İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesinde, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ile tartıştı. Özel, konuşma yapmasına izin verilmemesi üzerine Kurtulmuş’a tepki gösterdi ve tarafsızlık ilkesine aykırı davrandığını belirtti. Kurtulmuş ise Özel’e, kendisinden farklı bir şey söyleyip söylemeyeceğini sordu. Tartışma, cenaze töreninde gerginliğe yol açtı.
14 Eylül 2024

Abbas Güçlü, özel okul ücretlerinin sürekli artış gösterdiğini ve bu durumun veliler için büyük bir yük haline geldiğini belirtiyor. Özellikle beyaz yakalı çalışanların maaş artışlarının, özel okul ücretlerindeki artışla baş edemediğini vurguluyor. Güçlü, özel okulların ticarethane mantığıyla yönetilmesini ve yüksek zam oranlarını eleştiriyor. Ayrıca, öğretmenlerin düşük maaşlarla çalıştırılmasının ve burslu öğrenci maliyetlerinin diğer öğrencilere yüklenmesinin etik olmadığını ifade ediyor.
21 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, öğretmen atamalarının sürecinin hızlandırılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine Bakanlığı ve ekonomi kurmayları ile yapılan son görüşmelerin ardından, atama bekleyen öğretmen adaylarına yönelik bilgilendirme yapılacağını belirtti. Bakanlık, yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacak. Erdoğan, bu süreçte fazla zaman kaybına tahammül olmadığını vurguladı.
6 Mayıs 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partideki değişim tartışmalarına dair görüşlerini belirtti. Özel, seçim sonrası tabanda bir tepki olduğunu ve bunun yok sayılmasının onarılmaz sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Ayrıca, bazı devrim ve reformların hızla hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Özel, bu durumun partinin geleceğine ve yerel seçimlere yönelik kaygıları artırdığını belirtti.
31 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisini ziyaret etmesiyle başlayan süreci değerlendirdi. Erdoğan, Özel'in ziyaretinin Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatma potansiyeline işaret etti ve kendi iade ziyaretini yapacağını belirtti. Ancak, Özel'in bu görüşme hakkında herhangi bir açıklama yapmaması, sürecin belirsizliğini korudu. Erdoğan, inisiyatifin kendisinde olduğunu vurgulayarak, siyasi süreçlerde liderlik rolünü ön plana çıkardı.
9 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin emekliler için büyük bir miting düzenleyeceğini duyurdu. Mitingin tarihi ve yeri henüz belirlenmemiş olup, önümüzdeki günlerde netleşeceği belirtildi. Özel, mitingin barışçıl bir şekilde gerçekleşeceğini ve emeklilerin sesini duyurmayı amaçladıklarını ifade etti. Ayrıca, erken seçim taleplerine ilişkin olarak, halkın taleplerine kulak vereceklerini ancak kendisinin erken seçim çağrısı yapmayacağını söyledi.
22 Nisan 2024

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, üniversitelerin açılması gerektiğini ve CHP olarak barınma sorunu olan öğrenciler için yerleştirme yapmaya hazır olduklarını belirtti. 6 Şubat'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerin bahar dönemini ertelediğini duyurmuş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin yaza kadar uzaktan eğitime geçeceğini açıklamıştı. Akademisyenler, öğrenciler ve veliler bu karara itiraz ederek mağduriyet yaratacağını savunuyor. YÖK, uygulamalı programların yüz yüze devam edeceğini ve nisanda hibrit eğitimin değerlendirileceğini belirtti.
19 Şubat 2023

Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TED Antalya Koleji’nde düzenlenen Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlamasında yaptığı konuşma nedeniyle gözaltına alınan öğretmen E.K. hakkında konuştu. Bakan Tekin, öğretmenin davranışını tasvip etmediğini belirtti ve 'İlgili birimler gereğini yapar' dedi. Öğretmen E.K., konuşmasında Cumhuriyet'i yok etmeye çalışanlara karşı çıkmış ve 'Türkiye Yüzyılı' masalına herkesi inandırmaya çalışanları eleştirmişti.
1 Kasım 2023

Esfender Korkmaz, din eksenli ideolojik eğitimin laik yaşama tehdit oluşturduğunu belirtti. Eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın laikliğin anayasada olmaması gerektiği yönündeki açıklamaları ve mevcut Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un 1921 Anayasasını istemesi, laiklik karşıtı eylemler olarak değerlendirildi. Korkmaz, Osmanlı İmparatorluğu'nun geri kalmasının temel nedenlerinden birinin eğitimde ve bilimde geri kalması olduğunu vurguladı. Ayrıca, din eksenli eğitimin kalkınma önünde engel oluşturduğunu ifade etti.
30 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı değiştirmek istemesine rağmen başarılı olamadı. Savaş, bağımsız belediye başkan adayı olabileceğini belirterek Özel'e meydan okudu ve sonunda Özel geri adım atmak zorunda kaldı. Bu durum, Özel'in parti içindeki etkisini zayıflattı ve onu 'topal ördek' konumuna düşürdü. Ayrıca, İstanbul'da ilçe belediye başkan adaylarını belirleyememesi de Özel'in siyasi gücünün sınırlarını gösterdi.
21 Şubat 2024

TED Antalya Koleji'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaptığı konuşma nedeniyle sosyal medyada hedef gösterilen ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla gözaltına alınan öğretmen E.K., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. E.K.'nın konuşmasında 'Türkiye Yüzyılı' masalına herkesi inandırmaya çalışanlar ve Cumhuriyet'i yok etmeye çalışanlar eleştirilmişti. Antalya Emniyet Müdürlüğü, konuşmanın 'Türkiye Yüzyılı'nı hedef aldığı ve birlik ve beraberliği zedeleyerek ayrıştırıcı tutum sergilendiği' gerekçesiyle gözaltına alındığını belirtmişti.
31 Ekim 2023

