Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası büyük yıkıma uğrayan Malatya'da, Türk Psikologlar Derneği tarafından oluşturulan Nefes Psikososyal Destek ve Yaşam Merkezi hizmete açıldı. Merkez, Battalgazi ilçesindeki Teknopark konteyner kentinde kuruldu ve içerisinde 16 konteyner bulunuyor. Üç psikolog tarafından afetzedelere psikososyal destek veriliyor. Merkezin amacı, depremzedelerin yaşadığı travmaların en aza indirilmesi.
29 Temmuz 2023

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın başvurusu sonucunda Antakya künefesi, Avrupa Birliği'nde coğrafi işaret olarak tescil edildi. Bu tescil, Hatay'ın deprem sonrası yaralarını sarmasına ve tarihi ile kültürel mirasının korunmasına katkı sağlayacak. Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakcı, Antakya künefesinin AB'de tescil edilen dokuzuncu Türk ürünü olduğunu belirtti. AB'de coğrafi işaret almak için başvurulan ve inceleme süreci devam eden 45 Türk ürünü daha bulunmaktadır.
13 Mart 2023

Murat Ağırel, 6 Şubat depreminin birinci yıldönümünde, çocukluğunun geçtiği Hatay Antakya'yı ziyaret etti. Deprem sonrası kentin hala ciddi sorunlarla mücadele ettiğini, yıkılan binaların yerine yenisinin sadece yüzde 10'unun teslim edildiğini ve altyapı sorunlarının devam ettiğini belirtti. Ayrıca, konteynerlerde yaşamak zorunda kalan vatandaşların yaşadığı zorluklara ve Suriyelilerin sayısındaki artışa dikkat çekti.
13 Şubat 2024

6 Şubat depreminin birinci yıl dönümünde, depremzedelerin yaşam mücadelesi ve afet bölgesi için toplanan yardımların nereye harcandığına dair belirsizlikler devam ediyor. Afet bölgelerinde sağlık, beslenme, barınma ve eğitim hizmetleri yetersiz kalmış, altyapı sorunları yaşam koşullarını daha da zorlaştırmıştır. Yıkımın sorumluları hakkında hesap sorulmazken, depremzedeler başka şehirlerde yüksek kiralarla mücadele etmek zorunda kalmış ve mülklerinin gasp edildiğini görmüşlerdir. Özellikle Hatay'da bu sorunlar daha yoğun yaşanmaktadır.
6 Şubat 2024

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kızının elini tutarken çekilen fotoğrafla tanınan Mesut Hançer, felaketin yıl dönümünde kızı Irmak Leyla'nın mezarını ziyaret etti. Baba Hançer, yaşadığı acının tarif edilemez olduğunu belirterek, kızının yanı sıra birçok aile ferdini kaybettiğini ancak evlat acısının çok daha ağır olduğunu ifade etti. Ayrıca, felaket sonrası Ankara'ya taşınan ve yeni bir hayat kurmaya çalışan Hançer, her ay kızının mezarını ziyaret ettiğini ve dava süreçlerinin başladığını söyledi.
6 Şubat 2024

Hatay'da deprem sonucu yaralanan 15 yabani kuş, Mustafa Kemal Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edildi. Tedavi süreçleri tamamlanan kuşlar, Alahan Mahallesi'ndeki ormanlık alana bırakıldı. HMKÜ Veteriner Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ, depremler sonrası yabani hayvanların tedavisine devam edildiğini belirtti ve bu süreçlerin zorluklarına dikkat çekti.
10 Mayıs 2024

Hatay'ın merkez ilçeleri Antakya ve Defne'de, sağanak yağışlar nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, kentteki olumsuz hava koşullarının devam ettiği bildirildi. Bu durum, ilçelerdeki tüm okulları etkileyerek eğitim öğretime geçici bir duraklama getirdi.
13 Mayıs 2024

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük, belediyenin Seyhan ilçesindeki hizmet binasında M.G. tarafından silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Güdük, kaldırıldığı özel hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis, belediyenin halk ekmek biriminde çalışan zanlıyı gözaltına aldı. Adana Valiliği, olayın alacak verecek meselesi yüzünden çıktığını açıkladı.
12 Şubat 2024

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yeşim Ünal Kılıç, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Çocuk Hakları Alt Komisyonu'nda yaptığı sunumda, deprem bölgesinde çocuk intihar vakalarında ciddi bir artış olduğunu belirtti. Kılıç, afet bölgelerinde özellikle kırsal alanlarda çocuk yaşta intihar düşüncelerinin ve girişimlerinin önemli oranlarda arttığını vurguladı. Ayrıca, sahada engelli çocuk sayısının da arttığını ve yardım dağıtımında dikkat edilmesi gereken hususları dile getirdi.
15 Mayıs 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği'nin desteklediği bir proje kapsamında 7 bin anneye 12 ay boyunca aylık 325 avro (11 bin 339 lira) destek verileceğini açıkladı. Bu destek, çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşan annelerin kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlamak amacıyla verilecek. Projeye başvurular Ankara, İstanbul ve İzmir'deki çalışan anneler için bugün itibarıyla başladı.
3 Haziran 2024

Antalya'da doğada bitkin halde bulunan üç baykuş yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6’ncı Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından tedaviye alındı. Tedavi sürecinin ardından bu baykuşlar doğaya bırakılacak. Doğal Yaşam Parkı şube müdürü Aygül Arsun, parkın Batı Akdeniz havzasının önemli kurtarma hayvan bahçelerinden biri olduğunu belirtti. Ayrıca, parkta yaralı diğer hayvanların da tedavi edildiği ve doğal ortamlarına kavuşturulmaya çalışıldığı ifade edildi.
23 Mayıs 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nin kedisi Şero, veterinerde tedavi gördükten sonra iyileşti. Yaklaşık 20 yıldır CHP genel merkezinde yaşayan ve gelecek ay 20 yaşına girecek olan Şero, zor bir hastalık dönemini atlattı. Şero'nun hastalığı hakkında detaylı bilgi verilmedi, ancak tedavisinin ardından iyileştiği ve yakın zamanda genel merkeze dönmesi bekleniyor.
6 Nisan 2024

İstanbul Havalimanı, yolcuların uçuş korkusu ve endişesini hafifletmek amacıyla terapi köpeklerini devreye soktu. Bu köpekler, profesyonel olarak eğitilmiş ve insanları rahatlatmaya koşullandırılmış sertifikalı terapi köpeklerinden oluşuyor. Köpek terapi takımı, aylar süren yoğun bir eğitim ve hazırlık sürecinin ardından Şubat ayından itibaren havalimanında görev yapmaya başladı. Kuki ve Alita, bu projede yer alan köpeklerden sadece ikisi.
12 Nisan 2024

Bipolar Yaşam Derneği Başkanı Özlem Sarı, 37 yıllık bipolar bozukluk deneyimini paylaşarak, bazı ailelerin çocuklarının bipolar bozukluk tanısını kabul etmekte zorlandığını belirtti. Dünya Bipolar Bozukluk Farkındalık Günü'nde, bu yılın teması 'Sosyal Çevre ve İlişkilerimiz' olarak belirlendi. Bipolar bozukluğun, düzenli takip, tedavi ve yaşam tarzı önlemleriyle kontrol altında tutulabileceği vurgulandı. Sarı, kendi deneyimlerinden yola çıkarak, hastalığın yönetilebilir olduğunu ve umudun önemini vurguladı.
30 Mart 2024
İşaretlediklerim