Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Su Sporları Avrupa Şampiyonası'nda 16 yaşındaki milli yüzücü Kuzey Tunçelli, 1500 metre serbest stil finalinde altın madalya kazandı. Tunçelli, finali 14.55.64'lük derecesiyle birinci sırada tamamladı. Türkiye Yüzme Federasyonu, bu başarıyı sosyal medya üzerinden duyurdu.
23 Haziran 2024

Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda finale çıktı. Kariyerinde beş dünya, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp, çeyrek finalde Estonyalı Heiki Nabi'yi, yarı finalde ise Çinli Lingzhe Meng'i yenerek finale yükseldi. Bu sonuçla 2024 Paris Olimpiyatları'na kota alan Rıza, finalde İranlı Amin Mirzazadeh ile karşılaşacak.
21 Eylül 2023

A Milli Erkek Futbol Takımı, FIFA dünya sıralamasında iki basamak yükselerek 41'inci sıraya çıktı. Bu yükseliş, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda oynadığı Letonya ve Galler maçlarını kazanmasının ardından geldi. Arjantin, Fransa ve Brezilya sıralamanın ilk üç sırasını korudu. Bir sonraki FIFA dünya sıralaması 20 Temmuz'da açıklanacak.
29 Haziran 2023

Dokuz yaşındaki Bodhana Sivanandan, Britanya'yı uluslararası spor müsabakalarında temsil eden en genç kişi olarak tarihe geçmeye hazırlanıyor. Sivanandan, pandemi döneminde satrançla ilgilenmeye başladı ve Budapeşte'de düzenlenecek Dünya Satranç Olimpiyatları'nda Britanya kadın takımına seçildi. Sivanandan'ın Avrupa seviyesindeki başarısı ve korkusuz oyun tarzı, satranç dünyasında büyük bir sansasyon yarattı. İngiltere'nin en iyi oyuncularından biri olacağına inanılan Sivanandan, ChessFest 2024'te de yeteneklerini sergileyecek.
3 Temmuz 2024

Portekiz'in Madeira Adası'nda düzenlenen Avrupa Para Yüzme Şampiyonası'nda Türk sporcular önemli başarılar elde etti. Turgut Aslan Yaraman, erkekler S7 100 metre sırtüstü kategorisinde dünya rekoru kırarak gümüş madalya kazandı. Kadınlar SM5 200 metre karışık yarışında ise Sevilay Öztürk bronz madalya elde etti. Yaraman, eski dünya rekorunu kırarak finale yükseldi ve finalde Avrupa ikincisi oldu.
25 Nisan 2024

22 yaşındaki yüzücü Aysu Türkoğlu, Kuzey İrlanda ile İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu oldu. Türkoğlu'nun bu tarihi yüzüşü yaklaşık 12 saat sürdü. Türkoğlu, geçen yıl da Manş Denizi’ni 16 saat 28 dakikada geçerek, bu denizi geçen en genç Türk sporcu olmuştu. Türkoğlu, Kuzey Kanalı yüzüşünden önce 'Oceans Seven' parkurunun en zorlu etaplarından biri olan Kuzey Denizi’ni hedeflediğini belirtmişti.
9 Ağustos 2023

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, milli sporcu Selçuk Can grekoromen stil 72 kilo kategorisinde altın madalya kazandı. Finalde Azerbaycanlı Ulvi Ganizade'yi 2-0 mağlup eden 28 yaşındaki Can, şampiyon oldu. Aynı kiloda gümüş madalyayı Ganizade, bronz madalyaları ise Narek Oganian ve Parviz Nasibov kazandı. Ayrıca, 67 kiloda Murat Fırat, Ermeni rakibi Slavik Galstyan'ı yenerek bronz madalya elde etti.
14 Şubat 2024

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligi'nde mücadele eden Türk futbol takımları, 3'üncü eleme turunun ardından en fazla ülke puanı toplayan ülke oldu. Toplamda oynadıkları 16 maçın 13'ünü kazanan Türk temsilcileri, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bu sonuçlarla Türk ekipleri toplamda 14 puana ulaştı ve bunun ülke puanına yansıması 3,5 puan oldu. Türkiye'nin yanı sıra bu puana ulaşan diğer ülke Polonya oldu.
18 Ağustos 2023

Göztepe Spor Kulübü, Trendyol 1'inci Lig'in 32'nci haftasında Gençlerbirliği'ni 2-0 mağlup ederek, iki yıl aradan sonra Süper Lig'e yükseldi. Maçın ilk yarısı berabere sonuçlanmış, ikinci yarıda Fıratcan Üzüm ve Lundqvist'in golleriyle galibiyet elde edilmiştir. Bu sonuçla Göztepe, Eyüpspor'dan sonra Süper Lig'e çıkan ikinci takım oldu.
28 Nisan 2024

