İş Bankası, A, B, C grubu hisseleri için yatırımcılarına temettü ödemesi yapacağını duyurdu. Banka, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada, 2023 yılı karından nakit kar payı dağıtımına 01 Nisan 2024 tarihinde başlanacağını belirtti. Yönetim kurulu kararıyla, kâr dağıtımının detayları ve prosedürlerin tamamlanması sonrası, temettü ödemesi genel kurulun onayına sunulacak. Ayrıca, kurucu intifa senetlerine dağıtılacak kâr payı, KAP sistemindeki teknik kısıtlar nedeniyle 'imtiyazlı pay sahiplerine dağıtılan kâr payı' olarak gösterilecek.
13 Mart 2024

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF), Hazine mülkiyetindeki HES Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Boyçelik Metal A.Ş. ve Bizim Menkul Değerler A.Ş.'yi satışa çıkardı. HES Hacılar A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hisseleri ve Boyçelik Metal A.Ş.'nin yüzde 27,49 oranındaki hisseleri 22 milyar lira muhammen bedel üzerinden satışa sunulacak. Bizim Menkul Değerler A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hisseleri ise 380 milyon lira muhammen bedel üzerinden satışa çıkarıldı. İhaleler 13 ve 28 Ağustos tarihlerinde yapılacak.
9 Temmuz 2024

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, 545 maden sahasının ihaleye açılacağını duyurdu. İlan, Resmi Gazete’de yayınlandı ve en az 15 gün süreyle MAPEG’in internet sayfasında duyurulacak. İhaleler kapalı teklif ve açık artırma usulüyle yapılacak ve başvurular MAPEG tarafından değerlendirilecek. Kapalı teklifler, belirlenen taban ihale bedelinden azsa dikkate alınmayacak.
13 Haziran 2024

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), 73 safkan Arap koşu tayını açık artırma usulüyle satacak. Karacabey, Anadolu ve Sultansuyu Tarım İşletmeleri'nden toplam 73 baş tay, 13 Ağustos'ta Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde yapılacak ihale ile satışa sunulacak. Geçici teminat tutarı tay başına 50 bin lira olarak belirlendi ve ihale şartnamesi TİGEM ve Karacabey Tarım İşletmesinden temin edilebilecek.
26 Temmuz 2024

Merkez Bankası, Garanti Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ'ye 'elektronik para kuruluşu' olarak faaliyet izni verdi. Bu karar Resmi Gazete'de yayınlanan bir tebliğ ile duyuruldu. Aynı zamanda, Merkez Bankası, Ria Turkey'nin daha önce verilen ödeme kuruluşu faaliyet iznini, şirketin talebi üzerine iptal etti.
15 Şubat 2024

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Koza-İpek Holding'e ait Bebek'teki yalıyı satışa çıkardı. Yalı, bağımsız değerleme şirketleri tarafından 750 milyon lira olarak değerlendirildi. Satış ihalesi 27 Haziran'da açık teklif ve açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenlerin gerekli belgeleri ve şartnameyi 25 Haziran'a kadar TMSF'ye ulaştırmaları gerekiyor.
28 Mayıs 2024

Getir'in Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yatırım şirketi Mubadala'ya devredilmesi Rekabet Kurulu tarafından onaylandı. Bu devirle birlikte Getir'in Türkiye'deki gıda ve market dağıtım operasyonlarında çoğunluk hissesi Mubadala'ya geçecek. Getir'in kurucusu Nazım Salur, şirketin market ve yemek teslimatı işlerinde aktif rol almayacak, ancak Getir Drive ve BiTaksi gibi diğer varlıkları yönetmeye devam edecek. Getir'in e-ticaret ve mobilite gibi diğer işlerinin kontrolü ise kurucularda kalacak.
27 Eylül 2024

Altın arzının yüksek talebe yetişememesi üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım Bankası'na işlenmemiş altın ithalatı için kota tahsis etti. 7 Ağustos 2023'te getirilen bu kota uygulaması, piyasada işlenmemiş altın arzındaki daralmaya bir çözüm olarak görülüyor. Bu durum, aynı zamanda kaçak altının yurda girişini hızlandıran bir faktör olarak belirtiliyor.
27 Mart 2024

