ABD Başkanı Joe Biden'ın köpeği Commander, Ekim 2022 ile Temmuz 2023 arasında ABD gizli servis elemanlarını en az 24 kez ısırdı. Bu vakalar, 'bilgi edinme hakkı' çerçevesinde yayınlanan belgelerle ortaya çıktı. Isırılan bölgeler arasında bilek, ön kol, dirsek, bel, göğüs, uyluk ve omuz gibi çeşitli yerler bulunuyor. Commander, bir gizli servis elemanını ciddi şekilde yaraladıktan sonra Ekim 2023'te Beyaz Saray'dan ayrıldı.
22 Şubat 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, emlak dolandırıcılığından aldığı 354,9 milyon dolarlık cezayla başa çıkmak için İncil satışına başladı. Kasım ayında Joe Biden ile yeniden başkanlık için yarışacak olan Trump, bağış kampanyasından beklediği desteği alamayınca, seçmenlerini 'Kutsal Cuma' ve 'Paskalya' bayramları vesilesiyle İncil satın almaya çağırdı. Trump, Truth Social hesabında paylaştığı bir videoda, İncil'in kendisinin en sevdiği kitap olduğunu belirterek, Amerikalıların evlerinde bir İncil bulundurmasının önemini vurguladı.
27 Mart 2024

ABD'de 2024 seçimleri öncesinde, New Hampshire'da yapılan ön seçimden bir gün önce seçmenlere, ABD Başkanı Joe Biden'a aitmiş gibi gönderilen sahte bir ses kaydı, yapay zeka teknolojisi kullanılarak oluşturulduğu ortaya çıktı. Ses kaydını oluşturan kişi, New Orleans eyaletinde sihirbazlık yapan Paul Carpenter olarak tespit edildi. Carpenter, ses kaydını yapay zeka tabanlı bir program kullanarak oluşturduğunu ve bu işlem için sadece 1 dolar harcadığını, toplamda ise 150 dolar aldığını belirtti. Ses kaydının dağıtımı ve kullanımı hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade etti.
24 Şubat 2024

ABD'nin Nevada eyaletinde bir mahkeme, Las Vegas menşeli bir şirketi, sattığı alkali suyun beş kişide karaciğer rahatsızlığına neden olduğu iddiasıyla 130 milyon dolar tazminata mahkum etti. Suyun analizinde roket yakıtı bileşeni olan hidrazin kimyasalına rastlandı. Bu karar, yiyecek ve içecek üreticilerine kalite güvencesine sadık kalmaları konusunda bir mesaj olarak görülüyor. Şirketin ürünleri, 2021'de sağlık riskleri nedeniyle ABD Gıda ve İlaç Dairesi ve Güney Nevada Sağlık Bölgesi tarafından toplatılmıştı.
9 Şubat 2024

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, İkinci Dünya Savaşı sırasında uçağı düşürülen amcası Ambrose J. Finnegan'ın yamyamlar tarafından yenmiş olabileceğini belirtti. Biden, amcasını onurlandırmak için Pennsylvania'daki bir savaş anıtını ziyaret ettiğinde bu açıklamayı yaptı. Ancak, ABD Savunma Bakanlığı ve askeri kayıtlar, amcasının Pasifik Okyanusu'na düşen uçağında öldüğünü ve yamyamların olayla ilgili olduğuna dair bir kanıt olmadığını belirtiyor. Beyaz Saray'dan konuyla ilgili ek bir açıklama yapılmadı.
18 Nisan 2024

Amerikalı müzisyen Kanye West, eski asistanı Lauren Pisciotta tarafından cinsel taciz ve haksız fesih suçlamalarıyla karşı karşıya. Pisciotta, West'in kendisine müstehcen mesajlar gönderdiğini ve cinsel eylemlerde bulunduğunu iddia ediyor. Ayrıca, 2022'de kovulduğunu ve 3 milyon dolarlık kıdem tazminatının ödenmediğini belirtiyor. Dava, cinsel taciz, sözleşmenin ihlali ve haksız fesih gibi suçlamaları içeriyor.
5 Haziran 2024

