Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta ikisi yerli olmak üzere toplam yedi yeni film vizyona girdi. Tom Cruise'un başrolünde olduğu 'Mission: Impossible-Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm' ve Hlynur Palmason'un yönettiği 'Tanrının Unuttuğu Yer' gibi filmler dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Harold Fry'ın Beklenmedik Yolculuğu', 'Çılgın Dostum Finnik' ve korku türündeki 'Resif: Kanlı Takip', 'Semur 4: Mahşer' ve 'Cinnas' filmleri de izleyiciyle buluştu.
14 Temmuz 2023

Türk sinemalarında bu hafta dört yerli film ve beş yabancı film olmak üzere toplam dokuz yeni film vizyona giriyor. İrlanda'nın Oscar adayı 'Sessiz Kız', 1910 yılında geçen 'Tek Yürek İmalat-ı Harbiye', bilim kurgu aksiyon filmi '65', uçakta geçen gizemli olayları konu alan 'Uçuş 811', komedi filmi 'Ulan Salih', ünlü sunucunun hayatını konu alan 'Ne Olacak Halim?', 'Çığlık' serisinin yeni filmi 'Çığlık 6', ve iki animasyon film 'Pinkfong Sing-Along Movie 2: Wonderstar Concert' ve 'Hayaller Ülkesi: Gizemli Macera' izleyicilerle buluşuyor.
10 Mart 2023

Bu hafta sinemalarda altı yeni film vizyona girdi. Bunlar arasında Grammy ödüllü şarkıcı Taylor Swift’in ABD’de rekorlar kıran turne filmi ve Altın Palmiye ödüllü 'Bir Düşüşün Anatomisi' bulunuyor. Ayrıca, Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdığı 'Atatürk 1881-1919', korku türündeki 'Freddy’nin Pizza Dükkanında Beş Gece', Mısır yapımı 'Yüz Yüze' ve yerli korku filmi 'Zir-i Cin 2' de vizyona giren filmler arasında.
3 Kasım 2023

2024 yılının ilk haftasında Türkiye'de beş yerli yapım olmak üzere toplam yedi yeni film sinema severlerle buluşuyor. Aras Bulut İynemli'nin başrolünde olduğu 'Atatürk 1881 – 1919', Çanakkale Savaşı ve Atatürk'ün hayatının bir dönemini ele alıyor. 'Kör Noktada' isimli film, Türkiye'nin kuzey doğusunda geçen bir hikayeyi, 'Başkan' ise yerel seçimlerde belediye başkanını değiştirmek isteyen kasaba halkını konu ediniyor. Komedi türündeki 'Filme Gel', üç arkadaşın film çekme hayallerini, 'Atan Kazanır' Amerikan Samoası futbol milli takımının hikayesini, 'Küçük Deniz Kızı' ise bir deniz kızının insan olma arzusunu anlatıyor. 'Demon: Azab-ül Kem' ise satanizme odaklanan bir korku filmi.
5 Ocak 2024

Bu hafta sinemalarda üçü yerli olmak üzere toplamda yedi yeni film vizyona giriyor. 'Adalet 3: Son', 'Para Avı', 'Konuş Benimle', 'Hırçın', 'Para Konuşur', 'Ölümüne Aşk' ve 'Dabbetü’l-Arz: Kıyamet' filmleri izleyicilerle buluşacak. Filmler arasında aksiyon, gerilim, korku ve komedi türlerinde yapımlar bulunuyor.
1 Eylül 2023

Bu hafta Türkiye sinemalarında, Ridley Scott imzalı 'Napolyon' başta olmak üzere, farklı türlerde beş yeni film izleyici ile buluşuyor. 'Napolyon' filmi, ünlü Fransız liderin hayatını ve eşi Josephine ile ilişkisini ele alıyor. 'Kızıl Gökyüzü' yangın tehdidi altındaki bir grup arkadaşın hikayesini, 'Aybüke: Öğretmen Oldum Ben' ise terör saldırısında hayatını kaybeden genç bir öğretmenin hikayesini anlatıyor. 'Zina' adlı yerli korku filmi, para kazanma hırsıyla yola çıkan genç kadınların başına gelenleri konu alırken, 'Maşa ile Koca Ayı: Sonsuz Eğlence' ise çocuklara yönelik bir animasyon filmi olarak dikkat çekiyor.
24 Kasım 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda üç yerli film dahil olmak üzere toplam sekiz yeni film vizyona giriyor. Damien Chazelle'nin yönettiği ve Margot Robbie ile Brad Pitt'in başrollerini paylaştığı 'Babylon', 1920'lerin Hollywood dünyasını konu alıyor. Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth'in hayatını anlatan 'Korsaj' ve IŞİD'in Musul işgali sırasında Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda esir alınan 49 personelin hikayesini anlatan '49' gibi filmler dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Kutsal Damacana' serisinin dördüncü filmi ve üç yeni animasyon filmi de izleyicilerle buluşuyor.
20 Ocak 2023

