Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ın kendisine yaptığı cumhurbaşkanı adaylığından çekilme çağrısına, Baş'ın kendisini daha önce kale almadığını belirterek yanıt verdi. İnce, Baş'a İstanbul 3. Bölge adaylığından çekilip kendi partisinin adayını destekleme teklifinde bulundu. Seçimlerin ikinci tura kalması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avantaj kazanabileceği ve İnce'nin adaylığının Kılıçdaroğlu'nun birinci turda kazanmasının önündeki en büyük engel olduğu belirtiliyor.
4 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şarkıcı Mustafa Sandal'ın Beşiktaş belediye başkanı adaylığı için nabız yokladığını ancak yanıt alamadığını ifade etti. Akşener, CHP ile ittifakın bittiğini ve yerel seçimlere tek başlarına gireceklerini belirtti. Ayrıca, AKP ve CHP'nin bundan sonra rakip olduğunu söyledi.
22 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, altılı masadan çıkacak herhangi bir adayla seçimleri kazanacaklarına inandığını belirtti. Kendisini 'değişimin neferi' olarak tanımlayan İmamoğlu, İstanbul'da yüksek oranda destek gördüğünü ve Türkiye genelinde de kabul gördüğünü ifade etti. Altılı masanın bir sonraki toplantısında aday konusunun ele alınacağı, ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayın henüz açıklanmayacağını söylediği bilgisi verildi.
1 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, DW Türkçe'ye verdiği röportajda, eşi serbest olsaydı Türkiye'nin daha iyi bir durumda olabileceğini ifade etti. 2017 referandumunun geçmemiş olabileceğini ve 'tek adam' sisteminden kaynaklanan sorunların bu kadar büyük olmayacağını belirtti. Ayrıca, önümüzdeki seçimlerde iktidar değişikliği beklediğini ve bu durumda eşi ve diğer tutukluların serbest kalabileceğini düşündüğünü söyledi. Türkiye'nin geleceği konusunda umutlu olduğunu ve çok dilli, çok kültürlü bir toplumda eşit ve barış içinde yaşanabileceğine inandığını dile getirdi.
15 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda anlaşmazlık yaşanan altılı masa toplantısından ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dört liderin desteğiyle ortaya koymasına karşın, Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Saadet Partisi kaynakları, Akşener'in bir sonraki toplantıya katılmasını beklemiyor ve olası katılımın sürpriz olacağını belirtiyor. İYİ Partili kaynaklar da Akşener'in toplantıya gitme ihtimalinin düşük olduğunu ifade ediyor.
3 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Antalya Havaalanı ihalesinden 1 milyar dolar kazandığı iddiasını ortaya attı. Bu iddia, Erdoğan'ın eski korumasının kardeşi Ali Yeşildağ tarafından dile getirilmiş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da gündeme taşınmıştı. İddianın yer aldığı video, Cevheri Güven'in YouTube kanalında yayınlanmış ancak kısa sürede bloke edilmişti.
8 Mayıs 2023

CHP'li Köksal, Afyon'da düzenlenen bir mitingde, seçilirse Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapılarını DEM Parti hariç her siyasi partiye açık tutacağını belirtti. Bu açıklama, yanında bulunan CHP lideri Özgür Özel tarafından ilk başta yanlış anlaşıldı ve daha sonra Köksal'ın dil sürçmesi olarak nitelendirilmeye çalışıldı. Ancak Köksal, yaptığı açıklamada bu ifadenin bilinçli olarak seçildiğini ve DEM Partililerle belediyeyi yönetmeyeceğini vurguladı. Bu durum, parti içindeki çekişmeleri ve siyasi stratejileri gözler önüne serdi.
8 Mart 2024

Selahattin Demirtaş, Halk TV'de katıldığı bir programda soruları yanıtladı. Emek ve özgürlük ittifakının cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararını doğru bulduğunu ve bu ittifakın henüz bir adayı destekleme kararı almadığını belirtti. Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin savunmasını seçim sonrasına bırakma talebini reddetmesini eleştirdi ve HDP'nin kapatılma ihtimaline karşı Yeşil Sol Parti ile seçime girileceğini ifade etti. AKP'nin HÜDA-PAR ile ittifakını ve Erdoğan'ın Kürt oylarını kazanma çabalarını etkisiz bulduğunu söyledi.
22 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partili belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Bu buluşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hakkında önceki açıklamaları nedeniyle istifa eden ancak göreve geri dönen Cihan Paçacı tarafından karşılandı. Paçacı, altılı masanın dağılmasının Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusundaki farklı düşüncelerden kaynaklanmaması gerektiğini, ancak bu şekilde yorumlandığını belirtti. İYİ Parti'nin kazanabilecek bir aday üzerinde ısrar ettiğini ve Akşener'in aday olmayacağını açıkladığını ifade etti. 6 Mart'taki Millet İttifakı toplantısına Akşener'in katılıp katılmayacağı konusunda bilgi vermedi.
4 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önümüzdeki yerel seçimlerde ittifakın kazandığı belediyeleri kaybetmeyi göze alarak 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesine yanıt verdi. İmamoğlu, Akşener'in kapıları kapattığı düşüncesine katılmadığını belirtti. İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda yola çıktığını ve bu yolculukta olduğunu ifade etti.
13 Eylül 2023

