Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın çadır satışı yapması eleştirilirken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın sosyal medyada kendisini eleştirenlere ve özellikle komedyen Şahan Gökbakar ile girdiği polemikler gündem oldu. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kınık'ın sosyal medya üslubunu eleştirerek, işine odaklanması gerektiğini belirtti ve Kınık'ın avukatı veya basın danışmanının açıklama yapması gerektiğini ifade etti.
2 Nisan 2023

AKP milletvekili Tuğrul Türkeş, Osman Kavala davası nedeniyle AKP'nin ikiye bölündüğünü ve kendisinin de Kavala'yı savunmakla suçlandığını belirtti. Türkeş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AKP'nin hukukun tecelli etmesini isteyen siyasetçilerle dolu olduğunu, ancak gölgede yumruk atmaya çalışanların kripto kalıntılar veya ücretle çalışanlar olduğunu söyledi. Türkeş, Kavala davasına ilişkin yedi soru sordu ve bu soruların hukuki sürecin objektif delillerle yürütülmesine neden karşı çıkıldığını sorguladı.
12 Temmuz 2024

HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'a Twitter üzerinden iktidar tarafından baskı görüp görmediğini sordu. Demirtaş, AYM'nin tutukluluk incelemeleri ve HDP'ye kapatma davası gibi konularda baskı altında olup olmadığını da gündeme getirdi. Ankara'da geçen ay yapılan ve HDP'yi ilgilendirebilecek bir buluşmada AYM üyesi, cumhurbaşkanlığı yetkilisi ve eski bir HDP'li siyasetçinin yer aldığı iddia edildi. Ayrıca, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla düzenli görüş sağlanmadığı sürece kimseyle konuşmayacağını söylediği bilgisi Adalet Bakanlığı kaynakları tarafından doğrulandı.
2 Ocak 2023

AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek, 2024 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlığı adaylığı için adı geçmesi üzerine bir açıklama yaptı. Gökçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine bir görev vermesi durumunda bunu reddetmenin saygısızlık olacağını belirtti. Ayrıca, adaylık yönünde bir çalışmasının olmadığını ve kamuoyuna yansıyan anketlerin partisinin genel merkezi tarafından yaptırılmadığını ifade etti. Gökçek, kendisine adaylık teklifi gelmediğini, ancak eğer gelirse bunu reddetmenin saygısızlık olacağını vurguladı.
3 Ekim 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, EGO'nun iflasına yönelik önergeyi veto ettiğini ve kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticilerin trafikten men edileceğini belirtti. Ankara'daki özel halk otobüsü sahipleri, zarar ettikleri gerekçesiyle ücretsiz taşıma hakkı olanları artık taşımayacaklarını açıklamıştı. Yavaş, EGO'nun zararının 3 milyar TL'yi bulduğunu ve özel otobüslere destek olduklarını ifade etti. Ayrıca, ücretsiz binme hakkı olduğu halde vatandaşın özel halk otobüslerine alınmaması durumunda gerekenin yapılacağını bildirdi.
21 Eylül 2023

Habertürk programında CHP Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı ile Optimar'ın başkanı Hilmi Daşdemir arasında tartışma yaşandı. Daşdemir, Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK ve HDP'nin adayı olduğunu iddia etti. Programın moderatörü Kübra Par, Daşdemir'in bu sözlerine müdahale ederek stüdyodaki karışıklığı yatıştırmaya çalıştı. Daşdemir, Par'ın uyarılarına rağmen bağırarak konuşmaya devam etti ve yayını terk etti. Program sonrası Par ve Habertürk, AKP'ye yakın basın ve sosyal medya tarafından eleştirildi ve Par 'hadsizlik' ve 'taraflı' olmakla suçlandı.
21 Mart 2023

Habertürk televizyon kanalı, daha önce HDP temsilcilerini programlarına çıkarmama kararı almıştı. Gazeteci Fatih Altaylı, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ı 'Teke Tek' programına davet ederek bu uygulamadan geri adım attı. Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, daha önce HDP temsilcilerini 'yayıncılık ilkeleri gereği' programlara çıkarmadıklarını açıklamıştı. Fatih Altaylı ise bu durumu eleştiren bir yazı yayımlamıştı.
10 Ocak 2023

Gazeteci Ayşenur Arslan, İçişleri Bakanlığı'na yapılan saldırı hakkındaki şüphelerini dile getirdikten sonra gözaltına alındı. Arslan'ın sözleri RTÜK Başkanı Şahin tarafından hedef alınmış ve Halk TV hakkında inceleme başlatıldığı duyurulmuştu. Arslan'ın patronu Cafer Mahiroğlu da Arslan'ı hedef alarak, Arslan'ın sunduğu 'Medya Mahallesi' programını sonlandırdıklarını açıkladı. İstanbul başsavcılığı, Arslan hakkında 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlattı.
3 Ekim 2023

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay'ın tutukluluğuna yapılan itiraz, Yargıtay tarafından reddedildi. Bu kararın ardından Atalay, Twitter üzerinden bir mesaj yayımlayarak, daha önce konuşmayan veya yeterince tepki göstermeyen kişileri hukuksuzluklara karşı seslerini yükseltmeye çağırdı. Ayrıca TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Başkanlık Divanı'na da durumun ciddiyeti karşısında sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini belirtti ve yemin etmek için kendisine heyet gönderilmesini talep etti.
14 Temmuz 2023

