Diyarbakır'da bir düğün salonunda damadı ve bir çocuğu yaralayan zanlı S.A. tutuklandı. Zanlı, ifadesinde gelinin akrabası olduğunu ve gelini sevdiğini, ancak ailesinin rızası olmadığı için evlenemediğini belirtti. Saldırıyı düğünü bozmak amacıyla gerçekleştirdiğini, damadı öldürme niyetinde olmadığını ifade etti. Yaralanan damat Ahmet E'nin tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.
6 Eylül 2023

Çankırı'da İ.D. isimli bir şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucu babası Hasan D.'yi bıçaklayarak öldürdü ve cesedini baltayla parçalayıp evdeki sobada yaktı. Hasan D.'den haber alamayan yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, sobada ceset parçaları buldu. Gözaltına alınan İ.D., babasını öldürdüğünü itiraf etti ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.
20 Aralık 2023

Sivas'ın Divriği ilçesinde yaşayan Y.B. (70) ve Ç.B. (58) isimli karı koca, evlerinde hareketsiz halde bulundu. Durumu fark eden akrabalarının ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ve jandarma ekipleri, çiftin hayatını kaybettiğini tespit etti. Y.B. ve Ç.B.'nin cenazeleri otopsi için hastane morguna kaldırıldı ve ölüm sebepleri otopsi sonrasında belirlenecek.
1 Ocak 2024

Konya'nın Sarayönü ilçesinde D.A.E. isimli şahıs, eşi Z.E. ve kayınvalidesi A.Ç.'yi silahla vurdu. Z.E. olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan A.Ç. hastaneye kaldırıldı. Olay sonrası kaçan şüphelinin yakalanması için jandarma tarafından çalışma başlatıldı.
13 Kasım 2023

İzmir'in Konak ilçesindeki Alsancak semtinde bir eğlence merkezinde garson olarak çalışan 22 yaşındaki Emirkan Yılmaz, iş yerinin kapalı olduğu saatlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kalbinden bıçaklandı. Arkadaşları tarafından bulunan Yılmaz, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek şüpheli veya şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
10 Nisan 2023

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, aralarında önceden husumet bulunan iki grup arasında silahlı kavga çıktı. Kavgada iki kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, ölenlerin cenazeleri otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
18 Eylül 2023

Kastamonu'nun Ağlı ilçesinde, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan H.S. isimli şüpheli, eşi A.S'yi av tüfeğiyle yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli, polis ekiplerinin 'teslim ol' çağrısına tüfekle ateş ederek karşılık verdi ve iki polisi yaraladı. Şüpheli, polis ekipleri tarafından bacağından ve kolundan yaralanarak yakalandı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır.
8 Ağustos 2023

Ankara'nın Sincan Saraycık Mahallesi'nde yaşayan çarşı mahalle bekçisi Orkun Oruç, tartıştığı eşi Ayşe Oruç'u tabancayla öldürdü. Olayın ardından Orkun Oruç, aynı silahla intihar etti. Polis ve sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesiyle çiftin cansız bedenleri bulundu. Çiftin bir çocuğunun olduğu bilgisi paylaşıldı.
28 Aralık 2023

İstanbul Bakırköy'de birlikte yaşayan Cavide Sevgi Arapoğlu ve Mustafa Kolay, başlarından silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Çiftin işe gitmemesi üzerine endişelenen arkadaşları, çilingir yardımıyla eve girdi ve çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı. Polis ekipleri, olay yerinde yaptığı incelemede kapının zorlama izi olmadan içeriden kilitlendiğini belirledi. Çiftin cesetleri, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
20 Temmuz 2023

Konya'nın Ereğli ilçesinde bir iş yerinde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü ve sonucunda dört kişi silahla yaralandı. Olaya müdahale etmeye çalışan yedi polis memuru da yaralanırken, yaralılar Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili altı kişi gözaltına alındı.
5 Haziran 2023

Ankara'da bir eğlence mekanı çıkışında, yoldan geçen kadınlara sözlü ve fiziki saldırıda bulunan ve havaya ateş eden üç emniyet personeli gözaltına alındı. Olay, 24 Ağustos günü saat 06.30 sıralarında gerçekleşti. Saldırganların biri çarşı mahalle bekçisi, diğer ikisi ise polis memuru olduğu belirtildi. Şahıslar hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı ve açığa alındılar.
24 Ağustos 2023

