2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 farklı dalda toplam 94 sporcu ile yarışıyor. 30 Ağustos günü, Türk sporcular atıcılık, badminton, yüzme, okçuluk, kürek, taekwondo, masa tenisi, tekerlekli sandalye tenis ve goalball gibi çeşitli branşlarda mücadele edecek. Gün boyunca farklı saatlerde gerçekleşecek olan bu müsabakalarda, sporcularımızın performansları merakla bekleniyor.
30 Ağustos 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 farklı dalda toplam 94 sporcu ile yarışıyor. 1 Eylül programında, Türkiye'nin sporcuları badminton, okçuluk, atıcılık, yüzme, kürek, triatlon, B1 futbol, masa tenisi ve atletizm gibi çeşitli branşlarda mücadele edecek. Gün boyunca farklı saatlerde gerçekleşecek olan bu müsabakalarda, sporcularımız çeyrek finallerden finallere kadar çeşitli aşamalarda yarışacaklar.
1 Eylül 2024

Bergama Tiyatro Festivali, bu yıl dördüncü kez 11-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festival, Bergama'nın tarihi ve özel mekanlarında, hem ücretli hem de ücretsiz etkinliklerle sanatseverlere kapılarını açacak. Festivalin bu yılki programı, 'Yerelleşme', 'Sektörleşme', 'Kültürel Hayatın Erişilebilirliği' ve 'Çocuklar ve Gençler' başlıklarının yanı sıra, komedi işlerine de yer vererek katılımcıları neşeli bir programa davet ediyor. Festival boyunca çeşitli performanslar ve atölye çalışmaları düzenlenecek.
30 Temmuz 2023

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 'Tanrının Yarattıkları', 'İntikam Oyunları', 'Üçlü Pürüz', 'Kötü Ruh: Uyanış' ve 'Alem-i Cin 4' olmak üzere beş yeni film izleyiciyle buluşuyor. 'Tanrının Yarattıkları', İstanbul Film Festivali'nde gösterilmiş bir dram filmi iken, 'İntikam Oyunları' yerli aksiyon severlere hitap ediyor. 'Üçlü Pürüz' ise bir komedi filmi olarak dikkat çekiyor. Korku filmi severler için 'Kötü Ruh: Uyanış' ve 'Alem-i Cin 4' filmleri vizyona giriyor.
21 Nisan 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, 2022-2023 sezonu için Süper Lig takımlarının ikinci transfer ve tescil dönemi harcama limitlerini belirledi. Fenerbahçe için belirlenen limit 1 milyar 587 milyon lira, Galatasaray için 1 milyar 545 milyon lira, Trabzonspor için 1 milyar 42 milyon lira ve Beşiktaş için 981 milyon lira olarak açıklandı. Diğer Süper Lig kulüplerinin de harcama limitleri detaylı bir şekilde listelendi.
11 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, 2024-2025 futbol sezonunun başlangıç tarihlerini duyurdu. Buna göre, Süper Lig ve 1'inci Lig'in 9, 10, 11 ve 12 Ağustos tarihlerinde; 2'nci Lig'in ise 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde başlayacağı belirtildi. 3'üncü Lig'in başlangıç tarihi ve diğer sezon planlamaları ise henüz açıklanmadı.
22 Şubat 2024

Diyarbakır merkezli gerçekleştirilen bir operasyonda gözaltına alınan kişiler arasında bulunan Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları serbest bırakıldı. Tiyatro, serbest bırakılan oyuncularla ilgili bilgiyi Twitter hesabından Kürtçe ve Türkçe olarak paylaştı ve yaklaşan oyunları için davet yaptı. Operasyonda gazeteci, avukat, siyasetçi ve sanatçıların da aralarında olduğu en az 128 kişi gözaltına alınmış ve baskınlarda üç bine yakın polis görev yapmıştı.
28 Nisan 2023

Süper Lig 2024-25 sezonunda kulüpler toplam 110,45 milyon euro transfer harcaması yaparken, transfer gelirleri sadece 33 bin 572 euro olarak gerçekleşti. Bu durum, kulüplerin 76 bin 878 euro transfer açığı vermesine neden oldu. Dört büyük kulüp, transfer harcamalarının yüzde 92,5'unu gerçekleştirirken, transfer gelirlerinin yüzde 58'ini elde etti. Kulüplerin toplam borcu 30 milyar TL'yi aşarken, gelirler 14 milyar TL'ye ulaştı, bu da borçların gelirlerin 1.14 katına yükseldiğini gösteriyor.
11 Ağustos 2024

Turistik Doğu Ekspresi'nin biletleri satışa çıktı. 11 Aralık'ta başlayacak seferlerin fiyatı bu yıl 6 ila 12 bin 500 lira arasında değişiyor. Ankara'dan Kars'a gidecek trende düşük dönem oda ücreti bileti 6 bin lira, normal dönem oda ücreti bileti 8 bin lira ve yüksek dönem oda ücreti bileti 12 bin 500 lira olarak belirlendi. Ekspres trenleri 2023-2024 sezonunda belirli tarihlerde hareket edecek ve bazı istasyonlarda gezi amaçlı duracak.
1 Kasım 2023

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları 26 Haziran'da başladı ve Türkiye, 'Team Türkiye' adı altında 18 dalda toplam 101 sporcu ile katılıyor. Bu yıl, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'ndan sonra ikinci kez kadın sporcu sayısı erkeklerden fazla. Milli boksör Tuğrulhan Erdemir, yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle oyunlara katılamıyor. Oyunlar TRT Spor ve TRT Yıldız kanallarında canlı olarak yayınlanıyor.
27 Temmuz 2024