Gezi Parkı davasından tutuklu olan avukat Can Atalay, Hatay'dan TİP milletvekili seçildi. Avukatları, Atalay'ın mazbatasını alarak tutukluluğun sona ermesi için başvuruda bulundu, ancak Atalay hala serbest bırakılmadı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik eleştirilerine, milletvekilinin serbest bırakılması konusunda ne karar verebileceğini ne de böyle bir gücü olduğunu ifade ederek yanıt verdi. Kurtulmuş, karar verme sorumluluğunun mahkemede olduğunu ve Yargıtay'ın ilgili ceza dairesinin kararının beklenmesi gerektiğini vurguladı.
22 Haziran 2023

Kanal D Haber Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı 'zorunlu açıklama' ile AKP milletvekili aday adaylarından kendisine destek olma talepleri geldiğini ve bu durumdan yorulduğunu ifade etti. Şahin, aralarında sevdiği dostlarının da bulunduğu birçok kişiden gelen bu talepler karşısında üzgün olduğunu, ancak böyle bir gücünün olmadığını ve kimsenin milletvekili olup olmamasına karar verme yetkisinin kendisinde olmadığını belirtti.
5 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı danışmanları Mehmet Uçum ve Ayhan Oğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleşme noktasına gelmesiyle birlikte, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterilmesine karşı çıktı. Uçum, bu durumun Anayasa'nın açık ihlali olduğunu belirtirken, Oğan da cumhurbaşkanının yetkilerinin başkaları tarafından kullanılmasının anayasaya aykırı olduğunu ifade etti. Her iki danışman da sosyal medya üzerinden bu görüşlerini dile getirdi.
6 Mart 2023

CHP'li milletvekilleri Gökhan Günaydın ve Deniz Yavuzyılmaz, TRT'nin seçim döneminde tarafsız yayın yapmadığı gerekçesiyle Genel Müdür Zahit Sobacı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, muhalefete ayrılan yayın süresinin kriterleri sorgulandı. Ayrıca, Şırnak ve Bursa'da kamu görevlilerinin AK Parti adayları lehine seçim çalışmalarına katıldığı örneklerine yer verilerek, ülkedeki demokratik kurumların işleyişindeki aksaklıklar ve bürokratik-otoriter işleyiş eleştirildi.
10 Mart 2024

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK'te müdür olarak görev yapan Şengül Kurum'un, eşi İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Murat Kurum'un seçim çalışmasına katılmasını savundu. Şahin, Şengül Kurum'un ücretsiz izinli olduğunu ve bu durumun idari ve hukuki olarak sorun oluşturmadığını belirtti. RTÜK üyesi İlhan Taşçı ise, memurun izinli olsa bile bir parti lehine veya aleyhine çalışamayacağını savunarak Şahin'in açıklamalarına itiraz etti. Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Şengül Kurum'un RTÜK'te müdür olarak görevlendirilmesini eleştirmişti.
29 Mart 2024

Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararıyla akaryakıta yapılan ÖTV zamları sonucunda, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, toplu ulaşım maliyetlerinin arttığını ve bu durumun yerel yönetimleri zor durumda bıraktığını ifade etti. Twitter üzerinden bir açıklama yapan Büyükerşen, orta ve dar gelirli vatandaşlar ile araç sahiplerinin durumunu göz önünde bulundurarak yerel yönetimlerin toplu taşımada ÖTV'den muaf tutulması gerektiğini belirtti.
16 Temmuz 2023

Sosyal medya platformu X, AKP Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı'nın, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'a küfrettiği paylaşımını nefret söylemine karşı kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle kısıtladı. Paylaşım, Türkiye ve diğer ülkelerde görünürlüğü sınırlanırken Almanya'da tamamen kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine 'züppe' diyen Tuncay Özkan'a 250 bin liralık tazminat davası açtı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP'li vekile soruşturma açıldığını duyurdu, ancak Nazırlı hakkında henüz bir soruşturma açılmadı.
27 Ağustos 2024

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Süper Lig'in 29. haftasında Pendikspor'u 4-1 yendiği maçtaki hakem kararlarını eleştirerek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine istifa çağrısında bulundu. Açıklamada, hakem Kadir Sağlam'ın kararları, TFF ve kurullarının tutumu, yayıncı kuruluş ve maçı anlatan spikerin davranışları eleştirildi. Ayrıca, VAR hakemi Alper Çetin'in yetkisi olmamasına rağmen penaltı kararı verdiği iddia edildi. Galatasaray, TFF'nin Türk futbolu adına gerçekleri ve adil kararları paylaşma görevini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
11 Mart 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında arama kurtarma çalışmalarını eleştiren Twitter paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan siyaset bilimci Özgün Emre Koç, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Koç'a 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçlaması yöneltilmişti. Koç, eleştirel paylaşımının suç işleme kastı olmadığını, millet ve devlet çıkarlarını gözeterek yaptığını ifade etti. Avukatları, paylaşımın ifade özgürlüğü sınırları içinde olduğunu ve genel bir eleştiri olduğunu belirtti.
8 Şubat 2023

Diken yazarı Levent Gültekin, 'Cumhurbaşkanı topluma açıkça yalan söylüyor' ifadesi nedeniyle 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti. İstanbul 23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında savcının beraat yönündeki mütalaasını tekrarlaması üzerine hakim beraat kararı verdi. Gültekin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada beraat ettiğini duyurdu ve eleştirinin hakaret olarak görülmediği günlerin geri gelmesi dileğinde bulundu.
13 Nisan 2023

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Diyarbakır'da kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran ile ilgili yayın yasağını ihlal eden medya kuruluşlarına en ağır yaptırımların uygulanacağını duyurdu. Şahin, Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin aldığı yayın yasağı kararını hatırlatarak, birçok medya hizmet sağlayıcısının bu yasağı ihlal ettiğini belirtti. Konunun hassasiyeti nedeniyle tüm medya kuruluşlarının yayın yasağına uygun hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
1 Eylül 2024
İşaretlediklerim