Adana'nın Karataş ilçesinde, ailesiyle sahil kenarında vakit geçiren 11 yaşındaki Aydın Kılınç, rastgele ateş eden bir kişinin tabancasından çıkan kurşunla boynundan vurularak ağır yaralandı. Karataş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kılınç, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından emniyet ekipleri, ateş eden H.Ş. isimli 44 yaşındaki şüpheliyi gözaltına aldı.
4 Temmuz 2023

İzmir'in Urla ilçesinde bir alışveriş merkezinde 'omuz atma' meselesi sebebiyle çıkan tartışma, bıçaklama olayıyla sonuçlandı. Tartışmanın büyümesi üzerine S.B. isimli kişi, Semih Köse'yi bıçakladı. Köse, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, olayla ilgili S.B. ve kardeşleri S.B. ve T.B.'yi gözaltına aldı ve üç zanlı daha sonra tutuklandı.
16 Ekim 2023

Adana'da 'Şirinler Çetesi' adıyla bilinen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin tehdit, silahlı yağma, silahla yaralama, tefecilik ve maddi menfaat sağlamak için kentteki altı iş yerine baskı uyguladığı belirlendi. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
23 Eylül 2023

Bursa'da, diş çekimi için genel anestezi uygulanan beş yaşındaki Deniz Sönmez, işlem sonrası fenalaşarak tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Çocuğun ateşi yükseldikten sonra evine gönderildiği ve durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Baba Aydın Sönmez, oğlunun kanaması olmasına rağmen taburcu edildiğini iddia etti. İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.
14 Kasım 2023

İstanbul'da böbrek hastası olan 52 yaşındaki Ahmet Emin Bilgin, 2011 yılında Medikal Park Göztepe Hastanesi'nde böbrek nakli operasyonu geçirdi. Nakilden üç gün sonra hayatını kaybeden Bilgin'e, Kızılay'dan alınan kanın HIV taşıdığı anlaşıldı. Mahkeme, Kızılay'ı 'tam kusurlu' buldu ve ailesine toplam 770 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti.
20 Nisan 2023

Bir adam, Britanya'nın Lincolnshire kentindeki bir kafede yerde yoga yapanları öldü sanarak polise toplu katliam ihbarında bulundu. Kafenin yöneticileri ve yoga dersi öğrencileri, beklenmedik polis baskınıyla şaşkınlığa uğradı. Lincolnshire polisi, herkesin güvende ve iyi durumda olduğunu teyit etti ve ihbarın iyi niyetle yapıldığını belirtti.
8 Eylül 2023

Brezilya'nın güneyindeki Blumenau kentinde Cantinho Bom Pastor isimli bir kreşe silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda dört çocuk hayatını kaybetti ve biri ağır olmak üzere üç çocuk yaralandı. Saldırgan, olayın ardından silahıyla birlikte polise teslim oldu. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, saldırıyı Twitter üzerinden 'canavarlık' ve 'kabul edilemez bir nefret' olarak nitelendirdi.
5 Nisan 2023

İstanbul Fatih'te iş yerinde öldürülen 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin'in katil zanlısı E.B, cinayeti kendisine cinsel istismarda bulunduğunu düşündüğü Afgan uyruklu bir kişi zannettiği için işlediğini belirtti. E.B, 2017-2021 yılları arasında cinsel istismara uğradığını ve bu durumu sadece ailesine anlattığını ifade etti. Olay günü Pişkin'i yanlışlıkla Saboor Muradi sandığını ve onu yaralamak amacıyla yanına gittiğini, taş atıp ardından bıçakla yaraladığını söyledi. E.B, öldürme kastı olmadığını ve pişman olduğunu belirtti.
2 Şubat 2024

Gezi Parkı eylemleri sırasında göstericilere palayla saldıran Sabri Çelebi, İstanbul Beyoğlu'nda silahlı bir saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Daha önce suç örgütü kurmak ve kadınları fuhuşa zorlamak suçlamasıyla yargılanan Çelebi, 248 yıl hapis cezası talebine rağmen 6 ay önce beraat etmişti. Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak yargılandığı davada ise kesici aletle yaralama suçundan 3 yıl hapis ve adli para cezasına çarptırılmıştı.
2 Şubat 2024
İşaretlediklerim