6 Şubat'ta Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen iki büyük deprem sonucunda en az 5 bin 177 bina yıkıldı ve 7 bin 108 kişi hayatını kaybetti. Arama kurtarma çalışmalarının ilk 24 saatte yetersiz kaldığı ve binaların deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmediği eleştirileri gündeme geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, depremde ihmali ve kusuru olanların yargı sürecinin ardından hesap vereceğini belirtti.
8 Şubat 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 milyon 250 bin binanın incelendiğini ve 164 bin 321 binanın yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı olduğunu belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise hasar tespiti oranının %75-80 arasında olduğunu ve 600 bin bağımsız bölümün yıkık veya hasarlı olduğunu, ticaret alanları da dahil edildiğinde bu sayının 750 bine ulaştığını ifade etti. Ağır hasarlı binaların onarılamayacağı ve yıkılması gerektiği, orta hasarlı binaların ise güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.
23 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de meydana gelen beş orman yangınının sebeplerini açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'de çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yürütüldüğünü belirtti. Hatay Belen'de çıkan yangının bahçe temizliği sırasında sazlık alanların yakılması sonucu meydana geldiği ve bu olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı, birinin tutuklandığı, diğerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Ayrıca Mersin Gülnar'da çocukların ateşle oynarken yangın çıkardığı ve Çanakkale'deki yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğü ifade edildi.
17 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 21 Şubat itibariyle 11 şehirde incelenen 1 milyon 123 bin binadan 139 bininin yıkık veya yıkılacak durumda olduğunu belirtti. Bu binalarda 458 bin bağımsız birim bulunuyor. Deprem bölgesindeki 11 ilde toplam 270 bin konut ve köy evinin inşasına mart ayında başlanacak. İnşaat Mühendisleri Odası, binaların hasar seviyelerini ağır, orta ve az hasarlı olarak sınıflandırıyor.
21 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7,4 büyüklüğündeki depremde 70 kişinin öldüğünü ve 200 kişinin yaralandığını açıkladı. Ayrıca, 200 bina yıkıldı. AFAD, depremin büyüklüğünü ve merkez üssünü doğruladı.
6 Şubat 2023

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve 10 il bu doğal afetten etkilendi. Resmi verilere göre 284 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 323 kişi yaralandı. Depremzedeler, yardım ekiplerinin henüz bölgeye ulaşamadığını ve insanların arabalarında veya dışarıda beklediğini ifade etti. Kandilli Rasathanesi ve AFAD'ın verdiği bilgilere göre deprem Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta hissedildi ve can kaybı sayısı artmaya devam ediyor.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana geldi. Bu depremler Türkiye'nin birçok ilinde hissedildi ve 17:59 itibariyle can kaybı sayısı 1498 olarak kaydedildi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'nin paylaştığı haritaya göre, 19:04 itibariyle 4,5'ten büyük toplam 42 artçı sarsıntı meydana geldi. AFAD ise toplam artçı sayısının 120'den fazla olduğunu bildirdi.
6 Şubat 2023

Gaziantep merkezli 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden etkilenen illerin AKP'li belediye başkanları ve valileri ile görüşmeler yaparken, CHP'li belediye başkanları Lütfü Savaş ve Zeydan Karalar'ı başlangıçta aramadı. Sosyal medyada bu duruma tepkiler üzerine Erdoğan, CHP'li Karalar'ı da arayarak bilgi aldı. Deprem sonucunda açıklanan ilk verilere göre 284 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 323 kişi yaralandı.
6 Şubat 2023

İtalya'nın Emilia Romagna bölgesinde hafta başında etkili olan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketinde ölü sayısı 13'e çıktı. Sel nedeniyle 42 belde su baskınına uğradı, 10 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı ve 34 bin haneye elektrik verilemedi. Ordu birlikleri de dahil olmak üzere yardım çalışmaları devam ediyor ve ulaşıma kapanan yolların açılması için çabalar sürdürülüyor.
20 Mayıs 2023

AFAD'ın açıklamasına göre, 6 Şubat'ta yaşanan çifte depremlerin ardından yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman'da bazı yerleşim birimlerinde az, orta veya ağır derecede hasar gören binalar tespit edildi. Bu illerde hasar gören yerleşim yerleri 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' olarak kabul edilerek, daha önce ilan edilen 11 il ve Sivas'ın Gürün ilçesine ek olarak altı şehir daha afet bölgesi ilan edildi.
3 Nisan 2023

