Bursa ile İstanbul arasında hizmet veren Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri, olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İptal edilen seferler BUDO'nun internet sitesinde duyuruldu. İptaller, 03/12/2023 Pazar günü gerçekleşecek olan sabah ve öğlen saatlerindeki Bursa-İstanbul ve İstanbul-Bursa arasındaki seferleri kapsıyor.
3 Aralık 2023

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından yapılan duyuruya göre, olumsuz hava koşulları sebebiyle 01/12/2023 tarihinde öğleden sonra ve akşam gerçekleştirilmesi planlanan bazı seferler iptal edilmiştir. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunmaktadır. Toplamda BUDO'nun bugünkü 12 seferi iptal olmuştur.
1 Aralık 2023

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle 6 Şubat Pazartesi günü eğitime ara verildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kar yağışının artacağı ve zorunlu olmadıkça özel araç kullanılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Ankara Valiliği de benzer bir açıklama yaparak, hamile ve engelli personel ile 10 yaş altı çocuk sahibi kadın personelin idari izinli sayılacağını duyurdu.
5 Şubat 2023

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayacak kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur beklentisi nedeniyle Şehir Hatları vapur seferleri iptal edildi. İstanbul Liman Başkanlığı'nın kararıyla Boğaz'da yerel deniz trafiği durduruldu. Marmaray, Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında ilave seferler yapılacağını duyurdu. Vatandaşların ulaşımının aksamaması için alınan bu önlemler, kötü hava koşullarının etkisini azaltmayı amaçlıyor.
28 Kasım 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları, özellikle lodosun etkisiyle, Şehir Hatları ve İDO tarafından yapılan bazı vapur seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. İptal edilen hatlar arasında Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Maltepe-Adalar ve Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu gibi önemli güzergahlar bulunuyor. İDO'nun Bandırma-Yenikapı-Kadıköy seferi de hava muhalefeti sebebiyle yapılamadı.
18 Ocak 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları sebebiyle 08:00 ile 19:30 saatleri arasındaki tüm seferlerini iptal etti. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) da benzer sebeplerle bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Denizi'nde kuvvetli rüzgar beklendiğini bildirdi.
5 Şubat 2023

Türk Hava Yolları (THY), İsrail seferlerine ara verdiğini duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail'deki mevcut durum sebebiyle seferlerin durdurulduğunu belirtti. İsrail'de Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın başlattığı 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı saldırılar ve İsrail'in Gazze'yi bombalaması sonucu bölgedeki durum gerginleşmişti.
10 Ekim 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri, kötü hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İptal edilen seferler BUDO'nun internet sitesinde duyuruldu ve iptaller Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve Armutlu (İhlas) güzergahlarını kapsıyor.
18 Ocak 2023

Türkiye genelinde etkili olan fırtına ve yağışlar nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar meydana geldi. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından yapılan açıklamalara göre, İstanbul, Bursa, Armutlu, Kadıköy ve Kabataş arasındaki birçok sefer iptal edildi. Ayrıca, Gestaş firması tarafından Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'deki Gökçeada ve Bozcaada'ya yapılması planlanan bazı feribot seferleri de olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi.
2 Aralık 2023

