İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin siyasetinin artık bir ittifak siyaseti olduğunu belirtti. İmamoğlu, ittifakların seçimlerin zeminine ve bölgesine göre değişebileceğini, bazen ittifakların etkili olacağını, bazen ittifakları bozmak veya ittifaklara yanlış yaptırmanın etkili olabileceğini ifade etti. İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesi üzerine, Akşener'le yüz yüze konuşmak istediğini belirtti.
11 Eylül 2023

Siyaset yorumcusu Levent Gültekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Roma'ya yaptığı ve birçok gazeteciyi de davet ettiği ziyareti sert bir şekilde eleştirdi. Gültekin, İmamoğlu'nun bu gezinin masraflarını belediye bütçesinden karşılamasını ve gazetecilerle kurduğu ilişkileri 'ahbap çavuş ilişkisi' olarak nitelendirdi. Ayrıca, İmamoğlu'nun bu tür harcamalarla kamu kaynaklarını israf ettiğini ve Erdoğan'ın benzeri bir yönetim tarzını benimsediğini iddia etti. Medya ombudsmanı Faruk Bildirici de benzer eleştirilerde bulunarak, gazetecilerin bu tür davetlerle bağımsızlıklarını yitirebileceğini belirtti.
20 Mayıs 2024

AKP'li Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun miting yapmayı planladığı alana belediye otobüsleri park etti. İmamoğlu, Twitter üzerinden bu duruma tepki göstererek, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i eleştirdi ve Erzurumluları mitinge davet etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yaşananları eleştirerek İmamoğlu'na destek verdi.
7 Mayıs 2023

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, siyasi kariyerinde acele etmemesi yönünde tavsiyelerde bulundu. Sarıgül, kendi deneyimlerine atıfta bulunarak, İmamoğlu'nun yapmaması gereken hataları dile getirdi ve belediye başkanlarının ikinci dönemde yaptıklarıyla seçilmeleri gerektiğini vurguladı. Bu tavsiyeler, CHP içinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğine yönelik tartışmalar ve İmamoğlu'nun değişim mesajları çerçevesinde değerlendirildi.
31 Mayıs 2023

İstanbul Kadıköy'de Yargıtay Savcısı Necip Cem İşçimen, Fenerbahçe-Alanyaspor maçını izledikten sonra gişe sırasında saldırıya uğradı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını duyurdu ve saldırıyı şiddetle kınadı. Tunç, İşçimen'e geçmiş olsun dileklerini ileterek acil şifalar diledi.
1 Eylül 2024

Adalet Bakanı Tunç, Gezi Parkı davası hakkında konuştu ve 'Gezi yargılanamaz, Gezi onurumuzdur' ifadesini reddetti. Tunç, hukuk devletinde böyle bir ifadenin kullanılamayacağını belirtti. Yargıtay'ın Gezi Parkı davasında Osman Kavala ve dört diğer sanığın cezalarını onamasının ardından Tunç, bu konuda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Tunç, hukuk devletinde suç varsa bunun soruşturulması gerektiğini ve bağımsız, tarafsız yargının verdiği karara saygı duyulması gerektiğini ifade etti.
1 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un Fethi'nin 570. yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin otoriterleşme, tehlikeli kamplaşma, ekonomik sorunlar ve eğitim sisteminin yetersizliği gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. İmamoğlu, seçim sonuçlarının beklenmedik olduğunu ve toplumun değişim arzusunun sandıklara tam olarak yansımadığını ifade etti. Ayrıca, demokratik mücadeleye devam edeceklerini ve değişim iradesini yeniden inşa etmek zorunda olduklarını vurguladı.
29 Mayıs 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası İstanbul'un deprem riskine dikkat çekti. İstanbul Deprem Bilim Kurulu'nun toplantısında konuşan İmamoğlu, Türkiye'nin ve İstanbul'un deprem gerçeğini kabul etmenin önemini vurguladı. İstanbul'da yaşayan vatandaşların deprem konusunda kaygılı olduğunu belirten İmamoğlu, deprem bölgesindeki gözlemlerinin kendisinde bir iç hesaplaşma başlattığını ve İstanbul'da böyle bir felakete izin vermeyeceğine dair söz verdiğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul'un depreme hazırlıklı hale getirilmesi için ciddi kaynaklara ihtiyaç duyulduğunu ve hükümete bu konuda iş birliği çağrısında bulundu.
25 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de katıldığı bir programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgesinde 'bir yıl içinde yıkılan binaların yerine yenilerinin inşa edileceği' yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. İmamoğlu, şehirlerin büyük bir kısmının yıkıldığını ve yönetimlerin bu duruma nasıl sebep olduğunu sorguladı. Betonlaşma odaklı yaklaşımı eleştirerek, insanların dayanıklı şehirler ve sosyolojik ihtiyaçları karşılayan bir yaşam tarzı istediğini belirtti. Yerel halk ve tüm paydaşlarla birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı.
15 Şubat 2023

Türk Tabipler Birliği (TTB) heyeti, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret ederek, iktidarın seçilmişlere yönelik baskı politikaları ve TTB'ye açılan davalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca İmamoğlu, 11 Ocak'ta Çağlayan Adliyesi'nde görülecek olan ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandığı dava için davet edildi.
5 Ocak 2023

