Çanakkale'de yaşanan kuraklık nedeniyle Atikhisar Barajı'ndaki su seviyesinin düşmesi sonucu belediye tarafından su kullanımına kısıtlamalar getirildi. 30 Nisan'a kadar geçerli olacak kısıtlamalar arasında hortumla yıkama yasağı, sanayi tesislerinde su kullanımının kısıtlanması, araba yıkama ve halı yıkama gibi faaliyetlerin sınırlandırılması bulunuyor. Ayrıca bahçe sulamaları ve tarımsal sulama faaliyetlerine de kısıtlamalar getirilmiş olup, bu kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacak.
2 Mart 2023

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanması üzerine patlak veren dolandırıcılık skandalıyla ilgili olarak eski Galatasaraylı futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak ve eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin hakkında tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu. Banka, şikayet ettiği kişilerin soruşturma kapsamında sunduğu belgelerin Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından incelenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, suç duyurusu dilekçesinde İnan, Çolak ve Çetin'in soruşturma kapsamında gerçeğe aykırı beyanda bulundukları iddia edildi.
2 Kasım 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya Valiliği, Malatya merkezde Pınarbaşı Kaptaş'tan içme suyu alan vatandaşlara şebeke suyunu içmemeleri yönünde uyarıda bulundu. Valilik, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, vatandaşların ikinci bir duyuruya kadar şebeke suyunu içmemeleri gerektiğini belirtti.
6 Şubat 2023

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinin ardından, suyun çekilmesi için kullanılan kepçe yöntemi vatandaşların ve siyasetçilerin tepkisini çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından övülen müteahhitin yaptığı Abide Kavşağı da sular altında kaldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, önlem alınmaması ve etkili müdahale edilmemesi gerekçesiyle protesto edildi. Deva Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, yaşananları 'insan yapımı bir felaket' olarak nitelendirdi ve iktidarın yanlış politikalarını eleştirdi.
15 Mart 2023

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçını terk etmesi nedeniyle kulübe ciddi yaptırımlar uyguladı. Bu kararla birlikte, Fenerbahçe hükmen mağlup sayıldı ve üzerine 4 milyon TL para cezası verildi. Bu ceza, Fenerbahçe'nin maç sırasında aldığı kararlardan kaynaklanıyor.
11 Nisan 2024

Manisa Yunus Emre Belediyesi'nde 31 Mart seçim gecesi ve sonrasında dikkat çekici mali usulsüzlükler yaşanmıştır. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, belediye tarafından 100 milyon Türk Liralık alış faturası işlenmiş ve aynı tutarda çek kesilmiştir. Ayrıca, seçimden önce belediyeye ait 1721 metrekarelik arsa, piyasa değerinin çok altında bir fiyata satılmıştır. Yeni başkanın talimatıyla yapılan değerleme sonucunda, arsanın gerçek değerinin 43 milyon Türk Lirası olduğu belirlenmiş, bu satışla kamu 29 milyon Türk Lirası zarara uğratılmıştır.
27 Nisan 2024

İzmir'in Buca ilçesinde bulunan Şirinyer Hipodromu'nda, Melih Döleneken isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı temizlik personeli İrfan G.'ye tokat attı. Olay, bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı ve büyük tepki topladı. Döleneken, Twitter üzerinden yaptığı savunmada suçlamaları reddetti. Polis tarafından gözaltına alınan Döleneken, emniyetteki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
9 Ocak 2023

Düzce'de 4-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Rafting Şampiyonası öncesinde antrenman yapan Buse Bursalı, Cansu Öztürk, Feyza Ekin Beşikçi ve Dursiye Gedikoğlu isimli dört kadın sporcu, Melen Çayı'nda yönlerini şaşırarak kayboldu. Durumun AFAD'a bildirilmesi üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda, sporcular Sakarya sınırlarında Melen Barajı yakınlarında sağ salim bulundu ve sağlık kontrollerinin ardından kamp alanına götürülecekler.
4 Mayıs 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup ettiği maçın ardından sahaya inen Trabzonspor taraftarları nedeniyle yaşanan olaylarla ilgili sorumlulara ceza verileceğini duyurdu. Maç sonrası sahaya inen taraftarlar nedeniyle Fenerbahçeli futbolcuların güçlükle soyunma odasına gittiği belirtildi. İçişleri Bakanlığı da olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Fenerbahçeli futbolcu Serdar Dursun, yaşananlarla ilgili kanlı formasını 'şerefimizdir' notuyla paylaştı.
18 Mart 2024

Fenerbahçe, Süper Lig'de Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etti. Maçın ardından Trabzonspor taraftarları sahaya indi ve Fenerbahçeli futbolculara ve teknik ekibe saldırdı. Teknik Direktör İsmail Kartal, yaşananları eleştirerek, sporun dostluk ve arkadaşlık olduğunu vurguladı ve yaşanan şiddet olaylarını kınadı. Kartal ve teknik ekibin fiziksel zarar gördüğü, oğlunun da yaralandığı belirtildi.
17 Mart 2024

