İçişleri Bakanlığı müfettişleri, 'anayasal düzenin değiştirilmesi girişimi' iddiasıyla başlattıkları soruşturma çerçevesinde, ifade alınacak polis memurlarının odalarından çıkmalarını yasaklayarak, şüphelilerin birbirleriyle iletişim kurmalarını engelledi. Soruşturma sürecinde işkence ve usulsüz işlemler yapıldığı iddiaları da araştırılmakta. Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve diğer yetkililer, müfettişlerin ön raporu sonrasında görevlerinden uzaklaştırıldı. Bu durum, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'in konumunu zorlaştırdı.
10 Mayıs 2024

MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortaklaşa düzenlediği operasyon sonucunda, MOSSAD'a bilgi satmakla suçlanan, aralarında bir özel dedektifin de olduğu yedi şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski kamu personeli Hamza Turhan Ayberk de bulunuyor. Ayberk'in, para karşılığı MOSSAD'a bilgi sızdırdığı ve 'Victoria' isimli bir ajanla temas kurduğu belirlendi.
5 Mart 2024

Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı, organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın avukatıyla görüşüp İzmir'de yemek yedikleri iddiaları üzerine görevden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı, iddiaların açıklığa kavuşturulması amacıyla bu kararı aldığını duyurdu. Soruşturmanın selameti için bu adım atıldığı ve Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiği belirtildi.
9 Mayıs 2024

Evren Barış Yavuz, Haluk ve Selçuk Bayraktar'ın Filistin eylemindeki bir fotoğrafını paylaşarak İsrail'e jet yakıtı satışı iddiasında bulundu ve bu paylaşım sonrası tutuklandı. Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink'in Selçuk Bayraktar hakkındaki eleştirel paylaşımı da iktidar yanlısı yazarların tepkisini çekti. Faruk Bildirici, son on gün içinde Bayraktar kardeşleri savunan yazarları inceledi ve bu yazarların savunma yazılarına dikkat çekti. Bildirici, bu yazarların savunma motivasyonunu sorgulayarak, belki de ödül puanı verildiğini ima etti.
22 Nisan 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov İstanbul'da yakalandı. Baisaov, 'yasa dışı örgüt faaliyetleri ve kaçakçılık' suçlarından, Rakhishov ise 'dolandırıcılık' suçundan aranıyordu. Her iki zanlı da ülkelerine iade edilmek üzere Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.
29 Mart 2024

Çorum'da, IŞİD üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında kırmızı bültenle aranan iki kişinin de bulunduğu üç şüpheli gözaltına alındı. Çorum Valiliği'nin açıklamasına göre, şüphelilerin daha önce çatışma bölgelerinde IŞİD adına faaliyet gösterdikleri tespit edildi. Operasyon, teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilere ait adreslere yapıldı. Gözaltına alınanlar, işlemleri için polis merkezine götürüldü.
12 Mart 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Mersin, İstanbul, Hakkari, Tekirdağ ve Niğde'de 'Sibergöz-33' adlı operasyon düzenlenmiş, nitelikli dolandırıcılık, yasa dışı bahis ve çocuk müstehcenliği suçlarına yönelik 16 şüpheli yakalanmıştır. Ayrıca, 11 ilde gerçekleştirilen 'Sibergöz-34' operasyonunda ise 47 şüpheli gözaltına alınmış, Facebook Marketplace üzerinden sahte ilanlarla dolandırıcılık yaptıkları belirlenmiştir. Her iki operasyonda toplamda çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir.
24 Nisan 2024

İçişleri Bakanlığı tarafından 19 ilde düzenlenen 'sibergöz-38' operasyonunda 51 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon lira hareketlilik tespit edildi. Bu kişiler, sosyal medya üzerinden kişisel verileri ele geçirerek vatandaşları tehdit etmiş ve sahte araç ilanı, kiralık villa, yüksek kazançlı yatırım vaatleriyle dolandırıcılık yapmışlar. Operasyon sırasında çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.
6 Mayıs 2024

Sezgin Baran Korkmaz, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştükten sonra yurtdışına çıktı ve ABD tarafından Avusturya'dan alındı. Korkmaz, CNN Türk ekranlarından iyi olduğunu belirtti. İstanbul Emniyeti Mali Şube Müdürlüğü'ne telefonla ihbarda bulunan Korkmaz, şirketlerini yönetenlerin mallarını yağmaladığını iddia etti. Polis, bu ihbarı tutanağa dönüştürdü ancak Korkmaz'ın gerçekten zor durumda olup olmadığı veya yeni bir oyun kurup kurmadığı belirsizliğini koruyor.
17 Haziran 2024

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nün yasa dışı dinleme yaptığı iddialarını yalanladı. İddialar, Sabah gazetesinin Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek tarafından ortaya atılmış ve 280 kişinin yasa dışı olarak dinlendiği öne sürülmüştü. Emniyet Genel Müdürlüğü, bu iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Ankara'da üç emniyet mensubu görevden alınmıştı.
15 Mayıs 2024

Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaydığı iddiasıyla gözaltına alındı. Çolak, Aykırı@aykiricomtr hesabından yaptığı bir paylaşım nedeniyle gözaltına alındı. Paylaşımda, Suriye'den tartışmalı görüntüler olduğu ve Türk askerine ÖSO bayrağı öptürüldüğü iddia ediliyordu. Çolak'ın kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kullanılması ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarından kaydı bulunduğu belirtildi.
2 Temmuz 2024

Narkotik polisi tarafından dün gerçekleştirilen bir baskında evinde uyuşturucu madde bulunan şarkıcı Kalben Sağdıç, kısa süreliğine gözaltına alındı ve ardından serbest bırakıldı. Olayın ardından sosyal medya üzerinden bir video yayınlayan Kalben, sağlık durumunun iyi olduğunu ve daha da iyi olacağını belirtti. Ayrıca, kamuoyunu bu durumla ilgili endişelendirdiği için üzgün olduğunu ifade etti ve destek veren herkese teşekkürlerini iletti.
9 Mayıs 2024

İstanbul Valisi Davut Gül, bir polis amirinin 1 Mayıs kutlamaları sırasında gazetecilere yönelik 'Basını süpür' ifadesini kullanmasını ele aldı. Vali Gül, Basın Konseyi tarafından düzenlenen bir törende bu ifadenin maksadını aşmış olabileceğini belirterek, eğer böyle bir söz söylendi ise yanlış olduğunu kabul edip özür diledi. Olay, Taksim Meydanı'nda kutlamalar sırasında yaşanmış ve polis müdahalesi tepki çekmişti.
2 Mayıs 2024

İstanbul Beyoğlu'nda, Gazze'deki saldırılar nedeniyle Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkilerini kesmesini talep eden bir grup genç, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'ne yürümek isterken polis tarafından dövülerek gözaltına alındı. Olaya sosyal medyadan tepki gösteren ve gözaltına alınan gençlerin serbest bırakılmasını isteyen 'Filistin İçin Bin Genç' adlı grup, Filistin halkının onur mücadelesinden ilham aldıklarını belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yaşananlara tepki göstererek, gençlere yönelik muamelenin ifade ve toplanma özgürlüğüne aykırı olduğunu ve gözaltındaki gençlerin derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.
6 Nisan 2024

Diyarbakır'ın Sur ve Kayapınar ilçelerinde bir grup, Starbucks ve Burger King şubelerine girerek İsrail aleyhine sloganlar attı. Olayın ardından 16 kişi gözaltına alındı ve işlemleri Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Gözaltına alınan şahıslar bugün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecektir.
24 Haziran 2024

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Procter & Gamble fabrikasında yedi işçiyi rehin alan İbrahim Y. isimli şüpheli, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Olayla ilgili olarak dört şüpheli gözaltına alınmış, bunlardan biri serbest bırakılırken, İbrahim Y. tutuklanmış ve diğer iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. İbrahim Y., fabrikanın duvarına 'Kapılar açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm' yazmıştı.
5 Şubat 2024

İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda, 20 kişi araç kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı. Operasyonda, sahte evraklarla Türkiye plakası çıkarılmış 17 araç ele geçirildi. Bu araçların bazılarının Almanya, İsveç ve Polonya'dan getirildiği ve Interpol çalıntı kayıtlarında yer aldığı tespit edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
24 Nisan 2024

Albayrak grubu, şirket verilerini yurt dışına taşımaya zorlandığı gerekçesiyle Microsoft’a açtığı davada 1,5 milyon lira tazminat kazandı. İstanbul 5’inci Asliye Ticaret Mahkemesi, Microsoft Corporation ve Türkiye temsilcisi ETG Bilgisayar Danışmanlık Eğitim Hizmetleri ve Yayıncılık Sanayi Ltd. Şti.’nin tazminat ödemesine hükmetti. Albayrak grubunun avukatı, bu davanın veri güvenliği farkındalığını artırmak adına önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nun Huawei'ye yurt dışına veri aktarımı izni vermesi de tartışma konusu oldu.
4 Haziran 2024

Emniyet Genel Müdürlüğü, Sabah gazetesinin Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nün yasa dışı dinleme yaptığı iddiasını yalanladı. Sabah gazetesinin Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün 280 kişiyi yasa dışı olarak dinlediğini öne sürmüştü. İddialar arasında üst düzey siyasiler ve gazetecilerin de bulunduğu belirtilmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü, bu iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.
15 Mayıs 2024

Mezopotamya Ajansı'nın internet sitesi, 'milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması' gerekçesiyle Erzurum 1'inci Sulh Ceza Hakimliğinin 12 Mart tarihli kararıyla erişime engellendi. Ajans, Kürtçe, Türkçe ve İngilizce dillerinde yayın yapmaktadır. Erişim engeli kararı, Free Web Türkiye tarafından duyuruldu.
13 Mart 2024
İşaretlediklerim