Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıların ardından İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı gözlemlendi. Özellikle Silivri ilçesine bağlı Kadıköy Mahallesi'nde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, sokakları ve araçları beyaza bürüdü. Meteoroloji, yağışların kuzey yönlerden esen kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte salı sabahına kadar devam edeceğini tahmin ediyor.
28 Ocak 2024

Ankara Valiliği, 13 Haziran'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar konusunda vatandaşları uyarıyor. Olası ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor. Uyarı, valiliğin Twitter hesabı üzerinden ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine dayanarak yapılmıştır.
12 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin bazı illerinde yarın kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul Anadolu Yakası, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
17 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, İzmir, Balıkesir ve Çanakkale için sarı kodlu rüzgar uyarısı yayınladı. İstanbul'da kar, yağmur ve rüzgar beklendiği, diğer illerde ise rüzgarın etkili olacağı tahmin ediliyor. Bölge sakinleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı uyarıldı.
30 Ocak 2024

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da yarın kuvvetli ve tam fırtına beklendiğini açıkladı. İstanbullulara gönderilen SMS ile vatandaşlar olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Tam fırtına, denizcilikte rüzgarın şiddetinin 12 Beaufort ölçeğinde 12'ye ulaştığı, saatte 117-137 kilometre hızla esen bir fırtına türüdür ve bu durumda deniz kabartısı çok yükselirken hava da kararsız olur.
25 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya, Kıyı Ege ve Güney Marmara bölgelerinde perşembe ve cuma günleri güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına beklendiğini duyurdu. Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde etkili olması öngörülen rüzgarlar nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.
18 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beş il için 'turuncu', dokuz il için 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Amasya ve Artvin çevreleri ile Kastamonu'nun doğu kesimlerinde bekleniyor. Marmara'da hava sıcaklığının bir ila üç derece artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise iki ila dört derece azalacağı tahmin ediliyor.
30 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, depremden etkilenen bölgeler olan Hatay, Adana, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Elazığ ve Kilis için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu. Rüzgarın bu gece Hatay'da, yarın sabah ise diğer illerin belirli bölgelerinde kuvvetli esmesi bekleniyor. Yer yer 70-90 kilometre/saat hızında fırtınaların olabileceği tahmin ediliyor ve olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.
5 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava ile yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Özellikle Batı Akdeniz, İç Anadolu, Muğla, Denizli, Tokat ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi gibi bölgelerde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda saatte 40-70 kilometre hızla esen rüzgarlar nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz bölgesinde saatte 105 kilometreye ulaşan fırtına beklendiğini açıkladı. Mardin, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Batman, Bitlis, Siirt ve Van illeri için sarı kod, Şırnak ve Hakkari için turuncu kodlu uyarı verildi. Ayrıca, İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren fırtına beklendiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından duyuruldu.
23 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da bu akşam saatlerinden itibaren sıcaklıkların 8-10 derece düşeceğini ve kar yağışının beklendiğini duyurdu. Marmara bölgesi genelinde soğuk ve yağışlı hava etkisine giriyor. Hafta boyunca özellikle şehrin kuzey ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. 16 Ocak'a kadar hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin beş derece altında olması, 17-25 Ocak tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
8 Ocak 2024

İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine dayanarak, İstanbul'un Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdiğini duyurdu. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceği, yağışların yer yer kuvvetli olacağı ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur beklendiği belirtildi. Ayrıca, zirai don olayı ve kuvvetli rüzgar ile fırtına uyarısı yapılarak, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.
28 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş için sarı, Rize ile Artvin içinse turuncu uyarıda bulundu. İstanbul Valiliği de fırtına uyarısı yaptı. Yağışların kuvvetli olması ve olumsuz hava koşullarının yol açabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
10 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli, Edremit Körfezi çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış bekleniyor. Ayrıca Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve birçok ilde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde sis ve pus, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Marmara ve güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında olması tahmin ediliyor.
8 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege'nin kıyıları ile Çanakkale ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde öğleden sonra yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına beklendiği belirtildi. Bu durumun ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.
20 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, belirli bölgelerde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden sonra İç Ege ile Batı Akdeniz'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, rüzgarın ise genellikle doğu ve güneydoğu yönlerden eseceği öngörülüyor.
12 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM verilerine göre, İstanbul'da hafta sonu soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Cumartesi günü fırtına, pazar günü ise tam fırtına bekleniyor ve sıcaklıkların 4-8 derecelere kadar düşmesi öngörülüyor. Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı olabileceği tahmin ediliyor. İBB, olası olumsuzluklara karşı ekiplerini hazırda beklettiğini ve İstanbulluların tedbirli olmaları gerektiğini duyurdu.
24 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesiminde beklenen kuvvetli sağanak yağışa karşı uyarıda bulundu. Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin'de sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Yer yer çok kuvvetli yağışlar beklendiği belirtilen açıklamada sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.
19 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle uyarıda bulundu. 14 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu uyarı verildi. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava, bazı bölgelerde yağmur ve sağanak, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. Ayrıca iç kesimlerde pus ve sis beklenirken, rüzgarın bazı bölgelerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
17 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle uyarılar yayınladı. 14 il için sarı kodlu, 5 il için ise turuncu kodlu uyarı verildi. Günlük hava durumu tahmin raporuna göre, ülkenin güney ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, belirli bölgelerde yağmur ve sağanak yağışın beklendiği, ayrıca bazı bölgelerde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olacağı öngörülüyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis oluşabileceği belirtiliyor.
18 Ocak 2023
İşaretlediklerim