Türkiye Futbol Federasyonu, yaşanan depremler sebebiyle transfer döneminin uzatılması için FIFA'ya başvurdu ve sözlü onay aldı. 2022-2023 sezonu için belirlenen ara transfer dönemi 12 Ocak 2023-8 Şubat 2023 tarihleri arasındaydı, ancak depremler sonucu futbol maçları bir hafta ertelendi ve transfer dönemi de uzatılma talebi doğdu. FIFA'dan yazılı onay bekleniyor. Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, çevre illeri de etkileyerek ulusal yas ve OHAL ilan edilmesine neden oldu.
8 Şubat 2023

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bir sürücünün polis tarafından öldürülmesine tepki olarak başlayan gösterilerin ardından belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda sosyal medya ağlarına yönelik yasakların güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Macron, olağanüstü durumlarda sosyal medya erişimini düzenleyebilme veya kesebilme kapasitesine sahip olunması gerektiğini ifade etti. Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, gösterilerle ilgili 350 kişinin tutuklandığını açıkladı.
4 Temmuz 2023

Fransa'da bir polis memurunun 17 yaşındaki Nael M.'yi öldürmesinin ardından ülke genelinde başlayan protestolar devam ediyor. Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, 17 yaş altı çocukların protestolara katılmasından ebeveynlerin sorumlu tutulabileceğini, hapis ve para cezasıyla karşı karşıya kalabileceklerini belirtti. Ayrıca, protestoların sosyal medya üzerinden organize edildiğini ve kullanıcıların IP adreslerinin adli makamlarca talep edilebileceğini ifade etti.
2 Temmuz 2023

1. Lig'de Kocaelispor'un oyuncusu İbrahima Breze Fofana, Altay ile oynanan maçta rakibi Ceyhun Gülselam'ı ısırdığı için üç maç men cezası aldı. Ayrıca Fofana'ya 11 Bin 700 TL para cezası da verildi. Fofana, bu olay nedeniyle maçta kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı.
31 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, finansal ya da diğer nedenlerden dolayı belirlenen kriterleri karşılayamayan yedi futbol kulübüne üçer puan silme cezası verdi. Bu cezalandırılan kulüpler arasında Süper Lig'den Kayserispor da bulunuyor. Diğer alt liglerden ceza alan takımlar ise Altay, Giresunspor, Erzurumspor FK, Bursaspor, Nazilli Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor olarak sıralanıyor. Haberin detayları henüz paylaşılmamıştır.
30 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sportmenliğe aykırı hareketler nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin lira para cezası verdi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar nedeniyle 200 bin lira para cezasına çarptırıldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ise sportmenliğe aykırı hareketler ve açıklamalar nedeniyle bir maç men ve toplamda 130 bin lira para cezası aldı.
24 Mart 2023

2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni öncesinde Fransa'da tren hatları büyük ölçüde kesintiye uğradı. Fransız ulusal demiryolu şirketi SNCF, bu kesintinin 'kötü niyetli kişilerin eylemleri' nedeniyle gerçekleştiğini ve birçok trenin farklı hatlara yönlendirildiğini veya iptal edildiğini açıkladı. Ayrıca, Belçika ve Londra'ya giden trenlerde de aksamalar yaşandı. Yolculardan, mümkünse seyahatlerini ertelemeleri ve istasyonlara gitmemeleri istendi.
26 Temmuz 2024

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'deki çeşitli kulüplere saha olayları, çirkin ve kötü tezahüratlar ve stadyum düzenine uymama gibi nedenlerle toplamda milyonlarca lira para cezası verdi. En yüksek cezalar Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi büyük kulüplere kesilirken, diğer kulüpler ve bazı yöneticiler ile futbolculara da çeşitli cezalar uygulandı.
19 Ocak 2023

Süper Lig'in üçüncü haftasında oynanan İstanbulspor-Galatasaray maçında, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın çimlerinin yanıklar nedeniyle gıda boyasıyla boyandığı iddia edildi. Bu durum, maç sırasında futbolcuların formalarının ve saçlarının yeşile boyanmasına neden oldu. Olay, sosyal medyada geniş yankı buldu ve Galatasaray Kulübü dahil birçok kişi ve kuruluş durumu eleştirdi. Maç sonunda zeminle ilgili soruya Galatasaray'ın Uruguaylı futbolcusu Lucas Torreira, zeminin daha iyi olması gerektiğini belirtti.
26 Eylül 2023

İspanya'da, FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda şampiyon olan kadın milli futbol takımı, federasyon başkanının Jennifer Hermoso'yu dudağından öpmesi sonrası boykot kararı almıştı. Bu olay sonrası başkan istifa etmiş ve teknik direktör görevinden alınmıştı. Yeni teknik direktör Montse Tome, boykot kararı alan 39 futbolcudan 20'sini aday kadroya dahil etti. Ancak, Jennifer Hermoso kadroya alınmadı. Futbolcuların boykot kararına devam etmeleri durumunda büyük cezalarla karşılaşabilecekleri belirtildi.
19 Eylül 2023

