Ödüllü yönetmen Greta Gerwig, 'Barbie' filminin ardından Netflix'in 'Narnia Günlükleri' serisini beyazperdeye taşıyacak. Netflix, 2018'de C.S. Lewis'in ünlü eserinin yapım haklarını satın alarak seriyi yeniden çekme kararını duyurmuştu. Yaklaşık 9 ay önce Gerwig'in bu projenin başına geçebileceği iddiaları ortaya atılmış ve bu bilgi şimdi resmileşti. Gerwig, Netflix için en az iki 'Narnia Günlükleri' filmi yazıp yönetecek ve menajeri onun büyük bir stüdyo yönetmeni olmayı hedeflediğini belirtiyor.
4 Temmuz 2023

77'nci Cannes Film Festivali açılış töreniyle başladı ve Amerikalı oyuncu Meryl Streep, Altın Palmiye Onur Ödülü'nü Fransız oyuncu Juliette Binoche'un elinden aldı. Jüri başkanlığını Amerikalı oyuncu ve yönetmen Greta Gerwig yaparken, senarist ve fotoğrafçı Ebru Ceylan da jüride yer alıyor. Streep, 35 yıl önce Cannes Film Festivali'nde 'Evil Angels' filmiyle en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanmıştı.
15 Mayıs 2024

Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filmindeki performansıyla Cannes Film Festivali'nde 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü alan Merve Dizdar, ödül töreninin ardından Türkiye'ye döndü. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu için oy kullanacağı belirtilen Dizdar, havalimanından direkt olarak oy kullanacağı okula gitti. Oy kullanmak üzere gittiği Kadıköy Lisesi'nde vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Dizdar, ödül kazandığı için mutlu ve gururlu olduğunu ifade etti.
28 Mayıs 2023

Sinema ve televizyon dünyasının prestijli ödüllerinden Altın Küre'nin adayları duyuruldu. Greta Gerwig'in yönettiği 'Barbie' filmi dokuz farklı kategoride adaylık kazanarak dikkat çekti. 'Oppenheimer' filmi sekiz adaylıkla 'Barbie'yi takip etti. Televizyon kategorisinde ise 'Succession' dizisi dokuz adaylık elde etti. Adaylar arasında en iyi film, yönetmen, senaryo ve oyunculuk dalları yer alıyor.
11 Aralık 2023

Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı, Todd Phillips'in yönettiği yeni Joker filmi 'Folie à Deux'nin ilk resmi posteri yayınlandı. Posterde, Phoenix ve Gaga'nın karakterleri dans ederken gösteriliyor ve filmin 4 Ekim'de vizyona gireceği belirtiliyor. Ayrıca, filmin müzikal bir yönü olacağına dair ipuçları veriliyor ve fragmanın 9 Nisan'da yayınlanacağı duyuruluyor. Filmde, Phoenix'in Joker karakterinin doktoru olan ve sonrasında ona aşık olan Gaga'nın canlandırdığı Harleen Quinzel'in hikayesi anlatılıyor.
3 Nisan 2024

ABD'li rapçi Nicki Minaj, popüler video oyunu 'Call of Duty'ye özel güçlere sahip bir karakter olarak ekleniyor. Minaj, kendi ismiyle oyunda yer alan ilk kadın olacak. Daha önce Snoop Dogg, Lionel Messi ve Kevin Durant gibi isimler de oyunun 'operatör' karakterleri arasında yer almıştı. Minaj, 'Warzone' ve 'Modern Warfare 2' versiyonlarında '50 yıllık hip-hop kutlaması' kapsamında yer alacak ve oyunun beşinci sezonunda kendi online mağazasına sahip olacak.
28 Temmuz 2023

Fransa Sosyal Ekonomi Bakanı Marlene Schiappa, Playboy dergisine kapak olduğu için ülke gündeminde tartışılıyor. Başbakan Élisabeth Borne, Schiappa'ya bu dönemde dergiye poz vermenin uygun olmadığını belirtirken, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin Schiappa'nın cesur bir kadın politikacı olduğunu savundu. Schiappa, dergiye verdiği röportajda cinsiyet eşitliği, LGBTİ+ ve kadın hakları konularında görüşlerini paylaştı. Playboy'un Fransız edisyonu, Schiappa'nın kadın hakları konusundaki güçlü sesi nedeniyle dergiye uygun olduğunu ifade etti.
4 Nisan 2023