Türkiye sinemalarında bu hafta İtalya'nın Oscar adayı 'Kaptan Benim' dahil olmak üzere dokuz yeni film vizyona giriyor. 'Kaptan Benim', Senegal'den Avrupa'ya gitmeye çalışan iki gencin hikayesini anlatıyor. Diğer filmler arasında Nicolas Cage'in başrolünde olduğu 'Rüya Senaryo', bir uçak kazasını konu alan 'Çıkış Yok', Cem Karaca'nın hayatını anlatan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları', dans temalı 'Haydi Tut Elimi', Trabzonspor'un tarihini anlatan belgesel 'İnadıyla Şampiyon', animasyon 'Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir' ve iki yerli korku filmi 'Ruhlar Bölgesi: Karanlık Taraf' ve 'Şeytan1' bulunuyor.
26 Ocak 2024

Türkiye'de bu hafta 'Ölümlü Dünya 2' başta olmak üzere altı yeni film vizyona giriyor. 'Ölümlü Dünya 2', Ali Atay'ın yönettiği ve başrollerini Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul gibi isimlerin paylaştığı bir devam filmidir. Ryûsuke Hamaguchi'nin 'Kötülük Diye Bir Şey Yok' filmi, ekolojik yıkıma odaklanan bir politik gerilim olarak dikkat çekiyor. 'Aşk Filmi', genç bir kadının hayatını değiştirecek olayları anlatıyor. Eli Roth'un 'Kara Cuma' filmi, bir seri katilin hikayesini işliyor. Çocuklara yönelik 'Nasreddin Hoca 2: Dinozorlar Çağı' ve 'Dilek' isimli animasyon filmler de gösterime giren yapımlar arasında yer alıyor.
1 Aralık 2023

Bu hafta sinema salonlarında dokuz film vizyona giriyor. Bunlar arasında Christopher Nolan'ın yönettiği bilim kurgu filmi 'Oppenheimer' ve Margot Robbie ve Ryan Gosling'li 'Barbie' bulunuyor. 'Oppenheimer', atom bombasının yapılış hikayesini anlatırken, 'Barbie' ise bir kadının mükemmel kadın imajına uyum sağlama çabasını konu alıyor. Diğer vizyona giren filmler arasında 'Uyanış', 'Paris Hatıraları', 'Teftiş', 'Prenses ve Dracula', 'Zıpır Dedektif ve Altın Arı Kovanı', 'Resident Evil: Death Island' ve 'Mühr-ü Musallat 2: Yasak Düğün' bulunuyor.
21 Temmuz 2023

Yönetmen Zeki Demirkubuz'un sekiz yıl aradan sonra çektiği 'Hayat' filmi, bu hafta vizyona giren yedi yeni filmden biri. Film, babasının zoruyla nişanlanan ve bu durumu reddederek kaçan genç bir kızın hikâyesini anlatıyor. Ayrıca, Güneydoğu Anadolu'da geçen 'Nefes-Yer Eksi İki', 12 Eylül darbesi sırasında haksız yere hapse atılan bir simitçinin öyküsünü anlatan 'Güneşi Beklerken Simitçi', Willy Wonka'nın gençliğini konu alan 'Wonka' ve üç farklı animasyon filmi de sinemaseverlerle buluşuyor.
15 Aralık 2023

Filmekimi festivalinde bu yıl da dünya festivallerinden ödüllerle dönmüş filmler gösterilecek. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği festival, 13-22 Ekim tarihlerinde İstanbul’da, 20-22 Ekim tarihlerinde İzmir’de sinemaseverlerle buluşuyor. Festivalde öne çıkan filmler arasında 'Zavallılar', 'Bir Düşüşün Anatomisi', 'The Zone of Interest', 'Öğretmenler Odası', 'Çocuk ve Balıkçıl', 'Dört Kız Kardeş', 'Umudunu Kaybetme', 'Canavar', 'Mükemmel Günler' ve 'Hayat' bulunuyor.
6 Ekim 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda Polonya'nın Oscar adayı Aİ (EO), korku filmi Megan (M3GAN), aksiyon filmi Servet Operasyonu (Operation Fortune: Ruse de guerre), komedi filmi İllegal Hayatlar, konser filmi Tamiri Mümkün ve korku filmi Ammar 3: Cin Kabilesi olmak üzere altı yeni film izleyiciyle buluşuyor. Aİ (EO), bir eşeğin gözünden dünyayı anlatırken, Megan yapay zeka ile hareket eden bir oyuncak bebeğin hikayesini, Servet Operasyonu ise bir MI6 ajanının maceralarını konu alıyor. İllegal Hayatlar, bir kumarhane sahibinin siyasi parti kurma sürecini, Tamiri Mümkün Mor ve Ötesi'nin stadyum konserini ve Ammar 3: Cin Kabilesi ise büyü ve cinlerle ilgili bir hikayeyi ele alıyor.
13 Ocak 2023

