2024 MTV Video Müzik Ödülleri gecesinde Katy Perry ve Taylor Swift öne çıkan isimler oldu. Katy Perry, hit şarkılarıyla sahnede parladı ve Video Vanguard ödülünü eşi Orlando Bloom'dan aldı. Taylor Swift ise yedi ödül kazanarak MTV Video Müzik Ödülleri tarihinde en çok ödül alan sanatçı oldu. Gecede Megan Thee Stallion sunuculuk yaparken, Benson Boone, Eminem, Tyla, Sabrina Carpenter, Lisa, Lenny Kravitz ve Rauf Alejandro gibi isimler de sahne aldı.
12 Eylül 2024

Taylor Swift'in 11'inci albümü 'The Tortured Poets Department', yayınlandığı günden itibaren önemli başarılara imza atıyor. Albüm, Spotify'da bir günde 300 milyon dinlenme ile en çok dinlenen albüm rekorunu kırdı ve aynı zamanda Apple Music ve Amazon Music'te de ilk gün rekorlarına ulaştı. Albümün çıkış single'ı 'Fortnight (feat. Post Malone)', Spotify'da bir günde en çok dinlenen şarkı oldu. Ayrıca, albümün fiziksel satışları da ABD'de 1,4 milyon kopya ile büyük bir başarı gösterdi.
23 Nisan 2024

ABD’li şarkıcı Taylor Swift’in Avusturya’nın başkenti Viyana’daki üç konseri, IŞİD bağlantılı iki kişinin saldırı planladığı gerekçesiyle iptal edildi. Viyana yakınlarında yaşayan 19 yaşındaki bir genç ve bir diğer IŞİD şüphelisi gözaltına alındı. Polis, ev baskınlarında çeşitli kimyasal maddelere el koydu. Konser organizatörü Barracuda Music, herkesin güvenliği için konserlerin iptal edildiğini ve biletlerin 10 iş günü içinde iade edileceğini açıkladı.
8 Ağustos 2024

ABD'nin popüler şarkıcılarından Taylor Swift, başkanlık münazarasının hemen ardından Kamala Harris'i desteklediğini açıkladı. Swift, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, Harris'in haklar ve davalar için mücadele eden bir savaşçı olduğunu belirtti. 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde Harris ve yardımcı adayı Tim Walz'a desteğini ifade eden Swift, seçmen kaydına ve erken oylamaya ilişkin bilgileri de paylaşacağını söyledi.
11 Eylül 2024

Taylor Swift'in Edinburgh'daki konserinde hayranlarının dansı ve şarkı söylemesi sismik aktiviteye neden oldu. Konser alanından 6 km uzaklıktaki bir deprem izleme merkezi bu aktiviteyi tespit etti. Benzer olaylar daha önce Seattle ve Los Angeles'taki konserlerde de yaşanmıştı. İngiliz Jeolojik Araştırmalar Kurumu, bu türden bir fenomenin sismik etkisini keşfetmenin heyecan verici olduğunu belirtti.
13 Haziran 2024

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenecek Taylor Swift konserine saldırı planlayan iki IŞİD mensubu, Avusturya polisi tarafından yakalandı. Yakalanan şüphelilerden biri 19 yaşında ve Avusturya vatandaşı olup, temmuz ayında İslami terör örgütüne bağlılık yemini etmiş. Polis, şüphelilerin evlerinde çeşitli kimyasal maddeler buldu ve el koydu. Konserlerde güvenlik önlemleri artırıldı ve diğer suç ortakları için soruşturma devam ediyor.
7 Ağustos 2024

Fortnite, 2017'de piyasaya sürüldüğünden beri oyun dünyasında büyük bir etki yarattı. Oyunun yeni modlarından biri olan Fortnite Festival'de, oyuncular kendi müzik gruplarını kurup performans sergileyebiliyor. Bu festivalin bir parçası olarak dünyaca ünlü şarkıcı Lady Gaga, bir konser vereceğini Twitter hesabından duyurdu. Lady Gaga'nın festivalde ne zaman sahne alacağı henüz netleşmemiş olsa da, eğlence sitesi Polygon, onun 22 Şubat'ta, festivalin ikinci sezonunun başlangıcında sahne alacağını öne sürdü.
21 Şubat 2024

