Suudi Arabistan, Batılı şirketlerin desteğiyle geliştirilen 500 milyar dolarlık Neom ekolojik kent projesi kapsamında, The Line adlı dikey şehir inşaatı için bölge sakinlerinin evlerini terk etmelerini istedi. Devlet, evlerini boşaltmayanlara karşı güvenlik güçlerine vur emri verdiği ve bir kişinin öldürüldüğü, 47 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Proje, Suudi ekonomisinin petrole olan bağımlılığını azaltmayı amaçlıyor ve 2030 yılında tamamlanması planlanıyor. İnsan hakları kuruluşları ve uydu görüntüleri, bölgede ciddi tahribat ve zorunlu tahliyeler olduğunu ortaya koyuyor.
10 Mayıs 2024

Fransa, 2024 Paris Olimpiyatları için Seine Nehri'ni temizlemek amacıyla yaklaşık 1,5 milyar dolar harcadı. Ancak, nehirde yapılan triatlon yarışlarına katılan atletler, suyun tadını ve bulanıklığını beğenmediklerini belirttiler. Yarış sırasında bazı atletler çok fazla su yuttuklarını ifade etti. Paris'in birleşik kanalizasyon sistemi nedeniyle, şiddetli yağışlarda atık suların nehre akması, nehrin kirli olmasına neden oluyor.
31 Temmuz 2024

Uzmanlar, güneş kremlerinin altı ay içinde tüketilmesi gerektiğini ve geçen yıldan kalma kremlerin cilde zarar verebileceğini belirtiyor. Güneş kreminin hem yaz hem de kış aylarında düzenli olarak kullanılması gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, güneş kreminin doğru miktarda ve düzenli aralıklarla uygulanması gerektiği, aksi takdirde cilt sağlığının olumsuz etkilenebileceği ifade ediliyor. Güneş kremlerinin son kullanma tarihlerine dikkat edilmesi ve açıldıktan sonra altı ay içinde tüketilmesi gerektiği belirtiliyor.
1 Temmuz 2024

Namibya, El Nino hava olayının neden olduğu kuraklık nedeniyle ulusal parklarda 700’den fazla vahşi hayvanın öldürüleceğini açıkladı. Çevre, Ormancılık ve Turizm Bakanı Pohamba Shifeta, bu kararın otlaklardaki baskıyı azaltmak ve kıtlık tehdidi altındaki halka besin kaynağı sağlamak amacıyla alındığını belirtti. Kuraklık, Namibya’nın su kaynaklarını kuruttuğu için hayvanlar arasındaki kıt kaynak kullanımı bazı türleri tehdit ediyor.
23 Ağustos 2024

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de hava kirliliğini kontrol altına almak amacıyla 1 Ocak 2025'e kadar havai fişeklerin üretimi, satışı ve kullanımı yasaklandı. Delhi Eyaleti Çevre Bakanı Gopal Rai, yasağın sıkı şekilde uygulanacağını ve tüm Delhi sakinlerinin kirlilikle mücadelede sorumluluk alması gerektiğini belirtti. Havai fişeklerin çevreye ve hayvanlara verdiği zararlar da vurgulandı.
9 Eylül 2024
İşaretlediklerim