Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da bir trafik kazası yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan ve sonrasında Mısır'a kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu için iade sürecinin başladığını açıkladı. Tok, oğlunu 'annelik içgüdüsüyle' kaçırdığını ve adalete teslim olacaklarını belirtti. Mısır adli makamlarıyla temasa geçilerek şüpheliler hakkında kırmızı bülten talep edildi.
7 Mart 2024

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un ABD'nin Connecticut eyaletindeki Manson Gençlik Kurumu'nda tutulduğu fotoğraf yayınlandı. Cihantimur, 'kasıtsız adam öldürme ve yaralama' suçlamasıyla yargılanıyor ve avukatı, müvekkilinin tutulduğu ıslah evindeki şartlardan memnun olmadığı için yerinin değiştirilmesini talep etti. Hakim, Cihantimur'un tutukluluğunun devamına karar verdi. Eylem Tok ve oğlunun davası 27 Haziran'a ertelendi.
20 Haziran 2024

Yazar Eylem Tok, 17 yaşındaki oğlunun İstanbul'da bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan trafik kazasının ardından Mısır'a kaçırdı. Tok, kaçışın ardından yaptığı açıklamada, oğlunun başına bir şey gelmesinden korktuğu için böyle bir adım attığını ve 'annelik içgüdüsüyle' hareket ettiğini belirtti. Ancak, kaçış görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından, Tok ve oğlunun adalete teslim olacaklarını duyurdu.
5 Mart 2024

Eylem Tok'un, bir trafik kazası sonucu bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan oğlunu önce Mısır'a, sonra ABD'ye kaçırdığı ortaya çıktı. Bu kaçış sürecinde, yaralılardan birinin telefonunun da çalındığı iddia edildi. Tok bu iddiaları reddetse de, kayıp telefon Tok ailesinin şoförü tarafından Eyüpsultan Asayiş Büro'ya teslim edildi. Şoför, telefonu araçta bulduğunu belirtti.
8 Mart 2024

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu, İstanbul'da bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan bir trafik kazası sonrası annesiyle birlikte yurtdışına kaçmıştı. İlk olarak Mısır'a, ardından ABD'ye giden anne-oğul hakkında iade süreci başlatıldı. Bu kaçışa yardım ettiği iddia edilen iş yeri çalışanı Ayşe Ceren Saltoğlu tutuklandı.
12 Mart 2024

Demirören Medya'nın sahibi Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören'in şoförü İlker, DHA muhabiri Rojda Altıntaş'a bir trafik kazası haberini yayımlamaması için baskı yapmış. Kazada Murat Aci hayatını kaybetmiş ve kazayı 17 yaşındaki Timur C'nin yaptığı, annesi Eylem Tok tarafından yurtdışına kaçırıldığı belirtilmiş. İlker, Altıntaş'a haberin yayımlanmaması için Yıldırım ve Revna Demirören'in müdahale edeceğini söylemiş. Altıntaş, bu baskıya iki ay sonra sosyal medyada tepki göstermiş.
10 Mayıs 2024

Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Kaza sonrası Tok ve oğlu önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçtı. Bu süreçte, yaralılardan birinin telefonunun çalındığı iddia edildi. Tok bu iddiayı reddetse de, ailesinin şoförü yaralıya ait olduğu belirtilen telefonu emniyete teslim etti.
8 Mart 2024

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 2013 yılında Şırnak-Uludere'de askerlik görevini yaparken intihar ettiği iddia edilen Muharrem Ali Al'ın annesi Ejder Al tarafından yapılan başvuruyu değerlendirdi ve Türkiye'yi AİHS'nin 2'nci maddesini ihlal etmekle mahkum etti. Mahkeme, başvuran kadına 27 bin avro maddi tazminat ödenmesine karar verdi. Türkiye'deki askeri mahkeme ve Anayasa Mahkemesi, daha önce kadının başvurularını sonuçsuz bırakmıştı.
4 Temmuz 2023

ABD, yurt dışına kaçırılan ve ABD'de bulunan 18 tarihi eseri Türkiye'ye iade etti. Bu eserler arasında Burdur'un Gölhisar ilçesindeki Boubon Antik Kenti'nden bronz heykeller ve Bizans dönemine ait sikkeler de bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Manhattan Bölge Savcılığı ve ABD İç Güvenlik Soruşturma Birimi'nin işbirliği ile gerçekleştirilen iade, tarihi eserlerin ait oldukları yerlere dönmesi gerektiği vurgusuyla yapıldı.
13 Eylül 2024

Eylem Tok, oğlunu bir kazadan sonra yurt dışına kaçırdığı için tutuklu bulunuyor. İstanbul'da meydana gelen kazada bir kişi hayatını kaybetmişti ve Tok'un oğlu kazanın sorumlusu olarak görülüyor. ABD'de görülen duruşmada, Tok'un tutukluluğunun devamına karar verildi. Savunma tarafı, Tok'un sabıka kaydının olmadığını ve suçunun iade gerektirmediğini savunurken, savcılık kaçma riski olduğunu belirtti.
10 Ekim 2024

Yazar Eylem Tok ve estetik doktoru Op. Dr. Bülent Cihantimur’un 16 yaşındaki oğlu, İstanbul'da ciple emniyet şeridinde duran bir gruba çarparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Kazadan sonra Tok ve oğlu, Mısır'a kaçtı. Polis, kazayı yapan sürücünün Tok ve Cihantimur’un oğlu olduğunu tespit etti. Anne ve oğlu, kaza sonrası İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a uçtu.
5 Mart 2024

