İngiliz Kraliyet Ailesi’nin daha önce görülmemiş fotoğrafları, Buckingham Sarayı’ndaki King’s Gallery’de sergilenmeye başladı. Sergi, 1943’te VI. Kral George’un Windsor Kalesi’ndeki Royal Lodge’da aile üyeleriyle çevrili bir masada oturduğu fotoğraf gibi özel ve samimi anları içeriyor. 17 Mayıs’ta açılan sergi, kraliyet resimlerinden oluşan en büyük koleksiyonlardan biri olup, ailenin son 100 yıllık hikayesini anlatıyor. Sergide Prens Charles, Kraliçe II. Elizabeth, Prens William ve Prenses Kate gibi birçok ünlü kraliyet üyesinin fotoğrafları yer alıyor.
18 Mayıs 2024

House of Dragon dizisinin ikinci sezonu 17 Haziran’da Blu Tv’de yayınlanacak. Dizi, Game of Thrones evreninin 200 yıl öncesine giderek Targaryen hanedanlığındaki iç savaşı konu alacak. Yeni sezon, Rhaenyra ve Alicent karakterlerine odaklanacak ve daha fazla ejderha sahnesi içerecek. Blu Tv, dizinin Amerika yayınından hemen sonra Türkiye'de de izlenebileceğini duyurdu.
13 Haziran 2024

Galler Prensesi Kate Middleton, yılın başında geçirdiği ve planlı olduğu belirtilen bir ameliyatın ardından uzun bir süre kamuoyu önünde görünmedi. Bu durum, hakkında çeşitli spekülasyonların yapılmasına neden oldu. Ancak Prenses, Birleşik Krallık'ta kutlanan Anneler Günü vesilesiyle sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlayarak, uzun süren sessizliğini bozdu. Mesajında, kendisine gösterilen destek ve iyi dilekler için teşekkürlerini iletti ve herkesin Anneler Günü'nü kutladı.
10 Mart 2024

HBO'nun popüler dizisi Game of Thrones'un öncesini anlatan House of the Dragon'un ikinci sezonu yarın tüm dünyayla birlikte Türkiye'de de yayına girecek. Dizi, ejderhaların hüküm sürdüğü ve siyasi entrikaların yoğun olduğu Westeros'un çalkantılı dünyasında Targaryen hanedanının yükseliş ve düşüşünü konu alıyor. George R.R. Martin'in Ateş ve Kan kitabından uyarlanan dizinin yaratıcısı Ryan Condal ve oyuncularıyla yapılan röportaj, Kelebek okurları için Barbaros Tapan tarafından kaleme alındı.
16 Haziran 2024

İskoçyalı komedyen Richard Gadd, kariyerinin başlarında cinsel saldırıya uğrar ve bu deneyimi sahneye taşır. Daha sonra bir kadının takıntılı tacizine maruz kalır ve bu süreci 'Baby Reindeer' adlı gösteri ile işler. Netflix dizisi, bu iki olayın birleşiminden oluşur ve Gadd'in bu travmalarla nasıl başa çıktığını dramatize eder. Dizi, gerçek hayatta yaşanan taciz ve cinsel saldırı olaylarının derin psikolojik etkilerini ve adalet sisteminin bu tür durumlara yaklaşımını ele alır.
28 Nisan 2024

'The Last of Us' dizisinin ikinci sezonu, HBO tarafından 2025'te yayınlanacak. İkinci sezon, birinci sezonun sonundaki olayların sonuçlarını ve birkaç yıl sonrasını işleyecek. Pedro Pascal ve Bella Ramsey, dizideki rollerine geri dönüyor. İkinci sezonun hikayesi, oyunun ikinci bölümünü takip edecek ve Abby karakteri önemli bir rol oynayacak. Kaitlyn Dever, Abby karakterini canlandıracak ve yeni sezonda birçok yeni oyuncu yer alacak.
5 Mart 2024

