Oxford Üniversitesi Reuters Enstitüsü'nün 2024 Dijital Haber Raporu'na göre, TikTok ilk defa X'i (eski adıyla Twitter) haber kaynağı olarak geçti. Raporda, geleneksel medya takip oranlarının düştüğü ve haberlerden uzak duranların sayısının arttığı belirtildi. Türkiye'de ise haberler daha çok online platformlardan takip ediliyor ve sosyal medya kullanım oranları yüksek.
17 Haziran 2024

Eski Real Madrid ve Galler milli takımı futbolcusu Gareth Bale, 'PGA Tour 2K23' adlı video oyununa oynanabilir bir karakter olarak eklendi. Bale, futbol kariyerini bu yılın başında sonlandırmış ve profesyonel golf turnuvalarına katılmaya başlamıştı. Oyun içerisinde Bale tarafından özel olarak tasarlanan bir parkur da bulunuyor. Bale'nin golf sevgisi futbolculuk zamanından beri biliniyordu.
16 Eylül 2023

Real Madrid, 38 yaşındaki futbolcusu Luka Modric'in sözleşmesinin bir yıl uzatıldığını duyurdu. Yeni sözleşme 2024-2025 sezonunda geçerli olacak. Modric, Real Madrid ile 2016, 2017, 2018 ve 2022 yıllarında UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı. Bu gelişme, Modric'in kariyerine Real Madrid'de devam edeceğini gösteriyor.
17 Temmuz 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda İsveçli atlet Armand Duplantis, sırıkla atlamada 6,25 metreyle dünya rekoru kırdı. Bu başarıyla hem Rio 2016'da Brezilyalı Thiago Braz'a ait olimpiyat rekorunu hem de Çin'deki Elmas Ligi'nde kendisine ait dünya rekorunu geliştirdi. Duplantis, rekorunu Türk milli atıcı Yusuf Dikeç'in ikonikleşen eli cebinde atış pozuyla kutladı. ABD'li Sam Kendricks gümüş, Yunan Emmanouil Karalis ise bronz madalya kazandı.
6 Ağustos 2024

Amazon Prime Video, Türkiye pazarına girdiği üç yıl öncesinden beri sabit tuttuğu aylık abonelik ücretini yüzde 400'e yakın bir oranda artırarak 39 liraya çıkardı. Yeni ücretlendirme 25 Nisan itibarıyla yeni üyeler için, mevcut üyeler için ise 25 Mayıs'tan sonraki ilk fatura döneminden itibaren geçerli olacak. Şirket, bu fiyat artışının Türkiye'de hizmete başladığı 2020 yılından bu yana yapılan ilk değişiklik olduğunu belirtti.
25 Nisan 2023

Yeni bir televizyon kanalı olan Sözcü TV, 'Sabah Şerifleri' adlı programla yayın hayatına başladı. Kanalın yayın yönetmeni Yılmaz Özdil, kanalın açılış anlarını sosyal medya üzerinden paylaşarak, zorluklara rağmen pes etmediklerini ve kanalın hayata geçirildiğini ifade etti. Özdil, Sözcü TV'nin vatana ve millete hayırlı olmasını diledi.
1 Mart 2023

Kolombiyalı şarkıcı Shakira, eski eşi İspanyol futbolcu Gerard Pique ile olan 12 yıllık ilişkisini 'aldatma' iddiaları sonrası bitirdikten sonra, ayrılık temalı yeni şarkısı 'Music Sessions #53'ü yayınladı. Şarkının sözleri, Pique'ye yönelik bir intikam şarkısı olarak yorumlandı ve Shakira'nın Pique ve yeni sevgilisine atıfta bulunduğu düşünülen ifadeler sosyal medyada büyük ilgi gördü. Şarkı, yayınlandığı ilk günde YouTube'da 63 milyondan fazla dinlenme sayısına ulaştı.
13 Ocak 2023

Galler Milli Takımı ve Los Angeles takımının oyuncusu Gareth Bale, futbol kariyerini sonlandırdığını duyurdu. Kariyerinde Real Madrid ile 5 kez UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan ve Galler Milli Takımı'nın en skorer oyuncusu olan Bale, bu kararı almanın kariyerinin en zor kararı olduğunu belirtti. Southampton altyapısında yetişen ve Tottenham'da önemli başarılar elde eden Bale, 2013'te rekor bir bonservis bedeliyle Real Madrid'e transfer olmuştu.
9 Ocak 2023

Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Jose Mourinho ile yıllık 10,5 milyon avro karşılığında anlaşmaya vardığını duyurdu. Kulüp, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada, Mourinho'nun 2024-2025 ve 2025-2026 sezonlarında görev yapacağını belirtti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mourinho ve ekibinin yıllık maliyetinin toplamda 12 milyon avro olduğunu açıkladı.
5 Haziran 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), mobil uygulama üzerinden izinsiz yayın yaptığı belirtilen Vole platformuna lisans başvurusu yapması için 72 saat süre verdi. Bu süreç, futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası hakem Mustafa Savranlar'a yönelik hakaret içeren sözleri ve sonrasında Vole kanalının özür dilemesiyle gündeme geldi. Trendyol, bu olayın ardından Vole'ye olan sponsorluğunu sonlandırdı. RTÜK, Vole'nin lisans başvurusu yapmaması durumunda erişim engeli için mahkeme süreçlerini başlatacağını açıkladı.
27 Şubat 2024

