Borsa İstanbul'da BIST-100 endeksinde en çok yükselen beş hisse BRYAT, TUKAS, ULKER, AKFGY ve VAKBN oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler BRSAN, ASUZU, CEMTS, EUREN ve AYDEM olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
6 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da seçim sonrası yükseliş trendi devam ediyor. Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, BIST-100 endeksinde en çok yükselen beş hisse TTRAK, GSDHO, KCHOL, IPEKE ve AKBNK oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise PENTA, SELEC, SMRTG, QUAGR ve ISGYO olarak belirtildi.
29 Temmuz 2023

Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde bazı hisse senetleri değer kazanırken, bazıları değer kaybetti. En çok değer kazanan hisseler GESAN, TUKAS, OTKAR, GENIL ve BRYAT olarak sıralanırken, en çok değer kaybeden hisseler ise OYAKC, FROTO, VESTL, ARCLK ve YKBNK oldu.
18 Temmuz 2023

Borsa İstanbul, 2023 yılına sert kayıplarla başladı ve yılın ilk işlem gününde rekor kırdıktan sonra TL bazında yaklaşık yüzde 16,5 değer kaybetti. Yeni işlem gününde BIST 100 endeksi sabah saatlerinde yüzde 4'ü aşan bir yükseliş gösterdi, ancak sonrasında gelen sert satışlarla kazançlarını geri verdi ve yüzde 1,2 düşüş yaşadı. Borsa İstanbul ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), piyasa bozucu eylemlere karşı önlemler aldı ve cezai yaptırımlar uygulanacağını duyurdu.
12 Ocak 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksi, seçimlerin ardından olumlu bir seyir izlemeye devam ediyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün Borsa İstanbul'da en çok değer kazanan hisse senetleri ISKUR, ORMA, MMCAS, SUMAS, YONGA, KENT, YAYLA, POLTK, PKART ve SODSN olarak sıralandı. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise KNFRT, TSPOR, SNPAM, ISBTR, VKFYO, YGYO, GARFA, RALYH, PNLSN ve ATSYH olarak belirlendi. Borsa, 29 Ocak 2024 tarihinde yükselişle günü kapattı.
30 Ocak 2024

Investing tarafından 23-27 Ocak haftasında Borsa İstanbul'da en çok para girişi ve çıkışı olan hisse senetleri belirlendi. En çok para girişi olan hisseler arasında Anadolu Isuzu, Selçuk Ecza Deposu, Pegasus Hava Taşımacılığı ve Türkiye Petrol Rafinerileri yer alırken, en çok para çıkışı olan hisseler ise Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları, Gübre Fabrikaları, Aksa Akrilik, Migros Ticaret ve Koza Anadolu Metal Madencilik olarak sıralandı.
30 Ocak 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen beş hisse ULKER, ALFAS, GWIND, SMRTG ve AKFGY oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler BRSAN, SKBNK, HALKB, BRYAT ve BERA olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
20 Eylül 2023

Borsa İstanbul, pay piyasaları ve VİOP'ta açılış seansında emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımına izin verilmeyeceğini açıkladı. VİOP ve pay piyasası seans sonu saatlerinin uyumlaştırılması için VİOP'taki sözleşmelerin seans sonu zamanı beş dakika kısaltıldı. Geri alım yapan şirketler için yeni bir endeks hesaplanacak ve mevcut tedbirler kaldırılacak. Ayrıca, VİOP'ta bazı emir türleri borsa tarafından iptal edilecek ve emir işlem oranları ile ilgili ücretlerde değişiklikler yapılacak.
14 Şubat 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından dalgalı bir piyasa hareketliliği gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, QNBFB, ISATR gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri arasında GUBRF, SUMAS, CMENT gibi şirketler bulunuyor.
27 Aralık 2023

Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından ekonomi yönetimi tarafından alınan tedbirler sonucunda, Borsa İstanbul'da şirketlerin hisse geri alım programlarına yönelmesiyle geri alım hacmi 25 milyar lirayı aştı. Bu programlar, üç aydan üç yıla kadar değişen sürelerde uygulanıyor. En büyük hisse geri alım programını 9 milyar lira ile Türk Hava Yolları başlattı. Ayrıca, İş Bankası, Ereğli Demir Çelik, Halkbank ve Aksa Akrilik gibi büyük şirketler de milyarlarca liralık hisse geri alım programları duyurdu.
22 Şubat 2023

