Eren Erdem, CHP'den istifa ettiğini duyurdu. İstifasının sebebi olarak, Murat Ongun'un kendisine yönelik anonim hesaplarla saldırılar düzenlemesini ve partinin bu duruma karşı tutumunu gösterdi. Erdem, partinin disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından bu kararı aldığını belirtti. Ayrıca, partinin 5'li çetelerle ilişkili kişilere karşı tutumunu eleştirdi.
20 Ağustos 2024

Tuğrul Türkeş, 10 gün içinde Gezi Parkı tutuklularını ziyaret edeceğini açıkladı. Türkeş, bu ziyaretin amacının cezaevindeki insanların gönlünü almak olduğunu belirtti. Ayrıca, Gezi Parkı tutuklularını tanımadığını ve hukuksuzluğa itiraz ettiğini ifade etti. Ziyaretin Cumhur İttifakı'nın etkilenebileceği düşüncesiyle geciktiğini söyledi.
29 Temmuz 2024

Kaş Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu, adliyedeki tuvalet krizi nedeniyle Afyonkarahisar’a savcı olarak atandı. Feyzoğlu, avukat Hakan Tüzen ile adliye tuvaletinde yaşanan tartışmanın ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından tenzili rütbeyle başka bir göreve atanmıştı. Olay, Antalya Barosu ve Türkiye Barolar Birliği aracılığıyla Adalet Bakanlığı'na taşınmış ve tuvalet sorunu çözülmüştü. HSK, 4 bin 299 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi.
14 Haziran 2024

Eczacı ve HPV aşısı aktivisti Cem Kılınç, Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından Bakırköy Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Kılınç, üç yıl boyunca HPV aşısının ücretsiz yapılması için Türkiye genelinde kampanya yürüttü ve bu konuda kamuoyu ile Sağlık Bakanlığı'nın dikkatini çekmeyi başardı. Ayrıca, 16 yıldır TKP üyesi olan Kılınç, üniversite yıllarında politikaya ilgi duymaya başladı ve çeşitli sosyal hareketlerde aktif rol aldı. Deprem bölgesinde de aktif yardım çalışmalarında bulunan Kılınç, Bakırköy'ün deprem riski ve kentsel dönüşüm projeleri konusunda endişelerini dile getirdi.
19 Mart 2024

MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Güven Adıgüzel, oğlu Tunahan Adıgüzel'in PKK üyeleriyle birlikte insan kaçakçılığı yapmaktan tutuklanmasının ardından partisinden istifa etti. Gazeteci İsmail Saymaz, Tunahan Adıgüzel'in göçmen kaçakçılığı nedeniyle tutuklandığını bildirdi. Güven Adıgüzel, MHP'nin zarar görmemesi adına istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.
24 Haziran 2024

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış, Hakkari başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Van'da gözaltına alındı ve Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. DEM Parti, bu durumu halk iradesine yönelik bir gasp olarak nitelendirerek tepki gösterdi. Hakkari Valiliği, 3-12 Haziran tarihleri arasında çeşitli protesto eylemlerini yasakladığını duyurdu. Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekipleri, belediye binası çevresinde güvenlik önlemleri aldı ve belediyeye girmek isteyen partililere izin vermedi.
3 Haziran 2024

MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel, Yunanistan'da PKK'lılarla birlikte göçmen kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. Güven Adıgüzel, oğlunun kara para suçundan Yunanistan'a kaçtığını ve PKK'lılarla tanışarak kardeşi Tunahan'ı bu suça sürüklediğini belirtti. Adıgüzel, bu olayın ardından MHP'den istifa etti. Ayrıca, Adıgüzel ve suç ortaklarının PKK üyeliği iddiasıyla aranan bir kişiyi de yurt dışına çıkardığı ve uyuşturucu sevkiyatı yaptığı ortaya çıktı.
25 Haziran 2024

İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış'ın 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla gözaltına alınmasının ardından Hakkari Belediyesi'ne kayyım atandığını duyurdu. Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi. Bakanlık, Akış'ın Anayasa ve Belediye Kanunu gereğince geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığını belirtti. Bu gelişme, Hakkari başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleşti.
3 Haziran 2024

Daltonlar çetesinin eş liderleri Beratcan Gökdemir ve Bahadır Akdağ'ın suç faaliyetleri ve çete yapısı hakkında bilgiler verildi. Bahadır Akdağ, 13 Şubat 2023'te Büyükçekmece'de bir villada yakalandı. Bu villa, Akdağ'ın şoförlüğünü yapan yeni emekli polis O.C. tarafından kiralanmıştı. Villada ruhsatsız silah ve sahte sürücü belgesi ele geçirildi. Akdağ'ın yakalanmasının ardından, diğer lider Gökdemir sosyal medyada devlete meydan okuyan bir paylaşım yaptı.
19 Nisan 2024

