İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayının İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Melih Aydın olduğunu duyurdu. Akşener, adaylığı Eskişehir il başkanlığında açıkladı. Eskişehir'de son milletvekili seçimlerinde CHP, AKP'yi yaklaşık 1 puanla geçmiş, İYİ Parti ise yüzde 13,81 oy almıştı.
5 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu altılı masa toplantısından ayrıldığını açıkladı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partilerinin milletin sesini dinleyen bir parti olduğunu ve İYİ Parti'nin masaya 'milleti duyun' teklifini sunduğunu ifade etti.
3 Mart 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda bir isimde uzlaşılamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört liderin desteğiyle adaylığını ortaya koyarken, Meral Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önerdi. Beş parti, durum değerlendirmesi için Saadet Partisi genel merkezinde toplandı. Bu sırada bir yurttaş, masadan ayrılan Akşener'e 'Yazıklar olsun' diyerek tepki gösterdi.
4 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerinin ardından partisinden istifa ettiğini duyurdu. Ağıralioğlu, daha önce altılı masanın partisine tuzak kurduğunu iddia etmiş ve Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini belirtmişti. Ancak son açıklamasında Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini ifade etti. İstifa kararını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e iletmek üzereyken, Akşener planlanan görüşmeyi iptal etti.
28 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısından 'kıskaca alındık, dayatma var' diyerek ayrıldı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İmamoğlu ve Yavaş'ı aday olmaya çağırdı. Bu durum, Akşener'in eski partisi MHP'de bazı milletvekilleri ve üyeler tarafından sevinçle karşılandı ve sosyal medyada Akşener'e yönelik eleştirel paylaşımlar yapıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçmişteki sözleri hatırlatılarak Akşener'in güvenilmezliği ve ihaneti ima eden ifadeler kullanıldı.
3 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, partiden istifa ettiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Yanıkömeroğlu, partinin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığını belirterek üzüntüsünü ifade etti ve ülkenin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Bu istifa, İYİ Parti'den önceki istifaların ardından geldi; Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de partiden ayrılmıştı.
6 Aralık 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa toplantılarından ayrılmasının ardından parti üyeleri arasında bir istifa dalgası yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan Akşener'in bu kararı parti tabanında tepkilere yol açtı. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, canlı yayında bu süreçte 25-30 bin civarında istifa olduğunu ve önemli bir kısmının geri döndüğünü belirtti. Akşener, daha sonra Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olması formülüyle masaya geri dönmüştü.
21 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu karar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın ortak adayı olarak öne çıkmasının ardından geldi. Akşener, daha önce masanın dağılmayacağını ve kimsenin bu masayı dağıtmaya gücünün yetmeyeceğini ifade etmişti. Ancak son gelişmelerle birlikte İYİ Parti'nin bu ittifaktan çekildiği ve Akşener'in Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulunduğu belirtildi.
3 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir açılış programında yaptığı konuşmada, PKK liderlerinin altılı masanın işini zora sokacak açıklamalar yaptığını ve bunun amacının altılı masayı kirletmek olduğunu ifade etti. Yavaş, muhalefeti bölücülükle suçlayanlara, AKP listelerinden seçime girecek HÜDA-PAR'ın seçim vaadlerine bakmalarını önerdi. Ayrıca, devletin milli güvenlik politikalarını sürdüreceklerini ve Türkiye'nin menfaatlerini koruyacaklarını vurguladı.
12 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi sonrasında yaşanan kriz, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'etkili ve yetkili' cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterilmesi talebiyle çözüldü. İki parti arasında varılan bu uzlaşma İYİ Partili bazı isimler tarafından coşkuyla karşılandı ve sosyal medyada destek mesajları paylaşıldı.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşı sağlanamaması üzerine masayı terk ettiğini duyurdu. Akşener, İYİ Parti'nin kıskaca alındığını ve dayatmaya maruz kaldığını belirterek, bu duruma boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Ayrıca, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiklerini, ancak bu çabalarının reddedildiğini söyledi. Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini ve tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüştüğünü eleştirdi.
3 Mart 2023

