İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında aranan son iki şüpheli T.Ö. ve A.Ö'nün yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, PKK ve 'FETÖ' bağlantılı hesapların 'manipülasyon yaptığını' savundu ve güvenlik güçlerinin suç ve suçlularla mücadelesinin devam edeceğini belirtti. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
31 Temmuz 2023

İstanbul'un Tuzla ilçesinde, Tepeören Mahallesi'nde kanal çalışması sırasında meydana gelen göçükte iki işçi hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada dört şüpheli gözaltına alındı ve müteahhit Mehmet Zeki V. tutuklandı. Diğer üç şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma, iş güvenliği ihlalleri ve sorumlulukların belirlenmesi üzerine yoğunlaşıyor.
12 Ağustos 2024

İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak, Bolu ve Tunceli'de 12-17 Ağustos tarihlerinde çıkan orman yangınlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 22 kişi gözaltına alındı ve bunlardan dokuzu tutuklandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X hesabından yaptığı paylaşımda, beş kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve bir kişinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığını belirtti. Yedi şüphelinin gözaltı işlemleri devam ederken, soruşturmaların titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi.
19 Ağustos 2024

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, 50 yaşındaki Zehra Elesli ve 15 yaşındaki kızı Hatun Elesli, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olay, Akçalı Mahallesi’nde tek katlı evlerinin damında salça yaparken meydana geldi. Anne Zehra Elesli elektrik akımına kapıldıktan sonra, kızı Hatun Elesli annesini kurtarmaya çalışırken aynı şekilde elektrik akımına kapıldı. Ağır yaralanan anne ve kızı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve cenazeleri Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi.
23 Temmuz 2024

KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen ve bir öğrencinin hayatını kaybetmesine neden olan asansör kazasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Daha önce asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B.'nin tutuklandığı olayda, şimdi de asansör firması sahibi H.T. tutuklandı. Soruşturma kapsamında dört şüpheli daha gözaltına alındı, ancak bunlardan üçü serbest bırakıldı.
13 Kasım 2023

İzmir’in Tire ilçesinde dün çıkan orman yangınıyla ilgili olarak üç kişi tutuklandı. Jandarma ekipleri, yangına semaverle çay demledikleri sırada sebep oldukları gerekçesiyle bu kişileri gözaltına aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir’in farklı ilçelerinde toplam yedi kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Yangın nedeniyle 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 29 kişi hastanede tedavi ediliyor.
17 Ağustos 2024

KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen ve öğrenci Zeren Ertaş'ın hayatını kaybettiği asansör kazasıyla ilgili soruşturmada, asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B. ve asansör firması sahibi H.T.'nin ardından mühendis R.H.A. da tutuklandı. Bu son tutuklama ile soruşturma kapsamında tutuklu sayısı üçe yükseldi.
17 Kasım 2023

KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen ve bir öğrencinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili soruşturmada, asansör firmasında görevli mühendis U.İ. tutuklandı. Bu tutuklama ile birlikte olayla ilgili tutuklu sayısı dörde yükseldi. Daha önce asansörün bakımını üstlenen firmanın yetkilisi, asansör firması sahibi ve bir mühendis tutuklanmıştı.
18 Kasım 2023

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir iş yerinde meydana gelen patlamada beş kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı. Soruşturma sonucunda, patlamadan bir gün önce tüpü değiştiren kişinin yetki belgesinin olmadığı belirlendi. İş yeri sahibi ve tüpü değiştiren kişi tutuklandı. Patlamanın, tüpten sızan gazın kapalı iş yerine dolması sonucu meydana geldiği değerlendiriliyor.
2 Temmuz 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir kişinin hayatını kaybettiği ve yedi kişinin yaralandığı teleferik kazasıyla ilgili soruşturmada 19 büyükşehir belediye çalışanı ihmalleri nedeniyle soruşturmaya dahil edildi. Bilirkişi raporunda, ihmallerin kazaya davetiye çıkardığı belirtilmişti. İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesi üzerine dosya Antalya Başsavcılığı'na gönderildi ve şüpheliler hakkındaki incelemeler devam ediyor.
20 Mayıs 2024

