İstanbul Fatih'te bir düğün konvoyunun ambulansa yol vermemesi üzerine sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Beş araç sürücüsü ve bazı yolculara toplam 118 bin 487 lira idari para cezası kesildi ve araçlar 60 gün trafikten men edildi. Ayrıca sürücüler hakkında 'trafiği tehlikeye düşürmek' suçundan adli işlem başlatıldı.
31 Ocak 2023

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonda, çatışma bölgelerindeki IŞİD mensuplarıyla irtibatlı olduğu tespit edilen 17 yabancı uyruklu zanlıdan 14'ü gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, 'yabancı terörist savaşçı' kategorisinde değerlendirilerek işlemleri tamamlandıktan sonra sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi Başkanlığı'na teslim edilecekler. ABD'nin Türkiye'de olası misilleme saldırılarına karşı güvenlik uyarısını güncellemesi ve İçişleri Bakanlığı'nın güvenlik tedbirlerini artırdığını açıklaması bu operasyonla aynı döneme denk gelmiştir.
31 Ocak 2023

Afgan işçi Vezir Mohammad Nourtani'nin Zonguldak'ta ruhsatsız bir madende çalışırken yaralanmasının ardından cesedinin ormanlık alanda yakılmış halde bulunması üzerine, üçü tutuklu altı sanık hakkında müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Duruşmada sanıklar, olayın detaylarını ve birbirlerine karşı suçlamalarını anlattı. Nourtani'nin eşi, sanıklardan birinin eşinden böbreğini satmasını istediğini iddia etti. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve bazı sanıklar için yurt dışı çıkış yasağına karar verdi.
30 Mayıs 2024

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 51 düzensiz göçmen kurtarıldı. Yunanistan'ın Türk kara sularına ittiği lastik bottaki 36 göçmen ve motor arızası nedeniyle sürüklenen fiber teknedeki 15 göçmen güvenli bir şekilde karaya çıkarıldı. Kurtarılan göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.
18 Eylül 2024

İstanbul Eyüpsultan'da, toplam 20 kediye kezzap ve asit döktüğü belirlenen bir kişiye 91 bin 80 lira para cezası kesildi. Şüpheli Murat Ö., Eyüp Sultan Camisi çevresinde asit dökerken yakalandı ve Eyüpsultan Polis Merkezi Amirliğine getirildi. Şüphelinin toplamda altı suç kaydı bulunuyor.
7 Ağustos 2023

Muğla'nın Marmaris ve Datça açıklarında toplam 80 düzensiz göçmen yakalandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Marmaris'te bir düzensiz göçmeni karada yakalarken, Datça'da motor arızası nedeniyle sürüklenen bir lastik bottaki 32 göçmeni kurtardı. Ayrıca, Datça açıklarında tespit edilen iki lastik botta yedisi çocuk 47 düzensiz göçmen daha yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.
27 Ağustos 2024

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Etimesgut ilçesinde bir grubun esnafa 'ortaklık' adı altında el koymaya çalıştığını ve tehdit, darp, cebir ve silah zoruyla haraç aldığını tespit etti. Bu kapsamda sekiz şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi ve sekiz kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden üçü tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2023

Ankara'nın Çankaya ilçesinde geçici ikamet kaydına sahip iki yabancının adres doğrulaması sırasında, bu kişilerin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın konutunda yaşadığı ortaya çıktı. Olayın ardından Yerlikaya, müfettiş görevlendirerek inceleme başlattı. İki yabancının Kırgız kökenli askeri okul öğrencisi olduğu ve hafta sonu izinleri için uzun süreli ikamet başvurusu yaptıkları anlaşıldı. Soruşturma kapsamında Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nde görevli 10'dan fazla personel hakkında idari işlem yapıldı.
2 Ağustos 2024

Van'ın Saray ilçesinde, Oğuzhan K. ve Ahmet Can D. isimli iki sözleşmeli er, Afgan sığınmacı L.M.'ye tecavüz ettikleri gerekçesiyle tutuklandı. 2 Ocak'ta 17 Bangladeş uyruklu sığınmacıyla birlikte gözaltına alınan L.M., kadın görevlinin olmaması sebebiyle iki er tarafından arandıktan sonra tecavüze uğradı. L.M.'nin çığlıkları üzerine olay yerine gelen diğer askerler tarafından iki er gözaltına alındı ve 'tecavüz' suçundan tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma gizlilik kararıyla yürütülüyor. Gazeteci Ruşen Takva, zanlıların sığınmacıları sınır dışı etmek üzere gözaltına aldıklarını ve L.M.'yi bir bahaneyle gruptan ayırarak tecavüz ettiklerini aktardı.
5 Ocak 2023