ABD'de İran yaptırımlarını ihlal suçlamasıyla yargılanan ve ceza alan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, Türkiye'ye dönüşünde törenle karşılanmıştı. Ancak Atilla, Kıbrıs'a gitmek isterken pasaportuna el konulduğunu ve karakola götürüldüğünü açıkladı. Atilla, devletin tutumunu eleştirerek, insanların seyahat özgürlüğünün kısıtlanmasında mantıklı bir açıklama yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'den kaçma iddialarını reddetti ve yaşananları eleştirdi.
2 Mayıs 2023

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yaşayan ve 2009'da vicdani ret gerekçesiyle bir günlük seferberlik çağrısına uymayı reddeden Murat Kanatlı'nın açtığı davada Türkiye'yi mahkum etti. KKTC'nin uluslararası alanda tanınmaması nedeniyle AİHM, bu bölgedeki hak ihlallerinden Türkiye'yi 'de facto' olarak sorumlu tuttu. Mahkeme, Türkiye'nin vicdani retçilere alternatif hizmet biçimleri sunmayan mevzuatı nedeniyle Kanatlı'ya 9 bin avro manevi tazminat ve ek masraflar için 2 bin 363 avro ödemesine karar verdi.
12 Mart 2024

İstanbul Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, hakkında yakalama kararı çıkarılmasına rağmen 2 Aralık'ta yurt dışına çıkmış. Mahmud, kazadan sonra gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı, ancak yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu. Bilirkişi raporunda Mahmud 'asli kusurlu' bulunmuş, ancak polislerin adresine gittiği zaman Mahmud bulunamamıştır.
8 Aralık 2023

Yazar Eylem Tok, 17 yaşındaki oğlunun İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına sebep olmasının ardından oğluyla birlikte Mısır'a kaçtı. Tok, oğlunu 'annelik içgüdüsüyle' korumak istediğini ve kaza anında bir ölüm olduğunu bilmediğini belirtti. Ayrıca, oğlunun güvende olmasını ve adil bir şekilde yargılanmasını istediğini ifade ederek, ülkenin kendilerine karşı 'kana kan' bir tutum sergilemeyeceğini garanti etmesi halinde dönebileceklerini söyledi.
7 Mart 2024

30 Kasım'da İstanbul'da motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un ülkeden kaçtığı ortaya çıktı. İstanbul Savcılığı, kazanın ardından 'taksirle yaralama' suçundan gözaltına alınıp serbest bırakılan Şeyh Mahmud'un, Göçer'in ölümünün ardından yeniden gözaltı kararı çıkarıldığını, ancak şüphelinin 2 Aralık'ta kaçtığı için bu kararın yerine getirilemediğini açıkladı. Şu anda Şeyh Mahmud'un yakalanması için uluslararası prosedürler dahil tüm süreçlerin titizlikle işletildiği belirtildi.
8 Aralık 2023

Gazeteci Metin Cihan, İçişleri Bakanlığı'nın kendisine ilişkin yazı yazarak Almanya'dan Türkiye'ye iadesini istediğini ve 'kırmızı bülten' çıkarılması için girişim başlattığını duyurdu. Cihan, Twitter'da bir belge paylaştı ve İçişleri Bakanlığı'nın 'Türkiye'ye iadesi' nin yolunu aradığını açıkladı. Belgede, Cihan'ın iadesi için yakalama emirlerine istinaden Almanya'dan Türkiye'ye doğrudan talep yoluyla iadesinin talep edilip edilemeyeceği, Kırmızı Bülten/Difüzyon ile aratılıp aratılamayacağı ve Kırmızı Bülten/Difüzyon çıkartılmasının başsavcılıklarca istenmesi durumunda hazırlanacak formların Adalet Bakanlığı'na iletilmesi talepleri bulunuyor.
21 Temmuz 2023

ABD'deki bir temyiz mahkemesi, Türkiye'nin 6 bin yıllık 'Yıldız Avcısı' adlı Kilia idolünün çalındığını beyan etmekte geç kaldığı gerekçesiyle eserin Türkiye'ye iadesi talebini reddetti. Mahkeme, Türkiye'nin 1990'lı yıllardan itibaren eserin durumundan haberdar olabileceğini ve Nisan 2017'ye kadar müzayede evi Christie’s ve eserin sahibi Michael Steinhardt'a dava açma hakkını değerlendirmediğini belirtti. Türkiye'nin eserin New York'ta olduğunu bildiği halde harekete geçmemesi eleştirildi.
9 Mart 2023

Yargıtay başsavcılığı, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi avukatların yargılandığı davada, Barkın Timtik ve Selçuk Kozağaçlı'ya verilen hapis cezalarıyla ilgili temyizin reddine karar verilmesini talep etti. Ayrıca, adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunda hayatını kaybeden Ebru Timtik'in temyiz talebinin de reddedilmesini istedi. Bu dava, 2013'te başlamış ve 2022'de 20 avukata toplamda 146 yıl yedi ay hapis cezası verilmiştir.
20 Ekim 2023

Çiftlik Bank davasının önemli isimlerinden ve Mehmet Aydın'ın 'kara kutusu' olarak bilinen Osman Naim Kaya, Uruguay'dan Türkiye'ye getirildi. Kaya, 'kara para aklama', 'vergi kaçırma', 'suç örgütü üyesi olma', 'dolandırıcılık' gibi suçlardan aranıyordu ve hakkında kırmızı bülten çıkarılmıştı. Uruguay'dan Brezilya üzerinden İstanbul Havalimanı'na getirilen Kaya, polis tarafından alınarak işlemleri için Havalimanı Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
8 Nisan 2023
İşaretlediklerim