İstanbul Valiliği, 19 Mayıs Pazar günü oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden sonra yaşanan olaylarla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Valilik, derbi sırasında ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Açıklamada, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un maç bitiminden sonra stadyuma gelerek sahaya girmesi ve Galatasaray Stadyum Müdürü'ne yönelik fiili müdahalede bulunulması gibi detaylar yer aldı. Ayrıca, olaylara karışan şahısların kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü ve ihmali bulunan personel hakkında inceleme başlatıldığı ifade edildi.
21 Mayıs 2024

TFF 2'nci Lig'deki Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcuları ve teknik ekibi saldırıya uğradı ve 'Beyaz Toros' ile 'Yeşil' posterleri açıldı. Olaylar sonrası dokuz kişi gözaltına alındı. Amedspor Başkanı, maçın tatil edilmesi gerektiğini belirtirken, Bursaspor yönetimi olayları bireysel eylem olarak nitelendirdi ve posterlerin gizlice sokulduğunu savundu. Ayrıca, stadın güvenlik önlemleri ve sahaya atılan metal maddelerin nasıl içeri sokulduğu konusunda emniyet tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.
6 Mart 2023

Kastamonu Baharzade Feride Hanım Kız KYK yurdunda öğrenciler asansörde mahsur kaldı. Bu olay, daha önce Aydın'daki bir KYK yurdunda asansörün düşmesi sonucu bir öğrencinin hayatını kaybetmesinin ardından geldi. Öğrenciler, asansörün tamir edilmesi gerektiğini birçok kez belirtmiş ancak yönetim bu talepleri dikkate almamıştı. Sayıştay'ın da KYK yurtlarındaki asansörlerin sorunlu olduğunu kaydettiği biliniyor.
28 Ekim 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası iktidara yönelik öfke, Fenerbahçe taraftarlarının Konyaspor maçında 'Hükümet istifa' sloganları atmasıyla tribünlere yansıdı. Bu olayın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maçların seyircisiz oynanması veya tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtti. Fenerbahçe taraftarlarına, 'tehdit ve hakaret içeren tezahürat' gerekçesiyle 6222 sayılı kanunun 14'üncü maddesi kapsamında 'seyirden men' cezası verildiği, tebligatların evlerine gönderildiği bildirildi. Gazeteci Ahmet Ercanlar, şu ana kadar yaklaşık 30 kişiye tedbir kararının ulaştığını ve soruşturma sonucunda ceza süresinin belirleneceğini ifade etti.
1 Mart 2023

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Sinpaş GYO tarafından yapılan inşaatın hafriyatının, koruma altında olması gereken bir bölgeye döküldüğü öne sürüldü. Sinpaş, bu iddialarla ilgisinin olmadığını belirtti. Çevre aktivistleri, Marmaris Belediyesi'nin bu duruma sessiz kalmasını eleştirdi ve belediyenin doğa tahribatına yol açtığını iddia etti. Daha önce Muğla 3'üncü İdare Mahkemesi, Sinpaş GYO projesine ilişkin 'ÇED gerekli değildir' kararını iptal etmiş ve belediye inşaat alanını mühürlemişti. Ancak inşaatın devam ettiği ve Hisarönü Mahallesi'nde de doğa tahribatının başladığı belirtildi.
10 Mart 2023

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle 50 gün hak mahrumiyeti ve 120 bin lira para cezası verdi. Özbek, PFDK'nın kararlarını eleştirerek adaletsizlik ve art niyet suçlamasında bulunmuştu. Aynı kurul, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik'e 100 bin lira ve Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı'ya üç ay hak mahrumiyeti ve 200 bin lira para cezası verdi. Kayserispor'un 11 görevlisine de 15'er gün hak mahrumiyeti cezası uygulandı.
26 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında gerçekleşen disiplin ihlalleri sebebiyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer sekiz kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Galatasaray, çirkin ve kötü tezahürat; Beşiktaş ve Fenerbahçe ise çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması gibi gerekçelerle disipline gönderildi. Ayrıca, bazı kulüp görevlileri ve bir doktor da sportmenliğe aykırı hareketler nedeniyle disiplin sevkleriyle karşı karşıya kaldı.
18 Ocak 2023

TFF 2'nci Lig'deki Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcuları ve teknik ekibine saldırı gerçekleşti. Bursaspor tribünlerinde 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterleri açıldı. Bursa Valiliği, olaylarla ilgili yedi kişinin gözaltına alındığını ve üç kamu görevlisinin görevden uzaklaştırılarak haklarında soruşturma başlatıldığını duyurdu.
6 Mart 2023

Türkiye’nin dev süt markalarından biri olan Kay Süt iflas etti. Şirket mali darboğaza girerek konkordato talep etti. Alacaklı konumdaki Garanti Bankası, Kay Süt fabrikasının icradan satışını istedi. Balıkesir 4’üncü İcra Müdürlüğü, tesisin icradan satış ihalesinin 16 Temmuz günü yapılacağını duyurdu.
17 Haziran 2024

Fenerbahçe, Trabzonspor ile oynadığı maç sonrası yaşanan taraftar saldırıları ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un bu olaylarla ilgili yaptığı açıklamalara Twitter üzerinden cevap verdi. Maçta Fenerbahçe oyuncularına ve teknik ekibe fiziksel saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaşananların organize olduğunu ve gerekirse bir alt lige düşmeyi göze aldıklarını belirtti.
19 Mart 2024
İşaretlediklerim