Ankara İçişleri Bakanlığı'na düzenlenen bombalı saldırı sonrasında Ankara Başsavcılığı soruşturma başlattı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyı yapan iki kişinin öldüğünü, iki emniyet mensubunun da hafif yaralandığını bildirdi. Saldırıyla ilgili olarak erişim engeli ve yayın yasağı kararı alındı.
1 Ekim 2023

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (BASKİ) ait arıtma tesisinde meydana gelen gaz kaçağı sonucu iki personel yaşamını yitirdi. Ceyhun Balcı ve Mustafa Karakoç, pompa arızası tamir ederken gaz kaçağı meydana geldi. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Balcı ve Karakoç, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
31 Temmuz 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde gerçekleşen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Saldırının ardından zanlılardan Murat Özer gözaltına alındı, diğer üç şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor. Olay yerinde yapılan incelemede 12 boş kovan bulundu. İşletmede yapılan aramada ise bir pompalı tüfek, iki tabanca, 50 adet mermi ele geçirildi.
30 Temmuz 2023

İzmir'in Konak ilçesindeki Alsancak semtinde bir eğlence merkezinde garson olarak çalışan 22 yaşındaki Emirkan Yılmaz, iş yerinin kapalı olduğu saatlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kalbinden bıçaklandı. Arkadaşları tarafından bulunan Yılmaz, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek şüpheli veya şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
10 Nisan 2023

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangın yerleşim alanlarına sıçramış ve 15 kişi hayatını kaybetmişti. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Diyarbakır Şubesi, yangının çıkış nedenlerini araştırarak birçok ihmal tespit etti. EMO'nun raporuna göre, elektrik dağıtım şebekesinin eski ve bakımsız olduğu, izolatörlerin kırık olduğu ve gerekli bakım çalışmalarının yapılmadığı belirlendi. Ayrıca, tarımsal sulama tesisinde yüksek gerilim işletme sorumlusunun bulunmadığı ve yangına karşı alınması gereken önlemlerin ihmal edildiği tespit edildi.
24 Haziran 2024

İzmir'in Çeşme ilçesinde Alaçatı Mahallesi'nde çıkan orman yangını nedeniyle üç kişi hayatını kaybetti. Yangının çıkmasına sebep oldukları iddiasıyla dört kişi gözaltına alındı. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını ve ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındığını belirtti. Şüphelilerin bahçede yaptıkları kaynak ve hızar işleri sırasında çıkan kıvılcımların yangına neden olduğu açıklandı.
15 Temmuz 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 17 kişi gözaltına alındı ve üç kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ve planlamada rol aldığı iddia edilen Doğukan Çep halen yakalanamadı. Özyağcı'nın Suriye'ye kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor ve bu nedenle bölgedeki güvenlik güçleri uyarıldı.
4 Ocak 2023

İzmir'in Menderes ilçesinde, orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken kaza yapan helikopterdeki üç personelin cenazelerine ulaşıldı. Helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü ve su yüzeyinin 12 metre altında tespit edildi. Dalgıçlar tarafından helikopter enkazından bir personelin cansız bedeni çıkarıldı ve su altında devam eden çalışmalarda iki personelin daha cenazesine ulaşıldı. Kazayı soruşturmak için görevlendirilen iki savcı da bölgeye geldi.
18 Eylül 2023

İzmir'in Urla ilçesinde bir alışveriş merkezinde 'omuz atma' meselesi sebebiyle çıkan tartışma, bıçaklama olayıyla sonuçlandı. Tartışmanın büyümesi üzerine S.B. isimli kişi, Semih Köse'yi bıçakladı. Köse, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, olayla ilgili S.B. ve kardeşleri S.B. ve T.B.'yi gözaltına aldı ve üç zanlı daha sonra tutuklandı.
16 Ekim 2023

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde 24 yaşındaki Aysun Ahnas, Baver Gözetir (26) tarafından boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı Gözetir, olaydan sonra kendini asarak hayatına son verdi. Ahnas'tan haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi ve olay yerine gelen ekipler her iki kişinin de öldüğünü tespit etti. Cesetler, otopsi için Tekirdağ Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
11 Ocak 2023
İşaretlediklerim