Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderilen rüşvet ihbarı dilekçesi hakkında müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar'ın adliyede dönen rüşvet çarkına ilişkin HSK'ye dilekçe gönderdiği biliniyordu. Dilekçede, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun'un iş takipçiliği yaptığı ve bazı dosyaları para karşılığı kapattığı iddia ediliyordu. Tunç, konunun yakından takip edildiğini ve gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını belirtti.
16 Ekim 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, WhatsApp üzerinden yayılan ve İstanbul'da sahte seçmen olduğunu iddia eden mesajlar hakkında İstanbulluları uyararak, bu iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bu tür mesajların kaygı yaratmak amacıyla gönderildiğini ve somut şüpheli durumlarla ilgili gerekli itirazların yapıldığını, sonuçların beklenildiğini ifade etti.
5 Nisan 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP'nin İstanbul belediye başkanı adayı Murat Kurum'un, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in yanaklarını okşaması karşısında Galatasaray camiasının ve taraftarlarının sessiz kalmasını eleştirdi. Altaylı, taraftarları 'yavşaklaşmakla' suçladı ve bu durumu 'utanç verici' olarak nitelendirdi. Özbek, Kurum'un bu hareketini 'gayriihtiyari' olarak tanımladı ve herhangi bir eleştiri getirmedi. Altaylı, bu durumu Galatasaray camiasının onurunu sorgulayacak bir nokta olarak değerlendirdi.
4 Mart 2024

AKP, özellikle az oy farkıyla kaybettiği yerlerde seçim sonuçlarına itiraz ediyor ve bu itirazlar genellikle kabul ediliyor. Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde seçimlerin tekrarlanmasına karar verilirken, DEM Parti'nin Bitlis merkezdeki itirazı polis barikatıyla engellendi. İstanbul'da ise CHP'nin Gaziosmanpaşa'da kazandığı seçim sonuçlarına AKP'nin itirazı üzerine oyların yeniden sayılmasına karar verilirken, CHP'nin Ümraniye için yaptığı benzer itiraz reddedildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim kaybedenlerin masa başında kazanma baskılarına karşı hukukun müdahale etmesi gerektiğini belirtti.
2 Nisan 2024

AK Parti'nin Ankara'da Mansur Yavaş karşısında zayıf durumda olduğu ve İstanbul'da adayı Kurum'un deneyimsizliği ve hataları nedeniyle zorlandığı belirtiliyor. Kurum'un İstanbul'da yüksek profilli bir rakip olan İmamoğlu karşısında siyasi deneyimsizliği ve hatalarıyla dikkat çektiği, bu durumun partinin İstanbul'daki umutlarını sönümlendirdiği ifade ediliyor. Ayrıca, AK Parti'nin Ankara'da da zayıf bir durumda olduğu ve seçimi kaybetmeye hazırlandığı vurgulanıyor.
7 Mart 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirerek altılı masayı terk etmesi, sanat camiasında tepkiyle karşılandı. Berrak Tüzünataç, Aylin Aslım, Ceylan Ertem, Cem Adrian gibi sanatçılar, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla Akşener'in kararını eleştirdiler ve Kılıçdaroğlu'na desteklerini dile getirdiler. Sanatçılar, ülkenin ekonomik ve adalet sistemi sorunlarına da değinerek değişim taleplerini ve umutlarını ifade ettiler.
3 Mart 2023

CHP Şanlıurfa milletvekili adayı Mahmut Tanal, Twitter üzerinden partisinin Şanlıurfa'daki seçim ofisine 'tehdit ve gözdağı amaçlı' mermi atıldığını ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın afişlerinin zarar gördüğünü açıkladı. Tanal, bu eylemleri 'beceriksiz korkakların yönlendirdiği provokatörlerin' gerçekleştirdiğini belirtti ve bu tür eylemlere boyun eğmeyeceklerini, güçlerini Allah'tan ve milletten aldıklarını ifade etti.
8 Mayıs 2023

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eleştirilerine yanıt verdi. Akşener'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ümit Özlale'yi açıklamasını İstanbul ve Ankara'ya yönelik bir hamle olarak değerlendiren Soyer, Özlale'nin 'akademisyen olarak kıymetli ama kuvvetli bir aday olmadığını' belirtti. Ayrıca Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yerel seçimlere gidilmesi gerektiğini ifade etti.
22 Eylül 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kolin Holding'e metro ihalesi verdiğini iddia etti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, iddiaları yalanlayarak söz konusu ihalelerin mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelmesinden önce, 2015 yılında AKP döneminde yapıldığını ve Kolin Holding'in de içinde bulunduğu bir ortak girişimin ihaleyi kazandığını açıkladı. Gökçe, kamuoyunu yanlış bilgilere itibar etmemesi konusunda uyardı.
18 Nisan 2023

AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun henüz yayınlanmamış reklamını Twitter üzerinden paylaştı. Arvas, Kılıçdaroğlu'nun bu reklamı etik dışı bir şekilde öğrendiğini ve ucuz bir numaraya başvurduğunu iddia ederek, CHP'ye ders vermek amacıyla reklamı erken yayınladığını belirtti. Kılıçdaroğlu ise kendi hesabından reklamın farklı bir versiyonunu paylaştı.
28 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çağrısı üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir toplantıya katıldı. İkilinin bu ziyareti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla gerçekleştiği ifade edildi. CHP kaynakları, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak duyurulabileceğini belirtti. Daha önce Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'ı cumhurbaşkanlığına aday olmaya çağırmış ve bu çağrı, CHP içindeki bazı gelişmelerle çakışmıştı.
6 Mart 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim sonuçlarına ilişkin itirazları takip ettiklerini ve gereken itirazların yapıldığını belirtti. HDP ve Yeşil Sol Parti de oylarının yanlış partilere yazıldığı gerekçesiyle itirazlarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş da itirazların yapıldığını duyurdu. Kaftancıoğlu, itiraz sonuçlarının gelmesiyle raporları paylaşacaklarını ve her oyun doğru şekilde sayıldığını ifade etti.
16 Mayıs 2023

Gazeteci Murat Ağırel, AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Turgut Altınok'un mal varlığı üzerindeki şüpheleri gidermek amacıyla, Altınok'un abisiyle ortak olduğu şirketin arazisini bir inşaat projesine verdiğini açıkladı. Ağırel, arazinin 12 bin 129 metrekare olduğunu ve projenin toplam inşaat alanının 50 bin metrekareye ulaştığını belirtti. Ayrıca, Altınok'un projenin yanına bir akaryakıt istasyonu kurulması için girişimlerde bulunduğunu ve bu iznin AKP'nin belediyeyi kazanmasının ardından sağlandığını ifade etti.
26 Mart 2024

İsmail Saymaz, AK Parti'nin İstanbul'da seçimleri kazanabilmek için DEM Parti üzerinde baskı kurduğunu ve siyasi rüşvet ile şantaj yoluyla destek aradığını belirtiyor. DEM Partililerin bu baskılara boyun eğmeyip CHP'nin adaylarına oy verdiğini ve bunun sonucunda AK Parti'nin Van'da dolaylı bir yargı müdahalesi ile kayyum atama çabasına giriştiğini ifade ediyor. Saymaz, bu durumun Türkiye'deki siyasi atmosfer ve demokrasi açısından endişe verici olduğunu vurguluyor.
4 Nisan 2024

Seyhan'ın CHP'den seçilen Belediye Başkanı Oya Tekin'e yönelik montajlı bir kumpas, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Görüntünün montaj olduğunun anlaşılması üzerine Saral, paylaşımını sildi ve görevinden istifa etti. Bu olay, bazı AKP yandaşlarının seçimlerde propaganda amacıyla montaj, kumpas ve asparagas yöntemlerine başvurduklarını gösteriyor. Oya Tekin'in ziyaret ettiği yerde Abdullah Öcalan'ın posteri montajlanarak yanlış bir izlenim yaratılmaya çalışıldı.
25 Nisan 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili olarak kendi gündeminde olmadığını, ancak Millet İttifakı liderleri tarafından görev verilirse itiraz etmeyeceğini ifade etti. Cumhuriyet gazetesinde çıkan ve İYİ Partili yetkililerin Yavaş'ın adaylığını desteklediğini öne süren kulis haberini yalanladı. Yavaş, herhangi bir adaylık konusunda CHP ve İYİ Parti liderlerinin iradesine saygı duyacağını ve şu anki önceliğinin belediye sorunları ve deprem bölgesindeki çalışmalar olduğunu belirtti.
1 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın çadır satışı yapması eleştirilirken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın AKP'den milletvekili adayı olmak için Malatya'da çalışma yürüttüğü öne sürüldü. Kınık, çadır satışı konusunda eleştirilere rağmen istifa çağrılarına yanıt vermedi. Ayrıca Kınık hakkında Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na para aktarılması ve çadır satışı skandalı nedeniyle suç duyurularında bulunulduğu belirtildi. Haberde, Kınık'ın dokunulmazlık kazanmak istediğine dair kulis bilgilerine de yer verildi.
12 Mart 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Meclis'te yaptığı ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanması olayına değinen konuşmasını Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu, Akşener'in 'tarihi' olarak nitelendirdiği konuşmasına selam gönderirken, İmamoğlu ise 'Milletin sesini hiç kimse susturamaz' ifadesini kullandı. Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada Emniyet ve iktidarın açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililerden direnme sözü aldı.
5 Nisan 2023

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisi hakkında yaptığı eleştirilere yanıt vererek, bu tür siyasi ve muğlak yorumları seçim döneminde muhatap almayacağını belirtti. Akşener, partisinin İstanbul aday tanıtım toplantısında İmamoğlu için 'Eli genel merkezde, gözü başka mevkilerde' ifadesini kullanmış ve İstanbul'un sadece ilgili ve odaklı kişiler tarafından yönetilmesi gerektiğini vurgulamıştı. İmamoğlu ise, İstanbul'a dair projeler ve çalışmalar dışında, siyasi ve geçerliliği olmayan söylemlere cevap vermeyeceğini ifade etti.
19 Şubat 2024

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in sosyal medya üzerinden trollük faaliyetleri yürüttüğü ve bakanlıktan ihale aldığı iddialarını gündeme getirdi. Emin Şen ve İçişleri Bakanlığı, Şen'in memur olmadığını ve resmi hesaplara erişiminin olmadığını savunarak iddiaları reddetti. Özel, bakanlığın ve Şen'in açıklamalarını panik içinde yapıldığını belirterek, Şen'in AKP döneminde İstanbul ve Antalya Büyükşehir Belediyelerinden ihale aldığını ve troll ordularını yönettiğini iddia etti.
12 Ocak 2023
İşaretlediklerim