Netflix, Dark ve 1899 dizilerinin yaratıcıları Baran Bo Odar ve Jantje Friese ile yeni bir proje için anlaştı. İkili, James Tynion IV ve Werther Dell’Edera'nın yaratıcısı olduğu ve BOOM! Studios tarafından yayımlanan 'Something is Killing the Children' adlı çizgi romanı diziye uyarlayacak. Çizgi roman, kaybolan çocukların hikayesini anlatan ve son beş yılda iki milyondan fazla kopya satan başarılı bir eser. Ayrıca, 2022'de 'En İyi Devam Eden Seri' kategorisinde Eisner Ödülü kazandı.
27 Şubat 2023

'Prison Break' dizisi, yeni karakterlerle geri dönüyor. Hulu'da yayınlanacak olan bu yeni yapım, orijinal hikayeyle aynı evreni paylaşacak. Yeni dizinin senarist ve yapımcılığını 'Mayans M.C.' dizisinin yapımcısı Elgin James üstlenecek. Orijinal dizinin yaratıcısı Paul T. Scheuring de yeni dizinin yapımcı kadrosunda yer alacak. Dizinin oyuncu kadrosu ve yayın tarihi henüz açıklanmadı.
3 Kasım 2023

Britanyalı yazar A. A. Milne tarafından yaratılan Winnie The Pooh çizgi filminin ana karakteri Christopher Robin'in yetişkin hayatını konu alacak yeni bir dizi hazırlanıyor. Dizi, live-action ve animasyon karışımı olarak Boat Rocker ve Bay Mills Studios tarafından geliştirilecek. Dizide, uyuşturucu bağımlısı ve çeyrek yaş krizini atlatmaya çalışan bir New Yorklu olarak tasvir edilen Christopher Robin'in hikayesi işlenecek. Diziyle ilgili oyuncu kadrosu, çekim tarihleri ve yayın platformu gibi detaylar henüz açıklanmadı.
30 Nisan 2023

Netflix'in İngiliz Kraliyet Ailesi'ni konu alan dizisi 'The Crown'ın final sezonundan ilk fragman yayınlandı. Altıncı ve final sezonunun ilk dört bölümü 16 Kasım'da, diğer altı bölüm ise 14 Aralık'ta yayınlanacak. Dizi, 90'ların sonu ve 2000'lerin başını, Prenses Diana'nın trajik ölümüyle tanımlanan dönemi anlatacak. Ayrıca Prens William ve Kate Middleton'ın St Andrews Üniversitesi'nde başlayan aşklarını da işleyecek.
9 Ekim 2023

Yönetmen Todd Phillips, Joker'in devam filmi olan 'Folie à Deux' isimli yapımın çekimlerinin tamamlandığını duyurdu. Başrol oyuncuları Lady Gaga ve Joaquin Phoenix'e teşekkür eden Phillips, şimdi kurgu aşamasına geçeceğini belirtti. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek. İlk Joker filmi 2019 yılında gösterime girmiş ve hem eleştirmenlerden iyi notlar almış hem de 1 milyar dolarlık hasılata ulaşarak büyük bir ticari başarı elde etmişti.
6 Nisan 2023

HBO, 'Euphoria'nın yaratıcısı Sam Levinson ve 'The Weeknd' olarak tanınan şarkıcı Abel Tesfaye'nin tartışmalı dizisi 'The Idol'ı iptal etti. Dizinin başrollerinde Tesfaye ve Lily-Rose Depp bulunuyordu. Dizi, yönetmen Amy Seimetz'in 'kreatif farklılıklar' nedeniyle projeden ayrılmasının ardından zorluklar yaşamıştı. HBO, yapımcılar ve yaratıcı ekibin ortak kararıyla ikinci sezona devam etmeme kararı aldığını duyurdu.
29 Ağustos 2023

Haluk Bilginer'in başrolünde olduğu ve Uluslararası Emmy Ödülü kazandıran 'Şahsiyet' dizisinin ikinci sezonu 13 Kasım'da GAİN'de izleyiciyle buluşacak. İlk sezonu 2018'de yayınlanan dizi, beş yıl aradan sonra izleyiciyle yeniden buluşmaya hazırlanıyor. İkinci sezonda, Bilginer'in canlandırdığı Agah Beyoğlu'nun kızıyla ilişkisi üzerine yoğunlaşılacak.
30 Ekim 2023