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'nın Essen şehrinde düzenlenen Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda klasik yay erkekler kategorisinde Slovenyalı Habjan Malavasic'i 6-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Bu zafer, Gazoz'un kariyerindeki ilk Avrupa şampiyonluğu olarak kaydedildi. Gazoz, daha önce 6 Ağustos 2023'te düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda da dünya şampiyonu olmuştu.
12 Mayıs 2024

Türkiye'nin genç tenisçisi Melisa Ercan, Avustralya'da düzenlenen W15 Caloundra Turnuvası'nda şampiyon oldu. 17 yaşındaki Ercan, finalde Avustralyalı rakibi Stefani Webb'i 6-2 ve 7-5'lik setlerle yenerek profesyonel kariyerinin teklerdeki üçüncü şampiyonluğuna ulaştı.
30 Temmuz 2023

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Yasemin Adar Yiğit, kadınlar 76 kilo kategorisinde altın madalya kazandı. Finalde Ukraynalı Anastasiia Shustova ile karşılaşan Yasemin Adar Yiğit, rakibini teknik üstünlükle mağlup ederek üst üste üçüncü, toplamda ise yedinci Avrupa şampiyonluğunu elde etti. İlk devreyi 1-0 geride kapatan Yasemin Adar, sadece bir dakika içinde skoru 12-1'e getirerek üstünlüğünü kanıtladı.
15 Şubat 2024

Türkiye, UEFA'nın ülke puanı sıralamasında 9. sıraya yükselerek ilk 10 içindeki yerini garantiledi. Sezon başında 12. sırada olan Türkiye, İskoçya ve Çekya'nın Avrupa kupalarında takımlarının elenmesi ve Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükselmesi sayesinde bu başarıyı elde etti. Bu sonuçla birlikte, önümüzdeki sezon Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım hakkı kazanacak.
15 Mart 2024

Elif Çongur, Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerlerindeki tartışmalı davranışlarını eleştiriyor. Yazıda, bu iki ismin saha içi ve dışı hareketleri, kibirli tavırları ve spor ahlakına aykırı davranışları nedeniyle sevilmediğini ve taraftarlar tarafından tepki gördüğünü belirtiyor. Ayrıca, spor tarihimizdeki büyük isimleri yok sayan açıklamaları ve şahsiyetlerine yönelik eleştiriler de dile getiriliyor.
7 Mart 2024

FIFA, Türkiye'nin Galler'i 2-0 yendiği EURO 2024 Elemeleri maçında Arda Güler'in attığı golün Puskas ödülüne aday olabileceğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda Arda Güler'in golüne övgüler yağdırıldı. FIFA, haziran ayında atılan goller arasında Puskas Ödülü'ne aday olabilecek birçok güzel gol olduğunu belirtti. Resmi aday listesi henüz açıklanmadı.
1 Temmuz 2023

Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Buse Tosun Çavuşoğlu, kadınlar 68 kiloda altın madalya kazandı. Detaylar henüz açıklanmadı.
21 Eylül 2023

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo kategorisinde gümüş madalya kazandı. Finalde Rus Sergei Semenov'a tuşla yenilen Kayaalp, böylece kariyerindeki 12. Avrupa şampiyonluğunu elde etti ve Rus güreşçi Aleksandr Karelin'le aynı sayıda Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Aynı kiloda bronz madalyaları Azerbaycanlı Beka Kandelaki ve İtalyan Danila Sotnikov kazandı.
13 Şubat 2024

Beş kez dünya şampiyonu olan Norveçli satranç ustası Magnus Carlsen, Japon rakibi Hikaru Nakamura'ya karşı oynadığı maçı, mouse'un elinden kayması sonucu istenmeyen bir hamle yaparak kaybetti. 2023 Chessable Masters Büyük Finali'nde gerçekleşen bu olay, Carlsen'in vezirini yanlış bir kareye bırakmasıyla sonuçlandı ve Nakamura'nın maçı kazanmasına yol açtı. Bu durum, satranç dünyasında geniş yankı buldu.
8 Nisan 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Erkek Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Ermenistan ve Letonya ile oynayacağı iç saha maçlarının yapılacağı statları açıkladı. 8 Eylül'de Ermenistan ile yapılacak maç Eskişehir Yeni Stadı'nda, 15 Ekim'de Letonya ile yapılacak maç ise Yeni Adana Stadı'nda oynanacak. Eskişehir'de dört yıl sonra beşinci, Yeni Adana Stadı'nda ise ilk kez milli maç gerçekleştirilecek.
12 Haziran 2023

Forbes dergisinin 37'nci 'Milyarderler Listesi'ne Türkiye'den 26 isim dahil oldu. İbrahim Erdemoğlu, 5,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin insanı seçildi ve dünya sıralamasında 497'nci oldu. SASA Polyester'in hisselerindeki değer artışı, Erdemoğlu'nun zenginlik sıralamasında yükselmesine neden oldu. Uzun süre zirvede yer alan Murat Ülker ise 5 milyar dolarlık servetiyle ikinci sıraya geriledi.
5 Nisan 2023
İşaretlediklerim