Raye, BRIT Ödülleri'nde yedi ödülden altısını kazanarak Harry Styles, Adele ve Blue gibi isimlerin rekorunu geçti ve yılın söz yazarı ödülünü alan ilk kadın oldu. Sanatçı, ödüllerini alırken büyükannesi Agatha'ya teşekkür etti ve plak şirketi tarafından yıllarca reddedildikten sonra özgür kaldığını ve şarkılarını kendisi yayınlamaya başladığını belirtti. Ayrıca, Dua Lipa en iyi pop sanatçısı, Kylie Minogue küresel ikon ödülünü aldı ve SZA en iyi uluslararası sanatçı ödülünü kazandı.
3 Mart 2024

Eminem, son stüdyo albümü The Death of Slim Shady (Coup de Grâce) ile Billboard 200 listesinde 11’inci kez 1 numaraya yükseldi ve albümü 2024’ün en çok satan rap albümü oldu. Bu başarı ile Eminem, Bruce Springsteen, Barbara Streisand ve Kanye West ile birlikte Billboard 200’de en çok 1 numaraya yerleşen beşinci sanatçı oldu. Eminem’in geri dönüşü, rap dünyasındaki yerinin sarsılmaz olduğunu gösterdi.
22 Temmuz 2024

Kanadalı sanatçı Celine Dion'un, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde sürpriz bir performans sergileyeceği konuşuluyor. Dion, Aralık 2022'de katı kişi sendromuna yakalandığını duyurmuş ve sahneye ara vermişti. Resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, Dion'un törende sahne alacak şarkıcılardan biri olabileceği belirtiliyor. Katı kişi sendromu, kas spazmlarına ve sert kaslara neden olan otoimmün bir hastalık olarak biliniyor.
25 Temmuz 2024

Lady Gaga, Paris'te düzenlenen 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları için bulunduğu sırada, henüz yayınlanmamış yeni albümünden bazı şarkıları hayranlarıyla paylaştı. Cuma günkü açılış töreninde bir kabare şarkısı seslendiren Gaga, hafta sonu boyunca yüzme ve kadın jimnastiği izledi. Ayrıca sevgilisi Michael Polansky ile nişanlandığını duyurdu. Otelinin önünde toplanan hayranlarına limuzininin tavanından yeni albümünden kısa kesitler çalarak sürpriz yaptı.
29 Temmuz 2024

Met Gala'ya katılmayan Katy Perry'nin, yapay zeka tarafından oluşturulan gala fotoğrafları sosyal medyada yayıldı. Fotoğraflar, 13 milyon kez görüntülendi ve birçok hayran Perry'nin gerçekten orada olduğuna inandı. Fotoğrafta Perry, çiçek ve yosun süslemeleriyle bezenmiş soluk renkli bir elbise giymiş olarak gösteriliyor. Fotoğrafın gerçek olmadığı, Perry'nin galaya gitmemesi ve fotoğraftaki halının 2018'den kalma olmasıyla kanıtlandı.
7 Mayıs 2024

Glastonbury Festivali için beklenen açıklama yapıldı ve bu yılın yıldız isimleri Dua Lipa, Coldplay ve SZA olarak duyuruldu. Festivalde ayrıca Shania Twain, Piramit Sahnesi'nde 'efsaneler slotu'nda performans sergileyecek. Festival kadrosu, Dua Lipa, SZA, Little Simz, Avril Lavigne, Jessie Ware, Janelle Monae, Cyndi Lauper, PJ Harvey ve Camila Cabello gibi isimlerle kadın sanatçıların ağırlıkta olduğu bir liste sunuyor. Coldplay, festivalde beşinci kez 'headliner' olarak sahne alarak The Cure ile paylaştıkları rekoru geride bırakacak.
14 Mart 2024