Seçimlerin ardından yükselişe geçen Borsa İstanbul, bu görünümünü sürdürüyor. BIST-100 endeksinde en çok yükselen hisseler GWIND, ULKER, SNGYO, KOZAL ve SKBNK oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise TUKAS, BRSAN, ISCTR, GENIL ve SELEC oldu.
12 Eylül 2023

Seçimlerin ardından yükselişe geçen Borsa İstanbul, bu görünümünü koruyor. BIST-100 endeksinde en çok yükselen hisseler arasında CIMSA, AKCNS, SMRTG, KCAER, KRDMD, OYAKC, ULKER, CANTE bulunuyor. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise METUR, SAFKR, ELITE, TMPOL, SKTAS olarak belirlendi.
26 Eylül 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen beş hisse BRSAN, ODAS, BRYAT, HALKB ve BERA oldu. Diğer yandan, en çok değer kaybeden hisseler TAVHL, PGSUS, THYAO, ASUZU ve GUBRF olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
16 Eylül 2023

Borsa İstanbul, deprem bölgesinde faaliyet gösteren sekiz şirketin hisselerindeki işlemleri, şirketlerin depremden etkilenme durumları hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) özel durum açıklaması yapılana kadar askıya aldı. İşlemleri durdurulan şirketler arasında SASA, BOSSA, Bilici Yatırım, SANKO, Hateks, İskenderun Demir Çelik, Arsan Tekstil ve Rubenis Tekstil bulunuyor.
6 Şubat 2023

14 Mayıs seçim sonrasında yaşanan düşüşlerin ardından Borsa İstanbul'da 11 şirket, hisse geri alımı yaptı. Piyasalar mayıs ayının ilk haftalarında seçimin ilk turda sonuçlanmasını bekliyordu, ancak ikinci turun getirdiği belirsizlik nedeniyle düşüş yaşandı. Bu düşüşe karşı bazı şirketler, haftanın son iş gününde hisse geri alımı yaparak tepki gösterdi.
22 Mayıs 2023

Sermaye Piyasası Kurulu, Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle Borsa İstanbul'un kapalı olması nedeniyle yatırım fonu işlemlerine ilişkin bazı kararlar aldı. 8 Şubat'tan itibaren, belirli fonların birim pay değeri hesaplamalarını ve katılma payı alım satım işlemlerini durdurma kararı alındı. Bu durum TEFAS ve BEFAS işlemlerini de etkiledi. Pay alım/satım işlemleri durdurulan fonlar için değerleme tarihi olarak pay piyasasının açıldığı ilk gün dikkate alınacak.
9 Şubat 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde en çok yükselen beş hisse BRSAN, YYLGD, DOAS, GWIND ve CEMTS oldu. Diğer yandan, en çok değer kaybeden hisseler GSDHO, ALFAS, AGHOL, HEKTS ve QUAGR olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
23 Ağustos 2023

Borsa İstanbul, 2023 yılının ilk haftalarında sert oynaklıklar yaşadı. Aracı kurumların strateji raporları, yatırımcılara oynaklık konusunda uyarıda bulunuyor ve 'doğru hisse, doğru sektör' seçimine vurgu yapıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, küçük yatırımcılara borsada 'büyük bir fırsat' olduğunu belirtti. Deniz Yatırım ve Garanti Yatırım'ın raporları, seçim öncesi ekonomi politikalarının enflasyon üzerindeki baskısına ve kurda ani sıçramalara dikkat çekiyor ve BIST 100 için 12 ayda yüzde 42 yükselişle 7100 seviyesi hedefi öngörülüyor.
17 Ocak 2023

Seçimlerin ardından Borsa İstanbul'da hisse senetleri yükselişe geçti. BIST-100 endeksinde en çok yükselen hisseler SMRTG, GENIL, KORDS, ULKER ve ASTOR oldu. Diğer yandan, en çok değer kaybeden hisseler CANTE, ISMEN, DOHOL, VAKBN ve AKBNK olarak belirlendi.
22 Temmuz 2023

Ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından Borsa İstanbul'da pozitif bir seyir izlenirken, beş şirket hisse geri alımı gerçekleştirdi. Bu şirketler MLP Sağlık Hizmetleri, Doğanlar Mobilya Grubu İmalat Sanayi ve Ticaret, Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım, Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ve Suwen Tekstil Sanayi Pazarlama oldu.
25 Ağustos 2023
İşaretlediklerim