Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bir kuyumcunun camını kırarak içeri giren ve 33 bilezik çalan hırsızlık şüphelisi tutuklandı. Güvenlik kameralarına zarar verilen olayda çalınan bileziklerin üç tanesi gerçek altın, geri kalanının ise imitasyon olduğu tespit edildi. Polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüpheliyi tespit etti ve gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli A.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
4 Nisan 2023

Türkiye'nin 10 ilinde bilişim sistemleri üzerinden dolandırıcılık ve hırsızlık yapan şüphelilere yönelik Sibergöz-19 adı verilen operasyon düzenlendi. Operasyonda toplam 33 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonla ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Operasyon, İstanbul ve Antalya İl Jandarma Komutanlıkları tarafından yürütüldü ve şüphelilerin 6,3 milyon TL'lik banka hareketliliği ile bir kişinin kripto para uygulaması hesabından izinsiz 530 bin TL transferi tespit edildi.
27 Ocak 2024

Dilan ve Engin Polat çifti, 'kara para aklama' dahil altı suçtan tutuklandı. Çift, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımları ve para aklama, vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. Anadolu başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, çiftin mal varlıklarına el konulmuş ve gözaltına alınmışlardı. Savcılık, çiftin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' ve 'Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanunu'na muhalefet' suçlarından tutuklanmalarını talep etti.
5 Kasım 2023

Ekim 2022'de İstanbul'un 10 ilçesinde başlayan yabancılara oturum izni verilmeme uygulaması, Mart ayında tüm ilçelere yayıldı. İstanbul'da kaçak sığınmacı barındıran veya yasa dışı ev kiralayan kişilere para ve hapis cezaları uygulanmaya başlandı. 2023'ün başından itibaren yapılan operasyonlarda 51 kişi gözaltına alındı ve her birine 26 bin 750 lira para cezası kesildi. Ayrıca, bu suçu üç kez işleyenlere otel ve evler için ciddi yaptırımlar uygulanacak. Gözaltına alınanlardan dört kişi tutuklandı, altı kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
15 Temmuz 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul merkezli 37 ilde kredi kartı bilgilerini ele geçirerek TikTok üzerinden haksız kazanç sağlayan şahıslara yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda 120 şüpheli yakalanırken, 1,2 milyar lira para akışının olduğu dört binden fazla banka hesabı incelendi. Yakalananlar arasında mal varlıklarına el konuldu ve diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
20 Haziran 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir ev sahibi, kira konusunda anlaşamadığı kiracısını dövdü. Olay, sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüler üzerine polis tarafından incelendi ve ev sahibinin kimliği tespit edildi. Ev sahibi A.E, 'kasten yaralama' suçundan dolayı gözaltına alındı ve adli makamlara sevk edildi.
1 Ekim 2023

Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi, Adana merkezli bir suç örgütüne yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 71 farklı suçla ilişkilendirilen 136 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Adana, İstanbul, Antalya, İzmir, Kocaeli, Niğde, Mersin, Kayseri, Diyarbakır ve Kırklareli'nde düzenlenen operasyonlarda bazı şüpheliler gözaltına alındı ve adreslerde aramalar yapıldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden sonra emniyete götürüldü.
4 Nisan 2023

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, camı açık unutulan bir araçtan 16 bin 200 dolar çalındı. Araç sahibi durumu fark edince polise başvurdu. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, şüpheliyi 14 bin 650 dolarla yakaladı. Çalınan paranın bir kısmı sahibine iade edildi.
31 Ekim 2023

Aydın'ın İncirliova ilçesinde bir iş yerinde yapılan operasyonda 11 ton sahte zeytinyağı bulundu. İş yerinde sahte zeytinyağı üretildiği bilgisi üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, taklit markalarla satışa hazırlanmış ürünleri ele geçirdi. İş yeri sahibine adli ve idari işlemler başlatılırken, içerisinde pamuk ve ayçiçeği yağı karışımı bulunan yağ tankları da mühürlendi.
19 Ocak 2024

İzmir'in Buca ilçesinde bulunan Şirinyer Hipodromu'nda, Melih Döleneken isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı temizlik personeli İrfan G.'ye tokat attı. Olay, bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı ve büyük tepki topladı. Döleneken, Twitter üzerinden yaptığı savunmada suçlamaları reddetti. Polis tarafından gözaltına alınan Döleneken, emniyetteki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
9 Ocak 2023

Belçika'da trafik ve inşaat kurallarını ihlal eden milyoner iş insanı Guido Dumarey, 27 kez mahkemeye çıkmasının ardından 160 bin avro para cezasına çarptırıldı. Yargıç, Dumarey'in yıllık 20 milyon avro geliri olduğunu ve kendini dokunulmaz sandığını belirterek ceza miktarını artırdı. Dumarey, cezanın saçma olduğunu iddia ederek itiraz edeceğini açıkladı. Bu olay, Belçika'da ve diğer Avrupa ülkelerinde gelire göre ceza uygulaması konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi.
20 Kasım 2023

Kenya'da, hukuk eğitimi almadan 26 dava kazanan bir kişinin, gerçek bir avukatın kimliğini çalarak davalara girdiği belirlendi. Sahte avukat 'Brian Mwenda Ntwiga', kazandığı davaların basit olmadığı, sulh, temyiz ve hatta yüksek mahkemede görülen davaları da kazandığı belirtildi. Durum, Kenya medyasında geniş yankı buldu ve halkı hem öfkelendirdi hem de eğlendirdi. Sahte avukata, Kenya Hukuk Derneği ve Kamu Savcılığı Müdürü tarafından kınama gelmesine rağmen, çok sayıda övgü ve destek de geldi.
22 Ekim 2023