Efsanevi şarkıcı Bob Dylan, 83 yaşında olmasına rağmen 10 konserlik bir İngiltere turnesine çıkacak. Dylan, konserlerin eşsiz bir performansa dönüşebilmesi için izleyicilerin cep telefonlarını Yondr kesesine koymalarını istedi. Yondr kesesi, telefonları etkinlik boyunca kilitli tutarak kullanımını engelliyor. Bu uygulama, konser ve benzeri gösterilerde giderek yaygınlaşıyor.
19 Temmuz 2024

Britanyalı rock grubu Queen, tüm albüm haklarını 1,27 milyar dolar karşılığında Sony Music'e devredecek. Anlaşma, Brian May ve Roger Taylor'ın canlı performanslarını kapsamıyor. ABD ve Kanada'daki müzik haklarıyla ilgili belirsizlik sürerken, bu hakların Disney'de kalması bekleniyor. Sony, Universal ile mevcut dağıtım anlaşmasının 2027'de sona ermesinin ardından ABD ve Kanada dışındaki tüm bölgelerde Queen'in haklarına sahip olacak.
20 Haziran 2024

Victoria’s Secret, altı yıllık bir aradan sonra popüler yıllık defilesini bu sonbahar sezonunda yeniden düzenleyeceğini duyurdu. Şirket, defilenin formatında bazı değişiklikler yaparak modern bir mercekle sunulacağını belirtti. 2019'da iptal edilen defile, o dönemde düşen satışlar ve marka imajına yönelik eleştiriler nedeniyle durdurulmuştu. 2021'de L Brands iki birime ayrıldı ve Victoria’s Secret, satışlardaki düşüşle mücadele etmeye devam etti.
16 Mayıs 2024

Geçen yıl hayatını kaybeden Sinéad O’Connor’ın ‘Nothing Compares 2 U’ şarkısı, Donald Trump’ın seçim kampanyası etkinliklerinde kullanıldı. Şarkının hak sahibi Chrysalis Records, Trump’ın şarkıyı kullanmayı bırakmasını talep etti. Chrysalis Record yetkilileri, O’Connor’ın bu durumdan iğreneceğini ve hakarete uğramış hissedeceğini belirtti. Trump’ın bu talebe uyup uymayacağı ise belirsiz.
5 Mart 2024

Doja Cat, Coachella Müzik Festivali'nde ana sahnede yer alan ilk kadın rapçi olarak dikkat çekti. Sahne kostümleri ve performansıyla festivalin en ikonik anlarından birini yarattı. Kostümler, ünlü saç stilisti Charlie Le Mindu tarafından tasarlandı ve dansçıların kostümleri performanstan bir hafta önce Los Angeles'a gönderildi. Le Mindu ve Doja Cat, kostüm üzerinde birçok değişiklik yaparak sonunda unutulmaz bir görüntü oluşturdu.
18 Nisan 2024

Avusturya'da yapılan bir araştırma, 1980-2020 yılları arasında yayınlanan 12 bin İngilizce şarkının sözlerini analiz ederek, şarkı sözlerinin zamanla daha basit, öfkeli ve tekrarlı hale geldiğini ortaya koydu. Rap şarkılarında öfke ve olumsuz duyguların artışı dikkat çekici bulunurken, şarkı sözlerinin anlaşılması kolaylaştı ve kullanılan kelime çeşitliliği azaldı. Araştırma, müziğin toplumun bir yansıması olduğunu ve şarkı sözlerinin zaman içinde daha duygusal ve kişisel hale geldiğini belirtti.
29 Mart 2024

Oasis, yıllar süren ayrılığın ardından yeniden bir araya gelerek Birleşik Krallık ve İrlanda'da bir dizi konser vereceğini duyurdu. Gallagher kardeşler, anlaşmazlıklarını bir kenara bırakarak Oasis Live’25 adını verdikleri turne kapsamında sahne alacak. Grup, 2009 yılında Paris'teki bir tartışmanın ardından dağılmıştı. Biletler 31 Ağustos 2024'te satışa sunulacak.
27 Ağustos 2024
İşaretlediklerim