Altın Palmiyeli yönetmen Nuri Bilge Ceylan, prömiyerini 71’inci Cannes Film Festivali’nde yapan Ahlat Ağacı filminin kamera arkası görüntülerini Youtube’dan paylaştı. Altı saatlik kamera arkası belgeseli üç bölüm halinde yayınlanacak ve Ceylan belgeselin ilk kısmını resmi Youtube hesabından paylaştı. Filmin başrollerinde Aydın Doğu Demirkol, Hazar Ergüçlü, Murat Cemcir ve Bennu Yıldırımlar yer alıyor.
3 Haziran 2024

YouTube, deepfake içeriklerin yayılmasını engellemek amacıyla yeni bir politika uygulamaya başladı. Bu politika, kullanıcıların yüzlerini veya seslerini taklit eden içeriklerin kaldırılması için kapsamlı bir değerlendirme süreci içeriyor. Kullanıcılar, bu tür içeriklerin kaldırılması için YouTube’un gizlilik şikayeti prosedürünü kullanarak başvuruda bulunabilecek. Değerlendirme sürecinde içeriğin değiştirilmiş olup olmadığı, gerçek sanılma ihtimali ve parodi olup olmadığı gibi kriterler göz önünde bulundurulacak.
21 Haziran 2024

Meta, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın ardından Twitter'a rakip olacak yeni bir sosyal medya platformu olan Threads'i kullanıma sundu. Instagram ekibi tarafından geliştirilen Threads, metin içerikleri, bağlantılar, fotoğraflar ve videoları paylaşma imkanı sunuyor ve kullanıcılar Instagram hesaplarıyla giriş yapabiliyor. Uygulama, iOS ve Android için 100'den fazla ülkede erişime açıldı ve ilk iki saatte 2 milyon, ilk yedi saatte ise 10 milyon üye kazandı.
6 Temmuz 2023

BBC'de spor sunuculuğu yapan Gary Lineker, Britanya hükümetinin göç politikasını eleştirdikten sonra görevden alınmıştı. BBC ile yapılan yeni anlaşma sonucunda Lineker, 'Haftanın Maçı' programını sunmaya devam edecek. BBC Genel Müdürü Tim Davie, sunucuların sosyal medya kullanımına ilişkin bağımsız bir çalışma yürütüleceğini belirtti. Lineker, Twitter üzerinden destek mesajlarına teşekkür ederek, zor günler geçirdiğini ve BBC ile mücadeleye devam edeceğini ifade etti.
13 Mart 2023

Meta şirketi, Instagram ile bağlantılı ve Twitter'a rakip olarak geliştirilen Threads platformunun web sürümünü seçili kurum ve kişilere erken erişim sağlayarak test etmeye başladı. İlk paylaşımı Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg yaparken, Netflix ve Gary Vee gibi isimler de platformu ilk kullananlar arasında. Ayrıca 20 içerik üreticisi ve iş insanı da erken erişim hakkı kazandı. Web arayüzü şu an için temel işlevlere sahip ve kullanıcılar gönderileri beğenebiliyor, yorum yapabiliyor ve paylaşabiliyor.
5 Temmuz 2023

Arjantinli futbolcu Lionel Messi, yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d’Or) ödülünü kazandı. Bu, Messi'nin kariyerinde sekizinci kez bu ödülü kazandığı anlamına geliyor. Oylamada Norveçli Erling Haaland ikinci, Fransız Kylian Mbappe üçüncü sırayı aldı. Ayrıca, en iyi kadın futbolcu ödülüne İspanya Milli Takımı ve Barcelona’nın yıldızı Aitana Bonmati layık görüldü.
31 Ekim 2023

Fenerbahçe başkan adaylarından Aziz Yıldırım, Teknik Direktör Jose Mourinho ile yaptığı transfer görüşmesinin detaylarını paylaştı. Yıldırım, Mourinho ile 2+1 yıllık bir sözleşme üzerinde anlaştıklarını ve toplam maliyetin 15 milyon avro olduğunu belirtti. Yıldırım, Mourinho'nun Fenerbahçe'ye gelmesi için büyük çaba sarf ettiğini ve seçilmemesi durumunda bile Mourinho'nun parasının yarısını ödemeyi taahhüt ettiğini ifade etti.
3 Haziran 2024

Netflix, 2022'nin dördüncü çeyreğinde abone sayısını 7,7 milyon artırarak toplamda 230,8 milyon aboneye ulaştı ve piyasa beklentilerini aştı. Aynı dönemde şirketin geliri yüzde 1,9 artarak 7,9 milyar dolara yükseldi. Ancak net karı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 91 azalarak 55 milyon dolara düştü. Şirketin hisse başına düşen karı da 1,33 dolardan 0,12 dolara geriledi.
20 Ocak 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, platform üzerinden oyun yayını yaptı. Musk, Twitter'ı 27 Ekim 2022'de 44 milyar dolara satın almış ve platformu daha kapsamlı hale getirmeye çalışıyor. Twitter'ı bir 'süper uygulama' haline getirme hedefi olduğunu belirten Musk, uygulama üzerinden yayın yapılmasıyla ilgili yeni özellikler getirdi. Musk, Diablo IV oynadığı anları canlı yayınlayarak 'Oyun yayınını test ediyorum' dedi.
2 Ekim 2023

Real Madrid'in genç futbolcusu Arda Güler, takımının son maçında ilk 11'de sahaya çıktı. 28. dakikada attığı golle takımına katkı sağladı. Bu performansıyla Arda, takım içindeki yerini sağlamlaştırmış olabilir.
26 Nisan 2024
İşaretlediklerim