Kral Charles’ın portresini taşıyan 5, 10, 20 ve 50 sterlinlik banknotlar dolaşıma girdi. Yeni banknotlar, yıpranmış olanların yerine ve banknotlara olan talepteki genel artışı karşılamak amacıyla basılacak. Kraliçe 2’nci Elizabeth’in portresinin yer aldığı banknotlar da kullanılmaya devam edecek. Yeni banknotların yavaş yavaş yayılması bekleniyor.
5 Haziran 2024

Netflix, Gabriel García Márquez'in ünlü romanı 'Yüzyıllık Yalnızlık'ı dizi formatına uyarladı ve ilk tanıtım fragmanını yayınladı. Dizi, Márquez'in oğulları Rodrigo Garcia ve Gonzalo García Barcha tarafından yapımcılığı üstlenilerek, 1967'de yazılmış ve 50 milyondan fazla satan romanın hikayesini ekranlara taşıyacak. Dizi, Macondo adında bir kasaba kurarak yedi nesil boyunca süren Buendía ailesinin hikayesini anlatacak ve on altı bölüm sürecek. Oyuncu kadrosunda Claudio Cataño, Jerónimo Barón ve diğerleri yer alıyor.
18 Nisan 2024

Renée Zellweger, Hugh Grant ve Colin Firth, Bridget Jones serisinin yeni bir filmi için tekrar bir araya geliyor. İlk filmi 2001'de vizyona giren ve büyük bir başarı elde eden serinin bu yeni filmi, 51 yaşındaki bekar anne Bridget Jones'un günümüz flört ortamında yaşadıklarına odaklanacak. Dördüncü filmin çekimlerinin muhtemelen mayısta başlaması bekleniyor ve film, Helen Fielding'in romanlarına dayanarak romantik olay örgüsünü sürdürecek.
27 Şubat 2024

Galler Prensesi Kate, 16 Ocak'ta 'karın ameliyatı' geçirdi ve ameliyat sonrası yapılan testlerde kanser teşhisi konduğunu açıkladı. Ne tür bir kanser olduğu ve kemoterapi ayrıntıları hakkında bilgi verilmedi. Kate'in tedavisi hakkında çok az detay paylaşıldı ve tıbbi mahremiyetinin korunacağı belirtildi. Yıl başında geçirdiği ameliyat sonrası ortadan kaybolan ve dedikodulara konu olan Kate, son olarak eşi Galler Prensi William ile mutlu bir şekilde alışveriş yaparken görüntülendi.
24 Mart 2024

Yeni Zelandalı yönetmen Peter Jackson tarafından hazırlanan 'Let It Be' belgeseli, The Beatles grubunun 1969 yılında kaydedilen görüntüleri ve ses kayıtlarını içeriyor. Belgesel, Disney+ platformunda izleyiciyle buluştu. Film, grubun son albümlerinden biri olan Let It Be'nin kayıt sürecini ve grup üyeleri arasındaki etkileşimleri detaylı bir şekilde gösteriyor. Ayrıca, belgeselde 1970 yapımı orijinal 'Let It Be' filminden restore edilmiş görüntüler de yer alıyor.
12 Mayıs 2024

Britanyalı rock grubu Queen, tüm albüm haklarını 1,27 milyar dolar karşılığında Sony Music'e devredecek. Anlaşma, Brian May ve Roger Taylor'ın canlı performanslarını kapsamıyor. ABD ve Kanada'daki müzik haklarıyla ilgili belirsizlik sürerken, bu hakların Disney'de kalması bekleniyor. Sony, Universal ile mevcut dağıtım anlaşmasının 2027'de sona ermesinin ardından ABD ve Kanada dışındaki tüm bölgelerde Queen'in haklarına sahip olacak.
20 Haziran 2024

Buckingham Sarayı, Kral 3'üncü Charles'ın kanser teşhisi aldığını ve tedavi gördüğünü duyurdu. Kral, tedavi sürecinde resmi devlet görevlerine devam edecek ancak halka açık etkinliklere katılmayacak. Kanserin erken teşhis edildiği ve Charles'ın kemoterapi tedavisine başlandığı belirtildi. Kral'ın kanser türü açıklanmazken, prostat kanseri olmadığı ifade edildi.
5 Şubat 2024
İşaretlediklerim