Netflix'in popüler bilimkurgu dizisi Stranger Things'in beşinci sezon setinden kamera arkası görüntüler paylaşıldı. Bu görüntüler, dizinin sekizinci yıldönümünü kutlamak amacıyla yayınlandı ve sosyal medyada büyük ilgi gördü. Ancak, Will Byers karakterini canlandıran Noah Schnapp'ın İsrail'i destekleyen mesajları nedeniyle bazı hayranlar tarafından eleştirildi. Dizinin beşinci sezonunun yayın tarihi henüz belli değil, ancak gelecek yıl yayınlanabileceği belirtiliyor.
16 Temmuz 2024

Fransız medyasının aktardığına göre, sağlık sorunları nedeniyle Mayıs ayında konserlerini iptal eden Jane Birkin, Paris'teki evinde bakıcısı tarafından ölü bulundu. 17 yaşında oyunculuğa başlayan ve Michelangelo Antonioni'nin 'Cinayeti Gördüm' filmiyle tanınan Birkin, aynı zamanda Serge Gainsbourg ile seslendirdiği 'Je t'aime… moi non plus' şarkısıyla müzik dünyasında da ün kazandı. Hermes markasının ünlü el çantası modeline adını veren Birkin, modada da etkili bir isimdi.
16 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere kısa bir süre kala '#Annelerseçecek' etiketiyle bir reklam filmi paylaştı. Videoda, bir anne kızına hitaben, 14 Mayıs'ta sadece cumhurbaşkanı değil, aynı zamanda çocuklarının geleceğini de seçeceğini ifade ediyor. Anne, adil bir dünyada, şiddet ve öfkenin çocuğuna dokunmadığı bir hayat ve okul sistemi istediğini belirtiyor ve Anneler Günü'nde kızına geleceğini hediye edeceğini söylüyor.
12 Mayıs 2023

Charlie Brooker tarafından yaratılan teknoloji distopyası antoloji serisi Black Mirror, altıncı sezonuyla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yeni sezonun 15 Haziran'dan itibaren Netflix'te yayınlanacağı duyuruldu. Yaratıcı Brooker, bu sezonun şimdiye kadarki en şaşırtıcı bölümlerden oluşacağını vaat ediyor. Altıncı sezonda Aaron Paul, Kate Mara, Salma Hayek Pinault ve Zazie Beetz gibi ünlü isimler yer alacak.
31 Mayıs 2023

Disney, 2006 yapımı 'Şeytan Marka Giyer' filminin devamını çekmeye hazırlanıyor. İlk filmde Meryl Streep, Anne Hathaway ve Emily Blunt gibi ünlü oyuncular yer almıştı. Devam filminde, geleneksel dergi yayıncılığının düşüşe geçtiği bir dönemde Miranda Priestly'nin kariyerine yeniden yön vermesi konu edilecek. Filmin senaristi Aline Brosh McKenna ile görüşmeler sürerken, oyuncu kadrosu henüz netleşmedi.
9 Temmuz 2024

New York'taki Metropolitan Müzesi'nde gerçekleşen Met Gala 2023, bu yıl geçtiğimiz yıllarda pankreas kanserinden vefat eden ünlü Alman tasarımcı Karl Lagerfeld anısına düzenlendi. Ünlüler, Lagerfeld'in siyah beyaz renklerine olan düşkünlüğünü yansıtan kostümlerle etkinliğe katıldılar. Jared Leto, Lagerfeld'in kedisi Choupette temalı bir kostümle dikkat çekti. Etkinlikte biletler 50 bin dolardan, masalar ise 300 bin dolara satıldı ve Metropolitan Museum of Art'ın Kostüm Enstitüsü için milyonlarca dolar gelir elde edildi.
2 Mayıs 2023

Kylie Jenner, Paris Couture etkinliklerinde Schiaparelli moda evinin İlkbahar-Yaz 2023 koleksiyonuna ait aslan başı şeklindeki broşu ile dikkat çekti. Broş, hayvanseverler tarafından eleştirilmesine rağmen tamamen yapay malzemeden üretildi. Koleksiyon, Dante'nin 'İlahi Komedya'sından esinlenerek şehvet, gurur ve açgözlülüğü temsil eden leopar, aslan ve kurt figürlerini içeriyor. Kreatif direktör Daniel Roseberry, bu figürleri yaratım sürecinin sancılarının bir metaforu olarak kullandığını ve giysilerin korku uyandırmasının başarı olduğunu ifade etti.
24 Ocak 2023

