Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının ardından Erdoğan'ın destekçileri tarafından yapılan kutlamalar sırasında, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, sokakların terörize edildiğini ve can güvenliğinin kaybolduğunu belirtti. Gezmiş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, CHP'nin Bulancak ilçe binasının saldırıya uğradığını ve Atatürk posterinin taşlanarak yırtıldığını duyurdu. Ayrıca bu saldırıyı kınadığını, yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ve olayın takipçisi olacağını ifade etti.
29 Mayıs 2023

İstanbul Ataşehir'de bulunan CHP Örnek Mahallesi temsilciliğine saldırı düzenlendi. Saldırıda parti flamaları kesildi, camlara yazı yazıldı ve havaya ateş edildi. İstanbul Valiliği, olaya karışan altı kişinin gözaltına alındığını ve olayda kullanılan silahın ele geçirildiğini duyurdu. Saldırganlardan bazılarının daha önce çeşitli suçlardan kaydı olduğu belirtildi.
27 Nisan 2023

CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Tolga Turgut, CHP Sincan Gençlik Kolları Başkanı Osman Çağatay Ayrıçal'ın, 'Dikkat! Attığın oy Mehmetçiğe kurşun olmasın' yazılı pankartı indirdikten sonra saldırıya uğradığını açıkladı. Turgut, saldırının eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP'li İbrahim Melih Gökçek'in adamları tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Turgut, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda olayın takipçisi olacaklarını belirtti.
1 Mayıs 2023

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' ve 'devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçlarından dolayı fezleke hazırlandı. Adalet Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesinin ardından fezleke, TBMM'ye iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi. Tanrıkulu'nun, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik eleştirileri nedeniyle hakkında soruşturma açılmıştı. Bu durum, partisi CHP içerisinde de tepkilere neden olmuştu.
18 Eylül 2023

CHP Şanlıurfa milletvekili adayı Mahmut Tanal, Twitter üzerinden partisinin Şanlıurfa'daki seçim ofisine 'tehdit ve gözdağı amaçlı' mermi atıldığını ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın afişlerinin zarar gördüğünü açıkladı. Tanal, bu eylemleri 'beceriksiz korkakların yönlendirdiği provokatörlerin' gerçekleştirdiğini belirtti ve bu tür eylemlere boyun eğmeyeceklerini, güçlerini Allah'tan ve milletten aldıklarını ifade etti.
8 Mayıs 2023

Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ekrem İmamoğlu'nun mitinginde yaşanan taşlı saldırı sonucu birçok kişinin yaralanmasının ardından, olayları CHP'lilerin kendi aralarında çıkardığını iddia etti. Sekmen, mitingin izinsiz yapıldığını ve bu nedenle İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Ayrıca, Erzurum'un milliyetçi bir şehir olduğunu ve izinsiz miting yapılamayacağını ifade etti.
7 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ilişkin eleştirilerine yanıt verdi. Tanrıkulu'nun TSK'nın geçmişteki eylemlerini eleştiren sözleri üzerine soruşturma açılmıştı. Kılıçdaroğlu, Tanrıkulu'nun açıklamalarıyla ilgili bir soruya 'TSK bizim göz bebeğimizdir' şeklinde yanıt verdi.
10 Eylül 2023

CHP'nin kongre süreci devam ederken, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde ayrı liste çıkaran genç parti üyeleri saldırıya maruz kaldı. Gençler, saldırıyı 'Boksör Ekrem' olarak bilinen bir kişi ve Yenimahalle Belediyesi yönetimine bağladı. Mahalle delegelerinin belirlenmesi sürecinde yaşanan bu olay, CHP Yenimahalle Gençlik Kolları tarafından Twitter üzerinden kınandı ve saldırıya uğrayan gençlerin fotoğrafları paylaşıldı. Parti içi değişim ve gençleşme çabalarının engellendiğini belirten gençler, yaşananlara karşı hukuki ve vicdani süreç başlatılmasını talep etti.
9 Temmuz 2023

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırlanan fezleke, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tanrıkulu hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' ve 'devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' iddialarıyla soruşturma izni verilmişti. Tanrıkulu'nun, TSK ile ilgili eleştirileri nedeniyle hakkında soruşturma açılmış ve partisinden de tepki gelmişti. Fezlekenin TBMM Başkanlığı'na iletilmesinin ardından, Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon'a havale edildi.
2 Ekim 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da İmamoğlu'nun mitingine yapılan taşlı saldırı sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçimi kaybetme korkusuyla her tarafa saldırmakla suçladı ve benzer saldırıların olabileceğini ifade etti. Ayrıca, saldırının asıl faillerinin bulunmasını talep etti.
10 Mayıs 2023

CHP Gaziosmanpaşa ilçe başkanlığı, Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki bürolarına 29 Mayıs Pazartesi günü saat 22:40 sıralarında motorlu iki şahıs tarafından silahlı saldırı düzenlendiğini açıkladı. Saldırıda büronun kepenklerine beş el ateş edildi. Olay yerine hızla sevk edilen güvenlik güçleri çevredeki kamera kayıtlarını inceledi ve tahkikat başlattı. Gaziosmanpaşa kaymakamlığı, konuyla ilgili devam eden tahkikat hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.
30 Mayıs 2023