İstanbul Havalimanı'nı işleten İGA A.Ş'nin iki ortağı Kalyon ve Cengiz şirketlerinin kurduğu İGA Holding, sermayesini 10 milyon TL'den 12 milyar 853 milyon 485 bin TL'ye çıkardı. Sermaye artırımı, 29 Mayıs'ta yapılan Genel Kurul'da kararlaştırıldı ve 30 Mayıs 2024 tarihli Ticaret Sicili'nde yayımlandı. Sermaye artırımı, şirket ortaklarının yurt dışından getirdiği nakit ile gerçekleştirildi ve bu durum, şirket sahiplerine çeşitli vergisel avantajlar sağladı.
5 Haziran 2024

Getir'in Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yatırım şirketi Mubadala'ya devredilmesi Rekabet Kurulu tarafından onaylandı. Bu devirle birlikte Getir'in Türkiye'deki gıda ve market dağıtım operasyonlarında çoğunluk hissesi Mubadala'ya geçecek. Getir'in kurucusu Nazım Salur, şirketin market ve yemek teslimatı işlerinde aktif rol almayacak, ancak Getir Drive ve BiTaksi gibi diğer varlıkları yönetmeye devam edecek. Getir'in e-ticaret ve mobilite gibi diğer işlerinin kontrolü ise kurucularda kalacak.
27 Eylül 2024

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyım yönetimindeki Erciyes Anadolu Holding’e ait HES Hacılar Elektrik ve Erciyes Çelik’i satışa çıkardı. 28 Ağustos 2024’te düzenlenecek ihaleyle Hazine payları satılacak şirket için 22 milyar lira muhammen bedel tespit edildi. Kayseri’deki iki fabrikada yaklaşık 1100 personelle üretim yapan HES Kablo, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 91. sırada yer alıyor ve kablo ihracatının yüzde 10’unu gerçekleştiriyor.
19 Temmuz 2024

Merkez Bankası, 'Platform Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ' adlı şirkete elektronik para kuruluşu olarak faaliyet gösterme izni verdi. Bu karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Verilen izinle birlikte şirket, ödeme hizmetleri ve elektronik para ihracı hizmetleri sunma yetkisine sahip oldu.
13 Şubat 2024

Ticaret Bakanlığı, glütensiz ürünlerin kolay erişilebilirliğini sağlamak amacıyla bir tebliğ yayımladı. Bu tebliğe göre, şube sayısı 200’den fazla olan ve 250 metrekareden büyük satış alanına sahip zincir marketler, glütensiz un, tatlı ve tuzlu atıştırmalıklar gibi ürünleri bulundurmak zorunda. 400 metrekareden büyük şubelerde ise glütensiz ekmek, un, makarna gibi ürünlerin sürekli ve yeterli miktarda bulundurulması gerekiyor. Düzenleme, glüten intoleransı olan bireylerin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor ve bazı hükümleri 1 Haziran, bazıları ise 1 Eylül 2024'te yürürlüğe girecek.
5 Mart 2024

Aksa Enerji, Özbekistan'da inşa edilen 430 megavat kapasiteli doğalgaz kombine çevrim santralinin ilk ünitelerini devreye alarak ticari üretime başladı. Santralin tamamlanmasıyla birlikte şirketin Özbekistan'daki kurulu gücü 1170 megavata yükselecek. Santralde kullanılacak doğalgaz, Özbekistan Hükümeti tarafından bedelsiz temin edilecek ve üretilecek elektrik 25 yıllık dolar bazlı garantili kapasite bedeli çerçevesinde satılacak. Aksa Enerji, bu yatırımı Özbekistan Enerji Bakanlığı'na bağlı National Electric Grid of Uzbekistan (NEGU) ile yaptığı anlaşma kapsamında sürdürüyor.
20 Eylül 2024
İşaretlediklerim