Fransız oyuncu Judith Godreche, reşit olmadan iki film yönetmeni tarafından tecavüz ve cinsel istismarla suçlandığını iddia etti. Paris Savcılığı, Godreche'in şikayetinin resmi olarak bu ayın başlarında yapıldığını duyurdu. Godreche'in iddialarının ardından diğer kadın aktrisler de benzer suçlamalarda bulundu. #MeToo hareketi, cinsel taciz ve saldırıya karşı küresel bir ifşa hareketi olarak biliniyor.
23 Şubat 2024

Fransız yönetmen ve oyuncu Maiwenn, Mediapart dergisi genel yayın yönetmeni Edwy Plenel'e Paris'te bir restoranda saldırdığı gerekçesiyle suçlanıyor. Maiwenn, Plenel'in saçını çekip yüzüne tükürdüğü iddia ediliyor. Bu olayın polis raporu bir ay önce tutulmuş, ancak Maiwenn'in yeni filmi Cannes Film Festivali'nde açılış yapacağının duyurulmasından bir gün sonra medyaya sızdırılmış. Maiwenn, aynı zamanda #MeToo hareketini desteklemediğini belirtmiş ve Johnny Depp ile Amber Heard arasındaki dava sırasında Depp'e filmde başrol teklif etmişti.
8 Nisan 2023

Çevrimiçi veri tabanı IMDb, 2023 yılına damga vuran oyuncuların listesini yayınladı. Listede 'The Last of Us' dizisinin başrolleri Pedro Pascal ve Bella Ramsey ilk beşte yer alırken, 10 isimden sekizi kadın oyunculardan oluştu. Cillian Murphy, Carla Gugino, Katee Sackhoff, Rebecca Ferguson, Margot Robbie, Jenna Ortega, Ana de Armas ve Mary Elizabeth Winstead gibi isimler performanslarıyla listeye girmeyi başardı. Pedro Pascal, 'The Last of Us' ve 'Mandalorian' dizilerindeki rolleriyle listenin zirvesinde yer aldı.
6 Aralık 2023

ATV'nin popüler bilgi yarışması 'Kim Milyoner Olmak İster'in büyük ödülü, artan enflasyon ve döviz kuru karşısında değer kaybı yaşaması nedeniyle 5 milyon liraya yükseltildi. Yeni sezonda yarışmacılar, 13. soruyu doğru yanıtladıklarında 5 milyon lira kazanacaklar. Ayrıca diğer 12 sorunun para değerleri de artırıldı.
13 Eylül 2023

2024 Oscar ödüllerinde Emma Stone, iki Oscar kazanan sekizinci aktris olma şansına sahip. Barbie'nin film müziği, filmin kendisinden daha yüksek ödül kazanma ihtimaline sahip. Cillian Murphy, en iyi erkek oyuncu ve en iyi film ödüllerinin aynı filme gitmesi trendini sonlandırabilir. Bradley Cooper, en çok Oscar adaylığı alıp ödül kazanamayanlar listesinde beşinci sırada yer alıyor. İki eşcinsel oyuncu aynı yıl Oscar'a aday gösterildi. Martin Scorsese, en yaşlı en iyi yönetmen adayı oldu. American Fiction filmi, iki siyah oyuncunun aday gösterildiği ilk film olarak tarihe geçti. Robert Downey Jr., Christopher Nolan'ın Oppenheimer filmiyle en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne aday gösterildi. Robbie Robertson, ölümünden sonra en iyi film müziği kategorisinde aday gösterildi.
10 Mart 2024

Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu'nun başrollerini paylaştığı Disney+ orijinal yapımı 'Aktris' dizisinin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 31 Mayıs'ta yayınlanacak olan dizi, suç, gerilim ve mizah öğelerini içeriyor. Yönetmenliğini Soner Caner'in üstlendiği ve senaryosunu Hakan Bonomo'nun yazdığı dizide, Türkiye'nin en ünlü yıldızının hem ışıltılı hem de karanlık dünyasını konu alıyor. Dizide ayrıca Tolga Tekin, Ahmet Rıfat Şungar, Şebnem Hassanisoughi, İpek Çiçek ve Serhat Kılıç gibi isimler rol alıyor.
10 Nisan 2023
İşaretlediklerim