İYİ Parti Ankara milletvekili Adnan Beker, partisinden istifa ettiğini Twitter üzerinden duyurdu. 2019 yerel seçimlerinde Çankaya Belediyesi meclis üyeliği ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulunan Beker, 2023 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti'den milletvekili seçilmişti. Beker, istifa kararını, İYİ Parti çatısı altında Ankaralılar ve Türk Milleti'ne katkı sağlayamayacağını düşündüğü için aldığını belirtti. Bu istifa, İYİ Parti'den kısa süre önce gerçekleşen diğer istifaların ardından geldi.
16 Kasım 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda anlaşmazlık yaşanan altılı masa toplantısından ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dört liderin desteğiyle ortaya koymasına karşın, Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Saadet Partisi kaynakları, Akşener'in bir sonraki toplantıya katılmasını beklemiyor ve olası katılımın sürpriz olacağını belirtiyor. İYİ Partili kaynaklar da Akşener'in toplantıya gitme ihtimalinin düşük olduğunu ifade ediyor.
3 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisine yük olmamak için istifa ettiğini belirtti ve eleştirenlere sert ifadelerle yanıt verdi. Kendisine diğer partilerden teklif gelmediğini ve seçim sonrası durumu değerlendireceğini ifade etti. Ağıralioğlu, Millet İttifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP'ye yönelik eleştirilerinin ardından İYİ Parti'den ayrılmıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ağıralioğlu'nun istifa kararını duyurmasının ardından kendisiyle olan randevusunu iptal etmişti.
29 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, altılı masanın partisine tuzak kurduğunu iddia ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve diğer partileri eleştirdi. Ağıralioğlu, daha önce Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini belirtmişken, son açıklamasında oy vermeyeceğini ifade etti. Bu gelişmelerin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ağıralioğlu'nun istifa kararını duyurmasını gerekçe göstererek onunla yapacağı randevuyu iptal etti.
28 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin 13'üncü cumhurbaşkanı olacağını belirtti. Millet İttifakı'nın mutabakat metnine göre, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu 'uygun zamanda' cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacaklar. Akşener, ittifakın daha güçlü ve kardeşliğin daha sağlam olduğunu vurgulayarak, Kılıçdaroğlu'nun yanında İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcıları olarak duracağını söyledi.
15 Mart 2023

Eski İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Taylan Yıldız, İYİ Partiden istifa ettikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağımsız olarak aday olduğunu duyurdu. 'Yarınını seç' sloganıyla sosyal medya hesabından adaylığını ilan eden Yıldız, İstanbulluların yeni şeyler duymak istediğini ve eski tip politikaların iflas ettiğini belirtti. Ayrıca, İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara adaylarının belli olduğu, CHP'nin 227 adayını duyurduğu ve AKP'nin bazı belediye başkanı adaylarını açıkladığı bilgisi de verildi.
25 Ocak 2024

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Görüşme yaklaşık iki saat sürdü ve karşılıklı kitap hediyeleşmesi yapıldı. Davutoğlu, seçimlere giderken altı genel başkan, cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ve iki büyükşehir belediye başkanının birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yaptı ve siyasette nezaketin güçlenmesi gerektiğini belirtti.
29 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından partide istifa dalgası yaşanıyor. Ankara'nın Keçiören ilçesinde İYİ Parti'den istifa edenlerin sayısı bini geçti. İstifa eden ilk üst düzey isim Bülent Gürsoy oldu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini açıkladı. Akşener'in altılı masadan ayrılma kararı parti içinden destek gördü, ancak diğer parti liderleri ve Akşener'in adaylık çağrısı yaptığı isimler Kılıçdaroğlu'nun yanında yer aldı.
5 Mart 2023

Altı muhalefet partisinin liderleri, ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemek için toplandı. Toplantıda İYİ Parti'nin çekinceleri vardı ve Meral Akşener, İstanbul ve Ankara belediye başkanlarını aday olarak önerdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda anlaşmazlık yaşandı ve Akşener toplantıyı terk etmeyi düşündü, ancak diğer liderlerin araya girmesiyle bu durum önlendi. İYİ Parti'nin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin kararı, ilerleyen toplantılarda netleşecek.
3 Mart 2023
İşaretlediklerim