Türkiye'de 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimler kapsamında, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 32 ilde oy verme işlemi saat 07.00'de başlayıp 16.00 itibarıyla sona erdi. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlemelerine göre, bu illerdeki oy verme süreci diğer illere göre bir saat erken başladı ve bitti. Ülke genelinde kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu seçimlerde, 34 siyasi partinin adayı yarıştı ve 81 il, 973 ilçe, 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirlenmesi için oy kullanıldı. Oy sayımı, oy verme işleminin bitiminden sonra başlayacak ve önce belediye başkanlığı pusulaları sayılacak.
31 Mart 2024

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı birimler tarafından planlanan tüm etkinlikler ikinci bir duyuruya kadar iptal edildiğini açıkladı. Bu iptaller devlet tiyatroları, devlet opera ve balesi ile güzel sanatlar genel müdürlüğü dahil olmak üzere bakanlığın tüm birimlerini kapsıyor. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı da benzer bir karar alarak tüm ulusal spor faaliyetlerini durdurduğunu duyurmuştu.
6 Şubat 2023

2024 Paris Paralimpik Oyunları 28 Ağustos ile 8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Türkiye, bu oyunlara 15 farklı branşta 94 sporcu ile katılarak rekor kıracak. 48 kadın ve 46 erkek sporcudan oluşan Türk kafilesi, golbol, görme engelli futbol, atıcılık, eskrim, halter, kürek, masa tenisi, atletizm, tenis, triatlon, judo, okçuluk, tekvando, yüzme ve badminton gibi branşlarda mücadele edecek.
26 Ağustos 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 dalda toplam 94 sporcuyla mücadele ediyor. 2 Eylül programında atıcılık, okçuluk, yüzme, tekerlekli sandalye tenis, triatlon, masa tenisi, B1 futbol ve atletizm gibi branşlarda Türk sporcular sahne alacak. Gün boyunca çeşitli saatlerde gerçekleşecek olan müsabakalarda Türkiye, farklı dallarda madalya için yarışacak.
2 Eylül 2024

Şaban Ol tarafından yazılan ve Berfin Zenderlioğlu'nun yönettiği 'Tatavla'da Son Dans' adlı tiyatro oyunu, 6-7 Eylül Pogromu sırasında yaşananları ve bu olayın yükünü taşıyan iki Rum kadının hikayesini sahneye taşıyor. Oyun, geçmişle şimdiki zaman arasında kalan ve direniş ile bekleyiş temalarını işliyor. Sumru Yavrucuk ve Deniz Çakır'ın başrollerini paylaştığı oyun, İstanbul Fişekhane Sahnesi'nde izleyiciyle buluşuyor.
16 Ocak 2023

Yedinci Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, 29 Haziran ile 13 Temmuz arasında Efes Antik Tiyatro'da gerçekleştirilecek. Festivalde iki opera, iki bale, iki müzikal ve bir çocuk operası sahnelenecek. İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği 'Kuğu Gölü' balesiyle başlayacak olan festivalde, Berlin Devlet Balesi baş dansçıları Lana Salenko ve Marian Walter da yer alacak. Festival, Mikis Theodorakis’in müziklerine yer veren 'Zorba' balesiyle sona erecek.
25 Haziran 2024

26’ncı Yapı Kredi Afife Jale Tiyatro Ödülleri, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Yılın en başarılı oyunu ödülünü Kocaeli Şehir Tiyatroları'nda sergilenen 'Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi' kazandı. Zuhal Olcay, 'Kel Diva' oyunundaki performansıyla yılın en başarılı kadın oyuncusu seçilirken, Onur Berk Arslanoğlu 'Çirkin' oyunuyla yılın en başarılı erkek oyuncusu ödülünü aldı. Oğuz Utku Güneş ise '39 Buçuk Basamak' oyunuyla yılın en başarılı yönetmeni ödülüne layık görüldü.
12 Haziran 2024

Darıca Gençlerbirliği, 2024-2025 sezonu futbolcu seçmelerine katılacak adaylardan 5 bin TL talep ettiğini duyurdu. Bu uygulama, Türkiye futbolunda bir ilk olarak dikkat çekiyor. Daha önce Alagöz Holding'in sponsorluğunda olan kulüp, bu kez farklı bir gelir modeli deniyor. Bu gelişme, futbol camiasında tartışmalara yol açabilir.
27 Ağustos 2024

Trendyol Süper Lig'de yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayacak olan Beşiktaş, transfer sezonunu diğer büyük kulüplerden daha sakin geçiriyor. Takım, Somaspor'dan Emrecan Bulut, Lens'ten Jean Onana, Leicester City'den Daniel Amartey ve Milan'dan Ante Rebic'i kadrosuna kattı. Ancak, birçok oyuncuyla yollarını ayıran Beşiktaş, taraftarların beklentisini karşılamakta zorlanıyor. Özellikle, Anderson Talisca'nın transferi konusunda taraftarların beklentisi yüksek olmasına rağmen, futbolcunun yüksek maaşı ve Al Nassr takımının istediği bonservis nedeniyle bu transfer gerçekleşmiyor.
13 Ağustos 2023

Zorlu PSM Prodüksiyonu tarafından hazırlanan ve Rıza Kocaoğlu'nun başrolünde olduğu 'Kibritin Ucunda' adlı tiyatro oyunu, 25 Ocak'ta Zorlu PSM %100 Studio'da prömiyer yapacak. Oyun, otuzlarının başında kendi iç hesaplaşmasını yaşayan ve her şeyini kaybettiğini düşünen bir plaza çalışanının hikayesini konu alıyor. Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun yazdığı ve Kayhan Berkin'in yönettiği oyun, sezon boyunca sahnelenecek.
16 Ocak 2023
İşaretlediklerim