Britanya Kralı 3'üncü Charles'ın oğlu Sussex Dükü Prens Harry, Britanya'da polis korumasının kaldırılması kararına itiraz ederek açtığı davayı kaybetti. Yüksek Mahkeme, Britanya hükümetinin bu kararında hukuka aykırı bir durum olmadığına hükmetti. Prens Harry ve eşi Megan Markle, 2020'de Kraliyet'teki görevlerinden ayrılarak ABD'ye taşınmış ve bu süreçte Kraliyet ailesi mensuplarına tanınan polis korumasından mahrum bırakılmıştı. Britanya içişleri bakanlığı, masrafları Prens Harry tarafından karşılansa bile, onun Britanya'dayken kişisel polis koruması almasına son verilmesine karar vermişti.
28 Şubat 2024

ABD Yüksek Mahkemesi, Teksas eyaletinde polisin Meksika sınırından ülkeye giren göçmenleri gözaltına alma yetkisi kazandığını onayladı. Aynı zamanda, eyalet yargıçlarına göçmenleri sınır dışı etme yetkisi de verildi. Bu karar, Joe Biden liderliğindeki Demokrat hükümet tarafından federal göçmenlik uygulamalarına müdahale olarak nitelendirilmişti. Teksas Valisi Greg Abbott'un sınır güvenliği önlemleri ve Biden yönetiminin bu önlemlere karşı çıkması, iki taraf arasında derin bir anlaşmazlık yaratmıştı.
19 Mart 2024

Birleşmiş Milletler İşkence, İnsanlık Dışı ve Aşağılayıcı Muamele ve Ceza Özel Raportörü Alice Jill Edwards, WikiLeaks kurucusu Julian Assange'ın ABD'ye iade edilmemesi gerektiğini ifade etti. Edwards, Assange'ın depresif bozuklukla mücadele ettiğini ve intihar riski taşıdığını belirtti. Ayrıca, ABD'ye iade edilmesi halinde işkence, kötü muamele veya ağır cezalandırma riski altında olacağını ve 175 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini vurguladı. Assange, 2010'da ABD'nin gizli belgelerini yayımlayarak casuslukla suçlanmış ve Britanya'da tutuklanmıştı.
6 Şubat 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Philadelphia'da düzenlenen 'Sneaker Con' kongresinde kendi markalı spor ayakkabı modelini tanıttı. Ayakkabılar, internet üzerinden 399 dolara satışa sunuldu. Tanıtım sırasında Trump, hem olumlu hem de olumsuz tepkilerle karşılaştı. Bu girişim, Trump'ın New York'ta emlak sektöründe dolandırıcılıkla suçlanıp büyük bir para cezasına çarptırıldığı döneme denk gelirken, aynı zamanda ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olması bekleniyor.
18 Şubat 2024

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Beyoncé'nin yeni ve iddialı Country tarzındaki albümü 'Cowboy Carter' hakkında övgü dolu sözler paylaştı. Beyoncé, 42 yaşında, albümün basın bülteninde projenin arkasındaki ilham kaynaklarını ve her bir şarkının yeniden tasarlanmış bir Western filmi versiyonu olduğunu belirtti. Harris, X platformunda yaptığı paylaşımda, Beyoncé'nin müziğinin ilham kaynağı olduğunu ve Country müziğin Siyah kökenlerini geri kazandırdığını ifade etti.
31 Mart 2024

Britanya Yüksek Mahkemesi, Avustralyalı bilgisayar mühendisi Craig Wright'ın Bitcoin'in mucidi olduğunu ve 'Satoshi Nakamoto' takma adını kullandığını iddia etmesine karar verdi. Wright, sekiz yıldır bu iddiayı sürdürmekteydi. Kar amacı gütmeyen Crypto Open Patent Alliance (COPA), Wright'ın iddialarının yanıltıcı olduğunu belirterek konuyu yargıya taşımıştı. Hakim James Mellor, Wright'ın Satoshi Nakamoto olmadığını ve Bitcoin whitepaperını yazmadığını belirtti.
14 Mart 2024

Ünlü basketbol yıldızı Kobe Bryant'ın 2000 NBA şampiyonluğuna ait yüzüğü, 927 bin 200 dolara satılarak Bill Russell'ın 1957 şampiyonluk yüzüğünün rekorunu kırdı. Yüzük, Kobe tarafından babası Joe'ya hediye edilmişti ve satışı Goldin tarafından gerçekleştirildi. Kobe'nin ailesiyle ilişkileri zaman zaman gergin olmuş, 2013'te ailesiyle hatıraların satışı konusunda yaşadığı anlaşmazlık sonrası ailesi özür dilemişti.
2 Nisan 2024
İşaretlediklerim