine ittifaka desteğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında başlayan 'normalleşme' süreci ve Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in görüşmeleri, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin tepkisine neden olmuştu. Soylu, Cumhur İttifakı'nın Selçuklu ve Osmanlı değerlerini taşıdığını ve Türkiye'nin geleceğini inşa ettiğini belirtti.
13 Haziran 2024

Ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaptığı konuşmada, Türk milliyetçilerinin ve Atatürkçülerin Türkiye'deki siyasi dengeleri eline aldığını ve HDP'nin 'anahtar parti' konumunu kaybettiğini savundu. Oğan, bu durumun kendi siyasi görüşlerinin toplumda karşılık bulduğunu ve bu yüzden mutlu olduğunu belirtti. Ayrıca, HDP'nin denge partisi olarak görülmesinden rahatsızlık duyduğunu ve bu durumun siyasete atılma sebeplerinden biri olduğunu ifade etti.
11 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin belediye başkanları ve divan kuruluna, Millet İttifakı'ndaki son gelişmelere rağmen sükunetli olmaları ve ittifak devam ediyormuş gibi davranmaları konusunda uyarılarda bulundu. Bu çağrı, Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkıp altılı masadan ayrılmasının ardından geldi. Kılıçdaroğlu da benzer bir yaklaşım sergileyerek, partililerden olumsuz tavır almamalarını ve mevcut durumu korumalarını istedi.
5 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yapılan eleştirilere sert ifadelerle karşılık verdiler. Erdoğan, eleştirileri dile getirenleri 'terbiyesiz, ahlaksız, namussuz, adi' olarak nitelendirirken, Bahçeli de 'sahtekarlar, haşeratlar, tabansızlar, sefiller, aymazlar' ifadelerini kullandı. İktidarın depreme hazırlık ve sonrasındaki organizasyon eksiklikleri eleştirilirken, iktidar ortakları eleştirilere 'Not alıyoruz' mesajlarıyla yanıt veriyor.
21 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında eski yol arkadaşları olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu Şehir Üniversitesi ile ilgili usulsüzlük yapmakla ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı iş bilmezlikle suçladı. Erdoğan, Davutoğlu için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kullandığı 'Serok Ahmet' ifadesini anımsatarak, üniversitenin başarısız olduğunu ve yolsuzluklar nedeniyle devlet tarafından alındığını belirtti. Babacan'a ise Baykar ile ilgili sözleri nedeniyle çıkışarak, onun rekabeti anlamadığını ve kendi işine devam etmesi gerektiğini ifade etti.
18 Ocak 2023
İşaretlediklerim