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ulusal Engelliler Konferansı'nda engelli vatandaşlara yönelik yeni adımlar açıkladı. 2024 yılından itibaren engelli vatandaşların tekerlekli sandalye ücretleri tamamen geri ödenecek. Ayrıca, engelli vatandaşların halka açık yerlere erişimini kolaylaştırmak için 1,5 milyar avro ayrılacak ve her okulda engelli öğrenciler için bir referans öğretmeni bulunacak.
27 Nisan 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a iki ayrı gerekçeyle toplam 90 gün, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e ise 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü'nün resmi sitesindeki bir paylaşım ve Kulüpler Birliği Vakfı toplantısından sonra yaptığı açıklamalar nedeniyle cezalandırıldı. Galatasaray Kulübü ve başkanı Dursun Özbek de benzer bir paylaşımdan dolayı ceza aldı. Her iki kulüp de ayrıca 600 bin lira para cezasına çarptırıldı.
23 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 45 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin lira para cezası verdi. Bu karar, Koç'un bir TV yayınında Fenerbahçe'nin sistematik bir şekilde engellendiğini ve hakem hatalarının bu durumu açıklamak için yetersiz olduğunu belirtmesi üzerine alındı. Hak mahrumiyeti, stada girme yasağını da içeriyor.
10 Ekim 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Beyaz TV'deki Derin Futbol programında yorumcu Ahmet Çakar'ın Türkiye Futbol Federasyonu ve hakemlere yönelik olarak sarf ettiği 'futbol katili', 'tetikçi hakemler' ifadeleri nedeniyle kanala para cezası verdi. RTÜK, 6112 Sayılı Kanun'un 8'inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde yer alan 'Yayın hizmetleri, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez' hükmünün ihlal edildiği gerekçesiyle kanala üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.
27 Eylül 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında, Kayserispor maçına Fenerbahçe taraftarının alınmaması kararlaştırıldı. Bu karara karşı futbolseverler Twitter üzerinden '#DeplasmanımaDokunma' etiketiyle tepki gösterdi. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi hakemi avukat Emin Özkurt, maçların seyircisiz oynanmasının hukuken izah edilemez olduğunu belirtti. Fenerbahçe kulübü de karara itiraz etti.
28 Şubat 2023

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu, 2022-2023 sezonunda ödeme yükümlülüklerini yerine getirmeyen 11 futbol kulübüne ceza uyguladı. Cluj, Osijek, Aris, Astana, Olimpija Ljubljana ve Rijeka gibi kulüplere gelecek sezonlar için Avrupa kupalarından men cezası tehdidi verildi. Ayrıca, bu kulüpler arasında yer alan Konyaspor da dahil olmak üzere, vadesi geçmiş borçları nedeniyle çeşitli miktarlarda para cezaları kesildi.
4 Mart 2023

Paris-Saint-Germain (PSG), sezon öncesi Japonya ve Güney Kore'de düzenlenecek hazırlık turnuvasının kadrosunda Kylian Mbappe'ye yer vermedi. İspanyol teknik direktör Luis Enrique'nin belirlediği 29 kişilik takım kafilesinde, Fransa temsilcisinin tarihindeki en golcü oyuncu rekorunu elinde tutan Mbappe yer almadı. PSG yönetimi, kontratı gelecek sezon sona erecek olan ve sözleşme yenilemeyi reddeden Mbappe'yi transferden bonservis bedeli kazanmayı hedefliyor.
22 Temmuz 2023

Real Madrid'den ayrıldıktan sonra herhangi bir takım çalıştırmayan Zinedine Zidane, Suudi Arabistan milli takımının teknik direktörlüğü için yapılan 150 milyon avroluk (yaklaşık 3 milyar 216 milyon TL) iki yıllık teklifi reddetti. Zidane, kulüplerden gelen diğer teklifleri de geri çevirerek, asıl hedefinin Fransa milli takımını çalıştırmak olduğunu belirtti. Didier Deschamps'ın Dünya Kupası sonrası Fransa milli takımından ayrılacağı yönünde iddialar bulunuyor.
26 Mayıs 2023

Fransa Ulusal Meclisi, sosyal medya influencer'larının ticari faaliyetlerini denetlemeyi amaçlayan bir yasa tasarısını ikinci kez görüşerek oy birliğiyle kabul etti. Tasarının senatoda da onaylanmasının ardından yasalaşması bekleniyor. Yasa, influencer'lara içki ve estetik operasyon reklamları yapma yasağı getiriyor ve ticari içeriklerde 'reklam' veya 'ticari işbirliği' ibaresinin kullanılmasını zorunlu kılıyor. İhlallerde hapis ve para cezası gibi yaptırımlar öngörülüyor.
1 Haziran 2023

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Orta Doğu'da artan gerilim ve istikrarsız güvenlik ortamı nedeniyle Lübnan'daki Fransız vatandaşlarına mümkün olan en kısa sürede ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu. Daha önce yapılan Lübnan'a seyahat edilmemesi uyarısı hatırlatılarak, halihazırda Lübnan'da bulunan Fransız vatandaşlarına son derece dikkatli olmaları ve Beyrut'taki Fransa Başkonsolosluğu'nun internet sitesini düzenli olarak takip etmeleri önerildi. Bu çağrı, Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ün İsrail saldırısında ölmesi ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğraması gibi olayların ardından geldi.
4 Ağustos 2024
İşaretlediklerim