Güneydoğu Türkiye'de yaşanan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, en üst düzey olan dördüncü seviye alarmın ilan edildiğini duyurdu. Bu seviye, uluslararası yardımın kabul edildiği ve diğer ülkelerden gelen her türlü ilk yardımın kabul edileceği anlamına geliyor. Türkiye Afet Müdahale Planı'nda dört seviye bulunmakta ve dördüncü seviye, uluslararası desteğe ihtiyaç duyulan en ciddi durumu ifade ediyor. Deprem sonrasında 107 artçı sarsıntı yaşandı ve ölü sayısı 1498 olarak açıklandı.
6 Şubat 2023

Hindistan'ın Odisha eyaletinde şiddetli yağışların ardından yıldırım düşmesi sonucu 10 kişi yaşamını yitirdi. Khurda bölgesinde dört, Bolangir'de iki ve Angul, Boudh, Jagatsinghpur ve Dhenkanal'da birer kişi hayatını kaybetti. Ayrıca Khurda bölgesinde üç kişi yıldırım düşmesi sonucu yaralandı. Hindistan Meteoroloji Dairesi, eyalette benzer olayların beklendiğini duyurdu ve bölge sakinlerine güvenli yerlere sığınmaları tavsiye edildi.
3 Eylül 2023

Gaziantep'te sabah saat 4:17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gaziantep'te 47 kişinin öldüğünü, 550 kişinin yaralandığını ve 300 binanın yıkıldığını açıkladı. AFAD ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybının 76'ya ulaştığını duyurdu. Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya'da 23 kişinin öldüğünü, 420 kişinin yaralandığını ve 140 binanın yıkıldığını bildirdi.
6 Şubat 2023

Irak'ın Musul kentinde bir düğün salonunda çıkan yangında 100 kişi hayatını kaybetti, 500 kişi yaralandı. Yangının havai fişekler nedeniyle çıktığı belirtildi. Yangın esnasında düğün salonunda 800 kişi bulunduğu öğrenildi. Yangın bölgesine çevre illerden çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi.
27 Eylül 2023

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. Yangın, Salı günü saat 12.30 sıralarında başlamış ve rüzgarın etkisiyle 15 kilometrelik hatta yayılmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 97 kişinin dumandan etkilendiğini ve 37 kişinin tedavisinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, yangın nedeniyle bazı köylerin tedbir amacıyla boşaltıldığı bildirildi.
24 Ağustos 2023

Şili Yüksek Mahkemesi, 2010 yılında San Jose bakır ve altın madeninde meydana gelen göçükte 69 gün mahsur kalan 33 madenciden 31'ine toplam 1,4 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi. Madenciler, devlet kurumlarının güvenlik hükümlülüklerini yerine getirmediğini iddia etmişti. Mahkeme kararına göre, 31 madenciden her birinin 48’er bin dolar manevi tazminat alacağı belirtiliyor.
5 Eylül 2023

Gaziantep'te sabah saat 4.17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem sonucunda 18 kişinin öldüğünü ve 200 kişinin yaralandığını, ayrıca 60 binanın yıkıldığını açıkladı. AFAD ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybının 76'ya ulaştığını duyurdu. Şanlıurfa Valisi Ayhan, 15 kişinin öldüğünü ve 30 kişinin yaralandığını belirtti.
6 Şubat 2023

Balıkesir'in İvrindi ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, 4 buçuk saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı. Yangına 72 personel, 15 arazöz, dört su ikmal aracı, altı dozer, dört ilk müdahale aracı, üç uçak ve altı helikopterle müdahale edildi. Komşu illerden gelen dört helikopter ve bir uçağın da yardımıyla yangın kontrol altına alındı. Ekipler, hasar gören alanın boyutunun ve yangının çıkış nedeninin tespiti için çalışmalarını sürdürüyor.
27 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde gerçekleşen depremde 80 kişinin öldüğünü, 600 kişinin yaralandığını ve 581 binanın yıkıldığını açıkladı. AFAD, depremin merkez üssünün Kahramanmaraş olduğunu ve 7,4 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Gaziantep valiliği, deprem sonrası 657 ihbar aldıklarını ve 531 göçük olduğunu bildirdi.
6 Şubat 2023

Kaliforniya'nın kuzeyindeki Chico şehrinde başlayan ve 'Park Yangını' olarak adlandırılan orman yangını, yaklaşık 370 bin dönüm alanı yakarak onlarca binayı yok etti ve binlerce insanı yerinden etti. Yangının kundaklama şüphesiyle başladığı ve 42 yaşındaki Ronnie Stout'un bu suçlamayla mahkemeye çıktığı bildirildi. Yangına 2 bin 500 itfaiyeci ve 16'dan fazla helikopter müdahale ediyor, ancak yangının sadece yüzde 12'si kontrol altına alınabildi. Şu ana kadar yaralı veya ölü olmadığı kaydedildi.
30 Temmuz 2024
İşaretlediklerim