Türk sinemalarında bu hafta iki yerli film dahil olmak üzere toplam yedi yeni film vizyona giriyor. Oscar adayı 'The Banshees of Inisherin' ve Mısır asıllı İsveçli yönetmen Tarık Saleh'in 'Cennetten Gelen Çocuk' filmleri dikkat çekiyor. Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği 'Prestij Meselesi', Güney Koreli müzik grubu BTS'nin konserini anlatan 'BTS: Yet to Come in Cinemas', gerilim filmi 'Kulübeye Tıklat', yerli korku filmi 'Musallat 3' ve animasyon 'Mumyalar' diğer gösterime giren yapımlar arasında yer alıyor.
3 Şubat 2023

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta beş yerli film olmak üzere toplam yedi yeni film vizyona giriyor. Biyografik film 'Sadık Ahmet', Yunanistan'daki Batı Trakya Türklerinin mücadelesini anlatıyor. 'Efsane' isimli yerli komedi filmi, Çorum'da yoğurtçuluk yapan bir ailenin hikayesini ele alıyor. 'Aşk Mevsimi' iki gencin aşkını, 'Bars' Anadolu Parsı'nı arayan zooloğun hikayesini, 'Argylle: Gizli Casus' ise dünya çapında maceraları olan bir casusun öyküsünü konu ediniyor. Alman yapımı 'Öğretmenler Odası' idealist bir öğretmenin hikayesini, 'Hannas 2' ise paranormal olaylarla dolu bir korku filmi olarak izleyiciyle buluşuyor.
2 Şubat 2024

Video oyunu uyarlaması korku filmi 'Freddy’nin Pizza Dükkanında Beş Gece', ilk hafta sonunda ABD gişesinde 78 milyon dolar, diğer ülkelerde 52 milyon dolar olmak üzere toplamda 130 milyon dolar hasılat elde etti. Film, ABD gişesinde tüm zamanların en büyük açılış hasılatını elde eden üçüncü korku filmi oldu. Ayrıca, tüm filmler arasında Cadılar Bayramı hafta sonu için şimdiye kadarki en iyi açılış, 2023’ün en iyi korku açılışı ve 'The Super Mario Bros. Movie' den sonra tüm zamanların en büyük ikinci video oyunu uyarlaması açılışı gibi diğer önemli rekorları elde etti.
30 Ekim 2023

Tom Hardy'nin başrolünde olduğu 'Venom' serisinin üçüncü filmi 'Venom 3: Along Came a Spider'ın vizyon tarihi, 12 Temmuz 2024'ten 8 Kasım 2024'e ertelendi. Film, Tom Hardy ve Kelly Marcel tarafından yazıldı ve Hardy, Eddie Brock karakteriyle geri dönecek. Yeni tarihte film, Disney'in 'Aslan Kral' ve Universal'ın 'Twisters' filmleriyle rekabet etmekten kaçınmış olacak.
9 Kasım 2023

Amerikalı yönetmen Francis Ford Coppola, 'Megalopolis' adlı hayal projesinin setinde bütçe sorunları ve kreatif ekipteki ayrılıklarla karşı karşıya. Filmin sanat yönetmeni ve görsel efekt ekibi dahil olmak üzere bazı önemli isimler projeden ayrıldı. Coppola, Hollywood'un 'kendi paranı harcama' kuralını ihlal ederek filmi kendi finansmanıyla, toplamda 120 milyon dolar harcamayı planlayarak sürdürüyor. Bu kararını, kendi vizyonunu tam olarak gerçekleştirebilmek için aldığını belirtiyor.
10 Ocak 2023

Yüksek puanlarla Rotten Tomatoes'ta en çok değerlendirilen film olan 'Leave No Trace', yarın Netflix kütüphanesinden çıkarılacak. Debra Granik'in Oscar adayı yapımı, Toy Story 2'yi geride bırakarak yüzde 100 onay puanı almıştı. Film, Netflix dışında Amazon, Apple TV ve Vudu üzerinden satın alınabilir veya kiralanabilir. 2018 yapımı film, ruh sağlığı sorunları olan bir savaş gazisi ve kızının hikayesini anlatıyor.
3 Temmuz 2023

Film izleme platformu MUBI, Asya sinemasının öncüsü Shaw Brothers Stüdyosu tarafından üretilen 14 dövüş sanatları filmini kullanıcılarına sunuyor. Bu filmler, geleneksel Çin sanatlarından esinlenerek oluşturulmuş ve gösterişli setleri, rengarenk kostümleri ve etkileyici koreografileri ile tanınıyor. Seçki, Ang Lee ve Quentin Tarantino gibi yönetmenlere ve Wu Tang Clan gibi müzik gruplarına ilham kaynağı olmuş destansı kahramanlık ve intikam hikayelerini içeriyor. Seçkide Chang Cheh ve Lau Kar-leung gibi usta yönetmenlerin eserleri yer alıyor.
27 Aralık 2023
İşaretlediklerim