'Volga Manyağı' lakaplı Rus seri katil Radik Tagirov, 31 yaşlı kadını öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi. Kazan şehrindeki mahkeme, Tagirov'u ayrıca 34 kadına daha cinayete teşebbüs ve saldırı suçlarından da suçlu buldu. Tagirov, 2011 ve 2012 yılları arasında Tataristan bölgesi ve çevresindeki 15 şehirde bu suçları işlemiş, sosyal hizmet uzmanı, elektrikçi veya tesisatçı kılığına girerek kadınların evlerine girip onları boğarak öldürmüş ve değerli eşyalarını çalmıştı. Daha önce küçük hırsızlık suçlarından hapis cezası almış bir çilingir olan Tagirov, 2020'de tutuklanmıştı.
22 Mart 2024

Fransa'da yapılan bir araştırmaya göre, 2022 ve 2023 yıllarında ölümle sonuçlanan trafik kazalarının yüzde 84'üne erkek sürücüler neden oldu. Ayrıca, alkollü araç kullanımı sonucu meydana gelen kazaların yüzde 93'ünde de erkek sürücüler yer aldı. Kurbanlar ve Vatandaşlar Derneği, bu veriler ışığında yol güvenliğini artırmak amacıyla 'Kadın Gibi Sür' kampanyasını başlattı. Kampanya, sürücülere daha dikkatli ve sorumlu olmaları çağrısında bulunuyor.
14 Mayıs 2024

Kolombiyalı pop yıldızı Shakira, İspanya'da vergi kaçakçılığı yapmakla suçlanmış ve savcılar tarafından 6,6 milyon avro dolandırmakla itham edilmişti. Shakira, suçlamaların ardından borcunu ödeyerek soruşturmanın düşürülmesini sağladı. Mahkeme, delil yetersizliği ve Shakira'nın dolandırma niyeti olmadığına karar vererek soruşturmayı kapattı. Ayrıca, Shakira daha önce de benzer bir suçlamadan dolayı savcılarla uzlaşmış ve büyük bir meblağ ödemişti.
9 Mayıs 2024

Yaklaşık 11 bin Londralı taksici, Uber'i 2012 ile 2018 yılları arasındaki faaliyetleri nedeniyle Britanya Yüksek Mahkemesi'ne dava ediyor. Davacılar, Uber'in Londra'da lisans almak için Transport for London'ı yanılttığını ve hukuka aykırı şekilde taksicilerin işlerini aldığını iddia ediyor. Talep edilen tazminat miktarı en az 250 milyon sterlin olarak belirlenmiş. Uber, daha önce lisans yenileme sorunları yaşamış ve 2022'de Londra'da iki buçuk yıllık bir lisans almıştı.
2 Mayıs 2024

Maddi hasarlı trafik kazalarında sürücülerin tutması gereken kaza tespit tutanakları artık e-Devlet üzerinden oluşturulabilecek. Sürücüler, e-Devlet'te 'kaza tespit' araması yaparak ilgili sekmeye ulaşabilir ve tutanak işlemlerini gerçekleştirebilir. Bu yeni özellik sayesinde sürücüler, araç ve sürücü bilgilerini, kazanın konumunu tutanağa ekleyebilir ve daha önce tutulan tüm tutanaklara mobil uygulamadan erişebilir. Bu hizmetten faydalanmak için e-Devlet uygulamasının güncellenmesi gerekmektedir.
23 Mayıs 2024
İşaretlediklerim