CHP'nin kontrolüne geçen Çekmeköy Belediyesi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Ensar Vakfı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile daha önce imzalanmış olan protokolleri iptal etti. Bu protokoller, 30 Aralık 2020'de dört yıl süreyle imzalanmış ve çeşitli sosyal ve kültürel projelerin gerçekleştirilmesi amaçlanmıştı. Belediye Başkanı Orhan Çerkez, bu iptallerin ardından vakıflarla yapılan çalışmaları değerlendirerek kamuya olan faydalarını gözden geçirecek.
9 Mayıs 2024

Tolga Şardan'ın yazısında, MİT'in Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği FETÖ'nün mahrem imamı Garson kod adlı kişiden elde edilen verilerin bazı üst düzey polis müdürlerini rahatsız ettiği iddia ediliyor. Bu rahatsızlık nedeniyle, MİT'e dolaylı bir operasyon yapılmasının planlandığı öne sürülüyor. Ayrıca, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik'in oğlu için koruma kararı aldırdığı ve bu kararı almak için tehdit altında olduğuna dair özel ifade aldırdığı iddia ediliyor. Bu gelişmelerin Emniyet'te yeni bir tasfiye hareketine yol açabileceği belirtiliyor.
17 Mayıs 2024

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'e ait araçta kaçak elektronik sigara malzemeleri bulunması olayının muhalif basın tarafından görmezden gelindiğini belirtti. Polis, 21 Eylül'de durdurduğu araçta 2 milyon lira değerinde kaçak elektronik sigara ve aparatlar ele geçirdi. Ediz Ün, olayla ilgisinin olmadığını ve aracı gayri resmi danışmanı F.A.'ya emanet ettiğini söyledi. Dağ, muhalif basının bu olayı haber yapmamasını eleştirerek, CHP'yi de Atatürk'ü istismar etmekle suçladı.
24 Eylül 2024

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşüldüğü komisyonun ikinci toplantısının sansür altında başladığını duyurdu. Karaca, komisyon başkanının talimatıyla tüm koridorların güvenlik görevlileriyle kapatıldığını ve demokratik kitle örgütleri, baro temsilcileri, veteriner hekimler birliği temsilcileri ve gazetecilerin komisyonun olduğu koridora bile sokulmadığını belirtti. Ayrıca, toplantı salonu koridorunda tartışmanın takip edildiği televizyonun da 'bozuk' gerekçesiyle söküldüğünü ifade etti.
22 Temmuz 2024

Suriye'deki birliklerde görevli Tuğgeneral B.Ç'nin emir astsubayı ve koruma çavuşu, tuğgeneralin makam aracıyla Suriye'den Türkiye'ye insan kaçakçılığı yaparken yakalandı. Bu operasyonlardan her seferinde binlerce dolar kazandıkları belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı, Tuğgeneral B.Ç'nin ihmalinden dolayı soruşturma geçirdiğini ve emekliliğe sevk edildiğini açıkladı. Emir astsubayı ve koruma çavuşu hakkında ise savcılık soruşturması devam ediyor ve TSK ile ilişikleri kesildi.
20 Mayıs 2024

Suriye'de görevli bir tuğgeneralin makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptığı tespit edilerek emekli edildi. Savunma Bakanlığı, olayın emir astsubayı ve koruma personeli tarafından gerçekleştirildiğini belirtti ve savcılığa bildirdi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam ederken, olaya karışan kişiler tutuklandı ve sözleşmeli personelin sözleşmeleri feshedildi. Ayrıca, sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirildi.
23 Mayıs 2024

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde yaşanan olayların incelendiğini ve gereken işlemlerin yapılacağını açıkladı. Törende, 960 mezun teğmenden 300-400'ü, dönem birincisi eşliğinde 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz!' sloganı atarak tekrar ant içmişti. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, olayın her yönüyle incelendiğini ve sorumluluğu olan personel hakkında disiplin işlemlerinin yapılacağını belirtti. Bu olay, AKP içinde de tartışmalara yol açtı.
5 Eylül 2024

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, ABD'nin en büyük taarruz gemisi USS Wasp'ta görevli bir Amerikan askerinin başına çuval geçirdi. Milli Savunma Bakanlığı, USS Wasp'ın 1-5 Eylül tarihleri arasında İzmir Limanı'nı ziyaret edeceğini duyurmuştu. Eylem sonrası aralarında TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin'in de bulunduğu 13 TGB üyesi gözaltına alındı.
2 Eylül 2024

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri, Huawei'in teknoloji üssünü ziyaret etmek üzere Çin'e bir gezi düzenledi. Ancak, geziye katılan 12 kişiden sadece birinin elektronik mühendisi olduğu, diğerlerinin ise işletmeci ve farklı mesleklerden olduğu belirtildi. Bu durum, gezinin amacına uygun olup olmadığı konusunda soru işaretleri yarattı. Komisyonun bilişim ve iletişim konularında yeterince aktif olmadığı da vurgulandı.
18 Temmuz 2024
İşaretlediklerim