Harvard Tıp Fakültesi morgunun eski müdürü Cedrick Lodge ve eşi, bağışlanan kadavralardan alınan parçaları internet üzerinden satmakla suçlanıyor. Bu durumdan etkilenen aileler, Harvard Üniversitesi rektörü ve diğer yetkililere karşı toplu dava açtı. Lodge'un potansiyel alıcıları morga sokarak kadavraları incelemelerine izin verdiği ve vücut parçalarının satışı için PayPal üzerinden ödemeler alındığı iddia ediliyor. Harvard Üniversitesi, konuyla ilgili sorulara yanıt vermedi.
20 Haziran 2023

ABD'de 44 yıl boyunca haksız yere hapis yatan Ronnie Wallace Long, Concord Şehir Meclisi ile 25 milyon dolarlık tazminat konusunda anlaşmaya vardı. Anlaşma, şehrin Long'tan resmi olarak özür dilemesini de içeriyor. Concord Şehir Meclisi, geçmişteki hatalar ve kasıtlı suiistimaller için sorumluluk kabul ettiğini ve geçmişteki yanlışları düzeltmek için her şeyi yaptığını belirtti. Long, 1976'da bir kadına tecavüz etmekle suçlanmış ve tamamı beyazlardan oluşan bir jüri tarafından hırsızlık ve tecavüz suçlarından mahkum edilmişti, ancak 2020'de mahkumiyeti iptal edilerek serbest bırakıldı.
10 Ocak 2024

New York City, Kia ve Hyundai otomobil üreticilerine, araçlarının kolaylıkla çalınabildiğini ve bu durumun ölüm ve yaralanma risklerini artırdığını iddia ederek dava açtı. Dava dilekçesinde, şirketlerin maliyetleri düşürmek amacıyla 1990'lardan beri yaygın olan motor immobilizer teknolojisini kullanmadıkları belirtiliyor. İddiaya göre bu durum, hırsızlık vakalarının artmasına ve kamu güvenliğinin tehlikeye girmesine yol açmış. Dava dosyasında, çalıntı araçlarla ilgili ölümcül kazaların ve diğer ciddi olayların detaylarına yer verilmiş.
9 Haziran 2023

Paris Saint-Germain takımında oynayan İtalyan milli futbolcu Gianluigi Donnarumma ve sevgilisi Alessia Elefante'nin Paris'teki evleri hırsızlar tarafından soyuldu. Hırsızlar, Donnarumma'yı bağlayarak hareketsiz hale getirdi ve Elefante'yi evdeki değerli eşyaları vermeye zorladı. Yaklaşık 500 bin avro değerindeki eşya çalındı. Olay sonrası çift, yakındaki bir otele sığındı ve yardım istedi.
23 Temmuz 2023

Britanya'da Richard Hutter isimli bir kişi, altı yıl boyunca Beatles, Nirvana gibi ünlü grupların korsan plaklarını satarak 1,2 milyon Sterlin kazandı. Bir Clash hayranının, satın aldığı plakla ilgili şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda Hutter'ın binlerce sahte plak sattığı ortaya çıktı. Hutter, ticaret standartları sorumluları tarafından yapılan inceleme sonucu yakalandı ve ertelenmiş hapis cezası ile 250 saat ücretsiz çalışma cezasına çarptırıldı.
6 Nisan 2023

ABD'li aktör Robert De Niro'nun şirketi Canal Productions, eski çalışanı Graham Chase Robinson'a cinsiyete dayalı ayrımcılık ve misilleme yapmak suçlamalarıyla 1,2 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Robinson, 2008'de başladığı işinde De Niro tarafından istenmeyen dokunuşlar, küfürlü konuşmalar ve aşağılayıcı görevlere maruz kaldığını iddia ederek 12 milyon dolar tazminat talep etmişti. Canal Productions ise Robinson'ı şirket kaynaklarını kötüye kullanmakla suçlayarak karşı dava açmıştı. Mahkeme, De Niro'nun kişisel olarak sorumlu olmadığına, ancak şirketin tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi.
10 Kasım 2023

İzmir Başsavcılığı tarafından yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında, evde ek iş ilanları vererek çok sayıda kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle 64 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 32'si tutuklandı. Şüphelilerin sahte kurum logoları ve belgeler kullanarak, kapora, sigorta ve veri ücreti adı altında para talep ettikleri belirlendi. Zanlıların İzmir'de 17 mağdurdan yaklaşık 1 milyon 250 bin lira, ülke genelindeyse bine yakın mağdurdan 100 milyon lira haksız menfaat elde ettikleri tespit edildi.
8 Temmuz 2024

Batman merkezli üç ilde gerçekleştirilen operasyonda, kamuda iş bulma vaadiyle dolandırıcılık yapan yedi kişi tutuklandı. Polis, şüphelilerin mağdurları inandırmak için sahte belgeler düzenlediğini ve Ankara'ya götürdüğünü belirledi. Operasyon sonucunda Batman, Muğla ve Ankara'da gözaltına alınan 11 şüpheliden yedisi tutuklandı. İki şüphelinin başka bir suçtan tutuklu olduğu, birinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.
8 Ağustos 2024
İşaretlediklerim