Çorum'da izinsiz düğün ve eğlencelerde silahla havaya ateş eden 41 kişiye toplam 75 bin 304 lira para cezası kesildi. Valilik, kırsal kesimdeki düğün, asker uğurlama ve benzeri etkinliklerde silahla ateş edilmesini önlemek amacıyla denetimler başlattı. Denetimlerde sekiz tabanca, altı av tüfeği ve beş kuru sıkı tabancaya el konuldu. Ayrıca, ceza kesilen kişiler hakkında 'genel güvenliğin tehlikeye sokulması' ve 'emre aykırı davranış' suçlarından adli işlem başlatıldı.
20 Ağustos 2024

Edirne’ye bağlı Pazarkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye'ye çok sayıda cins hayvan sokmaya çalışan bir şüpheli tutuklandı. Gümrük görevlileri tarafından yapılan aramada, aracın bagajında üç kanguru, üç alpaka, bir Patagonya marası, 12 papağan ve 23 uçan sincap ele geçirildi. Hayvanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Şüpheli, '5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet' suçundan tutuklandı.
2 Eylül 2024

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte anız yakan 206 kişiye toplam 14 milyon lira ceza kesildiğini açıkladı. Anız yakmanın ekolojik dengeyi bozduğunu, bitki ve hayvanların yok olmasına neden olduğunu belirten Vali, bu uygulamanın Çevre Kanunu gereği cezalandırıldığını ifade etti. Şıldak, denetimlerin devam edeceğini ve anız yakma olaylarına karşı etkili önlemler alındığını vurguladı.
2 Temmuz 2024

Mersin'in Erdemli ve Mezitli ilçelerinde kaçak kazı yapan altı kişi jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, Erdemli'de iki ve Mezitli'de dört kişiyi kazı yaparken tespit etti. Olay yerinde jeneratör, kazma, kürek ve çekiç gibi kazı malzemeleri ele geçirildi. Şüpheliler yasal işlemler için jandarmaya götürüldü.
1 Temmuz 2024

Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bir operasyonda, İran uyruklu iki zanlı, mide ve bağırsaklarında bulunan iki kiloya yakın uyuşturucu ile yakalandı. Zanlılar, otobüs kontrolü sırasında şüpheli hareketleri üzerine gözaltına alındı. Hastanede yapılan muayene ve tomografi çekimlerinde mide ve bağırsaklarında çok sayıda yabancı cisim bulunduğu tespit edilen zanlıların midesinden 242 kapsül halinde çıkarılan 1 kilo 919 gram afyon sakızına el konuldu. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
5 Ağustos 2023

İstanbul Kadıköy'de uzaktan eğitim kararını protesto eden öğrencilere polis müdahalesi sonucu 25 kişi gözaltına alındı. Çağdaş Hukukçular Derneği, serbest bırakılan 22 kişiden 3'ünün, daha önce şiddet ve tacizle suçlanan polis amiri Hanefi Zengin'in şikayeti üzerine gözaltında kaldığını ve gözaltı otobüsünde Zengin ve ekibi tarafından darp edildiklerini iddia etti. Zengin daha önce de çeşitli olaylarda adı geçen ve hakkında soruşturma açılan bir polis şefidir, ancak İstanbul Valiliği tarafından yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle soruşturma kapatılmıştır.
21 Şubat 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili yürütülen soruşturmada 14 şüpheli tutuklandı. Olayda iki Gdz Elektrik çalışanı ve altı İZSU çalışanı dahil 35 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 14 şüphelinin tutuklandığını, yedi şüpheli hakkında ev hapsi ve altı şüpheliye de yurt dışı çıkış yasağı verildiğini açıkladı. Bilirkişi ön raporuna göre, iki kurumun da ihmali olduğu belirtildi.
19 Temmuz 2024

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, hakkında dokuz ayrı suçtan 174 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 17 yaşındaki A.K. polis ekipleri tarafından yakalandı. A.K.'nın çoğunluğu hırsızlık olmak üzere dokuz ayrı suç dosyasından toplam 174 yıl bir ay 19 gün hapis cezası olduğu tespit edildi. Yakalanma operasyonu İmbatlı Mahallesi'nde gerçekleştirildi.
4 Haziran 2024

Elazığ merkezli dört ilde düzenlenen operasyonda, evde ek iş ilanları vererek dolandırıcılık yapan 11 kişiden 10'u tutuklandı. Şüpheliler, evde sabun paketleme işi yaparak ek gelir elde etme vaadiyle insanları dolandırdı. Operasyonda sekiz cep telefonu ve 15 banka kartına el konuldu. Bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
9 Temmuz 2024

Amasra maden faciasında birinci derece sorumlu olarak görülen tutuklu sanıkların Zonguldak'ta görevlendirildiği ortaya çıktı. Dönemin müessese müdürü Cihat Özdemir ve işleme müdürü Selçuk Ekmekçi, 'olası kastla öldürme' suçundan toplam bin 80 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanıyor. Diğer 19 sanık ise 'bilinçli taksirle öldürme' suçunu işledikleri iddiasıyla 18 yıla kadar hapsi isteniyor. Mahkeme, tutuklu yedi sanığın tutukluluk halinin devamına ve davanın 16 Ekim 2023 tarihine ertelenmesine karar verdi.
25 Temmuz 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023
İşaretlediklerim