CHP İstanbul üçüncü bölge milletvekili olarak Meclis’e giren Türkan Elçi, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından umutsuzluğa kapılan seçmenlere Twitter üzerinden seslenerek, mücadelelerinin kolay olmadığını ve hayal ettikleri dünyaya ulaşmak için yola devam etmeleri gerektiğini ifade etti. Öldürülen Diyarbakır baro başkanı Tahir Elçi'nin eşi olan Türkan Elçi, CHP'ye katıldıktan sonra milletvekili adayı gösterilmiş ve Meclis'e girmeyi başarmıştır.
16 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında Erzurum'da kendisine yapılan taşlı saldırıyı provokasyon olarak nitelendirdi ve saldırının arkasında kimlerin olduğunu bildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Erzurum halkını övdü ve saldırıyı kınadı. Ayrıca, Muharrem İnce'ye cumhurbaşkanlığı teklifi götürdüklerini ancak İnce'nin kabul etmediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, geçmişteki yolsuzluklarla ilgili sorgulamaların devam edeceğini ve HDP'ye herhangi bir söz verilmediğini ifade etti. 17-25 Aralık olaylarına da değinen Kılıçdaroğlu, bu olayların tamamının doğru olduğunu ve kasetlerin mahkemede incelenmesini istediğini söyledi.
8 Mayıs 2023

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik eleştirileri nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma sonrasında geri adım atmayacağını belirtti. Tanrıkulu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, insan haklarını savunurken asla geri adım atmadığını ve atmamayı sürdüreceğini ifade etti. Tanrıkulu'nun TSK hakkındaki eleştirileri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılmış ve partisinden de tepki gelmişti.
10 Eylül 2023

Gezi Parkı davasından tutuklu olan ve Hatay'dan TİP milletvekili seçilen Can Atalay'ın avukatları, mazbatasını alarak tutukluluğun sonlandırılması için başvuruda bulundu. Ancak Atalay hala serbest bırakılmadı. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Meclis'teki basın toplantısında bu duruma tepki göstererek, seçilmiş bir milletvekilinin parlamentoda olması gerektiğini ifade etti.
2 Haziran 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve hukuk ile seçim işlerinden sorumlu Muharrem Erkek, seçimlerde hile yapıldığına ve bazı oyların eksik ya da yanlış yazıldığına dair iddialar üzerine bir bilgilendirme notu paylaştı. Erkek, CHP'nin tüm sandık sonuç tutanaklarını sisteme girdiğini ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verisiyle uyuşmayan sandıklara ilişkin itirazların ilçe seçim kurullarına yapıldığını belirtti. Yeşil Sol Parti'nin de binden fazla sandığa usulsüzlük iddiasıyla itiraz ettiği, ancak CHP'nin henüz bir rakam vermediği bilgisi verildi.
16 Mayıs 2023

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıyı değerlendirdi. Kurtulmuş, saldırının AK Parti'ye zarar verdiğini belirtti ve olayın İstanbul'daki büyük mitingi gölgede bıraktığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise saldırıyı İmamoğlu'nun provokasyonu olarak nitelendirmiş ve 'Dadaşlarla kimse baş edemez' diyerek olayı farklı bir açıdan ele almıştı.
9 Mayıs 2023

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday olarak gösterdi. Savaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'ın ağır hasar almasının ardından yetersiz kaldığı gerekçesiyle eleştirilmişti. Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi, sosyal medyada CHP yönetimine yönelik eleştirilere neden oldu. Kullanıcılar, CHP'nin değişim vaatlerine karşın Savaş'ı aday göstermesini skandal olarak nitelendirdi ve parti yönetiminin kararını sorguladı.
11 Ocak 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), milletvekili aday listelerini belirleyerek Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. İstanbul'da ilk sıralarda Oğuz Kaan Salıcı, Engin Altay ve Namık Tan yer alıyor. Listelerde İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi'nden adaylar da bulunmakta. CHP'nin Erzincan'daki birinci sıra adayı Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül olarak belirlendi. Parti meclisinde kabul edilen listelerin ilerleyen saatlerde değişip değişmeyeceğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karar verecek.
9 Nisan 2023

CHP Tunceli eski milletvekili Hüseyin Aygün, Twitter hesabı üzerinden, 2012 yılında PKK tarafından kaçırılmasının ardından yaşadığı bir olayı ve bu olay sırasında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile aralarında geçen bir konuşmayı anlattı. Aygün, İnce'nin kendisine, kaçırılma olayını kullanarak kamuoyunda nüfuz kazanması gerektiğini söylediğini iddia etti. Aygün, İnce'nin tavsiyesini reddettiğini ve Kürt sorununun çözümünün kendisi için daha önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, İnce'nin siyasi tavırlarını eleştirdi ve Türk siyaset sahnesindeki diğer partilerde de benzer karakterlerin bulunduğunu ifade etti.
20 Mart 2023
İşaretlediklerim