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, partisinin yerel seçimlerde tüm iller için aday çıkarma kararını desteklemediğini belirterek istifa ettiğini açıkladı. Aynı gün içinde eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da İYİ Parti'den ayrıldığını duyurdu. Erdem, siyasete katılma amacının Türkiye'nin zorlu dönemini atlatma ve adil bir hukuk devleti yapısının yeniden sağlanmasına katkıda bulunmak olduğunu ifade etti. İstifa kararını, İYİ Parti'nin 2019 yerel seçimlerinde başarı getiren güç birliğini sonlandırma kararını yanlış bulması ve mevcut kazanımların riske atılmasını kabul edememesi olarak gerekçelendirdi.
10 Kasım 2023

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki illere taşınan seçmen sayısının 46 bin 901 olduğunu duyurdu. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, bu durumun bir irade gaspı ve sandık darbesi olduğunu belirtti. Ayrıca, muhalefet partilerine bu antidemokratik uygulamaya karşı ses çıkarma çağrısında bulundu. Taşınan seçmenlerin dağılımı 31 bölgede detaylandırıldı.
31 Mart 2024

Tutuklu bulunan eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya üzerinden akşam saat 21:00'de 'önemli bir mesaj' paylaşacağını açıkladı. Üç gün önce de benzer bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözüm sürecini neden bitirdiğini anlatmıştı. Demirtaş, mesajının içeriğine dair herhangi bir ayrıntı vermedi ve takipçilerine sosyal medya bildirimlerini açmalarını önerdi.
3 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine ittifaktan ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ortaya koymasına karşın Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Akşener'in ayrılık kararının ardından, İmamoğlu ve Yavaş Twitter üzerinden Millet İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde devam edeceğine dair mesajlar paylaştı.
3 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne cezaevinden yaptığı açıklamada, muhalefetin ortak bir aday ve liste etrafında birleşememesinin 'trajik ve hazin' sonuçlar doğuracağını ifade etti. Demirtaş, muhalefet partilerinin bir demokrasi manifestosu etrafında birleşebileceğini ve ittifakların ortak listeler hazırlayabileceğini belirtti, aksi takdirde bunun bir trajedi olacağını vurguladı. Ayrıca, seçim yarışının eşit koşullarda olmayacağına ve kirli yöntemlerin devreye sokulacağına dair endişelerini dile getirdi.
3 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamayla aktif politikayı bıraktığını duyurdu. Demirtaş, partisinin oy oranındaki düşüşe dair eleştirilerde bulunarak, partisinin sloganlarla ilerleyemeyeceğini ve toplumsal çöküşün kaçınılmaz olacağını ifade etti. Ayrıca, partisine kapsamlı bir yeniden yapılanma süreci başlatma çağrısında bulundu.
31 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayının İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Melih Aydın olduğunu duyurdu. Akşener, adaylığı Eskişehir il başkanlığında açıkladı. Eskişehir'de son milletvekili seçimlerinde CHP, AKP'yi yaklaşık 1 puanla geçmiş, İYİ Parti ise yüzde 13,81 oy almıştı.
5 Ekim 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda bir isimde uzlaşılamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört liderin desteğiyle adaylığını ortaya koyarken, Meral Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önerdi. Beş parti, durum değerlendirmesi için Saadet Partisi genel merkezinde toplandı. Bu sırada bir yurttaş, masadan ayrılan Akşener'e 'Yazıklar olsun' diyerek tepki gösterdi.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşı sağlanamaması üzerine masayı terk ettiğini duyurdu. Akşener, İYİ Parti'nin kıskaca alındığını ve dayatmaya maruz kaldığını belirterek, bu duruma boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Ayrıca, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiklerini, ancak bu çabalarının reddedildiğini söyledi. Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini ve tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüştüğünü eleştirdi.
3 Mart 2023

Van Büyükşehir Belediyesi başkanlık seçimini kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan'ın mazbatası, Adalet Bakanlığı'nın son dakika kararıyla seçilme hakkı olmadığı gerekçesiyle AKP'li rakibi Abdulahat Arvas'a verildi. Arvas, geçmişte kayyum olarak atanmak istemediğini belirtmiş olmasına rağmen, avukatı aracılığıyla mazbatayı almak için başvuruda bulundu. DEM Parti, kararı hukuksuz bulduğunu belirterek YSK'ya taşıyacağını açıkladı.
2 Nisan 2024
İşaretlediklerim