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel sektörde çalışan öğretmenler ve sendikalarla yapılan görüşmelerin kısa sürdüğü iddialarına yanıt verdi. Tekin, öğretmenlerle sürekli görüştüklerini ve problemlerinin çözümü için adımlar attıklarını belirtti. Ayrıca, öğretmenlerin taban maaş taleplerinin sosyal medya üzerinden tartışılmaması gerektiğini vurguladı. Öğretmenler ise Meclis Parkı'nda 32 gündür oturma eylemi yaparak taban maaş talep ediyor.
26 Haziran 2024

Eski Milli Eğitim Bakanı ve AKP'li Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı açık mektupta, deprem felaketinin ardından üniversitelerin uzaktan eğitime geçirilmesini 'vahim bir hata' olarak nitelendirdi. Çelik, YÖK'ün üniversite yöneticilerini tehdit ettiğini iddia etti ve Erdoğan'dan gerçekleri YÖK'e değil, 'yağcılık yapmayan' rektörlere sormasını istedi. Ayrıca, KYK yurtlarının kapasitesinin artırılarak depremzedelerin yerleştirilmesinin mümkün olduğunu savundu ve YÖK'ün yapısal değişikliklere ihtiyaç duyduğunu belirtti.
23 Şubat 2023

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında KPSS ve mülakat notlarının yüzde 50-50 dikkate alınacağını açıkladı. Tekin, bu konuda eleştirilere yanıt vererek, yeni bir mülakat yapısı getireceklerini ve bu konuda hazırladıkları kılavuzu atama takvimi belli olduğunda kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti. Daha önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eski Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mülakatların kaldırılacağını ve atamaların sadece KPSS puanına göre yapılacağını ifade etmişlerdi.
16 Eylül 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı kaybetmesinin ardından parti içinde değişim talepleri artmıştır. Bu durum üzerine CHP'den 'yola devam' mesajı gelmiştir. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'teki milletvekili kayıtları sırasında yaptığı açıklamada, partinin seçim sonuçlarını değerlendireceğini ve 25,5 milyon oy alan ittifakın sorumluluklarının farkında olduklarını, aynı zamanda oy vermeyen 27,5 milyon seçmeni de anlamak zorunda olduklarını belirtmiştir. Özel, her seçim sonucunun seçmenin siyasete yazdığı bir mektup olduğunu ve bu seçimin cumhuriyetin yüzüncü yılında yapıldığı için sonuçların kitap gibi okunması gerektiğini ifade etmiştir.
30 Mayıs 2023

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları için takvimin hazır olduğunu ancak Danıştay'dan çıkacak kararı beklediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim döneminde mülakatın kaldırılacağı vaadine rağmen, seçim sonrası atamaların yüzde 50 mülakat, yüzde 50 KPSS notuyla yapılmasına karar verilmişti. Bu değişiklik sendikalar ve siyasi partiler tarafından Danıştay'a taşındı. Tekin, Danıştay'ın kararının ardından atama sürecini başlatacaklarını ifade etti.
23 Ağustos 2024

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile diyalog kurulmasına karşı çıkan bir tutum sergiliyor. Özgür Özel'in Erdoğan ile diyalog girişimlerine karşı çıkarak, 'Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir' şeklinde sert bir açıklama yapmış. Kılıçdaroğlu'nun bu sert politikası, muhafazakâr tabanın AK Parti etrafında kenetlenmesine yardımcı olmuş ve Erdoğan'ın siyasi avantajına hizmet etmiş. Ayrıca, Kılıçdaroğlu Özgür Özel'e yönelik eleştirilerde bulunarak, onun parti içinde bölücü bir etki yarattığını ve yanlış liderlik sergilediğini ifade etmiş.
7 Mayıs 2024

Rahmi Turan, Türk siyasetinde verilen sözlerin tutulmamasının bir geleneğe dönüştüğünü belirtirken, bu duruma CHP'nin de katıldığını ifade etti. CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel'in, genel başkan seçildiği kurultayda, seçimlerde adayların ön seçimle belirleneceğine dair verdiği sözü tutmadığına dikkat çekti. Turan'a göre, bu söz tutulsaydı, yerel seçimler öncesinde parti içinde herhangi bir ayrılık olmayacaktı. Ancak Özel, genel başkan olduktan sonra bu sözü yerine getirmedi.
10 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı, salı günü CHP Genel Merkezi'ne giderek Özgür Özel ile görüşecek. Bu ziyaret, Cumhurbaşkanı'nın CHP'ye yönelik sert eleştirilerinden sonra bir ilk olacak. Ziyaretin amacı, siyasi atmosferi yumuşatmak ve normalleşme sürecine katkıda bulunmak olarak değerlendiriliyor. Özgür Özel'in bu girişimi, siyasi alanda bir değişim ve yeni bir yol açma çabası olarak görülüyor.
9 Haziran 2024

CHP, anayasa değişikliği tartışmaları ve 'tek adam' yönetim sisteminden parlamenter sisteme geçiş hedefi arasında, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu yoksulluk, yolsuzluk ve yozluk gibi temel sorunlara çözüm üretmeye çalışıyor. Parti, demokratik hukuk devleti ilkelerine uygun hareket etme ve hesap verilebilirlik konularında seçmen desteğiyle baskıyı artırmayı hedefliyor. Ayrıca, eğitimde ve sağlıkta yaşanan sorunlar ile çocuk işçiliğinin artışı gibi toplumsal meseleler de gündemde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni müfredat taslağı ise dini temaların öne çıkarılması planlarıyla eleştiriliyor.
29 Nisan 2024
İşaretlediklerim