Keanu Reeves ve Alex Winter, Samuel Beckett'in ünlü oyunu 'Godot'yu Beklerken' adlı tiyatro oyununda rol alacak. İngiliz yönetmen Jamie Lloyd'un yöneteceği oyun, 2025 sonbaharında New York'ta sahnelenecek. Lloyd, bu projede Reeves ve Winter ile çalışacak olmaktan büyük onur duyduğunu belirtti. Oyun, Godot adında kim olduğu bilinmeyen birini beklerken yaşamanın anlamını sorgulayan iki karakterin hikayesini anlatıyor.
2 Ağustos 2024

Harvey Weinstein'a tecavüz suçlamasıyla dava açan ve 'Jane Doe 1' kod adını kullanan eski model ve oyuncu Evgeniya Chernyshova, kimliğini Hollywood Reporter dergisine açıkladı. Weinstein, New York'ta 23 yıl ve Los Angeles'ta 16 yıl olmak üzere toplamda 39 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Chernyshova, kimliğini çocuklarını korumak için gizlediğini ancak artık saklanmaktan yorulduğunu ve hayatını geri istediğini belirtti. Şu anda 43 yaşında olan Chernyshova, Beverly Hills'de bir çiçekçilik işiyle uğraşıyor ve geleceğe umutla bakıyor.
25 Şubat 2023

Teknoloji distopyası temalı popüler dizi Black Mirror'ın beşinci sezonunun ardından uzun bir aradan sonra altıncı sezonu Haziran ayında Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Yeni sezonda Aaron Paul, Salma Hayek Pinault, Kate Mara gibi ünlü isimler yer alacak. Variety dergisi, yeni sezonun prodüksiyon ve sinematografi açısından daha özenli ve hikayelerin daha ürkütücü olacağını belirtti. Dizinin yaratıcısı Charlie Brooker, bu sezonun şimdiye kadarki en şaşırtıcı bölümlerden oluşacağını vaat ediyor.
26 Nisan 2023

Joker: Folie À Deux filminin beklenen orijinal fragmanı Warner Bros. tarafından yayınlandı. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek ve dünya prömiyerini Eylül 2024'te Venedik Film Festivali'nde yapacak. Fragman, Frank Sinatra'nın 'When You're Smiling' şarkısıyla başlıyor ve Harley'nin Judy Garland'ın 'Pet Happy' şarkısını söylemesiyle son buluyor. Ayrıca, filmin 70 mm IMAX versiyonunun bazı bölgelerde gösterime gireceği açıklandı.
24 Temmuz 2024

Britanya Kralı 3'üncü Charles'ın oğlu Sussex Dükü Prens Harry, Britanya'da polis korumasının kaldırılması kararına itiraz ederek açtığı davayı kaybetti. Yüksek Mahkeme, Britanya hükümetinin bu kararında hukuka aykırı bir durum olmadığına hükmetti. Prens Harry ve eşi Megan Markle, 2020'de Kraliyet'teki görevlerinden ayrılarak ABD'ye taşınmış ve bu süreçte Kraliyet ailesi mensuplarına tanınan polis korumasından mahrum bırakılmıştı. Britanya içişleri bakanlığı, masrafları Prens Harry tarafından karşılansa bile, onun Britanya'dayken kişisel polis koruması almasına son verilmesine karar vermişti.
28 Şubat 2024

Netflix'in en çok izlenen dizilerinden biri olan Squid Game'in ikinci sezonundan ilk tanıtım videosu paylaşıldı. Tanıtımda, Oyuncu 456'nın yanı sıra oyuna yeni katılacak isimler de öne çıkarılıyor. Dizinin yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını yine Hwang Dong-hyuk üstleniyor. Yeni sezonda Lee Jung-jae, Lee Byung-hun, Wi Ha-jun ve Gong Yoo gibi isimler geri dönerken, birçok yeni oyuncu da kadroya katılıyor.
13 Ağustos 2024