İYİ Parti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak önerdi. Bu öneri, sosyal medyada çeşitli tepkilere neden oldu. Kimi kullanıcılar destek verirken, kimi kullanıcılar eleştirel yorumlarda bulundu. Bazı yorumlar, önerinin parlamenter rejime geçiş amacına aykırı olduğunu ve sadece Erdoğan'a yarayacağını iddia etti. Diğer yorumlar ise, bu hamlenin geniş tabanlı bir muhalefet bloku oluşturabileceğini ve seçimde büyük bir umut doğurabileceğini belirtti.
6 Mart 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB'de çalışan bazı kişilerin terör örgütü irtibatı olduğu iddialarına karşılık, Soylu'nun bu kişileri işten çıkarma yetkisini kullanmadığını ve görev suçu işlediğini belirtti. İmamoğlu, Soylu'nun benzer yetkileri farklı belediyelerde kullandığını ve bu durumu belgelerle kanıtladığını ifade etti. Ayrıca, geçmiş dönemlerde İBB'de işe alınan bazı kişilerin terör bağlantılı olduğunu ve bu durumun İmamoğlu döneminde değil, önceki dönemlerde de yaşandığını söyledi. İmamoğlu, Soylu ve diğer yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.
4 Ocak 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderilen rüşvet ihbarı dilekçesi hakkında bir müfettiş görevlendirdiğini duyurmuştu. Bu haber, İstanbul 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından sansürlendi. Rüşvet ihbarı, İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar tarafından yapılmış ve İstanbul Anadolu Adalet Komisyonu başkanı Bekir Altun'un iş takipçiliği yaptığı ve bazı dosyaları para karşılığı kapattığı iddia edilmişti.
19 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve millet ittifakının cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin 'Ya Kanal ya İstanbul' seçimi olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin muhalefet tarafından engellendiğini ve seçim sonrası projeye devam edileceğini belirtmişti. İmamoğlu ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, projenin İstanbul'a zarar vereceğini ve seçimin bu projenin durdurulması için önemli olduğunu vurguladı.
27 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin planlarının iptal edildiğini açıkladı. İmamoğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbulluların itirazları sonucu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan ve şehre milyonlarca yeni nüfus getirmesi beklenen, doğa ve su kaynaklarına zarar verecek planların 11. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini belirtti.
14 Şubat 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmek üzere Ankara'ya hareket etti. Gazeteci Barış Pehlivan, İmamoğlu'nun yarın da CHP Genel Merkezi'nde olacağını ve yapıcı bir tutum sergilemesinin beklendiğini ifade etti. Bu ziyaret, altılı masa toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak cumhurbaşkanı adayı olarak önerilmesi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu adaylığa karşı çıkarak altılı masadan ayrılmasının ardından gerçekleşiyor.
3 Mart 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Meclis'te yaptığı ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanması olayına değinen konuşmasını Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu, Akşener'in 'tarihi' olarak nitelendirdiği konuşmasına selam gönderirken, İmamoğlu ise 'Milletin sesini hiç kimse susturamaz' ifadesini kullandı. Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada Emniyet ve iktidarın açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililerden direnme sözü aldı.
5 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında gerçekleşen görüşmede, İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na 'onursal başkanlık' teklif ettiği ve 'değişim' sürecini birlikte yürütme önerisinde bulunduğu belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun başlangıçta bu öneriye sıcak baktığı ancak sonrasında İmamoğlu'nun etkisinin olmadığı bir Merkez Yürütme Kurulu (MYK) oluşturması, görüşmelerin sonlanmasına neden oldu. Parti içinde bu durumun CHP'yi yerel seçimler öncesi yıpratabileceği ve gerilimi artırabileceği endişesi bulunuyor.
11 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Demokrasi Neferleri Buluşması'nda yaptığı konuşmada, ilk tur seçimlerden ders aldıklarını ve iktidarın 'yalan üretme politikasına' net cevaplar vereceklerini belirtti. İmamoğlu, 28 Mayıs'ta sandığa gitmeyi düşünmeyen vatandaşlara evde kalmalarının büyük maliyeti olacağını ifade etti. Ayrıca, sandık hakimiyetinin önemine değinerek, seçim gününe kadar yapılacak çalışmalarda herkesin görevi olduğunu vurguladı.
21 Mayıs 2023

FOX TV'de 'Liderler FOX'ta' programına katılan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, seçimlerle ilgili stratejiler ve siyasi rakipler tarafından yapılan ithamlar hakkında konuştu. İmamoğlu, milli bayramların sıradanlaştırılmasından endişe ettiğini, ikinci tur seçimlerin daha kolay olacağını ve kendilerine yönelik iftira kampanyalarının oy oranlarını düşürdüğünü belirtti. Ayrıca, FETÖ ve PKK ile ilişkilendirilmeye çalışıldıklarını ve bu tür suçlamaların asılsız olduğunu ifade etti. İmamoğlu, MHP seçmeninin iktidarın şımarıklığına izin vermeyeceğini de sözlerine ekledi.
19 Mayıs 2023
İşaretlediklerim