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Havalimanı'nın 17 Mayıs'a kadar kapalı olduğunu belirtti. Türk Hava Yolları ve Pegasus, Hatay'a uçuşları durdurdu. DHMİ ve THY yetkilileri, tam doluluktaki uçakların Hatay Havalimanı'na inmesinin risk teşkil ettiğini, pistteki eksen kayması nedeniyle pist uzunluğunun kısalığını ve bu durumun çökme riski taşıdığını ifade etti. Kalkışlar için ise herhangi bir sorun olmadığı belirtildi. Lütfü Savaş, havalimanının kapatılma nedenini bilmediğini ve durumun Millet İttifakı aleyhine olduğunu söyledi.
18 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu hasar gören Hatay Havalimanı, yapılan onarım çalışmaları sonrasında uçuşlara hazır hale getirildi. İstanbul Havalimanı'ndan kalkan ve yardım malzemelerini taşıyan Türk Hava Yolları'na ait bir uçak havalimanına iniş yaptı. Aynı uçak, bölgeden tahliye edilen afetzedeleri İstanbul'a taşıyacak. Airporthaber.com'un haberine göre, havalimanının pisti 918 metre kısaltıldı.
13 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında Türk Hava Yolları, deprem bölgesinden dönüş seferlerini ücretsiz yapacağını duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kayseri çıkışlı direkt uçuşlar 13 Şubat'a kadar ücretsiz olacak. Bu karar, insani yardım malzemeleri ve arama kurtarma ekiplerinin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla alındı.
7 Şubat 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı seferlerini iptal etti. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) güzergahları bulunuyor. Ayrıca, sabah 08:00'de İstanbul ile Bursa arasında yapılması planlanan karşılıklı iki sefer de aynı nedenle iptal edildi.
4 Şubat 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları, özellikle lodosun etkisiyle, Şehir Hatları ve İDO tarafından işletilen bazı vapur seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. İptal edilen hatlar arasında Maltepe-Adalar, Avcılar-Bostancı ve diğer bazı hatlar yer alıyor. İDO tarafından yapılan duyuruda da Kadıköy-Yenikapı-Bursa ve Bandırma-Yenikapı-Kadıköy gibi hatlarda seferlerin gerçekleştirilemeyeceği belirtildi.
19 Ocak 2023

Türk Hava Yolları'nın (THY) 200 geniş ve 400 dar gövdeli olmak üzere toplam 600 uçaklık sipariş anlaşmasının duyurusu, planlandığı gibi önümüzdeki hafta gerçekleşmeyebilir. THY Başkanı Ahmet Bolat, anlaşmanın Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin yıllık toplantısında açıklanacağını belirtmişti. Ancak Bloomberg'e göre, anlaşmanın duyurusu haziran ortasına veya daha sonraya ertelenebilir. THY, Boeing ve Airbus, Bloomberg'in sorularını yanıtsız bıraktı.
3 Haziran 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruda, Bostancı-Moda-Karaköy-Kabataş, Maltepe-Adalar, Beşiktaş-Eyüp, Üsküdar-Eyüp, Büyükada-Sedef Adası, Eminönü-Beşiktaş-Ortaköy ve Adalar-Beşiktaş hatlarında vapur seferlerinin geçici olarak durdurulduğu bildirildi. Ayrıca Aşiyan uğramalarının Bebek İskelesi üzerinden yapılacağı ifade edildi.
8 Ocak 2024

Türk Hava Yolları ve Pegasus'un Hatay'a yolcu taşımacılığını durdurmasının nedeni, havalimanı pistinin tam dolulukta ticari uçuşlara uygun olmaması olarak belirlendi. Pistteki eksen kayması nedeniyle tam dolulukta uçakların inişte pistte çökme riski ve pist dışına çıkma tehlikesi bulunuyor. Kalkışlar için mesafenin yeterli olduğu, ancak inişler için pistin ne zaman hazır hale geleceğinin belirsiz olduğu ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın havalimanını onardıklarına dair önceki açıklamaları da haberde yer aldı.
16 Nisan 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen BUDO'nun 14 seferi, kötü hava koşulları sebebiyle gerçekleştirilemeyecek. İptal edilen seferler arasında İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ile Bursa (Mudanya) ve Armutlu (İhlas) arasında yapılması planlanan seferler bulunuyor. İptaller, 07:00 ile 19:00 saatleri arasında yapılacak seferleri kapsıyor.
8 Aralık 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunuyor. Daha önce de benzer bir sebepten dolayı sabah 08.00'deki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) seferi gerçekleştirilememişti.
2 Şubat 2023

Antalya'dan havalanan ve Rusya'nın Perm Havalimanı'na iniş yapan Türk Hava Yolları'na ait AnadoluJet uçağı, iniş sırasında pistten çıktı. Kazada yolcuların herhangi biri yara almadı. Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, olayla ilgili teknik ekiplerin araştırma sürecini başlattığını bildirdi.
22 Eylül 2023
İşaretlediklerim