Film inceleme ve sosyal ağ platformu Letterboxd, kullanıcılarının vizyona girmesini sabırsızlıkla beklediği filmlerin bir listesini yayınladı. Listede, 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki', 'Nosferatu', 'MaXXXine', 'Spider-Man: Beyond the Spider-Verse', 'Deadpool 3' gibi devam filmleri ve yeni projeler yer alıyor. Ayrıca, 'Batman Part 2', 'Joker: Folie à Deux', 'Furiosa: Bir Mad Max Destanı' ve 'Sherlock Holmes 3' gibi popüler serilerin yeni filmleri de izleyicilerin merakla beklediği yapımlar arasında gösteriliyor.
5 Aralık 2023

Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu'nun başrollerini paylaştığı Disney+ orijinal yapımı 'Aktris' dizisinin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 31 Mayıs'ta yayınlanacak olan dizi, suç, gerilim ve mizah öğelerini içeriyor. Yönetmenliğini Soner Caner'in üstlendiği ve senaryosunu Hakan Bonomo'nun yazdığı dizide, Türkiye'nin en ünlü yıldızının hem ışıltılı hem de karanlık dünyasını konu alıyor. Dizide ayrıca Tolga Tekin, Ahmet Rıfat Şungar, Şebnem Hassanisoughi, İpek Çiçek ve Serhat Kılıç gibi isimler rol alıyor.
10 Nisan 2023

Disney, Türkiye'de Disney+ platformu ile 14 Haziran'da hizmete girdikten sonra, 2028 yılına kadar vizyona girecek 56 filmin listesini açıkladı. Listede Marvel Sinematik Evreni, Star Wars, Avatar ve birçok isimsiz Disney ve Pixar filmleri yer alıyor. Bazı filmlerin vizyon tarihleri de belirlenmiş durumda. İlk isimsiz Disney filmi 2023 yılı içinde izleyiciyle buluşacak.
22 Ocak 2023

Disney, 2006 yapımı 'Şeytan Marka Giyer' filminin devamını çekmeye hazırlanıyor. İlk filmde Meryl Streep, Anne Hathaway ve Emily Blunt gibi ünlü oyuncular yer almıştı. Devam filminde, geleneksel dergi yayıncılığının düşüşe geçtiği bir dönemde Miranda Priestly'nin kariyerine yeniden yön vermesi konu edilecek. Filmin senaristi Aline Brosh McKenna ile görüşmeler sürerken, oyuncu kadrosu henüz netleşmedi.
9 Temmuz 2024

Çevrimiçi veri tabanı IMDb, 2023 yılına damga vuran oyuncuların listesini yayınladı. Listede 'The Last of Us' dizisinin başrolleri Pedro Pascal ve Bella Ramsey ilk beşte yer alırken, 10 isimden sekizi kadın oyunculardan oluştu. Cillian Murphy, Carla Gugino, Katee Sackhoff, Rebecca Ferguson, Margot Robbie, Jenna Ortega, Ana de Armas ve Mary Elizabeth Winstead gibi isimler performanslarıyla listeye girmeyi başardı. Pedro Pascal, 'The Last of Us' ve 'Mandalorian' dizilerindeki rolleriyle listenin zirvesinde yer aldı.
6 Aralık 2023

Handmaid's Tale dizisinin 6'ncı ve son sezonunun çekimlerine başlandığı duyuruldu. Başrol oyuncusu Elisabeth Moss'un sette çekilmiş bir fotoğrafı, dizinin Instagram hesabından paylaşıldı. Moss, önceki sezonlarda olduğu gibi bu sezonda da hem yönetmenlik hem de oyunculuk yapacak. Dizinin final sezonu 2025 ilkbaharında yayınlanacak.
7 Eylül 2024

Hulu, popüler komedi dizisi 'How I Met Your Father'ı ikinci sezonun ardından iptal etti. 'How I Met Your Mother'ın farklı bir versiyonu olarak izleyicilerle buluşan dizi, üçüncü sezonu gelmeyecek. Hulu'nun bu kararı, 'The Great' dizisini üçüncü sezonun ardından iptal etmesi ve Disney+'ın iki yeni diziye devam etmemesi gibi içerik kesintileri sonucunda alındı. Dizi, Hilary Duff'ın başrolünde olduğu ve bir grup arkadaşın hayatını konu alıyor.
2 Eylül 2023
İşaretlediklerim